Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija U kanti

Aliens, dokazi! (Diskusija)

552 pregleda · 12 odgovora · otvorena 15.05.2010. u 15:06

Volio bih da na temu odgovaraju i ucestvuju ozbiljnije osobe 17-18+, stavio sam temu u IF jer ocekujem kvalitetnije postove.

Dakle, redovno na televiziji pratim kanale kao sto su History, National geografic i ostale edukativne programe. Jucer sam bas gledao emisiju na History o dokazima koji se (u toj emisiji) zasnivaju na izvještajima pilota komercijalnih aviona, vojnih aviona itd. Evo trenutno pretrazujem internet da nađem spomenuti dokumentarac. Ono sto je interesantno, jeste da su poceli prvo od izvjesta koje su nasli od komercijalnih aviona, pilota koji su primjetili cudne svjetlo koje ih prate tokom njihovog leta, u jednom djelu bila su 2 aviona koja su se presretala i oba su dali izvještaje o istom.

U drugom djelu dokumetarca imamo preokret, pocinju spaseni audio dokazi o NASA misijama, koje takoder dokumentiraju o dokazima alien prisustva, stvarno je zanimljkivo i preporucio bih vam da pogledate i zapitate se. Dosta uvjerjivih dokaza ima, npr. audio i video dokaz nasa rutinske misije sa šatlom koja se je pustala live na tv ekranima, astronauti imaju 2 kanala za komunikaciju, jedan live, jedan direktno sa NASom. U jednom trenutnu ona kaze da je primjetila nepoznati objekat, i dok ga opisuje veza prekida a ona jos uvjek prica na drugom kanalu, itd. ne mogu se sada svega sjetiti, ali definitivno utice na razmisljanje.

Ima dosta drugih dokumetaraca koji takoder okupiraju paznju, primjer takvih su dokazi prisustva vanzemaljaca dosta godina prije, a historijski spaseni materijali to potvrđuju:
http://www.history.com/shows/ancient-aliens

Prvi dokumetarac o kojem sam pricao:
http://www.history.com/topics/project-blue-book

Historija UFO-a:
http://www.history.com/topics/history-of-ufos

Eto, pokusajte naci, pregledajte i zapitajte se.

Moje misljenje je da mi nemozemo biti jedini u tolikom univerzumu, uzimajuci samo nasu galaksiju za primjer dobijete pojam o velicini prostora. Uvjek sam mislio da nismo jedini u tolikom prostoru, ali sad sam se jos vise zaintegrirao o ovim događajima, jer Alieni na zemlji, vec ?

Gledajte malo emisije, ne samo ovog tipa, vec ostale edukativne emisije, a ne samo pokemone i digimone =].

Ajmo jednu malu diskusiju napravit, odo na kafu, ocekujem odgovore.

Vjerujem i ja da postoji, ima puno dokaza. neki dan sam gledao na DVDu AREA 51 i ima bonus kako se u Brazilu srusio tanjir. AREA51: Sigurnost im grmi.

Senzore pokreta, i vani, i unutra, senzori gdje se razlikuje covjek od zivotinje. Pa neki radiotalasi nezz, onda visoki napon na ogradi . I jos milion nekih stvari.
Kad odes tamo da radis , moras potpisat da neces prekrsit nijedno pravilo , inace dobivas 20g zatvora ( u pravila se ubraja i cutanje, ne smijes nikome reci nista sta se desava tamo , tajna). Jedan je covjek radio u skladistu gdje je taj leteci tanjir, i progovorio je o tanjiru , ali nije dobio 20 g  Onda su mu tamo izbrisali dosje , kao da nikad nije radio tamo, ali ima dokaz. Racun neki od plate, koji je 100% original 

O N I S U T U ! 

Discovery, Zone reallity, National geographic 24/7 upaljeni 

EDIT:

Takodjer gledam o duhovima ( Haunted Hotels npr.). To su mi najzanimljiviji 
Ja isto tako volim ove naucne emisije, i pregledao sam bruku ovakvih emisija na History, Discovery, Viasat Explorer, National Geographic. Što se vanzemaljaca tiče, lično, ne vjerujem od njih. Znam da mnogi tvrde da su ih vidjeli, kako piloti, tako i obićni ljudi, ali zasad ipak nema čvrstog dokaza osim izjava ovih ljudi, a ljudi su spremni svašta izjaviti kako bi postali poznati. Takođe, dokazano je da, ukoliko si ubijeđen da ćeš nešto vidjeti, možeš to lako zamijeniti sa pravom istinom. Npr. vidiš na nebu neku svijetlu tačku, koja može biti od bilo čega, a pošto si ranije dosta slušao o vanzemaljcima, ti sebi odmah umisliš da je to svemirski brod.

Čisto sumnjam da će se ikad dokazati da oni postoje, ali, samo Bog zna o tome.

Post dobio aplauz od Murilo

Kao agnostic smatram da oni postoje dalje od zemlje !
Znaci da mi nismo jedini u svemiru kao sto to "neke" vjere govore .
E sta nam buducnost donese mozda oni jedan dan se i pojave 
Jeste da postoji dosta dokaza koji ukazuju da vanzemaljci postoji, ali mi je nekako glupo da oni sa drugih i mnogo udaljenih planeta dolaze kod nas.
Ali mozda i postoje. Mozda dodju kao u onom filmu Petak 13.

Nesto vise o NLO: http://bs.wikipedia.org/wiki/NLO
Fina temica, svaka cast...

Sta reci... Prvenstveno sam momak koji voli da zna o svemu ponesto. Ne mora se covjek zadubiti u neke problematike, ali je fino znati o tome nesto. Fanatik sam bas za naucnim emisijama na Discovery, History, te na njemackim kanalima poput N24 ili DMax!

Ne znam, nekako, gledavsi na ovu temu, potpuno sam "neutralan"! Koliko vjerujem da postoje, toliko i ne vjerujem bas.

Dosta je filmskog materijala, nekih iskaza ljudi koji su vidjeli navodno neki svemirski brod... Sta znam, neko ispred mene rece da ce ljudi sve uraditi da bi postali poznati, sto bas odgovara istini. No medjutim, u cemu je tajna Area 51?! U cemu je stos? Toliko sigurnosne mjere zbog neceg, ajmo reci "obicnog"?! Ne vjerujem bas...
Mozda i mi samo grijesimo, mozda se radi o nekim drugim stvarima, konkretno sto se tice Area 51... Mozda je to neki hangar za izradu i planove USA o nekim super nano hektar bog izumima?!

Najjednostavnije, sto ne vidis svojima ocima, nemoj ni vjerovati...

Bog i vjerovanje su nesto sasvim drugo, da ne bi doslo do zabune! 

Vjerujem da nismo sami u Svemiru koji ima preko miliom zvjezdanih sitstem u kojima ima jos vise planeta tako da je vjerovatnoca veoma mala da smo sami u svemiru, takodjer sam gledao par ovih dokumentaraca gdje su nasli u piramidama pored hereoglifa jos nekakve znakove koje lice na vanzemaljce i svemirske brodove

Ev jedna slika :

Uglavno takodjer mislim da ovu tehnologija sto sad imamo(bluetooth, laserri, tehnoloska oprema itd) da je to sve istrazeno i nauceno od vanzemaljaca u Podruciju 51.
Takodjer je vazno spomenuti da vecina slucajeva vidjanje vanzemaljaca lazno.

Ako nadjem jos koju sliku stavim ^^

Sto se tice NLO-a jedno ime je bitno spomenut, Viktor Schauberger. U WW2 je za naciste razvijao razne tehnologije pa i letece zvono koje je prvi oblik NLO-a. Poznato je da je u ratu bilo svjedoka i izvjestaja vojnika o nepoznatim letecim objektima, ali najbolji dokazi da su NLO-i djelo covjeka su dosli krajem WW2. U raspadu Njemackog Reicha, Schauberger i njegovi asistenti/ucenici premjesteni su u Ameriku gdje su nastavili svoj zivot i rad uz pomoc Americke vlade. Nije ni cudo da upravo tada dolazi do poplave pojava NLO-a sirom Amerike i tako postaju popularni, pa je i sa tim servirano tonu prica sto od vlade da zataska sto od ocevidaca da dokazu, dok su neki isli korak dalje i izmisljali price. Zatim, kada je Schauberger otisao u penziju, Americka vlada mu oduzima sve podatke sa projekata na kojim je radio. Mnogi su bivsi vojnici svjedoci mutnjih radnji vlade kad su u pitanju padovi nlo-a, skrivanje objekata po hangarima, serviranje prica sa vremenskim balonima. Area 51 je ogromni podzemni komleks u Texasu, u kojem niko ne zna sta se radi nit iko smije pisnut ko zna pa se predpostavlja da se tu razvijaju tehnologije mnogo naprednije od ovih danas pa i nlo-i, par slika je uslikano sa povrsine tog podrucja gdje se vide nekakvi cudni satelitski tanjiri. Znaci nlo-i su djelo covjeka, prvi je to bio Viktor Schauberger, osim toga njegov rad vezan za prirodu je fascinantan i nerazuman u nekim stvarima, ali svojim eksperimentima i djelima dokazuje da je u pravu.

Sto se tice alijena kakvi su predstavljeni danas kao mali zeleni sa velikim ocima je jedna velika propaganda vlade i vojske Amerika kako bi zataskali i zamazali oci javnosti od toga da oni prave nlo-e, sa pricama za djecu da nlo-i sa malim zelenim dolaze sa neke druge planete. Znaci to su izmisljeni alijeni, dok naravno logicki gledajuci s obzirom na prostranstvo svemire te galaksija, planeta, kometa koje sadrze zamrznutu vodu, velika je mogucnost da negdje postoje uslovi za zivot organizama, najrealnije primitivnog tipa kao bakterije, virusi itd. E sad postoji li oblik zivota ravan ili veci nasoj inteligenciji i razvoju je tesko potvrditi ili dati neki procenat, znaci moze bit 5, 20, 100%, a moze bit i da nema, dok se sami ne uvjerimo ne mozemo nista zakljucit, ali mozemo zakljucit da neki primitvan, jednostavni oblik zivota postoji, jer normalno da za neki slozeniji oblik potrebni milioni godina evolucije kao sto je slucaj s zivotom na nasoj planeti.

Po mom misljenju oni postoje, i mislim da su vec bili na Zemlji ako jos nisu.

Ne tako davno sam gledao na TV-u emisiju ( domaca TV postaja ) o NLO i van zemljenoj inteligenciji. Ne sjecam se svakog detalja iz te emisije, ali sjecam se da je se prica vodila oko starih americkih politicara i predsjednika. U toj emisiji naj vise se razgovaralo o pricama pilota, moreplovaca i sl. U jednoj prici jedan americki pilot u WW2, je iznad VB-a tokom neke misie ne sjecam se naziva misije, uglavnom tokom leta, primjetio je na radaru signal koji se nestajao i ponove se pojavljivao, u pocetku on je mislio da je to greska njegovih instrumenata ali kasnije i njegovi 'prijatelji' piloti su vidjali isti signal, na istoj udaljenosti, i istu 'gresku' na instrumentima. Takodjer su oni se priblizavali tom signalu, jer im je signal bio ' na putu ' kada su se dovoljno priblizili tj. kad im je bila moguca vidljivost. ( uzivo  ) vidjeli su neku vrstu AVION-a koji je u tom dobu i za vrijeme te zemljene tehnologije, bilo ne moguce napraviti, koji je 'stajao' u jednom mijestu, kazu nije bilo 'prozora' , 'vrata' i sl. crne boje i ogromno je bilo. posto nije moguce bilo njihovo radrzavanje, oni su samo proletjeli kraj njega, i poslije su se vracali pravili krugove oko tog mijesta gdje su ga zadnji put vidjeli, ali nije ga vise bilo tu. na radaru nije mu nije bilo ni traga... Oni su se vratili ka svojoj misiji, neki od njih su nazalost poginuli, ali prezivjeli su pricali tu pricu godinama, i davali izjave u javnost. Ali Americka vlada i njihovi politicari su demantovali njihove izjave i 'obarali ih' sa pricom da su ti piloti bili pod uticajem ratnog stresa i da su moguce halucinacije.

Mrsko mi vise pisati ali znam jos po neku pricu.

I samo da vas pitam da li se vi sjecate starih dokumentaraca o pojavi 'KRUGOVA U ZITU' i razlicitih oblika.

I da li znate za sta sluzi AREA 51 ?
Nisam bas previse informisan o ovoj temi, ali znam dovoljno da mogu nesto dodati i normalno sudjelovati u diskusiji.
Gledao sam mozda 3-5 dokumentaraca na ovu temu i moj neki zakljucak je da stvarno postoje vanzemaljci.

Sjecam se jednog dokumentarca gdje se pricalo o onim ogromnim stanicama za pracenje "glasova" iz svemira. Na stotine tanjira, raznih velicina, je postavljeno samo da snima "glasove" iz svemira. Vlada SAD-a to finansira sa milionima, milijardama, bilionima,.... Ne znam sad tacno kolika je cifra, ali znam da je nesto ogromno samo za jednu takvu stanicu. Najnovija tehnologija, osoblje, tanjiri, racunari,.... sve to skupa ima enormne cifre. Te stanice postoje nekoliko desetljeca i kako oni navode, nisu jos imali nikakvih znakova zivota.
Onda ja , kao jedan "obicni smrtnik", postavim sebi pitanje: "Zasto se vec nekoliko desetljeca trose enormne cifre i te se cifre samo povecavaju, a nema nikakvog rezultata ? To je meni malo cudno i onda pocinjem da sumnjam u istinitost toga da nisu imali nikakve znakove zivota. Mislim da vlada nema toliko para na bacanje, da daje tim stanicama, a da oni ne ostvaruju nikakve zadatke  

Vidim da je neko spomenuo i ove "krugove u zitu". Gledao sam i za to neki dokumentarac gdje je, vjerovatno pod prisilom vlade, jedan momak pokusao da objasni te krugove i da dokaze da su to ljudi pravili. Poceo je nesto da pokazuje kako se oni krugovi u zitu mogu uraditi pomocu par daski i kako to neki ljudi namjerno rade da privuku paznju. Jedino sto nije znao da objasni je to sto se to desi preko noci i sto je mala vjerovatnoca da se onako veliki krugovi mogu napraviti nocu, bez svjetla, a da ispadnu onako proporcionalni i bez greske.

Koliko god da pregledam dokumentaraca, bilo "vladinih" obrazlozenja ili nekih teorija "ludih" naucnika, ostajem pri svom stavu. Ako vec postoji na bilione galaksija i u svakoj galaksiji na milione nebeskih tijela (planete, zvijezde, komete, ....), nije realno ocekivati da smo mi jedina razumna bica u svemiru.
Vjerovatno mi, "obicni ljudi", i necemo nista vise saznati od ovih dokumentaraca koje nam plasiraju pred oci, ali ostaje nam da vjerujemo u nase stavove i misljenja bez obzira na tu malu kognitivnu komponentu stava.
Samo jedna rečenica :

Glupo je vjerovati da smo mi ljudi jedina razumna bića u kosmosu.
v3Tr0x je napisao/la:
Samo jedna rečenica :

Glupo je vjerovati da smo mi ljudi jedina razumna bića u kosmosu.
Ma ja, skoro sam i citao na dnevnik.hr naucnici NASA-e dali izvjestalj o koliko bi se moglo prepostaviti da ima intelekfualnih civilizacija u svemiru, samo sto ne vjeruju da su vec ovdje ali samo pogledajte ovo:
Neke zanimljive vijesti, ovo su vijesti u zadnjih 7 mjeseci:

video pet letjelica nlo-a iznad britanije.html

video yorkshire su vrata kroz koja izvanzemaljci dolaze na zemlju.html

Google snimio nepoznate letece objekte

"Vanzemaljci su oteli sondu Voyager 2"

Vanzemaljci su stigli prije 12.000 godina

uhvatili izvanzemaljca u meksiku-i odlucili ga ubiti

------------------------

Ima jedan member - R1m1, posto nije IF zamolio me da dodam i njegov odgovor na ovu diskusiju, drukcijeg stajalista i on kaze :

Procitaj sve pa onda reci, nemoj samo ono reći to su glooposti!
RAZGOVOR SA DZINOM MUSLIMANOM
JA VJERUJEM U POSTOJANJE DRUGIH RAZUMNIH BIĆA OSIM LJUDI, DŽINA I MELEKA
Rekao sam mom prijatelju: Ja sam odanih koji vjeruju da postoji život i nekih drugih razumnih bića kao što je život ljudi, džina i meleka samo na nekoj drugoj planeti izvan Zemlje.
''Ja ne poričem, Allah to zna najbolje, a imaš li za to kakav dokaz?''
To je intelektualni dokaz koji se u meni javio na temelju mog razmišljanja o Kur 'anu.
''Iznesi ga i pouči i mene onome čemu je tebe Allah poučio''.
Uzvišeni Allah kaže: ''Allah je sedam nebesa i isto toliko zemalja stvorio; Njegovo naređenje na sve se njih odnosi, a nek znate da je Allah kadar sve i da Allah znanjem Svojini sve obuhvata!'' (Talak, 12.)
O ovom je Ibnu Kesir u svom Tefsiru prenio od Ibnu Abasa daje kazao: - Kada bi vam pojasnio njihovo značenje vi bi ga negirali,- a nekom čovjeku je rekao o značenju: ''i isto toliko zemalja '', šta misliš da ti ne kažem pa da malo sam razmisliš? ''
''To znači da postoji još sedam zemalja osim ove?'', upita on.
Da, rekoh. Na to upućuje sam ajet. ''Znači i na njima su stvorenja poput nas?''
A je li to teško onome koji je sve iz ničeg stvorio, neka je Uzvišen i Slavljen; ''i zaista On može kada nešto hoće, samo za to rekne ''Budi''- i ono bude'', a uz to
imam i razumski dokaz.
''Kakav?''
Da li je logično da je onaj što je napravio Empier State najviši neboder na svijetu koji ima 102 sprata, da gaje napravio samo zato da bi on sam stanovao u njemu, i to samo najednom njeovom spratu?
''Ne, nije logično'', reče on.
Također je nelogično da bi Uzvišeni Allah dž.š - koji je stvorio razna bića, o kojima mi i ne znamo, niti je naš razum kadar da sve pojmi - sedam zemalja o kojima Kur 'an govori, stvorio bez svrhe. Možda na njima žive bića koja su naprednija od nas i koja od nas daleko više znaju. A ako to nije tako zašto bi onda Poslanik, Allah ga blagoslovio i spasio, kako je od njega preneseno kada bi htio da ude u neko nasilje govorio: ''Gospodaru sedam nebesa i onoga što one pokrivaju, i sedam zemalja i onoga što one na sebi drže, i Gospodaru šejtana i onih koje oni zavode, i Gospodaru vjetrova i onoga što oni siju, mi od Tebe tražimo dobro ovog naselja i njenih žitelja, a tražimo od Tebe utočište i zaštitu od zla ovog naselja, njenih žitelja i zla svega stoje u njemu. ''....21
Ovo je dokaz odMuhammeda, Allah ga blagoslovio i spasio, da na ovih sedam zemalja postoji nešto o čemu mi ne znamo, a Allah to opet najbolje zna.
21 Zabilježio ga je Taberanija sa senedom koji je pouzdan
Džin reče: ''Postoje li kakvi dokazi o kontaktu tih stvorenja pomoću letećih tanjira sa ljudima?''
Da, bilo je nekih slučajeva. Međutim, ja mislim da su to bili kontakti od strane nekih napredih džina pošto njihov opis odgovara opisu džina. Većina njih je patuljastog oblika, ili su izuzetno visoki, a ja znam da se džini mogu preobraziti u razne oblike pa i u dugačke. Osim toga njihov miris im liči na sumpor šibice.
Ovdje me je džin musliman pažljivo posmatrao, a potom rekao: ''Da, da, taj opis i miris odgovaraju opisu i mirisu džina''.
KOSMICKE LETJELICE I NEKI DETALJI O NJIMA
Rekao sam mu: Uredu... Ja ću tebi Mustafapročitati nekoliko detalja o njihovom izgledu ipokazaću ti neke slike, pa mi reci šta ti misliš o tome.
''Uz Allahovu pomoć reći ću ti istinu''.
Ovdje je pisac iznio svjedočenja nekoliko ljudi u Americi i drugim mjestima koji su vidjeli kako kažu te vanzemaljce i detaljno ih opisali kako izgledaju i oni i njihovi leteći tanjiri kojima su dolazili. Potom sam mu pokazao kopije pisama koja su oni ostavili tim ljudima, a na kojima je bio i njihov pečat. Nakon svega toga stoje čuo i vidio ta pisma...
Džin musliman, kadaje sve to čuo i vidio, rekao je: ''Zaklinjem ti se Svevišnjim Allahom, da su to bili džini. Ovo su pečati džina, dobro ih poznajem, a dobro poznam i svoj narod. Svi ti vanzemaljci kako ih vi nazivate su, zapravo, džini ili šejtani, u to ni najmanje ne trebate imati sumnje''.
Ako neko vrati jos jednom temu u zanimljive ja cu je izbrisati.

PS : Tema je bila vec jednom smo napisali 6 stranica !

Post dobio šamar od Murilo

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.