Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[TUT]-Making your first game

200 pregleda · 14 odgovora · otvorena 19.12.2008. u 15:44

Evo odlucih da u nizu tutoriala napravim i ovaj. Svaki moj tut je izvorno od mene , pa tako i ovaj. U ovom tutorijalu cu vam objasnit kako da jednostavno kreirate svoju igru. Za ovo vam netreba nijedan programski jezik. Sve sto trebate je da skinete ovo i instalirate ga na vas racunar. Nakon instalacije trebala bi vam se pojaviti ikona na desktopu. Pokrenite je .
Pojavit ce vam se ovakav prozor :

Sada idite desni klik na Spirites i idite create spirte.
Zatim u novo-otvorenom programu idite Load Spirite i idite maze i green_ball i onda open. I zatim pritisnite OK. Sada ponovite isti postupak samo sto cete otvoriti wall umjesto green_ball.
Nakon toga u pod folderu idite na Object i desni klik i create object. Zatim gdje vam pise no spirite pored toga kliknite i idite onu zelenu loptu .

Nakon toga idite na Add Event pa mouse pa left button (samo jednom) :

Sada idite na Add Event pa Create. Zatim sa desne strane Kliknite na Move Fixed (prva crvena ikona sa dosta strelica) i popunite podatke :

Zatim idite ok. Idite opet desni klik na Object pa create object. Sada umjesto lopte idite wall (ako vam ima onaj event create delete ga) sad idite ok. Sada idite desni klik (kod object-a) pa propitets (na loptu) i idite Add Event , Collosion i odaberite Wall.

Isto to ponovite : Desni klik (sada na wall) propitets , add event , collosion i odaberite loptu.
Zatim idite desni klik na loptu i idite add event i odaberite Create. A zatim desno imate Jump pise i u tom dijelu odaberite Jump to random (3 po redu).
Sada idite desni klik na background i odaberite create background. Idite load background i odaberite jednu od ponudjenih.
Zatim idite desni klik na room pa create room. Idite gore backgounds i pa dole pored no background kliknite na ono i odaberite svoj background :

Zatim se vratite na objects. I Odaberite onaj wall i po background ga postavite sve po coskovima : (nije bitno kako samo da nezadire u sredinu).
(nek vam izgleda bar priblizno vako )

Zatim na onaj wall kliknite i odaberite loptu i stavite je negdje na sredinu . Zatim idite run i run normaly. (btw ako vam se samo kuglica bude micala uradite sledece) :
Idite desni klik na object (onu loptu) i onda propitetes. Idite add event pa collosion i odaberite wall. Nakon toga na desnoj strani pod opcijom jump stavite ono trece idite ok. Nakon toga idite ok. Onda idite opet add event pa mouse pa left button. Onda na desno j strani idite opet jump pa ono trece i ok. Idite sada run i kliknite na kuglu .
Tut bY me. Ako budete imali problema recite.
Za vece poduhvate www.yoyogames.com ovdje imate dobre tutoriale da skinete a i da vidite kako to profesionalci rade .
bravo majstore dajte mu aplauz jedan zasluzio je
thx za tutove puno si mi pomogo

Eo prochito sve , hvala za trud
jacky je napisao/la:
bravo majstore dajte mu aplauz jedan zasluzio je
thx za tutove puno si mi pomogo

U 15:43 postalvjena tema a on tebi vec pomogao do 15:47 ? Ti uspio ovo sve isprobat u 4 minuta?
riddle je napisao/la:
U 15:43 postalvjena tema a on tebi vec pomogao do 15:47 ? Ti uspio ovo sve isprobat u 4 minuta?
pa nisam ni probo nego vidim po slikama
hehehe
jacky je napisao/la:
pa nisam ni probo nego vidim po slikama
hehehe
Ubuduće prvo pročitaj, prokontaj, i vidi je li to za tebe, pa tek onda odgovori onako.. Pusa :$
Nemam nakanu ovo probavat ali svaka cast.Trebalo je truda i znanja da se ovo napise.

10KA !
Po mom misljenju svatko ko se misli baviti razvojem igara trebao bi da nauci C++/C/java ili neki slican programski jezik. Od ovoga nema nista osim ubijanja vremena.
malak je napisao/la:
Po mom misljenju svatko ko se misli baviti razvojem igara trebao bi da nauci C++/C/java ili neki slican programski jezik. Od ovoga nema nista osim ubijanja vremena.
gdje se moze to naucit,jer non stop sam na kompu pa da ubijem vrijeme...:)
Scaka cast za TUT. za onoga ko se misli baviti ovim bice velika pomoc, pregledao sam sve lijepo si se potrudio!
rexyx je napisao/la:
gdje se moze to naucit,jer non stop sam na kompu pa da ubijem vrijeme...
uzmes knjigu i ucis

ja sam ucio iz demistificirani C++
10ka za trud iako neću ovo pokušavati,ali u svakom slučaju svaka čast!

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.