Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[Diskusija] Browser Igre

158 pregleda · 20 odgovora · otvorena 13.11.2009. u 20:42

Da se malo odmaknemo od ove gripe i smaka svijeta i malo diskutujemo o browser igrama.
Iznesite svoja iskustva, sta trenutno igrate, sta ste igrali, koliko dugo, najveci uspjeh, sve ruzne i lijepe stvari koje su vam se desile, prijateljstva koja ste stekli igrajuci browser igre

Evo ja cu poceti:

Trenutno igram Travian i Battle-Knight
Travian igram malo vise od godinu dana
Prvo sam poceo na ba3 i onda nakon nekoliko dana presao na bax gdje sam se uspio odrzati nekih mjesec dana jer sam bio totalni noob.
Onda je poceo prvi hrvatski speed server (hrx) gdje sam prijavio iz zabave.
Polako sam napredovao ka vrhu, napravio povecu kolicinu vojske (bar sam tako mislio ) i onda je dosao taj trenutak, dosli su natari i borba je pocela.
Moja alijansa Aliens je bila u top5 saveza na serveru i jedan od konkurenata za pobjedu ali u tome nismo uspjeli.
Nakon toga je krenuo i drugi hrx gdje igram
Trenutno igram drugi po redu hrx i server bi se trebao zavrsiti u sljedecih 48 sati

Igrao sam prije i ogame ali mi je dosadio

Da vidim vasa iskustva!
Mislim da su browser igrice uglavnom sucks. Vecinu od ovih "najpopularnijih" vec probao, i sta ? - nista.

Najvise sam igrao Gladiatusa, al' ima tome par godina. Igrao 1-2, bez prestanka. Po cijele dane visio na tom sranju. I onda otisao na more ( :'D ) nisam igrao mjesec dana, dosadilo i prestao.
Igrao Travian, manager, ogame, Bitefight,Gladiatus ,Battlekngiht, mybrute, Kingsdom, plemena....

Sad igram travian i ogame. Prijatelja sam mnogo stekao, ali moja preporuka je da ne igrate jer kad se sjetim cekam do 3-4 sata da vidim napad ili sta vec, pa ujutru u skolu ko posran
Igrao prije Travian po ba1 i ba2 serverima, onako, prosjecan igrac sam bio al' dosadilo.Sad sam se nesto zainteresovao za eRepublik.Ne treba toliko vremena kao za Travian a i laksa je.
Igrao ogame jedno 5 sati i smorio se kad nista ne kontaom nije bio niko blizu da pokaze nekako mi izgleda komplikovano !
Posle toga igrao jos onaj ikariam ali posle par dana prestao!
Zatim travian igrao jedno pola godine imao dosta sela odem 2 dana na selo i bio spijun u selu i sve mi sjebu !

Evo sad igram na .rs/ server 1 1542 mjestu skoro server krenuo
Igro travian - imo 10 sela
Igro gladiatus - bio 20 na ranku
Igrao dosta vremena Gladiatus ali nakon nekog vremena dosadilo

Nakon toga probao sam jos jednu Browser igru "Evony".

Nasao fin balkanski guild ,bilo dobre raje i nakon nekog vremena dogovore se da predju u nekakav strani da budu jaci.
Ali nije to bitno ,bitno je da sam ja igrao 2 mjeseca igricu ,izgradio 5 gradova digao sve na 9ke.
Imao resursa nenormalno ,ali zatajio malo s vojskom.
I tako prestanem s igranjem jedno sedmicu ,i nakon toga udjem i imam sta i vidjet.
Nekakav lik se transportovao kod mene i sve mi unistio
Preko 100 napada bilo.

Samo mu klikno na grad,izabrao "posalji poruku" ,opsovao mu i od tad nisam vise ni usao ,nemam volje sve ponovo

Evo sad sam poceo malo ogama pa cu da vidim
KIB0RG je napisao/la:
Igro travian - imo 10 sela
Igro gladiatus - bio 20 na ranku
Ja trenutno imam 47 sela na travian-u
SaltCityBoy je napisao/la:
Ja trenutno imam 47 sela na travian-u
3xspeed nas Uh...jarane ti kreno opasno imasli medalja
svaka 2-3 mjeseca nalozim se sa rajom travina,al mi isfura .. igram 20-tak dana i pocinjo sam 10-tak puta,za to vrijeme ovi moji drugovi su nabili rank drama ..

Post dobio aplauz od bak1r

Igrao plemena.net , igram i igracu .Hvala
KIB0RG je napisao/la:
3xspeed nas Uh...jarane ti kreno opasno imasli medalja
nemam
skupljao off citav server za WW
nesto onako malo farmo
sad kad je dosao kraj servera, sve tu ispuco
falilo mi 10k ubijenih vojnika za medalje
Ja sam igrao Traviana , možda 3-4 servera ........... travian mi je jedino cool Browser igra ..... btw.Je li se završio hrx imao sam prijatelja tamo nezz mu nick ali je bio u toj ally ,> imao sam još jednog prijatelje onaj Friedrich što ste pravili WW kod njega ...
Prestali smo kod njega praviti WW jer su samo 2 saveza u igri za pobjedu tj. AlienPMS-spoj Aliens-a i PMS-a i 7 alijansi se spojilo u 3-URAGAN, CUNAMI i VULACANO (i rade kao 1) i mi ratujemo protiv svih njih. Oni imaju 1 WW na 99 lvl-u ali bi ga sad trebali skrsiti i omoguciti nama pobjedu u posljednjim sekundama
igrao sam travian jedno 6 mjeseci i prestao jer me poceo nervirati,zarazan je i dosadan,oduzima puno vremena :S
sad samo igram erepublik i svakom bih je toplo preporucio :)
Ja nevolim brose igra nit sam ih ikad volio jedino sto sam igrao jest crims i nista wise
Poz.
Igrao sam vecinu browser igara od gameforge-a.. Prvu browser igru od doticnog production team-a koju sam "probao" bila je travian. : ] Imao sam acc. na serveru 1 i na serveru 2, btw to je bila 2007. godina. Na serveru 1 sam se kasno registrovao tako da nisam puno napredovao, igrao sam vise radi ally, bilo je tu finih ljudi, kulturnih. Vecinom sam igrao sa devetnaestogodisnjacima/njakinjama . : D Bilo je fino dok je trajalo, znali smo se fino zabaviti na xfire-u pricajuci. Na serveru 2 sam se vise “nauzivao” i naigrao, tu sam imao acc sa 2-3 sela, slao sam svojim poznanicima mailove za registraciju da bi tako dobio vise gold-a. U klanu sam imao moderatora, zapravo na pocetku sam imao cin co-leadera, al' posto nisam htjeo da prelazim u extrem sa igranjem taj cin mi je preimenovan u cin komadanta, pravnog savjetnika. : D Cesto smo organizovali zajednicke napade (pretpostavljam da se to zove raid xd) na neko selo. Covjece to je bio opsti haos. XD

Na drugu ruku, sve je to bajno, sjajno ali realno gledajuci, samo Bog zna ko su ti ljudi bili, ko se zapravo krio iza nekog nicka, tu nije u pitanju samo browser igra vec i neke 2ge stvari. Da nastavim.. Nakon 6 mjeseci igranja deaktivirao sam acc i prestao igrati travian. Ubrzo, nakon prestanka igranja browser igrica prestao sam i sa igranjem 2ih multiplayer igrica tipa cs, wc3, wow, warhammer online i sl. i igrica uopste, razlog je lezao u tome da sam ja htjeo da iskoristim vrijeme na pametniji nacin. Vrijeme je dragocjena stvar.
Ovo je veoma diskutabilna tema, na nju se moze dosta pricati.
Treba takodjer uzeti i u obzir da se vrijeme mora dobro oragnizovati ako zelimo da ispunimo neke svoje ciljeve u zivotu, i ako hocemo da sacuvamo radne navike. ; )
Za kraj bih samo predlozio svima da ne prelaze u extrem sa gaming-om ili necim drugim uopste. Treba naci neki balans u zivotu, ne pretjerivati.
GL & HF
IceQ/icq
Igrao , Igram , Igracu
eRepublik.

Predsjednik drzave prosli mjesec bio , koje druge nego eBiH.
Vodim dosta firmi i uskoro dostizen top rank u vojnom chinu.

Pozz svima , erep je drama igra .
Fina tamo.
Upravo onako kako si rekao, da se odmaknemo malo od ovih gripa, i virusa.

Ovako' Igrao sam tj i dan danas igram slavni gladiatus. Imam 3 accounta, server 1, server 2, server 3.
Naravno najuspješniji mi je na s1, jer sa njim igram najduže ( nekih 14 mjeseci) 51 lvl, više puta pobjednik arene. Jednostavno mi je dosadilo, napucao sam ga sa max opremom, i do daljeng temeljima.
Počeo sam jučer igrati hattrik, i svidja mi se pravo. Ostalo kanter, PS,FM10, PES10.

Pozdrav ! <'3

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.