Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Radovi na g.ba

1.129 pregleda · 42 odgovora · otvorena 30.05.2010. u 22:44

Vidim da nam neko radi na stranici. Tokom dana je uradjeno par lijepih promjena, kako za oko, tako za korisnost, pa da cestitam tome ko je to uradio, ali i da dam par prijedloga sta bi se moglo uraditi.

Predlozit cu samo par stvari za koje smatram da se mogu brzo rijesiti.

1. "Obrisi sve" opcija u Guestbook-u

Dosta nas ima koji imamo preko 100 upisa u GB. Mozda bi neko htio da obrise sve te upise, ali brisanje 100 upisa, gdje pri svakom kliku treba cekati da se stranice reload-a je jako frustrirajuce i skoro pa svi ce odustati jos prije nego sto obrisu 3 stranice.

Zato predlazem da se ubaci link "Obrisi sve" koji ce, ko bi rekao, obrisati sve upise. Ne znam kako se upisi cuvaju u bazi na g.ba, ali ako je iole dobro uradjeno, nije nikakav problem dodati i ovu opciju.

2. Prazan GB poremeti izgled stranice

A mjesto joj je ovdje.

Kao sto vidite, traka koja treba da bude na dnu stranice se ubacila negdje na sredinu. Vjerujte mi, crko sam dok sam pobriso sav GB da bi uhvatio SS da pokazem sta mislim. Zato podrzavam pijedlog 1 ponovo.

3. Greska u notifikacijama

Ukoliko vam neko ostavi komentar na slici, a administrator obrise tu sliku prije nego sto procitate komentar, necete moci ukloniti notifikaciju. Ista stvar vazi i ako vas neko citira, a potom administrator skroz obrise temu (ne u kantu nego obrise).

4. Teme i postovi u klanskom forumu

Administrator sam klana, ja sam taj koji je i otvorio temu i napisao post, ali idalje ne mogu editovati postove niti teme. Jedino sto mogu jeste obrisati i citirati.
I kada sam vec kod toga, ako bi se mogao forum uskladiti sa ostatkom teme na g.ba. Nema smisla da imam plavi skin, a taj forum da je bjel. Ujedno je i tezak za citati zbog male razlike u nijansama boje pozadine i teksta.

Nadam se da nece smetati ovi prijedlozi.
I da ponovim, ovo predlazem zato sto predpostavljam da je ovo tehnicki veoma lagano za napiraviti ili popraviti.

I jos da dodam, kasni mi medalja od 2 godine vec skoro pola godine. 
Ima jos gresaka , npr. na mom profilu stoji da sam kupio opciju za gledanje youtube , pisanje texta u boji itd itd , ali ne mogu to da koristim 
Svaka cast na ovom. Jos kad bi odredjenim ljudima dali pristup bazi, gdje bi nam kraj bio!

De nam bolan Resade ispricaj vic!

Na rpimer, na mom profilu pise da imam prangiju od 20 cm, sto naravno nije istina xD
edinowskii je napisao/la:
Ima jos gresaka , npr. na mom profilu stoji da sam kupio opciju za gledanje youtube , pisanje texta u boji itd itd , ali ne mogu to da koristim 
To mozes koristiti samo dok imas premium. To nije greska. Tako je namjenjeno.
Nebitno sto si kupio, ako nemas premium, ne mozes koristiti.

@MorgaN
"Ti si jako talentovan igrac CS-a." Mislis na takve viceve? 
Vjerovatno zato što ti treba premium. 
Moras biti premium 

@ topic:

prijedlozi (Y)  Meni ime vec godina stoji gore "Nove notifikacije" - komentara na sliku, koja je obrisana, a nisam vidio komentar.

evo i od mene par prijedloga

-/Trebala bi se prosiriti lista na kojoj pisu vijesti na početnoj stranici tako da galerija slika dodje na dnu stranice.

-/Da se uvede jos zanrova za vijesti npr Racing, Action/Adventure i tako to (Napravim ti ja ikonice ako hoces )

-/Mozda linkovi za Aplauze i Samare da mozemo vidjeti na kojem smo postu dobili.

-/Da recimo kad se edituje post da vrijeme posta se promjeni u vrijeme editovanja.

Ako se sjetim jos necega javim.

Svaka cast za radove mislim da je iza toga Ash nas

Nezz znas li za al gosti mogu gledati slike iz galerije cak i ako korisnik nije kupion onu opciju, samo promjene crtu i dodaju na kraju .jpg

primjer:

kod nas

http://gamers.ba/galerija/33232/19738

gost napise ovako

http://gamers.ba/galerija/33232-19738.jpg

Bug?

Imam 2 ista klana na profilu

navedeno gore ce biti ispravljeno/dodano ;)

i molim vas da za svaki bug postavite sliku (kao philosopher), jer neke bugove mogu vidjeti samo korisnici a ne administracija
ash je napisao/la:
navedeno gore ce biti ispravljeno/dodano 

i molim vas da za svaki bug postavite sliku (kao philosopher), jer neke bugove mogu vidjeti samo korisnici a ne administracija
Mislim da ti je vec receno. Ja svakodnevno vidim teme koje dize administracija. Bukvalno, svakodnevno. Isto tako popravite bug da se na profilu administratora i moda ne moze vidjeti da je pisao na temi za administraciju!:D
Ne znam da li je ovo toliki je***i problem da se sredi.Vec sam i prije pisao , evo pogledajte kako meni izgleda g.ba kada ga otvorim.

Znaci ovo je jedina stranica koja mi stoji samo na pola ekrana.
- Popraviti onaj BUG za medalju (1 godina), ne znam koji ono ID-ovi. Mislim 24k-30k, nisam siguran....

- Mislim da se u Gamers.ba SHOP treba dodati opcija promjene nicka.
Ta opcija da kosta 100-200 bodova i da se moze svakih 6 ili 12 mjeseci promjeniti nick.

- Trebalo bi malo paznje usmjeriti na Download sekciju. Ne shvatam zasto je to zapustano, to makar nije tesko upload, ako je tesko pisati Recenzije.

- Lijepo bi bilo kada bi se napravili linkovi za aplauz i samar na nasim profilima.

ash je napisao/la:

\\ Nekad na index uleti crvena tema, koja je namijenjena samo adminstratorima, al je mi obicni vidimo.

\\ Sad mi DeGraw poslao poruku, i vidim "ne rade" č,ć,š,đ,dž,ž a dosad je normalno radilo. Prikazuju se kao oni ludi znakovi. Ispravi to.
ovo ostalo bi bilo korisno,samo ovo prvo ovi upisi,nez koja je fora u tome da brisete upise te ,mozda bi bilo dodati opciju da se zabrane upisi u gb,ako ne moze ovo da se obrise
BloodSeeker je napisao/la:
Ne znam da li je ovo toliki je***i problem da se sredi.Vec sam i prije pisao , evo pogledajte kako meni izgleda g.ba kada ga otvorim.

Prijatelju klikni ovo dugme na INTERNET EXPLORERU i bice sve ok!

http://pokit.etf.ba/upload/?pokitbecbba75f70a129327afa2d6dfc4a1ac.png
MorgaN je napisao/la:
Mislim da ti je vec receno. Ja svakodnevno vidim teme koje dize administracija. Bukvalno, svakodnevno. Isto tako popravite bug da se na profilu administratora i moda ne moze vidjeti da je pisao na temi za administraciju!
Je l' vidiš sadržaj teme (da slučajno nema i taj bug), il' samo vidiš naslov napisan crvenim slovima, kao što većina to vidi?!

To ti je do Explorera , koristi mozillu i nece biti toga 
ash je napisao/la:

I ovo sto kaze MorgaN. Kada se otvori nova tema u administracijskom podforumu, cesto zna "zalutati" pa je na indexu stranice mogu vidjeti i obicni clanovi.
Pise strndardno crvenom pojom naslov. Na srecu ne mogu je procitati, ali nekada je dovoljan naslov da kaze sve.

Ne mogu sada SS uhvatiti jer nema novih tema.
Ali ako ti treba screenshot, cim budem vidio neku temu, uslikat cu pa cu ti poslati porukom. 
Broj aplauza i broj šamara da se doda , nije nužno ali bilo bi lijepo .

Popraviti par pismenih grešaka kao ona u IF-u :

"Nemaš pristuB izabranom forumu." te još par njih .

Dodati još par podforuma , tipa "Sport" pošto se sve više tema o sportu otvara u pogrešnim podforumima .

Kod naših postova dodati prvih nekoliko koje smo napisali , isto tako i kod tema , to bi trebalo ovako izgledati :

Teme :
pro
leet
camper
...
Onda ove novije ..

Isto tako i za postove .

Dodati podforum Kupoprodaja ,jer su teme zbrkane , a ove se kupoprodaje otvaraju u pogrešan podforum , te dodati podforum gdje bi korisnici tražili stvari za download (naravno , da nije warez ) .

Oživjeti par podforuma dodavanjem novih moderatora , te dati nekim ljudima pristup bazi , Vertazzar , Jason i ostali koji se "kuže" oko tih stvari ..

Dodati nove opcije , te uraditi čistku što se nekih članova itekako tiče , te izbrisati sve multi-accove , čovjek može izdržati bez gba ako je banovan ,a većinom su banovani s razlogom .

ash je napisao/la:

Izvini što te citiram, ja bih da samo napomenem za bug pri postanju tema, kad umjesto "Tema JE napisana" napiše "Tema JA napisana".

Da ne dižem bezveze novu temu da to uslikam, al' tako je uvijek. Sitna gramatička greškica.

Imam par prijedloga i bugova za prijavit.

-igre koje igram(napraviti opciju EDIT, da možemo staviti po zelji koje igre igramo)
-U statistiku ubaciti koliko je korisnik dobio aplauza/samara
-Igre(po mogucnosti razvrstati po zanrovima i ubaciti nove)
-Na indexu se duplaju teme i prikazuju teme iz adminstracije(ponekad se desava, kad se desi postavljam SS)
-Osvjeziti Download sekciju, bila je akcija ali je propala.
-Ukinuti kolumnu "Kupopradaja" jer nije u funkciji i nicemu nesluzi(ubacen redirekt na pik.ba, bolje staviti reklamu pika na g.ba)

Ako se još nečeg sjetim edit ću.

EDIT:

-Popraviti medalju "godine provedene na portalu", 100% sam siguran da sam na portalu vise od 2 godine, jer sam neki dan naletio na svoj post iz 2k8

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.