Slusajuci profesoricu historije danas, onako ostao sam
kad je spomenula da se u njeno vrijeme, u skoli jednu sedmicu pisala latinica, drugu ćirilica, cak su i pismene vjezbe pisali jednom na ćirilici drugi put na latinici. Onda pocnem razmisljat da sam ostao zakinut za jedno pismo, ravnopravno latinici, mislim ucio sam ga u skoli, al smo samo "prošli" kroz ćirilicu, sad mi je nekako zao, poceo sam se zanimat za ćirilicu, nasao sam neke tabelice, koje cu podijelit s vama kasnije. Da vas pitam da li vi poznajete i koliko koristite ćirilicu, da li znate latinicu i ćirilicu podjednako? da li izbjegavate knjige pisane na ćirilici i slicno.Kako bi vi izdrzali da je isti rezim kao prije, ovo mijenjanje latinice i cirilice i sve?
Koliko se uopste susrećete sa cirilicom?
to je neka pfina diskusija, vezana za cirilicu/latinicu, ako imate neki fin link za podijelit, feel free to post. Normalno, pfiini postovi dobijaju aplauz, retardirani postovi dobijaju samarcinu, ipak je ovo IF, nece bit retardiranih postova, ne ?
tabelica :

Čovjek vrijedi, onoliko koliko jezika govori!
kad je spomenula da se u njeno vrijeme, u skoli jednu sedmicu pisala latinica, drugu ćirilica, cak su i pismene vjezbe pisali jednom na ćirilici drugi put na latinici. Onda pocnem razmisljat da sam ostao zakinut za jedno pismo, ravnopravno latinici, mislim ucio sam ga u skoli, al smo samo "prošli" kroz ćirilicu, sad mi je nekako zao, poceo sam se zanimat za ćirilicu, nasao sam neke tabelice, koje cu podijelit s vama kasnije. Da vas pitam da li vi poznajete i koliko koristite ćirilicu, da li znate latinicu i ćirilicu podjednako? da li izbjegavate knjige pisane na ćirilici i slicno.Kako bi vi izdrzali da je isti rezim kao prije, ovo mijenjanje latinice i cirilice i sve?Koliko se uopste susrećete sa cirilicom?
to je neka pfina diskusija, vezana za cirilicu/latinicu, ako imate neki fin link za podijelit, feel free to post. Normalno, pfiini postovi dobijaju aplauz, retardirani postovi dobijaju samarcinu, ipak je ovo IF, nece bit retardiranih postova, ne ?
tabelica :

Čovjek vrijedi, onoliko koliko jezika govori!