Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

[Prijave] Reforma IF-a, Tema 3 - zašto baš Vi?

3.457 pregleda · 96 odgovora · otvorena 15.06.2010. u 00:51

[youtube]LYI7nRphs4k[/youtube]

Dragi korisnici, kao prvo, želim da se uveliko zahvalim svima koji su učestvovali na raspravama u ove dve teme :

• Reforma IF-a, Tema 1 - vaši prijedlozi itd;
• Reforma IF-a, Tema 2 - članstva.

Konačna odluka stigla je sa višeg nivoa administracione piramide. Rekao bih vam od koga, ali ako ga odam, naljutiće se.

Odluka je sledeća :

SVI ČLANOVI SU IZBAČENI IZ IF-a. TRENUTNI SASTAV IF-a JE SLEDEĆI :

Svi korisnici koji žele članstvo IF-a neka napišu neki oblik svoje G.ba biografije. Zamislite da pišete pismenu vježbu na temu "Zašto baš ja?". Sastav treba da sadrži najmanje 200 znakova. U njemu možete navesti svoje adute tipa :

• Korisne teme koje ste podigli do sada;
• Dobra djela koja ste učinili na G.ba;
• Direktne linkove na postove kojima ste nekome pomogli / pokušali pomoći (isključivo direktni linkovi na postove);

Obavezno navesti :

• Nick;
• ID;
• Godine.

(nećemo puno suditi po ovome, ali ovime počnite temu)

Ko se ne udostoji da se javi na ovu temu, neka čeka sledeću (koju ne garantujemo da će biti ikada).

Ko bude poslao ikakvu poruku / GB upis ikome da ga ubaci u IF automatski gubi sve šanse da ikada bude ubačen u isti.

PRIJAVE TRAJU 7 DANA!

Do čitanja.

~ Ispred G.ba Administracije, u suradnji sa nera_f & vLexinho, v3Tr0x. Kao kreator pravilnika, G.ba Administracija zadržava svako pravo izmjene, do daljnjeg.

WAKA WAKA THIS TIME FOR G.BA!!!
• Nick; apoo
• ID;19934
• Godine. 15

Eh , na Gamersu sam od 2008. godine , inače sam tražio neke patcheve . Bio sam spamer , glupirao sam se i mislio sam da ću takvim načinom postati popularan - međutim , pokupim par banova , ljudi me flejmaju , te sam se odlučio opametiti i od tada nisam više spamer , bar ja tako mislim .

Na Gamersu radio svašta , pomagao,otvorio nekoliko dobrih diskusija , kopirao tutorijale , pravio svoje , družio se i bio komunikativan , te kad me god netko upitao za pomoć , pokušao sam pomoći , ako ništa drugo .

Kol'ko-tol'ko sam pismen , i mislim da sam zreliji od većine vršnjaka , te da sam dovoljno zreo da budem u IF-u .

Click

Click2

Click3

Dizao razna takmičenja , te sudjelovao u njima .

Takmičenje - Desktop

Obavještavao ..

Klik

Pisao vijesti :

°http://gamers.ba/vijest/8526/ruski-zenski-tim-eye-sports
°http://gamers.ba/vijest/7325/sljedeci-tomb-raider-totalno-mijenja-fransizu
°http://gamers.ba/vijest/6839/proslava-25-e-godisnjice-tetris-efekta
°http://gamers.ba/vijest/6838/final-fantasy-xiv-dolazi-na-pc

Mislim da pišem zrele i kvalitetne postove , u što se možete uvjeriti na skoro svim temama u zadnjih nekoliko mjeseci .

Diskusija

Diskusija2

Diskusija3

Tema1

Eh , pomažem koliko mogu , te sam se trudio davati korisne savjete ..

Ime i prezme: Nenad Djuric
Nick: MorgaN
Id: 38499, imam i profil sa ID'om 4k, i jedan od 5 godina.
IQ: 128

Odakle da pocnem? Dosao na sajt po preporuci prijatelja, u vrijeme Velikih Bogova ( mislim na admine). Uvijek sam bio problematicno dijete, od malih nogu. Negdje u to vrijeme poceo sam igrati Counter Strike, pa mi je bilo cool imati profil na nekom domacem gejmerskom sajtu. Prije toga registrovao sam se na sk-gaming, ali mi tamo nije bilo bas nesto po volji, pa sam napravio acc na g.ba.
U pocecima sam bio jako nestasno deriste. Svadjao se sa abasiem, dobijao banove zbog spama. Za razliku od danasnjih wannabe tastatura hooligana, ja sam imao respect prema starijim memberima. I jednog lijepog dana, moj timski kolega Shuki odluci meni preko neke ofirne teme prebaciti 200 bodova (u to vrijeme 200 bodova je danas bilo ekvivalentno trosobnom stanu u Hisetima, opstina Prijedor). Mocni admini to otkrili pa nas banovali na 2 godine (mozda i vise). Poslije toga sam redovno pratio forum, kao gost, ili preko profila mog drugog timskog kolege (Boozywoozy). Prije nekih godinu dana odlucih da napravim novi profil. I taj profil koristim i dan-danas.
Prvenstveno nisam tip koji psuje (jedino ako me bas naljute). Pismen sam, nacitan, gramatika i ja kao nokat i meso. xD

Vrlo dobro poznajem situaciju na portalu.

Slikao sam se sa riddlom xD.

Bojanu platio pivo.

Imam Nerminov MSN. xD

Digao sam par finih temica, par diskusija koje su prosle veoma dobro.

Za neke sam spammer, za neke uzor, ali za sve ostalo tu je MasterCard.
Malo sale da razbijem monotoniju.

<3 mirofino selo, Celinac.

<3 svog zlog gospodara i saucesnika u osvajanju svijeta.

Nick: Rapter
Godine: 1993 (17)
ID: 24339

Zasto bas ja?
Realno razmisljam i volim diskutovati kada je u pitanju fina tema. Van IF-a rijetko bude fina tema. Nadam se da ce sada u IF biti "normalni" ljudi/momci/djecaci sa kojima ce se moci fino diskutovati bez nekih vulgarnih rijeci. Po mojim postovima mozete utvrditi kako pisem postove. Trudim se da objasnim sto bolje i ako sam u mogucnosti pomognem. Evo usli smo polako u trecu smjenu a ja nemam trenutno inspiracije da pisem nesto vise. Aj u zdravlje ljudi.

• Nick; Jacky
• ID; 24224
• Godine; Nikad se covjeka ne pita za godine, to je nekulturno

TUTs by Jacky

Tutorial 1 - Pravljenje bhop mape

Tutorial 2 - Pravljenje surf rampe

Tutorial 3 - All in one by Jacky

Tutorial 4 - Kako promjeniti nebo u VHE

Tutorial 5 - VHE boat by Jacky

Tutorial 6 - Dugme za paljenje svijetla

Tutorial 7 - Providni ladder

Maps by Jacky

Map by stranx mapping team

Map by Stranx mapping team v2

aim_trax

dgl_west

awp_bridge

• Ima puno djela koja sam ucinio, ali se ne sjećam koja su

Pomogao1
Pomogao2
Pomogao3
Pomogao4
Pomogao5
Pomogao6
Pomogao7
Pomogao8
Pomogao9
Pomogao10
Ime : Alem
ID : 42119
Godine : 13

Postavljam aplikaciju za IF zato sto smatram da sam jedan zreo clan, zreliji od vecine vrsnjaka... Vec vise sam vremena tu iako to moj ID nemoze dokazati, bio sam regan na onome starome gamersu al' mi je acc bio izbrisan radi specijalnih znakova koliko se sjecam, ja skreno sa teme...

Znaci na ovome acc, nisam nesto pretjerano pisao postove iako sam forum procesljao uzduz i poprijeko :D Znaci imam samopouzdanje te mislim da bi sa drugim clanovima mogao ozivit IF... Volio bi biti clan IF jer bi za razliku od obicnog foruma mogao prodiskutovati sa ostalim "izabranim" clanovima...

Za ovo malo vremena sto sam bio u IF, dokazao sam da sam zreo te da sam normalna osoba...

Toliko od mene.
Vas NEENYA aka. spoter ;)

kthxbaii
• Nick; MrCakano
• ID; 46896
• Godine. 16 , 3.4.1994

Tema 1# : G.ba Liga
Tema 2# : http://www.gamers.ba/forum/10/108110/-diskusija-g-ba-liga/

Zasto bas ja ?

Jeste da sam novi clan , jeste da sam imao par banova zbog spamanja , ali sam takodje jedan od najaktivniji clanova ovog foruma.Ne mislim samo na pisanje postova , otvaranje tema , itd , nego uopsteno.Ovdje sam vec nekoliko mjeseci , a imam jednu od najjaktivnijih tema ,tema br. 1#.Na portal sam se registrovao najvise zbog samog naziva sajta , veliki sam ljubitelj kompjutera.Counter - Strike igram aktivno, tako da sam volio da imam profil na nekom nasem gamerskom forumu.Zelimm napomenuti da sam voljan prodiskutovati sa normalnim temama , od kako sam ja na g.ba nije bila neka bas fina diskusija tako da nisam ni imao priliku.
Takodje mislim da dovoljno zreo za IF clana.
Nisam neki pametan momak ,ali znam lijepo popricati.
Evo pokoja mudra i od mene:

Ime prezime: Nedzad Muratovic
Nick: Burek_King
Godine: 23 g.
Id: 18836

Kaze medalja da sam tu 2 godine, u sta sumnjam ali et`...!

Vjerovatno sam ovo napisao vec po stotinu puta, ali etvo, ponovit cemo jos jednom da utvrdimo gradivo...

Simpatizer gamers.ba portala sigurno duze od te 2 godine. Dosao na gamers zahvaljujuci mom burazu koji je bio nekad davno ovdje aktivan, pa sam se i ja odlucio prijaviti. Sve poslije toga je historija.

Pocevsi od statusa nekog obicnog membera, mod-a, preko global mod-a, pa sve do statusa admina (nakratko dok se nije rijesio rpoblem oko g-mod-a)!

Dizao mnogobrojne teme dal` da se radilo o nekim diskusijama ili `pak nekim takmicenjima gdje se moglo zaraditi pokoji aplauz. Mislim da ce se svi sjetiti neke moje teme. Pokusavao pomoci kad god sam mogao, ucestvovao u mnogim g.ba mixovima. Sigurno se sjeca ekipa one noci kad sam ubio Vladu, inace koji je igrao sa mnom, i provale "Vlado, izvini nije na nacionalnoj osnovi"! Tu sam bio za raju, druzenja, pomoc...

Ne znam, glupo mi je nekako pisati ili `ajmo reci hvalisati samog sebe! Ili mozda ja nisam takav da to mogu. Tu su dIJela, sudite sami...

Uz duzno postovanje,

Vas Burek!
Nick: KRYSTAL
Godine: 1994 (16)
ID: 18250 / profil prije ovog >10k

Dakle , za sajt sam saznao od arki-a još u žestoko Fatalovo doba.Tad sam se registrovao , ali pošto sam bio kinderče nisam pisao niti sam išta radio..Samo sam čitao vijesti i teme na forumu te posjedujem taj profil i dan danas(wulwa).Odkako sam registrovao ovaj profil prije dvije godine trudio sam se da na nešto liči , bivao u minusu po 320 bodova pa se vratio na 0 samo uz pomoć aplauza i sl.Pisao razne tutorijale , nedavno napisao par hardware based tutorijala za koje vjerujem da su nekome pomogli i uvijek sam tu za neki savjet,pomoć i sl.
Trudim se da pišem pametne postove koji ne smetaju ostalima a pogotovo se trudim da ne piše postove koji sadrže psovke ili bilo kakve uvrede bilo na nacionalnom,rasnom ili bilo kakvom osnovu a koji bi uvrijedili nekoga.
Takođe se trudim da pišem gramatički ispravne i čitljive postove.
Nisam bio aktivan u IF-u jer mi nedostaje vremena.
Usput mislim da je ovo fina ideja.
Nick : Buduci_Traceur
ID : 40265
Godina : 16

- Nisam napisao mnogo postova na ovome sajtu,cega sam svjestan,razlog je to da ja nisam jedan od onih "popularnijih" na ovome sajtu i znam da se moj komentar,i moja pomoc ne bi uvazila toliko koliko od nekog "uglednijeg" clana ovog gaming communitya.Medutim,voljan sam pomoci,mogao bi biti aktivniji ako bi mi se pruzila prilika.Imao sam jos par accova,koji su s vremenom obrisani zbog neaktivnosti.Prije 4 godine,koliko se sjecam,napravio sam 1. acc,koji je nakon neke 2 godine izbrisan zbog neaktivnosti.U meduvremenu zaboravio sam pw,prestao "igrati igrice" tako da nisam bio voljan da pravim novi acc.Znam da ce opet biti komentari tipa "vidi ovog maznuma" etc...
ali vrijedi pokusati :D
• Nick; Kroks
• ID; 17291
• Godine. 18

Jedno vrijeme dok jos nisam bio registrovan na ovom forumu,znao sam na njemu koristiti opciju "Traži" i to sam koristio vecinom da nađem neki ip od servera,nakon nekog vremena mi je dosadilo da citam teme a nista ne napisem pa sam se registrovao(logicno).Poslje nekih mjesec dana vidio sam FanArt contest-e neke pa sam i ja poceo eksperimentisat malo po ps-u i tad mi se cinilo da radim cuda u njemu.Cak sam se svađao sa TRL-om jer sam mislio da mi sere samo iz zavisti(nisam tada znao prihvatiti kritiku)...Tako povremeno samo poceo da ucim da radim na ps-u i najvise vremena sam provodio na FA podforumu,kasnije su krenuli contesti gdje sam i ja bio dosljedan koliko toliko ucestvovanja,do sad sam ucestvovao u 8 njih,dvije pobjede za ostale ne znam bas.Posvetio sam se tim RQ logo temama i davao sam najcesce maksimum na njima,27 ih imam odbrojano na profilo u jos toliko za badava sto sam radio.Koliko su korisne PIC teme,to sami procjenite,al moje misljenje je da FA grupa moze biti jedan od najvecih ponosa ovog sajta i zato ja smatram svaku PIC temu kvalitetnom i korisnom....
Na portalu mozete takođe naci moju recenziju(jednu koja je na cekanju vec vise od godinu dana) 3 napisane vjesti.
spam opomene samare gagove i slicno vrlo tesko cete vidjeti vezano uz moj nik....

Zašto baš ja ?

• Nick : iwdnplaysson
• ID : 42588
• Godine : 19

- Eh pa da počnemo ... Ja sam Goran Iwdnplaysson, mada mi ovo nije pravo prezime, nego eto glumim budalu, kako sam na ovom portalu od 2005. godine, i bio sam u više navrata banovan, nekim prilikama nepravedno, a u 70% tih prilika sam stvarno zaslužio ban ( prije je većini članova bilo interesantno spamati one "tard" teme po indexu kad dobiju ban, a moram priznati i meni, mada je od toga prošlo dosta vremena ), ali za sebe mogu reći da sam se u zadnju godinu dana boravka ovdje dosta popravio, trudeći se da pomognem ostalim članovima ukoliko znam riješiti neki problem. Ono što ne znam, zaobiđem.

- Pomogao sam do sad u 5 navrata, od čega su samo tri dostupna. Linkovi :

* Klik 1

* Klik 2 ( to mi je bio rođ. poklon )

* Klik 3

- Nadam se da tu neću stati, a i trudim se da to tako bude. Sva dobra djela koja sam učinio na Gamers.ba portalu su učinjena za dobrobit i opstanak cijele zajednice, najviše radi nekih old sql membera koje znam, ako ništa, ovako online, i koji su ( ako im išta znači ) zaslužili neki e-respect od mene, a tu bih ubrojio sljedeće :

- Coquin - dobar lik, zajebant, igra cs, zna švedski ^^

- Memphistopheles - Denka, Denis iz Mostara, ludovina da ga nema veće, jes' da je nolajfer ali zna svašta iz svijeta računara ^^

- hole - Nedim ružni Musliman moj <3, o njemu je nepotrebno pričati, svi ga znaju ^^

Ima ih još, samo teško sve ovo raspodjeljivati, ove sam nako čisto izdvojio, jer su ljudine i tako to, svi ostali koje sam zaboravio -> mislim na vas

-----------------------------------------------------------------------------------

Eh, da se vratim malo o mome članstvu u Izabrani Forum; dakle smatram da nikad nisam išao na to da nekoga iznerviram, jer svi smo morali početi od nule, i naučiti se ponašati kako treba, glede Gamers.ba.

Većina membera na forumu me zna po tome da sam kao neki wannabe muzičar ovdje, jer sam u nekoliko navrata postavljao linkove sa svojim radovima s YouTube-a, i imam osjećaj da sam i s time postigao neki respect kod dosta članova, kao jedini member portala koji se bavi time, osim gaminga, ofc.

Na svim prošlim accountima sam stizao do najviše 150 postova, ali sad na ovom trenutnom je cirka ~800, i mogu reći da sam zadovoljan, jer je prijašnja administracija bila dosta stroga, u usporedbi sa sadašnjom -> Bojan, Vlado, Nermin, Denis i Ash ( neznam mu ime ).

Mislim da sam bio jasan i da zaslužujem ulazak u Izabrani Forum, radi toga što volim diskutabilne teme sa normalnim ljudima. Toliko od mene.

Obavezno navesti :

• Nick: sandiBL
• ID: 41122
• Godine : 1989 godiste. tj. 21god.

Zovem se Sandro G. iz Banja Luke sam.

Ono nisam dugo na sajtu , mozda bi uskoro trebala da bude 1godina.
Na g.ba dosao preko kolege, tada se lozio na kanter pa ono najveci gamerski sajt .
Pracenje turnira , tutovi bla bla. nisam se pokajao sto sam se reg.

Nisam nesto pisme ali se trudim (iskreno).
Postovi su mi koliko toliko zreli , mada nebi trebali biti ne zreli kada bi pogledali godine .
Postujem pravila , trudim se da ne odgovaram na nepotrebne teme sve po hartiji .

A dobra dijela za G.ba . neznam sta se svrstavaju u ta dijela, eto mozda premium acc . milim da to dovoljno pomaze u razvitku .

Mislim da bi bio normalan = prosecan clan IF-a

Uz postovanje adm g.ba
• Nick; torQ7u
• ID; 7761
• Godine. 19 Godina

Zašto baš ja ?

'vako: Dovoljno sam dugo na forumu da mogu primat penziju za aktivnost i rad na forumu, samim tim bio sam član administracije foruma (FanArt Moderator), dizao i organizovao raznorazne conteste na forumu, mnogo prija mnogo uspjeha sam postigao time, organizirao GAMERS.ba kafe, družio se sa rajom foruma, uvijek sam bio gostoljubiv i pozitivno raspoložen da pomognem tamo gdje mogu i kako mogu, u zadnje vrijeme slabo sam šta radio iz čistog razloga jer sam počeLa radit

Član "bivšeg" IF-a sam postao tako što sam imao moderatora ili preko štele, nemam pojma, uglavnom znam da sam ga imao i želim ga nazad !

Pomogao 30 puta:

• Nick; StealtH
• ID; 20254 (Imam account sa ID-om 10k al' zaboravio pw xD)
• Godine. 18 (haman pa 19 )

Eh da počnemo sa tom nekom historijom na g.ba. Na ovaj sajt sam došao 2006-e, tada još jako mlad. Slabo sam pisao postove, samo pratio ove starije i pametnije. Zatim sam neko vrijeme bio neaktivan, i zaboravio pw od accouta, tako da sam bio primoran da pravim novi, tj. ovaj. I počeo sam sa pisanjem postova i uključivanjem u razne diskusije. Za ove 3,4 godine koliko sam na g.ba pokupio sam samo jedan ban od cannabisa, ne sjećam se zbog čega. Jedno vrijeme su me pucali prijenosi neki pa sam malo više spamao, vjerovatno zbog toga. U zadnje vrijeme se trudim da pomažem koliko mogu, pišem pametne postove i trudim se da steknem neki respect ostalih članova.

Dizao sam neke pametne teme, ali večinu ne mogu da pronađem. Bilo je tu i nekih tutova, kao npr. ovaj:

http://www.gamers.ba/forum/7/54074/tutorial-update-software-on-n73/

Pomagao sam dosta:

Primjer 1
Primjer 2
Primjer 3
Primjer 4
Primjer 5
Primjer 6

Ima njih još koliko hoćeš ali ko će to sve naći.

Mislim da sam jedan od pismenijih članova, pametan sam, lijep, nisam gay, every woman's dream.

Trenutno sam jedan od head admina na Gamers.ba Public serveru i trudim se da što bolje održavam server naravno uz pomoć ostalih admina.

I za kraj dokaz da imam koliko-toliko visok koeficijent inteligencije

I još da kažem, kad porastem želim biti Rešad.
Dobro jutro .

Prvo cu napisati post u vezi teme a dole za cijelu administraciju .

• Nick; mirofa
• ID; 17557
• Godine. 18 sad ce 19 .

Digao sam X tema oko gamers.ba servera , napisao par tutorijala , postavio bruku diskusija ,anketa itd...

Za gamers.ba sta sam uradio
Svako zna da sam ovdje 24/7 (mozda ovih 7 dana slabije zbog testova za vozaku ) ali za te dve godine stalnog visenja na gamersu > preko 2000+ postova , nikad nisam bio banovan da kaze spamer.
Samo 1 ban dobio i to zbog toga sto sam napisao j*b**a , samara sto sam dobio, dobio sam ono kroz "salu" (zadnju godinu) ...
NIkada nisam bio u svadji sa nekim na gamersu , odgovaram na 99% poruka i ne znam gotivim puno raje i "valjda" mene gotive itd

Ne znam sta da pisem sta sam jos uradio svako zna koliko sam dao od sebe za sajt , imao pisao tamo po administraciji te neke prijedloge male jer znam da od toga nece biti nista ali eto ... i ovo kao mod sta mogu da radim to i radim itd...

Posto ovo pomogao ne mogu sad da nadjem sve te teme kliknete kod mene na profil i pise vam gdje sam "ja" to sve pomogao .

------------------------------------------------------------------------------
E sad ne znam ovih 5 sto je ostalo kao u IF-mu ne znam da bi bilo nekako fer prema ostalima trebali ste sve izbaciti i onda dodavati lagano da svako napise post ali eto ...

I jos ovo direktno administraciji da ne pisem novu temu !
Hoce biti kakve podjele administracije na to kao da neki rade a neki ne ako mislite da mi ostali ne radimo skidajte odma moda da ne ispadne od ostalih clanova da mi ne radimo nista .
> nadam se da ste shvatili
p0z

• Korisne teme koje ste podigli do sada; tut-eplay, takodjer imam dosta ideja koje sam mislio realizirati, neka takmicenja imam u vidu koja cu vam poslije saopstiti, neke diskusije itd

• Dobra djela koja ste učinili na G.ba; Znaci iskreno, imam dosta dobrih djela koje sam uradio za dobrobit ove gamerske zajednice, volim da pomazem ljudima u "nevolji", ma koliko god sam u mogucnosti bio pomagao sam im na neki nacin I naravno jos uvjek cu pomagati, ono sto budem u stanju da im odgovorim/pomognem.

• Direktne linkove na postove kojima ste nekome pomogli / pokupalo pomoći (isključivo direktni linkovi na postove);

click
click
click
click
click
click

(Dakle to su teme koje sam mogao da uzmem sa profila, jer sam dobio bodove za njih, takodjer znam da sam jos dosta pomagao, ali nazalost nisu nudili bodove, ovo nazalost govorim jer mi sad tih tema nema pod "pomogao" znate sta hocu da kazem).
Pokusao pomoci // Kao sto sam rekao, rado pomazem, i mislim da imam dosta odgovora, ali ne mogu sad da ih "iskopam" nemam nista na profilu pod "napisanih postova", stoje mi samo od diskusija na koje sam odgovarao i ono sto smo raspravljali i predlagali za IF.

• Nick; browNe
• ID; 23761
• Godine. 16

Eh, sada da vam obrazlozim zasto bih ja trebao da udjem u IF.
Pocet cu od dolaska na ovaj sajt. Na ovaj sajt sam dosao na nagovor prijatelja waeen-a, na sajtu sam 5 godina, da se razumijemo ovo mi je sada novi acc, jer je onaj moj stari "fatal zvani kemo" obrisao iz baze, a imam jos jedan sa mislim 4k id da ne ulazim dalje u tu pricu(ID nije bitan, nego zrelost ). Dakle, mislim da sam zasluzio da budem u if, kako radi moje potpune aktivnosti na forumu(takodjer bio sam i aktivan i u if-u, sto mozete vidjeti). Mislim da sam zasluzio da budem clan izabranog foruma, jer vidite da sam zrela osoba i da dobro razmisljam, sto mozete zakljuciti na osnovu mojih odgovora na postavljene diskusije, pa tako i na ostale teme. Prosle godine sam takodjer bio clan if-a, dok je burek_king bio global mod i dok je if cvjetao on je dizao svaki dan po diskusiju, koje sam sa zadovoljstvom citao, a jos vise odgovarao (mozete ga pitati, sjeca me se). Takodjer pomazem mnogo na ovom sajtu svima koliko stignem to me cini sretnim,a imam dosta znanja o svemu.
I naravno moram spomenuti da sam pismen!!! Mislim sto se tice mene, pogledajte postove i bit' ce vam jasno o kakvoj se osobi radi. Smatram da sam naveo dovoljno razloga za ulazak u izabrani forum, jer mislim da to zasluzujem, volim diskutabilne teme i rado odgovaram na njih.
- Nick : silver
- Gamers.ba ID : 10841
- Godine : 16

- Ovako, na ovom sam portalu više od 4 godine. Slobodno vrijeme koje trošim na PCu , redovito provodim na ovom portalu , što znači da sam dosta aktivan.

- Za ove 4 godine provedene portalu naučio sam mnogo dobrih stvario koje nisam znao, stekao nova iskustva itd.

- Ovaj forum svakodnevno pratim , i tu se nađe poneka pametna tema koja je vrijedna diskusije kao i membera koji normalno postave pitanje i potrudim se dati što adekvatniji odgovor.

- Na ovom portalu sam dobio 1 opomenu, za koju ni sam neznam zašto , ali eto valjda sam nekad' tamo u prošlosti nešto zgriješio ali nema veze.

- Bio sam član IFa i u IF me je pozvao Philosopher dok je on bio global mod. Da nisam zaslužio status člana IFa , Philosopher me sigurno ne bi ni pozvao.

- Na portalu se trudim pisati što pametnije postove, što manje spamati, ali se nadje poneki nesposobni idol koji nezna koristiti opciju TRAŽI, pa se tad i spamma, ali u granicama normale.

- Što se tiče mog odnosa prema administraciji i ostalim memberima , mislim da je skroz fer i korektan, ne smaram druge niti flejmam i sl.

- Na kraju cu samo reci da ste vi vlast ovog portala , vi odluchujete, ako cete mi dati IF , hvala vam , ako ne neću vam zamjerit' ništa.

Moj 1. wallpepr pack - ovde
Tema o Crysis-u, nažalost propala jer je IF bio neaktivan - ovde
Na temama pomogao 12 puta

TY, and stay cool
Nick:voLume
ID: 42964
Godina:17

Zašto baš ja?
Otkad sam se registrovao ovdje, imao sam želju da stupim u kontakt sa što više ljudi, da im pomažem, da oni pomognu meni.Iako mi je veliki ID, veoma sam dobro upućen u dešavanja i angažovanja raznih ljudi na sajtu.Trudim se napisati pametan post na temi(tu i tamo je poneki spamerski, mora i toga biti).Mislim da se samo u IF-u može raspravljati fino, sa pametnim i obrazovanim ljudima, da se samo tu može pročitati 5 rečenica teksta, a da se ne pronađe mali milion grešaka.Sve zanimljive teme koje se otvore, većinom budu u IF, pa mi na neki način bude žao što ja ne mogu napisati dati svoje mišljenje o tome.Mislim da sam dovoljno pismen, načitan i obrazovan za IF i vjerovatno bih imao svoj komentar na svaku tu temu.Nisam nikada nekoga javno vrijeđao na forumu, psovao, ili nešto tako slično, ako me baš iznervira to mu napišem u GB ili PM.Redovno pišem i prevodim vijesti sa raznih engleskih stranica.Jedan sam od aktivnijih na forumu, i aktivan sam u većini podforuma.Mislim da sam dovoljno zreo za IF, da znam razlikovati pametnog i glupog, da brzo shvatim ko su među "njima" djeca sa kojima se ne vrijedi i ne želim raspravljati.
Mislim da je jedino što me do sada sputavalo da budem u IF-u je ID, ali eto ti, nera, vLex govorite da nije sve do tog ID-a i ja se nadam da je tako.Mislim da je ovo pravi potez tebe i ostalih, da je mnogo onih koji su davno dobili medalju, a i davno postali neaktivni na forumu, ali bez obzira umanjuju vrijednost te medalje i člana IF.Sada svi imamo priliku pokazati kakvi smo i ono što smo uradili na portalu.Prije nekoliko dana sam gledao kako razni korisnici imaju te medalje, koje nisu rezultat ničega drugog do moljakanja po GB i PM, što ja lično nikada ne bih uradio, pa stoga i odlučih napisati ovaj post.Ako je ovo posljednja šansa da se postane član, i da više neće biti konkursa u bližem vremenskom intervalu, biće mi žao ako to sada ne postanem.Mislim da sam dovoljno iskusio pisanje postova po običnim temama, nadmudrivanjem sa "onim prepametnim" na tim temama, da se mogu raspravljati i diskutovati sa ljudima koji su dorasli za to.Do sada, nisam otvarao toliko tih tema za diskusiju, što ne znači da neću, ovo je ujedno i moje obećanje.U svakom slučaju, teme koje sam otvarao su bile zanimljive i korisne.
Mnogo je onima kojima sam pomogao, i ovaj broj- Pomogao:7, ne odražava baš pravo stanje u tome.Od ovih 7, 4 su dostupna.
Pomogao 1
Pomogao 2
Pomogao 3
Pomogao 4

Imam 22 napisane vijesti, a maloprije poslah još jednu i čekam odgovor na nju.

Jedna od zanimljivih tema koje sam otvorio je ova i ne sjećam se kada je na jednoj ovakvoj temi dato više odgovora.
I za kraj originalni IQ test.

Živjeli.
• Nick; neat ili blazze
• ID; 3338
• Godine. 18

Paintomat : http://www.gamers.ba/forum/10/101924/paintomat-/

Paintomat v1 :
http://www.gamers.ba/forum/10/109011/paintomat-v1/

Dobra djela koja sam ucinio :

Pravila od mene i Nermina Causevica a.k.a nera_f

http://www.gamers.ba/forum/10/94959/coffe-shop-pravila-/

Contest o Drogama : http://www.gamers.ba/forum/10/90087/contest-iskustvo-s-drogama-/

Pomogao 22 puta =)

Zasto bas ja ?

Pa registrovao sam se davne 2003 na ovaj site, prosao dosta faza na ovome situ, pomogao, bio djete, zeljno slave, onda prije nekih godinu dana budem bas aktivan i dizao conteste conteste, pravio g.ba kafe, skupljao raju, sa mnogima dobar, ja mislim da niskim se nisam zakacio na ovome situ Onda kad sam dizao te silne conteste, nemogu gore naci linkove tema, stavio bi al nemogu bas naci I to vidi cika riddle, i digne konkurs za moderatore prijavim se i dobijem moda, bio activan nekih 2 mjeseca, nisam bio activan 1 mjesec, imao privatnih problema i skinu mi moda, al nevazno to, kad sam bio mod znate svi kolko sam se trudio za ovaj site i sve Pomogao kome sam stigao, dizao contesta bruku, nerin SLIKOMAT moj Paintomat :] To je nesto ukratko od mene :]

cujemo se pozdrav.
Super, sada sam napisao 3 eseja u jednom i slucajno zatvorim tab. Doslo mi je da se objesim, ali sreca za sve nas nisam imao spagu i soba nije dovoljno visoka da visim. Sada moram sve ponovo pisati.

• Nick - Philosopher
• ID - 21795
• Godine - 20(uskoro 21)

Sto bas ja? Sto nebi... bio mi je odgovor, za pocetak.

Dosta raje me se sjeca jos dok sam bio moderator podforuma Development & Web Design, kasnije Global Moderator. Sada sam obicni skromni clan ovog portala.
Neki osjecaju mrznju dok se sjecaju mene kao globala, neki tugu, neki radost... ali rijetko ko je ostao ravnodusan kada sam ja izgubio tu poziciju.

Dosta sam ucinio za ovaj portal, dosta truda ulozio, dosta vremena proveo pokusavajuci da ubrzam razvoj ove zajednice. Pa... to mi je i uspjelo i nije. Jedna od mojih gresaka je to sto sam previse stvari pokusao popraviti u isto vrijeme. Pokusao sam podici svjest obicnih clanova, pokusao sam ih upoznati sa mnogim igrama, sa programskim jezicima, pokusao sam i da ozivim IF. Malo previse da bi jedna osoba uspjela, pogotovo ako nema podrsku samog vrha administracije.

Napisao sam pravilnik, koji su svi prihvatili, osim Abasija. Otvorio sam ogroman broj tema o greskama na sajtu, o prijedlozima za neke novine, o kontestima, o svemu i svacemu. Napisao sam 6 tutorijala o programiranju u C++u, napisao jednu zvanicnu recenziju (link), mnoge nezvanicne recenzije (nisam poslao kao recenzije nego sam otvarao teme). Otvorio sam jako velik broj diskusija kako o gamingu, tako i o samim igrama, kvalitetu igara, odnosu grafike i price, odnosu grafike i igrivosti, poredjenju nekadasnjih i danasnjih igara.

Medjutim, sve te teme su obrisane zajedno sa mojim nalogom, tako da ih ne mogu predociti da vidite. Ali dovoljno ste dugo na sajtu da se sjecate mojih tema. Ako ne svih, barem nekih.

Redovno pomazem, ukoliko mogu. Nazalost, malen je broj tema gdje ljudi stvarno trebaju pomoc. Pisem kvalitetne postove, uglavnom gramaticki ispravne sa jasno defnisanom formom i porukom. Ne vrijedjam druge clanove (osim ako oni ta bas traze).

Otvorio sam malo interesantnijih tema odkad mi je Riddle vratio nalog. Neke do njih bi bili tutorijal o izbjegavanju skamera (link), recenzija programa Partition Wizard (link), kritika i diskusija o ucescu g.ba sajta u gaming dogadjaima u okolini i sire (link), kritike i sugestije o greskama na sajtu (link), rasprava o igri Mass Effect 2 (link), interesantna diskusija o logici (link).

Spadam u intelgentnije i pametnije clanove ovog sajta (nije da se hvalim nego iznosim cinjenicu).
IQ 130 sto je uslov za uzlazak u Menzu, pa valjda i dovoljno za IF.

(sada se hvalim samo za StealtH-a )

Predpostavljam da je ovo dosta da vas podsjetim na moj doprinos ovom sajtu.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.