Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[TUT] Travian

224 pregleda · 17 odgovora · otvorena 19.01.2010. u 19:15

Evo još jedna moja tema vezana za Browser igre, odlucio sam napisati jedan tut za pocetak igranja travian-a;

Kao prvo otvorite mozillu i instalirajte skripte iz moje prošle teme
Naravo registurujte se i logujte .... sada je potrebno slušati ovog klipana na desnoj strani, te izvršiti sve ove zadatke koje vam on nalaze da izvrsite, svi su jednostavni ...
U desetom zadatku morate sacekati vojsku ( miša ... ), naravno vi je necete samo cekati, potrebno je izgraditi što više resursni polja na lvl jedan i ništa drugo ne graditi osim ovog, koristi od ovog shvatit ce te kasnije ...
Nakon sto dodje "velika vojska" predajte par ti kvestova i u 12 zadatku potrebno je sve resurse izgraditi na jedan, vi ste to vec uradili i ustedili vrijeme, a u travianu vrijeme se najvise cjeni ... ( sada mozete aktivirati + produkcije 25 % )
Nakon ovoga potrebno je sva resurna polja prosiriti bar na lvl tri i tek tad pocinjemo graditi unutar sela ...
Potrebno je dignuti glavnu zgradu na lvl 3 i izgraditi mjesto okupljanja.
To dvoje je potrebno kako bi izgradili kasarnu i kada je izgradite potrebno je napraviti vasu prvu trupu ... ( ukoliko oko sebe imate snazne susjede, izgradite i tarabu ( zid ) oko svoga sela koji povecava def. vojske )
Kako bi usavrsili i unaprjedili svoje trupe potrebno je da izgradite kovacnicu oruzja i kovacnicu oklopa.
Sada cemo jos poraditi na razvoju vase vojske, izgradit cemo herojsku vilu i obuciti heroja.
Herojska vila sluzi za okupiranje oaza, a preduslov da okupirate jednu je:
da je oaza istrebljena i da imate herojsku vilu na lvl-u 10.
Nakon sto uspijete ispunuti ova dva preduslova nova oaza ce vam omoguciti + 25% do +50% resursa .
Druga uloga heroja je ,tako reci "dizanje morala" vojsci, te ce te u herojskoj vili, uporedo sa napredovanjem heroja moci pojacavati svoju vojsku za odredjeni def. / atc.
- Pridruzite se nekom savezu, sa jacim potpisujte nnp, a slabije ownajte xd i to je to za pocetak ...
Uskoro i mali tutovi iz ostali igara iz teme: top5 browser igara

( nadam se da sam pomogao i izvinite na pravopisu :) )

@ boli me kita, bilo mi dosadano :D
nije copy / paste, ako ste na to mislili :)
- bilo je i gluplji tema, ako je ova najgluplja ima delete xd :D

@ aer0 nisi radi toga bio kažnjen, al' eto :D , samo vi skriptajte :D
Što će ti ovo kad već na početku igre postoji onaj mali čovjek što ti objašnjava šta i kako

Ma nema veze. Kad skontaš, što više tutorijala - to bolje
naravno to sve mozete naci na nasem travian.ba forumu

http://forum.travian.ba/index.php

PA ima guid kako shta onaj ninja shto stoji sa strane ocam
Bez potrebno dizanje teme ha ya
:S
sto ih podsitces da koriste skripte?prva recica u tut-u upalite skripu o.0
za one koji hoce da igraju travian,igrajte bez skripte jer je skripta kaznjiva i mh(multihunter) ce vas kazniti privremenim ili trajnim iskljucenjem iz igre
za one koji misle "ma gdje ce bas mene od citavog servera naci" i ja sam se vodio tom recenicom i bio kaznjen
Sa strane sto ti kazes klipan je "questmaster" i on ti objasni sve ovo sto si ti, a za to postoje i upute...

Tutove imate na oficijalnoj stranici traviana...Naravno imate upute za sve 3 vrste naroda...

I da si malo vise upucen u ovu igru znao bi da mozes deaktivirati izvrsavanje zadataka i da svakih 3h dobijas odrecenu kolicinu resursa sto je veoma bolje za pocetak, normalno nekome ko duze igra...

Ma jarane ako si majstor treba otkazati onog sto te vodi :D...ja sam otkazao tako da samo vojsku pravim =)..mislim da je najbolji izbor na pocetku,a i uvijek naravno...trenutno u MINUSU sa resursima hahaha...
Moj mudje šta je tebi (sve za moderatora), hvala na tutu možda se nekom korsititi
FosiL_ je napisao/la:
Moj mudje šta je tebi (sve za moderatora), hvala na tutu možda se nekom korsititi
ma gotov konkurs, nego, dosadno mi :D
ftwayne je napisao/la:
samo nakvi tutovi u zadnje vrijeme haha ...
Od kako je bio konkurs za moderatora - svi odjednom tutovi ovo ono

Misle da se mod dobije preko nochi ^^
eNta je napisao/la:
Od kako je bio konkurs za moderatora - svi odjednom tutovi ovo ono

Dobice al kad ...
eNta je napisao/la:
Od kako je bio konkurs za moderatora - svi odjednom tutovi ovo ono :)

svi moramo nekad poceti, ne nadam se modu sad, ima vakta xd :D
@ ma koristite skripte, ovi seru :D
skripte su ZABRANJENE u Travianu imaju samo 2 mozda koje su dozvoljene ostalo je sve ZABRANJENO i moze se dobiti BAN tako da nemojte koristit skripte u Travianu (jednom ce vam doci glave)

:)
Bezpotrebna tema.Svatko kad se registrira u travian ima one zadatke koji ga uvode u igru.A ako to ne skuži(znači neki ultra maron) nek pita pomoć na travian forumu.
ako mi je dosadno, odem na gamers i napravim tut kako dr**t ku**c -.- ?

totalno, al totalno nepotreban tutorial, kad se registrujes imas vodic, kad zapnes imas forum i tamo tutorijale :S

al eto ...
I can't belived......Pa znači svako bi skontao igrat' travian nakon upustava na početku igre od onog "čikice".

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.