Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Riješeno 200 bodova

PC se gasi prilikom startup-a

394 pregleda · 24 odgovora · otvorena 06.02.2011. u 21:44

Woah. Nikad nista slicno mi se nije desilo. Slusajte.

Kada hocu da ukljucim racunar, a koristim Windows 7, i kada mi dodje do onog dijela "Starting Windows" (crni dio, logo u sredini) odjednom mi se iskljuci racunar. Znaci, ni ne u pali se, ni ne vidim desktop.

Ovo mi se desava vec par dana, mozda desetak-petnaest, ali inace ukljucim ga pa se on iskljuci i tako 4-5 puta dok sesti mi sve proradi. Sada ne moze nista.

Pokusavam ga pokrenuti, i iz jedno 26-27 puta (da pisao sam) mi startuje, ode na desktop, i nakon petnaestak sekundi odmah se ugasi.

Pokusavao sam slijedece:

* Pokrenuti Startup Repair (alatka vec ugradjena u OS), ne pomaze.
* Unutar tog Startup Repaira mi ima opcija da restoram sistem, i kliknuo sam tu ok, ali mi nije pomoglo
* U safe mode takodjer ne mogu uci, ali sam jednom uspio. Medjutim, odatle ne mogu nista da uradim jer ne znam do cega je greska
* Hmm.. ne znam.. nista vise nisam pokusao..

Uglavnom, kada mi prvi put padne na dizanju slijedeci put mi prije onog crnog dijela dodje da izaberem izmedju

"Launch startup repair (recommended)" i "Start windows normally" (vec sam rekao, startup repair ne radi)

Iznad toga pise, parafraziram, "greska u sistemu je uzrokovana skorijom instalacijom hardwarea ili softwarea".. tako nesto..

Ma ne znam, sve sam pokusavao. Sutra cu otvorit racunar, lagano ga ocistit da blista, pa cemo vidjeti..

I, sa drugog racunara, tj. ovog, cu skinut cd windowsa sedmice pa cu formatirati ako nista ne pomogne..

I jah, uz ovih 200 bodova, onaj ko mi pomogne ce dobit jos 5 maraka kredita, ili jos 200 b odova.. po izboru!

Uzivajte!
Ako nemaš nekih važnih stvari na računalu reformatiraj čitav komp i instaliraj pirat od W xp-a. Jer na originalu nemožeš koristiti pola programa dok to možeš na piratu. Nisam ti nešto pomogo puno ali eto...
Majstore imas u startupu nekoliko ikonica. Jedna od njih ti gasi racunar prilikom startupa. Znaci samo uzmes i izbacis te ikonice i to je to... :*8-)8-)
Zdravo!

Ne znam jel mjesto moga posta ovdje,trazio sam po forumu i jedino sam ovo nasao!

Imam slican problem,samo kod mene udje u sistem,sve radi kako treba na speedfan mi ukupnu temp.na ikonisi pokazuje 32C. Cim malo vise opteretim pc ugasise kao da je neko izvuko kaabl iz uticnice,pastu sam mjenjo,pc sam komplet ocistio mjenjo ram da vam odma kazem :D

I kad igram igrice nakon nekih 30 / 45 min se ugasi!!!Nadam se da ce mi neko pomoci..

P.S nosio sam u servis i radio diagnostiku sve radi !!!

cpu:amd atlon x2 4800+ 4gb rama Nvidia gt 8800 512

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.