Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Bihnet wireless

195 pregleda · 12 odgovora · otvorena 12.05.2009. u 10:46

Pozdrav..

Za sljedece pitanje sam pitao i na bihnetovom forumu, al oni znaju samo odgovorit ako treba kompjuter restartovat izgleda....
"Rijesenje za sve probleme:Restartuj PC"

Mene zanima ove dvije male stvari ako iko zna, PLEASE nemojte odgovarat da spamate, tipa moj komsija ima to, moja tetka ima ono, ja sam davno.... :)

1. Koji od navedenih nacina spajanja koje bihnet daje je najbrzi sto se pinga tice, koji ima najmanji ping
(GPRS, EDGE, UMTS, HSPA, SMS i CSD.)
1a. Koliko ti brojevi otprilike iznose...

2. Da li bihnet racuna upload na one pakete, ili je kao kod adsl, besplatan upload....

Hvala,
Cao
ako mislis na ovaj sto su od nedavno pustili wireless , njegova brzina je 1mbis, naplacuje se po vremenu koristenja , ili po napravljenom prometu (u oba slucaja ce te oderati), za ove ostale ne znam , edge sam probao na mobu ima prilicnu brzinu , ne znam tacno koliku (opet dere za cijenu) , ove ostale veze neam , gprs je vec godinama pusten, sama tehnologija mislim da ne moze vecu brzinu od dial-up postici
ma znam to, procitao sam sta pisu na njihovos stranici, MISLIM na onaj wireless koji je nedavno poceo, ok je brzina uploada, interesuje me jel iko zna koliko se pingovi krecu

i da li bihnet racuna upload

mada....PAMETNO ZBORIS MLADICU, iznenadilo bi me da ne naplacuju.... :) ipak je to bihnet...

btw, NE PITAM ZA ADSL :)
AmerZzZ je napisao/la:
ako mislis na ovaj sto su od nedavno pustili wireless , njegova brzina je 1mbis, naplacuje se po vremenu koristenja , ili po napravljenom prometu (u oba slucaja ce te oderati), za ove ostale ne znam , edge sam probao na mobu ima prilicnu brzinu , ne znam tacno koliku (opet dere za cijenu) , ove ostale veze neam , gprs je vec godinama pusten, sama tehnologija mislim da ne moze vecu brzinu od dial-up postici
upravu je covjek
GPRS ima manju brzinu prenosa podataka od Dial-upa

HDSPA se pusta 1.6 i on bi trebao imati zavidnu brzinu, ali ne bas veliku pokrivenost signala posto je to ipak nova tehnologija za ovo podrucije.

Inace BihNet nema Wirelles internet u svojoj ponudi, jedino sto ima ije Dial Up i ADSL.
Wirelles mozes naci kod drugih provajdera ali je po mom misljenju preskup za ono sto nudi
BennyBlanco je napisao/la:
upravu je covjek
GPRS ima manju brzinu prenosa podataka od Dial-upa

HDSPA se pusta 1.6 i on bi trebao imati zavidnu brzinu, ali ne bas veliku pokrivenost signala posto je to ipak nova tehnologija za ovo podrucije.

Inace BihNet nema Wirelles internet u svojoj ponudi, jedino sto ima ije Dial Up i ADSL.
Wirelles mozes naci kod drugih provajdera ali je po mom misljenju preskup za ono sto nudi
ma pustaju nes kao wireless , ako imas na laptopu ili negdje wlan , moci ces uhvatiti signal (barem u Bugojnu ima , a i u Sarajevu sam vidio) , i bez ikakvog racuna ili icega se mozes konektovati, otvoris browser odvede te na neku njihovu stranicu , tamo ukucas broj moba, dodje ti kod na mob, i sa tim kodom surfas , s tim da ti onda skidaju kredit ili na racun za pretplatnike...... isto su pustili u promet usb i pcmcia kartice za bezicno konektovanje , ali i one rade po pricipu platis potroseno , s tim da moras onda imati ugovor sa njima
AmerZzZ je napisao/la:
ma pustaju nes kao wireless , ako imas na laptopu ili negdje wlan , moci ces uhvatiti signal (barem u Bugojnu ima , a i u Sarajevu sam vidio) , i bez ikakvog racuna ili icega se mozes konektovati, otvoris browser odvede te na neku njihovu stranicu , tamo ukucas broj moba, dodje ti kod na mob, i sa tim kodom surfas , s tim da ti onda skidaju kredit ili na racun za pretplatnike...... isto su pustili u promet usb i pcmcia kartice za bezicno konektovanje , ali i one rade po pricipu platis potroseno , s tim da moras onda imati ugovor sa njima
DA, DA, upravo to

sad me interesuju PINGOVI i upload???
argonx je napisao/la:
ma znam to, procitao sam sta pisu na njihovos stranici, MISLIM na onaj wireless koji je nedavno poceo, ok je brzina uploada, interesuje me jel iko zna koliko se pingovi krecu

i da li bihnet racuna upload

mada....PAMETNO ZBORIS MLADICU, iznenadilo bi me da ne naplacuju.... :) ipak je to bihnet...

btw, NE PITAM ZA ADSL :)
pa eto kazem ti na beocity meni brzinu prikazalo malo preko 1mbis , sto je vise nego dovoljno za igranje na pingovima do 60... kod mene je wireless neke privatne firme ovdje u Bugojnu , isto brzine 1mbis , i igram na globalu sa lagovima oko 30-40 uz rate 101/101/25000 (s tim da ti je signal zadovoljavajuci ) ako se nalazis negdje gdje je signal los , desavaju se prekidi od 1sec, bukvalno ti zaledi i onda ponovo krene (cisto da je**s spisak familije kad ti zaledi a covjek ispred tebe u cs-u)
AmerZzZ je napisao/la:
pa eto kazem ti na beocity meni brzinu prikazalo malo preko 1mbis , sto je vise nego dovoljno za igranje na pingovima do 60... kod mene je wireless neke privatne firme ovdje u Bugojnu , isto brzine 1mbis , i igram na globalu sa lagovima oko 30-40 uz rate 101/101/25000 (s tim da ti je signal zadovoljavajuci ) ako se nalazis negdje gdje je signal los , desavaju se prekidi od 1sec, bukvalno ti zaledi i onda ponovo krene (cisto da je**s spisak familije kad ti zaledi a covjek ispred tebe u cs-u)
pazi nesto, izgleda da nisi upucen puno
Bihnet nudi wireless putem sim kartica, nije to isto kao onaj klasicni wireless

pa me zanima jel se ko susretao s ovim nacinom, il da je vidio negdje koliki su pingovi zapravo...

Velika brzina NIJE uvjek isto sto i mali ping
odnosno... NEMORA da znaci ako imas veliku brzinu da imas u ping dobar...
EDGE ti je najkvalitetniji zbog pokrivenosti a upload ti je beskonacan na bilo kojem BIHNET paketu ....

sa brzinom ti umts gprs i ta sranja nemaju veze "samo u ovom slucaju"

inace imaju
argonx je napisao/la:
pazi nesto, izgleda da nisi upucen puno
Bihnet nudi wireless putem sim kartica, nije to isto kao onaj klasicni wireless

pa me zanima jel se ko susretao s ovim nacinom, il da je vidio negdje koliki su pingovi zapravo...

Velika brzina NIJE uvjek isto sto i mali ping
odnosno... NEMORA da znaci ako imas veliku brzinu da imas u ping dobar...
nude i preko kartica , ali i preko pretplatnickog racuna , znaci bez ikakvog njihovog uredjaja , ja hvatam signal na laptopu kao i svaki drugi wlan , zato ne vidim sto bi bilo neke razlike ... lag normalan oprobano , 50-60

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.