Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

[Prijave] Reforma IF-a, Tema 3 - zašto baš Vi?

3.457 pregleda · 96 odgovora · otvorena 15.06.2010. u 00:51

[youtube]LYI7nRphs4k[/youtube]

Dragi korisnici, kao prvo, želim da se uveliko zahvalim svima koji su učestvovali na raspravama u ove dve teme :

• Reforma IF-a, Tema 1 - vaši prijedlozi itd;
• Reforma IF-a, Tema 2 - članstva.

Konačna odluka stigla je sa višeg nivoa administracione piramide. Rekao bih vam od koga, ali ako ga odam, naljutiće se.

Odluka je sledeća :

SVI ČLANOVI SU IZBAČENI IZ IF-a. TRENUTNI SASTAV IF-a JE SLEDEĆI :

Svi korisnici koji žele članstvo IF-a neka napišu neki oblik svoje G.ba biografije. Zamislite da pišete pismenu vježbu na temu "Zašto baš ja?". Sastav treba da sadrži najmanje 200 znakova. U njemu možete navesti svoje adute tipa :

• Korisne teme koje ste podigli do sada;
• Dobra djela koja ste učinili na G.ba;
• Direktne linkove na postove kojima ste nekome pomogli / pokušali pomoći (isključivo direktni linkovi na postove);

Obavezno navesti :

• Nick;
• ID;
• Godine.

(nećemo puno suditi po ovome, ali ovime počnite temu)

Ko se ne udostoji da se javi na ovu temu, neka čeka sledeću (koju ne garantujemo da će biti ikada).

Ko bude poslao ikakvu poruku / GB upis ikome da ga ubaci u IF automatski gubi sve šanse da ikada bude ubačen u isti.

PRIJAVE TRAJU 7 DANA!

Do čitanja.

~ Ispred G.ba Administracije, u suradnji sa nera_f & vLexinho, v3Tr0x. Kao kreator pravilnika, G.ba Administracija zadržava svako pravo izmjene, do daljnjeg.

WAKA WAKA THIS TIME FOR G.BA!!!
• Nick : IceWolf
• ID : 340 (nisam kupovao nick, nego sam se stvarno registrovao u samom pocetku, ako ne vjerujete, neko od admina mozda moze iskopati moje prve teme tipa "Jel' ko za meč" :) )
• Godine : 19

Zasto bas ja ? Hmm, nikada mi od ruke nije islo da sam sebe hvalisam i isticem svoje neke osobine, ali idemo probati :)
Smatram se zrelim i izgradjenim kao osoba. Mislim da je najbitnije to sto nisam jedan od mnogih "internet huligana", koji su jaki samo na rijecima kada se kriju iza monitora i tastature. Uvijek se pridrzavam toga da ne pisem nesto sto ne bih nekome i u lice rekao. Ne koristim laz, prevaru, ulizivanje kao sredstvo da bih dosao do zeljenog cilja.
Znaci, kako je, tako je. U zadnje vrijeme nesto i nisam mnogo aktivan jer se postavljaju toliko prozvakana pitanja i diskusije, da te glava zaboli. Broj postova mi i nije nesto veliki, ali vjerovatno zbog one "ako nemas sta pametno reci, bolje nemoj nista". Na profilu mi pise da sam pomogao 39x, vecina tema je izbrisana, iz ko zna kojeg razloga, tako da ne mogu dati direktne linkove. Ako te bas toliko zanima kome, kada i kako sam pomogao siguran sam da ti nece biti toliko zamorno da otvoris moj profil i pogledas :)
Sta sam uradio za g.ba ? Pa nisam nikada bio neki veliki pokretac nekih revolucija i hu ha desavanja, jer nisam takav tip covjeka, vise sam onaj koji gleda sa strane i pomogne ako je u mogucnosti. Jedno vrijeme dok je download sekcija bila aktivna bio tzv. moderator iste, prije dosta godina, ali je ista ukinuta iz vjerovatno finansijskih razloga (hostanja fajlova). Ako ce uslov za IF biti to da imam premium, odmah me iskljucite iz toga, jer stvarno niti imam dovoljno novaca da trosim kredit na to, a i mislim da ne ide u prave ruke. Da se recimo placa ash'u za silne linije koda koje je otkucao, onda bih se vec zamislio i mozda i kupio :)
Nadam se da nisam smorio nikoga sa ovim tekstom i isto tako nikoga uvrijedio.
Do iduceg javljanja, Vas IceWolf =)
Ma sve vam je jasno JAK SAMO TAKO

Post dobio šamar od ultranumb

nick: TomY
ID: 25127 (imam profil sa ID: 16537 al ga ne koristim, mogu poslat poruku nekome iz administracije da to potvrdi )
Godina: 18

zasto bas ja ?

imam ja svojih dobrih a i bogami losih strana, imam ja svojih pametnih a i bogami i glupih postova...

glupi postovi? zasto? zato sto glupa djeca dizu glupe teme i mene ta glupost izglupira pa ja pisem glupe postove... teme diskusija dizane u IF orumu su bile nedostupne a bogami je bilo zanimljivih... i tako ja krenem post pisati na jednoj, napiso ja roman, ma raspiso se i kliknem posalji kad jbt izbaci nemas pristup IF-u kad nisam umro od smjeha tada necu nikada (uh vidi rime)

imo sam ja svojih glupih a i bogami pametnih tema... imo sam ja oko 70ak dignutih tema, al sve je to pobrisano u onom glavnom brisanju (kad je lavu nestalo 2,5 k postova orijentirajte se po tome) bilo je dosta tutova kasnije sam ih naso napisan u nekom word dokumentu i kontam ih opet postati al kad sam formatiro disk i otislo sve u zaborav.

nema interpukcijski znakova u ovom postu? pisem u brzini jer mi se trenutno spava pa mi se nada stavljat veliko slovo, zarez, točka i ta sranja kome smeta nek se zali upravi vodovoda...

a jebiga !

EDIT 1:

eno macke mi se biju pred zgradom odo gledat s balkona

EDIT 2:

Neki moji izbrisani tutovi:

Formatiranje diska i instaliranje widows XP-a

Logo u cs

[TuT] Zaključajte vaš folder bez ikakvih programa (izbrisan sa g.ba, ima e-sport.hr http://e-sport.hr/tutoriali/79/TuT-Zaklju%C4%8Dajte-va%C5%A1-folder-bez-ikakvih-programa )

Windows Shortcuts (izbrisan sa g.ba, ima na e-sport.hr http://e-sport.hr/tutoriali/79/Windows-Shortcuts )

Kako vidjeti "mrtve" linkove prije nego što počnete download

(izbrisan sa g.ba, ima na e-sport.hr http://e-sport.hr/tutoriali/79/Kako-vidjeti-mrtve-linkove-prije-nego-%C5%A1-po%C4%8Dnete-download )

btw moj acc na e-sport je smokY (pošalji mi poruku na e-sportu ja cu ti poslat na g.ba sta pise u njoj za one koji nevjeruju)

Download brusheva za ps cs4 (bila sticky neko vrijeme u fanart podforumu onda izbrisana)

neznaam ima jos toga nego ko ce se sjetit

EDIT 3:

nisam pokusao dizati neke diskusije jer to nebi ninašta ličilo... (dokazano iz prijašnjih primjera)

imam dobrih ideja samo steta sto ih zasada nemogu isoristit

Name:Cvijetin Mitrovic (Nick vidis i sam)
ID:2525
Godine:23

*Korisne teme koje ste podigli do sada: Nista
*Dobra djela koja ste ucinili na g.ba: Podigao cs scenu koliko toliko i stvorio mnoga prjateljstva putem turnira koji su bili odrzavani u Brckom.
*Direktne linkove na postove kojima ste nekome pomogli / pokušali pomoći: Nikada nisam bio napacen za bodove tako da mi puca uvo da nekom pomazem , pomogao sam samo kad mu mogu ukratko objasniti i kada mislim da ce skontati objasnjenje.

Biografija: Dosao na site prije nekih 8 godina. Naravno preko CS-a i radi CS-a i bio na site-u. Tada mada i nije bilo nista vise nego CS site. Dva tri puta zaboravljao password od accounta tako da sam zavrsio na kraju s ovim accountom koji i dan danas koristim. Dugo vremena uzivao citajuci teme i raspravljajuci o kakvim pi********a.Zadnji par godina sam manje vise inactive , bar sto se tice mojih postova. Citam teme redovno ali slabo kada mi zapadne nesto za oko gde pozelim da i sam ostavim svoj komentar. Veoma sam izravan i iskren , tako da me mnogi mogu zamrziti preko neta na prvi pogled ali u rl skontaju da sam poprilicno ok.

Zasto bas ja da budem izabran: Pa zato sto zelim da sam u mogucnosti odgovoriti na svaku temu koja je postavljena sa zanimljivim sadrzajem (za mene) dati svoje misljenje.
• Nick: eX
• ID: 25515
• Godina: 18

•Bodova: 520
•Opomena: 0

•Teme:
Zapocetih tema: 3

Korisna tema koju sam podigao do sada:
http://www.gamers.ba/forum/7/65833/ati-ccc-settings-za-cs/

•Vijesti:
Napisanih vijesti: 0
Zakleo sam se , nikad više vijest neću napisati. (s razlogom ^^ , svaka vijest koju sam pisao je odbijena, kao razlog CP , a prevodio i pisao po 2h)

•Pomogao/Pokušao pomoći:
http://gamers.ba/forum/10/111026/problem-sa-racunarom-/
http://www.gamers.ba/forum/7/111185/nds-file/
http://www.gamers.ba/forum/31/111186/teme/
http://gamers.ba/forum/7/110896/adsl-problem/
http://gamers.ba/forum/10/109019/iphone-problem/
http://gamers.ba/forum/7/110772/antivirus-100-work/
http://gamers.ba/forum/7/110906/problem-zvucnici/
http://www.gamers.ba/forum/1/111672/spray-logo-cmd/
http://gamers.ba/forum/6/103190/graficka/
( ima još mnogo, samo ne mogu pronaći )

Zašto baš ja?

Otkad sam se registrovao na portal, pokušavam svoje znanje pokazati na najbolji nacin, i pomoci clanovima portala.
Nikada nisam spamao i svađao se sa članovima ovog portala.( uff,lažem,svadao sam se sa 100kom, "u vezi ručka " )
Želim da budem clan izabranog foruma, jer siguran sam da pišem korisne postove,i da sam dovoljno zreo za IF.
Te,redovno posjećujem gamers.ba portal.

Hvala.
Upalim gamers vidim temu i započnem pisat :)

• Nick;Uzi
• ID;24319 dok je moj stari akaunt koji ne korsitim (15469)
• Godine.15 u Avgustu 16 god (petak 13 buahhahah)

Biografija.

Prvi put kada sam se prijavio na gamers.ba bilo mi je svega 10ak godina(doba old skina sa vanzemaljcem ). Pokazao mi je jedan prijatelj stranicu, ali kao 10to godišnji mladić nisam bio zainteresiran..
Onda sam napravio akaunt DaVinchy prije 3 godine. Ali ni tada se nisam baš pokazao bio sam spamer i dobio sam ban :( .
I sada dolazi akaunt UZI. Htio sam ući na DaVinchy ali vidio sam kako izgleda strananica banned. Žalio sam se ali bilo je prije koda se žalim upravi vodovoda pa sam onda napravio UZI.
Početak UZIja.
Nije baš za pričanje bio sam tu samo da odgovaram na neke male teme.
Tražio sam teme samo da bi bodove uhvatio.
Sadašnji UZI
Prije više od 3 mjeseca ja sam se aktivirao baš fino na gamersu. ODgovarao pametno i pomagao ljudima.
Pravio tutove. I tako sam zaradio više od 400 poena (unutra su samo 3 premiuma)
Također u profilu možete primjetiti da ne otvaram svake teme nego one koje su potrebne

Moje pametne teme za koje znam su:

Kako instal chat na SMF
SA-MP Ali dolazi v2 jer ovdje su dead IPiovi
Street Style

EDIT

Stavite ove slikice xD

ili ovu

• Nick; FosiL
• ID; 44769
• Godine; 17

Na gamers.ba sam registrovan prošle godine u 9 mjesecu, i mislim da sam za to kratko vrijeme učinio dosta toga za forum. Bilo je ispada... Redovan sam na portalu.

Opomena 1/4

Napisanih vijesti 3 :

Dante\'s Inferno
The Sims 3 - World Adventures
Medal of Honor

Eh sad teme, teme koje sam dizao korisne su, i bile su odredjeno vrijeme u zanimljivim ( može se vidjeti po pregledima ).

Prva moja tema na portalu je vezana za c++, dao sam neke zadatke koje mi radimo/radili u školi Zadaci za C++

Teme na kojima je bilo preko 500 pregleda ( bile i zanimljive ), i mislim da su bile dosta dobre

Svjetsko Prvenstvo 2010 - GPUPE
Evropska Liga - Šestnaestine finala
Kvalifikacijske grupe za EURO 2012

Jedna za konekcije :

Internet konekcije u BiH

Napisao sam jednu temu za Strategije podforum :

Strategije

I onda 2 teme koje se bile potpuno IN i koje su opravdanje za moje eventualni ulazak u IF :

Vaš nick
Ovisnost o video igrama

Piše da sam pomogao 5 puta, to su bili bodovo za rodjendan..

Da ima mjerač aplauza sigurno bi pokazivao preko 30 zelenih.

Mislim da sam stasao za punopravno članstvo u IF, da je prošlo vrijeme zaebancija, spammanje etc. Takodjer mislim da imam dovoljno materijala za članstvo. Ako eventualno udjem u IF, pokušat cu opravdat' to tim' što cu dizati "korisne teme" i pisati pametne postove.. Završio III razred gimnazije ( 4 prošao ), tako da bi postovi trebali biti bez gramatičkih grešaka.

pusa
• Nick; haris_
• ID; 31331
• Godine. 14

Na Gamers.ba sam od 2004. godine. Moj prvi acc bio je rapsaLL(al nema ga vise). Bio je raspust. Probudio sam se i pored mene je stajao moj racunar. Umio sam se, obavio jutarnju higjenu i vratio se u sobu. Palim ja komp. Kada se upalio, odma sam usao na msn i drug mi se javlja hajmo cs 1vs1(a ja tad nisam znao za patch, igranje cs-a preko interneta). Ja zacudjen, pitam njega kako. On meni da link od neke stranice i ja otvorim kad pise nesto gamers.ba/.... Ja skinem i instaliram onaj patch i drug mi sve objasni. Nakon nekoliko sati igranja, izasao sam iz cs-a i otvorio mozzilu. Sjetim se ja one stranice gamers.ba i otvorim je. Vidim svasta zanimljivo i reko hajd da se regam. Tada je poceo moj prvi spam, skupljanje bodova, itd..

Eo moje jedne kratke biografije

Tut - kako zapoceti igrati Knight Online;
Pomagao sam stalno drugima i na drugom acc-u;

• Nick: KajotY
• ID:46338
• Godine: 16

Real Profile http://www.gamers.ba/profil/Kajot/

Dosao prije 2 godine na Gamers.ba po preporuci prijatelja shaadY-a, svidio mi se bio sajt pa sam i ostao. Tada jos i nisam bio aktivan kad je u pitanju bilo pomaganje i pisanje vijesti jer i nisam bio bas zaiteresovan. Odlucio sam bio da napravim novi acc na kojem cu po mogucnosti pomoci g.ba i memberima, zatrazio sam od Wertua da me banuje zauvijek sto je i uradio. Kad sam dosao na novi acc odma sam bio poceo da pisem vijesti ali vecinu bi mi i odbijali vjerovatno zbog gramatickih gresaka, ugl nakon nekoliko mjeseci primise mi vijesti . Dosad sam napisao 62 vijesti te ih pisem aktivno skoro pa svaki dan. Sto se tiće korisnih tema tu se i nemogu bas pohvaliti, uvijek sam vise volio biti po strani toga i pisati postove i diskutovati. Vecinom bi dizao [PiC] teme da pokazem svoje radove . Tada kad nisam imao IF bilo mi je zao sto nisam mogao i ja ucestvovati. Napokon prije mozda mjesec i po dobio sam IF medalju. Na svaku sam IF temu do sada diskutovao i pisao postove. Sto se tice pomaganja, dosta toga radim na Photoshopu pa kad vidim da nekome treba neki logo ili pak nesto drugo potrudim se da uradim. Na skoro svakoj temi na kojoj je RQ ce te naci moj post ( Logo, signature, wallpaper pomogao sam i oko qESWCa ^^ ). Takodje sam veoma aktivan na Gamersu tu sam 8 sati dnevno

evo neke od tih tema:

RQ trebam Logo

RQ logo firme

Graficki odabir

RQ logo

Bilo je tu jos pomaganja samo sto nisu korisnici davali bodove pa mi nije ostalo na profilu. Sad na profilu pokazuje da sam 18 puta pomogao.

Opomena 0/4

Napisanih vijesti ( samo neke od njih) (62):

Killzone 3 Trailer!

Preko 3000 novih questova u WOW:Cataclysm

Sony objavio prve 3D igrice za PS3

2 miliona iPad-a je prodano za manje od 60 dana

Silicon Power Armor A80 USB 3.0 portable HDD

Novi Facebook virus!

Prosječna starost gejmera je 32 godine

Izašao Alien vs Predator DirectX 11 Benchmark

Sniper: Ghost Warrior
• Nick; NIGHTY1z.
• ID; 38892 ( imam stari acc sa 25k IDom, zaboravio pw )
• Godine. 16

Na g.ba sam se registrovao jos 2006-2007 godine, naravno sa starim profilom ( nick: C_Ronaldo ), tražio sam razne stvari za CS. Tako u početku nisam pisao skoro nikakve postove, samo sam pregledavao forum, gledao razne tutorijale koji su pisali drugi, dok nisam na nekoliko tema ostavio glup post i dobio ban na 7-10 dana i po prvi put vidio kako izgleda g.ba stranica za banovane Prodje 7 dana, meni nije skinut još ban, napravim neki glupi profil i počnem moriti admine po PMu kako mi nije skinut ban a u reasonu pise 7 dana, i tako dobijem i unban. Onda nisam ulazio na g.ba dosta vremena, tačnije do prošle godine kada sam se pokušao ulogovati, ali mi je izbacivalo da mi je pogrešan username/password i tada sam napravio i ovaj profil na kojem u ovih 1-1,5god. još nisam dobio ban, niti opomenu, sjecam se da sam dobio samo 2 šamara.
Mislim da sam 1 od aktivnijih na forumu jer redovno pratim sva dešavanja na njemu, pomognem kome mogu, potrudim se da na svakoj temi ostavim neki koristan post koji ce pomoći autoru teme da riješi problem, a evo neke od tih tema:
http://www.gamers.ba/forum/10/111651/kodovi-za-satelit/
http://www.gamers.ba/forum/8/111641/web-desing-/
http://www.gamers.ba/forum/8/111566/joomla-pomoci-i-tutorijali/"
http://www.gamers.ba/forum/10/111404/thor-/

~A evo i 2-3 linka koja dokazuju da sam pomagao i sa starim profilom, ostale teme mi nisu prikazane.. ;

http://gamers.ba/forum/1/76843/prica-na-mikrofon/
http://gamers.ba/forum/31/57859/test-drive-unlimited/

; Ima još dosta tema na kojim sa pomogao ili sa barem potrudio pomoći, ali mi nisu prikazane, i nemogu da ih nadjem pomoću search-a ..
Do sada nisam otvorio ni jednu temu u kojoj se baš posebno diskutovalo ( medjutim jesam odgovarao na diskusije, koje nisu bile u IFu ) što ne znači da neću otvarati u skorije vrijeme ili da neću biti aktivan ako postanem član IF-a.

Mislim da pišem zrele i kvalitetne postove ( za svoje godine ), u što se možete uvjeriti na dosta tema, nisam jedan od onih spamera Uvijek sam pomogao koliko sam mogao i bio u mogućnosti.

<3
Nick: miire
Godine: 16
ID: 25091

Zasto bas ja ?

- Na Gamers.ba sam vec 2 godine sa ovim account - om, imao sam prije " chosenmaniaQ " ali sam promjenio . Od kako sam na Gamers.ba Siteu, desavalo se mnogo stvari, ali vise je dobrih . Prije nego sto sam postao Moderator, trudio sam se bash da zasluzim tu opciju, postavljao tutoriale i drugo . Nakon sto sam dobio, naravno bilo mi je drago, dobio sam motivaciju da josh vise radim movie i da pisem memberima tutoriale . Tako da danas imamo vise onih koji zele da prave movie nego prije .

• Prijavljujem se u IF jer :

Pomazem raji oko Movie Making - a, pomazem raji oko drugih problema koje ne m0gu rijesiti . Banovan sam samo jednom bio prije godinu ja mislim . Sto se tice tutoriala, radio sam mnoge tutoriale koje bi pomogle da neki memberi nauce nesto raditi u Movie making - u .

Ucestvovao na raznim Gamers.ba Takmicenjima ;

[color=red]Achievements @ Gamers.ba :[/color]
[color=red]•[/color] 2010 - MOVIEMAKING Takmicenje - 2nd place
[color=red]•[/color] 2010 - Februar Gamers.ba Desktop. - 1st place
[color=red]•[/color] 2009 - Juli Gamers.ba Desktop. 1st place
[color=red]•[/color] 2009 - Avgust Gamers.ba Desktop. - 1st place

Pomogao : - [color=red]22[/color]
Napisanih Vijesti : [color=red]3[/color]

Gamers.ba MovieMaking Contest v2.
Gamers.ba MovieMaking Contest
Novi Midnight Club Los Angeles

Od mojih 105 dignuti tema, vecina tema je za movie making . Il' su to [ RQ ] DEMOz ili predstavljanje nekog novog movia .

- [color=red]My tutorials :[/color]
[color=red]•[/color] MovieMaking - Sony Vegas - 'v1'
[color=red]•[/color] MovieMaking - Sony Vegas - 'v2'
[color=red]•[/color] MovieMaking - Sony Vegas - 'v3'
[color=red]•[/color] MovieMaking - Sony Vegas - 'v4'

Ostale teme moje mozete pronaci samo na ovom PodForum - u

Neke josh teme koje su vezane za Movie Making ;

• HighQUALITY Models for Movie.
• MOVIEMAKING All TUTorials.

Osim ovog sto sam radio, radio sam razne Movie za nashe membere; Gamers.Ba FragMovie; [ movie o memberi @ Gba .] , SEKTOR FragMovie [ Movie o memberu @ GBA, TeroweNth FragMovie [ takodjer member @ GBA ].

Osim t0ga , potrudio sam se da napravim prvo Gamers.ba Movie Making Takmicenje. Jeste da je tad' bilo malo prijavljenih ali se opet odrzalo. Ali opet je sada otvoren novi Contest v2.

Sigurno me svi memberi znaju kako zelim pomoci raji, uvijek sam tu za odgovorit' nekom memberu u vezi Movie Making - a, naravno i ako nije u vezi movie makinga tu sam

- Zato sam se prijavio za ulazak u IF .

Hvala unaprijed .
• Nick: SaltCityBoy
• ID: 30912
• Godine: 17

Na g.ba sam se registrovao na preporuku prijatelja, rekao mi je dosta dobrih stvari o ovom portalu. U pocetku i nisam bio toliko aktivan. Dosao sam do -50 poena i svatio sto to meni treba. Te sam odlucio pisati samo pametne postove. Malo po malo poceo sam pisati i vijesti i vrijedno skupljati bodove.

Neke od korisnih tema:
Tema 1
Tema 2
Ima jos korisnih tema, dok se sjetim pa ce biti EDIT

Jedna fina diskusija:
Browser igre

Teme na kojima sam pomogao:
Tema 1
Tema 2
Tema 3
Tema 4
Tema 5

Toliko od mene
• Nick; empty_king
• ID; 26358
• Godine. 15

- Na site sam se prijavio prije otprilike dvije godine. Kao i svako maloumno dijete počeo sam da se glupiram i pišem sranja te sam uskoro popio prvi ban. Nakon isteka bana se nisam opametio te sam opet nastavio po starom. Tako je išlo skoro pola godine. Na kraju se opametim, skontam da je bolje pisati koliko-toliko pametne postove i zaista počnem to raditi. Uskoro sam počeo pisati tutorijale, pokušao pisati vijesti, pomagao koliko sam mogao ... To je neki moj početak stanovanja na g.ba.

- U cjelokupnom boravku na g.ba napisao sam tucet tutoriala (koji su 45% mojih tema), otvorio mnogo diskusija, pomagao koliko sam znao i mogao. Možete izlistati sve moje teme i vidjeti moj napredak, koji je više nego uočljiv, i samim tim zaključiti kako se svi mogu opametiti. Nema nekog specijalnog razloga "zašto baš ja", jer nikada nisam bio sklon hvalisanju pa tako neću ni sad. Moj IQ (128 prema zadnjem mjerenju) i moji postovi su ogledalo moga znanja. U IF želim ući samo iz jednog razloga : Da mogu odgovarati na diskusije. Ubacili me (opet ) ili ne, na vama je.

Evo tek sad viđeh za ove korisne teme ...
Evo 2 diskusije (koje vidim u svojim temama) :

Knjige
Mlade osobe na korak do smrti

Pomogao 12 puta (mada je ovoga bila na tucet xD)

Zatim nekoliko tutoriala od mene :

Freezone
Boosters
SV Basics
Making your first game
Efekti bez AAE
Par stvari
WoW - Private server 3.2.2
WoW - Custom quest & Shop
Uređivanje WoW Servera
Cool movie effects
Teleport effect
Ultimate movie making

Eto, ukratko
• Nick: AltF4
• ID: 30500

http://gamers.ba/forum/37/95634/2/-if-latinica-cirilica/

pa eto, nije da ih nisam činio, više puta pomogao dizanjem cracka za fotošop, isto tako dijelio fix za manager, za ovih godinu dana nije da sam se baš naradio dobrog na sajtu, al bitno je da nisam radio ni lošeg...

• Direktne linkove na postove kojima ste nekome pomogli / pokušali pomoći (isključivo direktni linkovi na postove);
http://gamers.ba/forum/31/76904/fifa-09/
http://gamers.ba/forum/10/81798/-rq-font/
http://gamers.ba/forum/10/98017/msn-problem/
trebalo bi bit još jedno prebacivanje bodova, za uploadan klip na jutub, nekom sa foruma, al izgleda da je izbrisano, kad su se postovi brisali, nije ni bitno...
bilo je još tih pomaganja, ne za bodove, nego eto tako, teme je nemoguće nać jer su zatrpane na profilu, ne znam drugarčiji način da dođem do njih, uglavnom, pomagalo se
radio sam i dosta radova u fotošopu za neke od članova sa gamersa...

• Zašto baš ja?
iskreno i nisam neki gamer, na gamers.ba došao na nagovor prijatelja, koji ima medalju od 4 godine, vjerovatno bi je i ja imao da sam se tad registrovao ali nisam, bio je neki problem sa registracijom, mojim mailom il nešto slično, uglavnom nije moglo, svejedno sam pratio situaciju na g.ba od njega, to što nisam neki gamer, nije me spriječilo da se nekako registrujem na g.ba kad je prošla registracija, mislim da sam mail novi pravio, počeli su i prvi problemi sa računarom, riješenja sam našao na gamersu, pa sam site u bookmark, od tad dolazim svaki dan na gamers, iz navike, počele su i te neke prve diskusije u koje sam se uključio, ne mogu nać postove, jer je zatrpano' na profilu. Uglavnom glavni razlog mog' dolaska na gamers bio je Photoshop, bilo je finih tutorijala, pogotov prije par mjeseci, gdje je podforum Gamers.ba FanArt bio definitivno najsvjetlija tačka g.ba. IF forum sam imao i prije, imao sam i par ideja za isti, podignuo jednu temu, imao u planu još par njih, al nisam imao vremena a ni volje da tipkam, stigla me škola i obaveze u rl, sad kad je počeo raspust, imam i previše slobodnog vremena...

uzet ću u obzir da ovo neko mora pročitat, pa ću prestat pisat

Nick: reLo
ID: 25101
Godine: 20

Podigao sam više tema u izabranom forumu, tj. započeo više diskusija.
http://www.gamers.ba/forum/35/111700/-diskusija-rat-izmedju-konzola-i-racunara/
http://www.gamers.ba/forum/37/111660/-diskusija-strah-od-smrti/
http://www.gamers.ba/forum/37/110752/-diskusija-ovjek-i-vrijeme/
http://www.gamers.ba/forum/37/109962/-diskusija-lose-drustvo/

Osim toga, stalni sam učesnik izabranog foruma, i vjerovatno jedan od najaktivnijih.

Malo ste me zeznuli sa ovom temom jer već imam pripremljenu i današnju diskusiju koju nažalost neću moći podići
Ja sto se raja prijavljuje ko da ce biti kakvih para od ovoga

Ime i Prezime : Haris Cohodar [ DRAKEN1 ]
Godine : 17 za 3 mjeseca 18 [ aBd ]
ID : 23845

Godine provedene na sajtu : Posto je Vedranu mrsko ne znam ni ja ni on ni bilo ko drugi ,ali sudeci po tome ko kaze da je 1 godinu na ovom sajtu onda bih ja trebao biti minimalno 2 godine ,ali nvm. Moj prethodni profil je http://gamers.ba/profil/riddler/ ,ali ga ne koristim jer je "zajednicki" ,bratov i moj .

Zasto ja ? Pa iskreno mislim da sam koliko toliko normalan i koliko toliko imam "fine" postove ,odnosno nisu neka furanja nisu neke glupe opsirne recenice gdje se na kraju zbunim i ja i citatelj ,kakvih ima ovdje na g.ba ,vjeruj mi
Volim dobre diskusije ,gdje ce tema biti nesto o cemu ili nesto sto svi susrecemo u zivotu ,ili posto je gaming sajt ,da onda bude o gamingu

Bio sam IF clan 2X i 2X su bas ovako "cistili" IF i zaboravili mi je vratiti

btw.Sretno vama u vezi toga ,ali mislim da je bespotrebno sve ovo ,pa jbt odes na hltv.org i pogledas koliko samo spamaju ljudi ,pisu gluposti itd itd pa nikome nista .
Tu su ljudi zaduzeni koji banuju ,koji prihvataju vijesti ,pisu vijesti itd itd,bas kao i ovdje i sta je tu problem ?

Problem je izgleda zato sto administracija [ovom prilikom ne zelim reci da ne znaju svoj posao] previse gleda na to kao "mah uvest' cu ja red ,da svi vide kako mi radimo ,inace cu biti samo jos jedan u nizu modova/globala/admina itd.
Mozda grijesim ali imam takav utisak ,a i potpuno se slazem sa vejnom

cheers

• Nick; smoki
• ID; 6704
• Godine. za koji mjesec 19
//////////////

FanArt Sticky pogledajte
+ nekoliko tutova na istoimenom forumu
+ http://www.gamers.ba/forum/27/52970/g-ba-fast-dial/

dok sam bio mladji member prije 2/3 godine;
Gamers.ba Black GUI
Gamers.ba White GUI
Gamers.ba Head Pictures

Ucestvovao sam cesto u diskusijama IF/a, dizao svoje diskusije itd.
http://gamers.ba/forum/37/108834/aliens-dokazi-diskusija-/
http://gamers.ba/forum/37/110343/moon-landing-diskusija-/
.....

Sto se tice pomaganja, pomazem kolko mogu, na bodovne teme se ne javljam jer nemam vremena da radim nekom radove tipa FA podforuma, no na starom profilu kolji je izbrisan prije godinu dana imao sam 100 pomogao.

Necu vise da pisem, ne pise mi se.
Nick : apphex
ID : 43569
Godine : 16

============================================================

ZAŠTO BAŠ JA ?

Na ovaj sajt sam dosao prije mozda 2 - 3 godine i pocelo kao obicna zajebancija, nisam se znao logovat :]. Prije mozda 1 godinu sam poceo pomagati ljudima na ovom sajtu kolko sam mogao, tj. ono sto sam znao... Bar sam jedan od pismenih članova za razliku od nekih koji cesto u svom izgovoru pisu "stio sam, jenom i tak ... " Digao sam par kvalitetnih tema, a najvise se vezu sa moviemaking, gdje sam pravio movie od clanova koji su me pitali : "Dali mozes napraviti movie, dat cu ti 30-40 boba", ali od toga nisam uzimao niti 1 bod !

======================================================

~ "http://www.sk-gaming.com/video/192606-evolution_part_1"
[gamers.ba fragmovie part 1called evolution fragmovie part 1]

~ "http://www.sk-gaming.com/video/194737-Evolution_part_2"
[gamers.ba fragmovie part 2 called evolution part 2]]

~ "http://www.sk-gaming.com/video/205633-EN7EL_Movie"
[EN7EL FragMovie]

~"http://www.sk-gaming.com/video/235523-adrenaline_gamersba_fragmovie"
[adrenaline gamers.ba fragmovie part 3]

~" http://www.sk-gaming.com/video/210890-AMAZING "
[gamers.ba fragmovie part 4 called amazing]

~ "http://www.sk-gaming.com/video/206998-SPEC7RE_in_action"
[SPEC7RE IN ACTION]

SVI OVI MOVIE-I SU PRAVLJENI ZA CLANOVE GAMERS.BA PORTALA OD KOJIH NISAM UZEO NITI JEDNU BOBU.

Na temi igrači i klanovi:

http://www.gamers.ba/forum/10/104032/igraci-i-klanovi/

sam pokušao i bar nekolko članova zadovoljio tako sto sam im na jednostavan način našao klan ili neki klan na jednostavan način našao igrača :]

TOLIKO OD MENE A NAJBITNIJE OD SVEGA JE DA NE SPAMAM :]

Nick: 4rm4n1
ID: 17099
Godine: 15

• Korisne teme koje ste podigli do sada; iskreno, ni nema ih. pisao sam par tutorijala, al posto vidim da niko ovdje ne cijeni i ne postuje to prestao sam
• Dobra djela koja ste učinili na G.ba; pomagao svakome kome sam stigao, a njih je, vjerujte, puno :p
• Direktne linkove na postove kojima ste nekome pomogli / pokušali pomoći (isključivo direktni linkovi na postove); otidji na profil -> pomogao. pise 58 puta. to su samo teme na kojima su bodovi, a pomogao sam jos najmanje 8 puta toliko na temama bez bodova

mislim da nemam o cemu pisati. ovdje sam tri godine, iako mi je medalja od dvije.. neki bug davno rekao riddle.

dovoljno je reci da sam bio clan IF od prvog dana, tj. FataL me ubacio odmah nakon nastajanja IF-a. ne znam ni sto sam bio iskljucen kad u ovoj godini nisam cesto dolazio ovdje.

sve u svemu: bio spamer, vise nisam. pomazem svakome, ne vrijedjam nikoga nit' umalozavam. pisao sam vijesti (269 njih, nije to malo), ali vidim da niko ne cita pa sam prestao.

zbog malih "nesuglasica" sa bojanom vjerujem da necu bit u IF-u, dok sam siguran da ce ubaciti nekog PrO_Cs1.6^KiLLeR^.

uglavnom, ovaj post je napisan reda-radi i vjerujem da neko ko je proveo barem pola godine na ovom sajtu zna za mene pa necu da pisem neki esej po kojem trebate sudit ko treba ili ne treba u IF - sami odredite da li zasluzujem pristup IFu.
• Korisne teme koje ste podigli do sada:

- Ne podizem neke diskusije ili neke "korisne" teme, jer mi je mrsko muciti se i gubiti vrijeme na necemu, na cemu bih odma bio popljuvan.

• Dobra djela koja ste učinili na G.ba:

- Dosta sam pomog'o raji s g.ba, ali izvan njega. Najcesce tako sto sam nekolicini stalno bio pri pomoci oko Browser igrica, tipa Ogame, Travian, eRep itd

• Direktne linkove na postove kojima ste nekome pomogli / pokušali pomoći (isključivo direktni linkovi na postove):

Pomogao:4

smederevo-mostar-relacija

3.2.2 - 3.3.0 enGB - LOCK

Ostala 2 puta su izbrisana tj. sjecam se jedne teme da sam dobio od spya 100 bodova i to je izbrisano, a druga izbrisana je mislim kad sam od Jason- a dobio 60 bodova da mu uploadujem muziku za njegov radio. Valjda brisanjem Jasona su se i obrisale njegove teme, ne znam...

Obavezno navesti :

• Nick: Coquin
• ID: 3906

Zasto bas Ja ?

Pa ne znam. Non- Stop sam na G.ba, iako na temama nisam nesto aktivan. Zasto ? Pa jedine teme sto valjaju su ovih zadnjih nekoliko iz IF- a. Kada se pomaze, u 90% slucaja su 100 x predjeni CS problemi ili sl. Tu moras bas bit freak da bi se uspjeo prvi javiti. Na diskusije sam se prije javljao, dok je bilo Sephirotha i prije neg je Philosopher postao admin... Tad se moglo fino diskutovati i bar je bilo nekog reda. Onda dolazi reload3d sa 5 rtd diskusija po danu i sve i jedna je rtd., kao i on sam. Vjerovatno, ulaskom u IF, bih se potrudio da otvorim nekoliko lijepih GAMERSKIH tema i spam bih 100% izbacio, jer u zadnje vrijeme sam i ja sám poceo biti retardiran i spamati samo iz dosade...

U ovih 5 god. sam upoznao ne puno dobre raje. Dosta sam ih znao samo iz RL- a...

Za izdvojiti je naravno tu samo Gordana

Simpaticna djevojka, pokusava oziviti COD UO, ali jbga, ko ce mu sad to igrati

Nez, ostali s G.ba sto vas se ne mogu sjetiti, mislim na vas, ali valjda niste vrijedni pomena...

Edit: Znam da me gramatika j**e, ali jbga vec 2 god sam izvan BiH i dole sam samo OS zavrsio, tak da..

+ Nemoj zamjeriti radi one diskusije od neki dan

Bai, bai

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.