Diskusija
[PIC] MrCakano [Meeree]
218 pregleda · 10 odgovora · otvorena 25.06.2010. u 01:40
U svim sigovima, opcenito je losa:
- Dubina radova, ostrina, prazan prostor, premalo paznje posveceno renderu/stocku.
Najveci problem ti je kod teksta, lose pozicioniran, lose obradjen, bez efekata, paznja posvecena njemu je 0.
Pravljenje radova, u tvom slucaju sigova, to je umjetnost, moras malo poraditi na gornjim stvarima.
Mozemo li se nesto dogovoriti ?
Uredu, radovi nisu toliko losi kakve znam vidjeti, ali evo sad si ih prezentovao, imao sam ih priliku vidjeti, do slijedece tvoje PIC teme savladaj bolje vjestine koje ti nedostaju, pogotovo nedostatke gore navedene.
Imas ovdje mogu temu u vezi sigova, pogledaj, procitaj:
FanART: Advice
Obrati mi se na PM, u vezi pitanja:
smoki
Cus.
- Dubina radova, ostrina, prazan prostor, premalo paznje posveceno renderu/stocku.
Najveci problem ti je kod teksta, lose pozicioniran, lose obradjen, bez efekata, paznja posvecena njemu je 0.
Pravljenje radova, u tvom slucaju sigova, to je umjetnost, moras malo poraditi na gornjim stvarima.
Uredu, radovi nisu toliko losi kakve znam vidjeti, ali evo sad si ih prezentovao, imao sam ih priliku vidjeti, do slijedece tvoje PIC teme savladaj bolje vjestine koje ti nedostaju, pogotovo nedostatke gore navedene.
smoki
Cus.
Post dobio aplauz od archie
smoki je napisao/la:
U svim sigovima, opcenito je losa:
smoki
Cus.
smoki
Cus.
Istina je da slabo pažnje posvećujem renderu , jer se previše zamaram time kakva će mi pozadina ispasti , i onda ubacim render i ostavim ga tako kakav je , napravim par izmjena ali je to , vidiš , 0 . Iskreno , krećem po tvojim preporukama .
Vezano za text , njemu nikako ne posvećujem pažnju
. Napravi signature , i napišem svoj nick , samo onako radi reda , da se vidi moje ime , ne dodajem nikakve efekte , font Arial - Impact , 'pak sam mislio , što se tiće fonta , da je što jednostavnije to bolje .Radio sam 1 - 2 tutoriala , koje si preporučio na temu FanART Advice , ali trenutno nisam kod kuće i nisam u mogučnosti da ih postavim . U motelu sam , da se pohvalim
,laptopam , danas imam neki turnir .Budi pozdravljen .
Od sigova ti je najbolji 1 zato što ima nekog smisla , a i zadnji ti je dobar. Samo malo boje uradi ljepše i samo truda. KEEP WORKING.
ammarO je napisao/la:
Od sigova ti je najbolji 1 zato što ima nekog smisla , a i zadnji ti je dobar. Samo malo boje uradi ljepše i samo truda. KEEP WORKING.
7/10
MrCakano je napisao/la:
Hvala . =)

za sledeći da uradiš još više i još boljih radova, dobri stari ogame forum i svo znanje skupljeno na jednom mjestu, pa pogledaj link, sigurno će ti valjat.
klik
tutorijali za sve i svašta, ( imaš fin tutorijal za odabir i pozicioniranje fontova, valjat će ti
)
i da, zaboravio sam da ti pohvalim četvrti rad, a ni ostali radovi nisu loši
Navigacija je FAIL !! 1/10 za trud... Mogao si nac na deviantartu ikonice i fino to uraditi... malo boje doraditi i slicno... !
Sigovi jarane nisu losi... ali za smokia, Bojana, Armina... to je veoma LOW kao i moji...
Sve u svemu 3/10
Sigovi jarane nisu losi... ali za smokia, Bojana, Armina... to je veoma LOW kao i moji...
Sve u svemu 3/10
Primijetio sam da je u svakom radu tekst zapostavljen skroz.
Vidi se da pozadinu najduze vremena radis. U nekim sigovima "nediranje" rendera je ispalo prilicno dobro, ali u nekim su ispali samo kao nabaceni. U sigu sa ovim "HALO" likom render je razvucen i skroz nejasan. Mogao si naci bolji nekakav.
Za navigaciju je osnovno uraditi neki "prelom" bara, da ima nekog smisla, nesto, ne samo slika, tekst i to je to.
Najvise mi se sviđaju prva dva siga( s tim da je i tu font kritican), a ostalo nije po mom ukusu.
Vidi se da pozadinu najduze vremena radis. U nekim sigovima "nediranje" rendera je ispalo prilicno dobro, ali u nekim su ispali samo kao nabaceni. U sigu sa ovim "HALO" likom render je razvucen i skroz nejasan. Mogao si naci bolji nekakav.
Za navigaciju je osnovno uraditi neki "prelom" bara, da ima nekog smisla, nesto, ne samo slika, tekst i to je to.
Najvise mi se sviđaju prva dva siga( s tim da je i tu font kritican), a ostalo nije po mom ukusu.
bgm nije lose,
najvise mi se svidja zadnji sig,
samo jos malo boje ukomponovati na nekim sigovima i sve je sup
najvise mi se svidja zadnji sig,
samo jos malo boje ukomponovati na nekim sigovima i sve je sup
Samo mi se svidjaju ovi prvi radovi, do broja 5 :]
- ostalo fkt' low, no offence, ali ne izgleda fino .
- ostalo fkt' low, no offence, ali ne izgleda fino .
Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.