Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Riješeno 200 bodova

Ping problem

519 pregleda · 23 odgovora · otvorena 26.03.2010. u 16:09

Riješenje za ovaj problem nisam mogao naći tako da molim vas da se suzdržite odgovora poput google.ba ili slićno.
Naime imam adsl 15G konekciju, konektujem se preko routera. Kada pokrenem CS ping mi varira između 50 70 i >130 Probao sam svaku moguću opciju sa rateovima ali bezuspješno. Pokušavao sam u routeru nešto podešavat ali ni to nije pilo vode.
Ima li neko ikakav prijedlog jer sam ovo poželio igrati :)
udji brate u CONTROL PANEL od grafe i
vertical sunc iskljuci OFF ...
Internet na steroidima

Na Internetu možete naći hrpu programa koji vam nude brže spajanje i učitavanje programa te web stranica i u pravilu gotovo nikada nisu besplatni. Svi obećavaju veliko ubrzanje bez obzira koji tip veze koristili; običan modem, ISDN vezu ili neki novi, još brži način spajanja na Internet.

Osjetno ubrzanje možete postići malom ispravkom registry ključa. Pokrenite Regedit i potražite ključ koji se nalazi na sljedećem mjestu: HKEY_LOCAL_MACHINE - Software - Microsoft - Windows -
Current Version - Explorer - RemoteComputer - NameSpace.

Na ovome mjestu postoje dva prisutna ključa; jedan od njih je [D6277990-4C6A-11CF-8D87-00AA0O60F5BF]. Obrišite ga. Nije potrebno ponovno pokretati računalo kako bi primijetili ubrzanje koje nastaje ovom jednostavnom izmjenom u Registry editoru.

Ovime ste ustvari ispravili jedan od bugova u XP Windowsima.

9. Podesite modem

Modem na maksimum

Spojili ste se na Internet i zadovoljni ste prikazanom brzinom, ali ipak vam se čini da je protok podataka katastrofalan.

Upotrijebili ste sve moguće trikove, "Tweak" programe i "ial up" ubrzivače, a čini vam se da sve to negdje drugdje radi mnogo ljepše. I pitate se da nije možda greška u modemu ili lošoj telefonskoj liniji.

Vjerojatno nije, nego je greška u premaloj brzini "port-a" na kojem modem radi. "COM port-ovima" je po defaultu brzina podešena na "9600 bps".

Otvorite Device manager ( Start - Settings - Control Panel - System - Hardware - Device Manager) kliknete na zatim na Ports, i odaberete "port" na kojem se nalazi modem. Kliknete zatim na Properties, Port settings, i promjenite Bits per second na najveću vrijednost i kliknete na "OK". Sada je brzina na kojoj "port" vrši komunikaciju puno veća i nije ograničavajući faktor.

100% CE TI POMOCI SAMO URADI PO OVOM UPUTSTVU......
edIT je napisao/la:
udji brate u CONTROL PANEL od grafe i
vertical sunc iskljuci OFF ...
Nemoj se vise javljat bogati ....

sto se tice teme, da ti mozda neki drugi proces ne cupa bandwidth ?

I da, ako si na staroj centrali reouter mod ce ti pravit probleme, prebaci ga u bridge mod

@sow
Ništa :(
Nije bilo potrebe za ovaj dio sa registriom, koristim Win7

@loki
Već mi je u bridge modu

@zuti_h4mc3
Pokušao sam to, ali ništa
surge je napisao/la:

@sow
Ništa :(
Nije bilo potrebe za ovaj dio sa registriom, koristim Win7

@loki
Već mi je u bridge modu

@zuti_h4mc3
Pokušao sam to, ali ništa
Koje ratove koristis ?
Jarane ti u CS-u nemaš 80 opcija za popravljanje pinga. Imaš par komandi koje bi trebale izgledat' ovako.

rate 25000
cl_updaterate 101
cl_cmdrate 101
cl_resend 0
cl_cmdbackup 0
cl_dlmax 128

Ovako ti ide .cfg kod mene. A što se tiče drugih stvari za popravljanje pinga, kad igraš csa izađi iz svih mogućih programa tipa : MSN / Mozilla / Torrent / Ventrilo i tako dalje da ne nabrajam. Pokušaj to uraditi, kad ti budu svi programi isključeni uđi na neki server i vidi kakav ti je ping tad, a kakav je bio uobičajno. Ako ti bude identičan, ja stvarno neznam šta bi ti više moglo pomoć'.
Kada pokreneš cs minimiziraj, uđi u task manager, u procesima nađi hl.exe i idi low priority.
MYS je napisao/la:
Jarane ti u CS-u nemaš 80 opcija za popravljanje pinga. Imaš par komandi koje bi trebale izgledat' ovako.

rate 25000
cl_updaterate 101
cl_cmdrate 101
cl_resend 0
cl_cmdbackup 0
cl_dlmax 128

Ovako ti ide .cfg kod mene. A što se tiče drugih stvari za popravljanje pinga, kad igraš csa izađi iz svih mogućih programa tipa : MSN / Mozilla / Torrent / Ventrilo i tako dalje da ne nabrajam. Pokušaj to uraditi, kad ti budu svi programi isključeni uđi na neki server i vidi kakav ti je ping tad, a kakav je bio uobičajno. Ako ti bude identičan, ja stvarno neznam šta bi ti više moglo pomoć'.
cl_cmdbackup 0 ?

A kanteraša i sile..

btw. Uradi ovo što ti je fosil napisao, provjereno radi. Pingić 30-40 kod koga valja modem.
A da nazoves onog ciku iz telecoma i da mu lijepo kazes da imas problem s pingom
voLume je napisao/la:
Kada pokreneš cs minimiziraj, uđi u task manager, u procesima nađi hl.exe i idi low priority.
Smanjilo mi se ali i to mi je sad varljivo, svaki minut mi zalaga opasno na par sekundi!?
surge je napisao/la:
Smanjilo mi se ali i to mi je sad varljivo, svaki minut mi zalaga opasno na par sekundi!?
Ako koristiš avast idi na silent gaming mode, ako koristiš neki drugi antivirus onda ga stopiraj ili idi exit, vjerovatno preopterećenje računara, još ako imaš one neke vizuelne šminkarije po Desktopu...
Znaci sto se tice laga i pinga, ovo ti pomaze sto posto. Ping ti ne bude iznad 20 sigurno.

Pored ovog , puno ti mogu pomoci i slijedece komande, koje su provjereno efikasne.

Kucaj u konzolu slijedece komade, zavisi ti od konekcije koje ces kucati. Ja sam ti naveo sve:

256kbps
rate 7500
cl_rate 6500
cl_cmdrate 20
cl_updaterate 21

512kbps
rate 9500
cl_rate 8000
cl_cmdrate 32
cl_updaterate 31

768kbps
rate 25000
cl_updaterate70
cl_cmdrate 70
ex_interp 0.1
Kablovska/Wireless

128kbps
rate : 7500
cl_updaterate : 25
cl_cmdrate : 18
cl_rate : 9999

256kbps
rate 5000
cl_latency -70
cl_updaterate 31
cl_cmdrate 35

512kbps
rate 7000
cl_latency -50
cl_updaterate 35
cl_cmdrate 35
56k Modem

Takodje, ne bi bilo lose da kucas i ovo

rate 4000
cl_latency -120
cl_updaterate 20
cl_cmdrate 30

rate 25000
cl_updaterate 101
cl_cmdrate 101
developer 1

Takodje, ugasi sve programe koji ti rade dok igras CS

Ako ti je nVidinia graficka kartica, vertical_sync OFF !

ADSL...

Imao prvo paked od 9 pa onda poslje od 5

I meni je bio qrac za igranje cs-a , ali zato download muzike i sl ...... :$

Mada mozes traziti da ti dodju promjeniti kablove :D
Da ti direktno spuste sa bandere :D

voLume je napisao/la:
Ako koristiš avast idi na silent gaming mode, ako koristiš neki drugi antivirus onda ga stopiraj ili idi exit, vjerovatno preopterećenje računara, još ako imaš one neke vizuelne šminkarije po Desktopu...
Nije uspjelo, pokušao sam u lanu i ide bez problema... U jednom mi je trenutku pisalo flushentitypacket :S
Rješenje
surge je napisao/la:
Nije uspjelo, pokušao sam u lanu i ide bez problema... U jednom mi je trenutku pisalo flushentitypacket :S
To ti je problem do interneta. Meni tako non-stop izbacuje, zaštopa ne mogu igrati. ili je nešto do kablova zovi njih u bht, pomoći će sigurno.
voLume je napisao/la:
Ajde pokušavat ću dok ne sredim...Hvala
Namjestaljka, to ti voLume pomogao samo sto je rekao da nazoves BHT postu. Na osnovu cega si liku dao bodove, nije mi jasno. Zalim ovakve likove
farystr0n je napisao/la:
Namjestaljka, to ti voLume pomogao samo sto je rekao da nazoves BHT postu. Na osnovu cega si liku dao bodove, nije mi jasno. Zalim ovakve likove
Smiješan si, ali baš
Prvo pogledaj sva 3 posta koja sam napisao na temi i onda nešto komentariši. Ispeci pa reci.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.