Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

FanART: OBAVJESTENJE

953 pregleda · 24 odgovora · otvorena 25.06.2010. u 14:22

http://img26.picoodle.com/img/img26/3/1/31/f_p685qkqsydzm_ecfb170.png " border="0">
Kratko objavljestenje za membere FanART podforuma.
Od danas, 25.06.2010.godine uvedene su manje promjene u ovaj podforum, i to su:
Tema ce biti 2 dana u zanimljivim.

x Vracen je Sistem ocjenjivanja radova ponovno na snagu, njega mozete procitati na linku ispod. (uz konsultaciju sa vetrox/om jer je on i digao ovu temu)
FanART: Sistem ocjenjivanja radova
Znaci pravila su ponovo aktivna, tema je ponovno stavljena u nase sticky teme.
Prvi petak ocekujte samo opomene i brisanje vasih postova, dok vec slijedeci petak pocinjemo sa samarima. Greska je bila sto se ovo pravilo zapustilo.

x Vracena je ponovno Titula na podforumu, iako je bila dosta zapostavljena, jer me nije bilo nekih 2 mjeseca, tadasnji FA moderatori su zapostavili tu temu, a pomeni njeno postoljanje je kljucno za FA podforum.
FanART: TITULE
Dakle, memberi koji imaju FA titulu, imaju razne pogodnosti jer su masteri ovog podforuma, tj. svoje vjestine. Te pogodnosti su zasad glasanje na temama TITULA (u slucaju da vi glasate, kao obicni member post ce biti izbrisan, a ako se to ponovi vi ce te biti sankcionisani), glasanje u finalnom krugu svakog CONTESTA u FA podforumu, kljucni memberi za pitanje u vezi njihovog stila, bodovne nagrade, kao takodjer svaki koji se tu nalazi JEDINO ON ima predispozicije da postane novi MODERATOR FA podforuma.

Ovo su pravila koja su vracena, sada idu izmjene u FanART: PRAVILNIK i prijedlozi/ma:

x Zbog stvaranja prevelike guzve na indexu (i gubljenjem ostalih tema) otvaranjem 10+ tema svakog petka, ovo pravilo pada u vodu, od sada mozete dici PIC temu svaki dan, [b]ali svako mora imati odstojanje od prijasnje PIC teme, 5 dana, ovo je pojednostavljeno pravilo, a rjesava problem sa indexom.

x[/b] Svi oni koji dizu PIC temu, moraju imati [b]minimalno 2, maximalno 4 rada[/b], ukoliko ocekujete kvalitetnu diskusiju i kritiku. Oni koji budu imali vise/manje,[b] tema ce biti poslata u kantu.

x Svi oni koji postaju dvaput postali pre lose/low radove kao PIC tema, biti ce sankcionisani, zasto ? imali su vremena da nauce bar osnovno u pravljenju sigova (ako ih je to zanimalo), bice mojih tutova u narednom periodu ali sto je previse previse, tema ce biti poslata u kantu.
Imate:
FanART: Advice
FanART: TUTORIALS

x[/b] Svi oni koji ne budu dizali RQ po pravilima link(, [b] tema ce biti poslata u kantu, zajedno sa njihovim bodovima.

x Svi oni koji se javljaju na RQ teme, i postaju radove koji nisu u skladu pravila, napisanog od autora teme, biti ce sankcionisani/osamareni (ako se ponovi i banovani).

Zasad je ovo sve, pratite nasa pravila, pratite nas podforum, pratite nase sticky teme.

S postovanjem,
smoki ispred Administracije.

smoki je napisao/la:
Upravu si, bio sam i ja pocetnik, novopeceni, i kako sam zelio da se modovi ponasaju prema mojim PIC temama, tako se i ja sada ponasam prema PIC temama membera, pokusavam odgovoriti u sto vecem broju, dati sto vise savjeta, ovisno o vremenu sa kojim raspolazem svaki dan. Upravu si za godine, potreban je taj drugciji pristup jer ako ^ostriji^ tekst napises oni to shvacaju kao uvredu. Nije me bilo nekih dva mjeseca , bila su 4 moderatora, i evo kad sam se vratio neki su zapustili neke teme, prestali pomagati i izlaziti u susret obicnim memberima itd. Sad evo sa archiem mjenjamo situaciju, dizemo FA podforum za jos jedan korak napred.

Mislis na ovaj tip odgovora?
http://www.gamers.ba/forum/27/112770/-pic-mrcakano-meeree-/
Prvi post

Edti, ne zamjeri, nemam nas alfabet, engleski.

@ torq7u,
upravo tako, sta mislis da dignes 15 stvari, kako ce ti ko kritiku poslati, detaljno analizirati tvoje radove i napisati nedostatke, osim ako ne trazis one odgovore ^^10/10 svaka ti cast, stvarno znas raditi u ps/u.^^
Razumljivo i logicno da ti je preci nego svoj privatni zivot nego ovo ovdje... Shvatam da pokusavas da dignes sve ovo na visi nivo, shodno opet vremenu!

Ja ti kazem, to je samo neki prijedlog od mene, nadam se da ces ga shvatiti kao takvog... Opet, vi ste majstori zanata, znate kako pristupiti nama memberima... Napisao sam da je ono samo moje licno misljenje!

Jos jednom svaka cast tebi, na ulozenom trudu... ;)

Btw. razmisliti o mogucnosti pokazivanja slika kao onih sto sam ja danas postavio... Pa mozda cak neki i contest smislite... Sve u nadi da pomognem vama i da poguramo malo ovaj gamers.ba!

<3 brate! ;)
Svaka cast na ovome !! Nadam se da ce se Fan Art podforum srediti :)

x Trebate uvesti davanje bodova za napravljen tutorial !! (20 boba). Fino napisan tutorial, kakve rade Smoki, Eldin, i Armin !

- Jel se od sledeceg petka ocjenjuje sa zvjezdicama sa Bojanove teme ?!

Hvala ! :)
Burek_King je napisao/la:
Razumljivo i logicno da ti je preci nego svoj privatni zivot nego ovo ovdje... Shvatam da pokusavas da dignes sve ovo na visi nivo, shodno opet vremenu!

Ja ti kazem, to je samo neki prijedlog od mene, nadam se da ces ga shvatiti kao takvog... Opet, vi ste majstori zanata, znate kako pristupiti nama memberima... Napisao sam da je ono samo moje licno misljenje!

Jos jednom svaka cast tebi, na ulozenom trudu...

Btw. razmisliti o mogucnosti pokazivanja slika kao onih sto sam ja danas postavio... Pa mozda cak neki i contest smislite... Sve u nadi da pomognem vama i da poguramo malo ovaj gamers.ba!

<3 brate!
Nisam tu da bi blatio vas trud u ovom podforumu, niti mi je to namjera, cak stovise, zelja mi je pomoci, ali bilo bi dobro da ne uzimate vise nego sto mozete sazvakat . .

Nemoj si dat tempo koji neces moc odrzat. A i glupo mi je max 4 rada, pa normalno da nece niko imat 15 kvalitetnih radova napravljenih u tjedan dana, a ako netko i bude supermen pa imo i 5, glupo je imat pravilo koje mu brani da postavi 5 kvalitetnih radova . .

Nije bitno koliko tema ima radova, ako je i samo 1 nekvalitetan rad, ili 15, nek se tema brise . . , daj mu koji savjet na PM i brisi temu . .

Sretno flipsu

edit:
neznam cemu sam citirao bureka, greskica, post je najmjenjen smokiju (K)

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.