Dobro veče radni narode
Evo odlucih se da dignem temu vezanu za vaš nick. Vecina nas, u stvarnom životu prepoznaje se po nicku, nick je postao "trece ime", bar za mene Muamer 'FosiL' Čehić. Raja u razredu/školi zove me FosiL il' Ćeha, korice teka su ispisane tim riječima.
U ovoj temi trebate opisati "biografiju" svog nicka/svojih nickova (naravno ako hocete). Dolaskom i igranjem cs (lana), morao sam imat nick, naravno koristio sam ime. Vecina ljudi s kojima sam igrao (shoT, spY, celer0n, danger, !c3...) kao nick, uzimali su stručne, engleske riječi. Bilo je i oni koji su na svoje ime dodavali nastavak -x (sulex - trulex
)...). Na početku online karijere (2001 god) koristio sam nick Keyboard (nisam znao šta znači
). Igrao sam nekoliko mjeseci s tim nickom, saznao značenje - promjenio(smijali mi se :$). Dosta ljudi kao nick koristi svoj nadimak, i ja sam probao al' nije išlo. 2003 nakon 5, 6 neuspješnih mjenjanja nickova odlučujem se za nick FosiL, koji je ostao sve od danas. Inspirisan grupom "Novi Fosili"...
Da bi vam pomogao u pisanju, izbacit cu nekoliko teza/pitanja (nemoj te odogovarat na pitanja, piši slobodno - nije test )
-kako ste se odlucili baš za "taj" nick (inspiracija) ?
-zbog cega baš "taj" nick ?
-dali ima neko posebno znacenje ?
Temu odobrio gospodin blazze
Evo odlucih se da dignem temu vezanu za vaš nick. Vecina nas, u stvarnom životu prepoznaje se po nicku, nick je postao "trece ime", bar za mene Muamer 'FosiL' Čehić. Raja u razredu/školi zove me FosiL il' Ćeha, korice teka su ispisane tim riječima.
U ovoj temi trebate opisati "biografiju" svog nicka/svojih nickova (naravno ako hocete). Dolaskom i igranjem cs (lana), morao sam imat nick, naravno koristio sam ime. Vecina ljudi s kojima sam igrao (shoT, spY, celer0n, danger, !c3...) kao nick, uzimali su stručne, engleske riječi. Bilo je i oni koji su na svoje ime dodavali nastavak -x (sulex - trulex
)...). Na početku online karijere (2001 god) koristio sam nick Keyboard (nisam znao šta znači
). Igrao sam nekoliko mjeseci s tim nickom, saznao značenje - promjenio(smijali mi se :$). Dosta ljudi kao nick koristi svoj nadimak, i ja sam probao al' nije išlo. 2003 nakon 5, 6 neuspješnih mjenjanja nickova odlučujem se za nick FosiL, koji je ostao sve od danas. Inspirisan grupom "Novi Fosili"... Da bi vam pomogao u pisanju, izbacit cu nekoliko teza/pitanja (nemoj te odogovarat na pitanja, piši slobodno - nije test )
-kako ste se odlucili baš za "taj" nick (inspiracija) ?
-zbog cega baš "taj" nick ?
-dali ima neko posebno znacenje ?
Temu odobrio gospodin blazze

Prije nekih 5,6 godina , uglavnom , pravio sam neku prezentaciju iz Informatike o mobitelima , i naiđem na neku marku ENTEL mobitel-a i nick mi se svidio pravo i od tada ga koristim

)).