Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

G.ba Vijesti!

1.280 pregleda · 58 odgovora · otvorena 19.10.2009. u 16:57

Vjerovatno je većina članova već vidjela/pročitala Adinu (bU) temu što se tiče konkursa oko pisanja vijesti na g.ba. Za vas koji niste, možete to uraditi ovdje!

Par puta su me pojedini od vas pitali da li je ovo palo u vodu ili ne, pa da vam odgovorim. Ništa nije palo u vodu. Maloprije sam razgovarao sa Adom i i dalje stoji sve kao što je i rečeno.

Napravit će se novi status, kao što imaju moderatori, global moderatori ili admini, tako će i novinari imati svoje posebno obilježje. Pored tog obilježja, već postoji izrađena medalja za njih. Osim novinara, postojat će i urednici koji će se brinuti da vijesti na indexu budu na novio kakav se zahtijeva.

Sada ću izdvojiti samo nekoliko nickova koji su u igri za poziciju novinara: spY, reLoaded, DeGraw, baKe, eN, codex.
- neki od njih su aktivni u posljednjem periodu, a neki su se već dokazali u prošlosti. Međutim, postoji tu i drugih članova koji bi mogli da upadnu na ovu listu, dakle, ništa nije konačno. Testni period već traje, tako da znate da se angažujete.
- Što se tiče urednika, trenutno sam samo ja urednik, a velika je mogućnost da to tako i ostane.

Na kraju: Potrudimo se da taj dio ovog sajta dignemo na jedan zavidan nivo. Kvalitet imamo, pisce imamo, još malo volje i to je to.

Vozdra.

Na listu dodajem: archie, (da vidimo ko jos)
prijavio se za urednika ! btw taj link ti nije uredu :-*

Edit: drago mi je da se neko napokon brine o sajtu 
_KriptoN_ je napisao/la:
spY , vec se zna 
Dobar si i ti. Treba ti jos vrlo malo da postanes odlican. To sto hocu da ti kazem jeste, pises dobre vijesti, ali pravis veliki broj sitnih gresaka. Pises nepovezane recenice, a izostavljas neke dijelove istih. Dotjeraj to, i bice super.
Samo da pitam, jel ikako ostvariva moja ideja sa teme, i jel uopste bilo predlagano?

Umjesto da se daje naknada za pisanje vijesti, taj novac koristit za finansiranje odabrane osobe, tako da bi ona mogla ici na sve vece turnire u BIH, i izvjestavati nas na g.ba o rezultatima, atmosferi, postavaljat najzanimljivije slike sa turnira itd... Takodjer mogao bi se uraditi neki interview sa poznatijim igracima pisanim ili video putem (pa onda to nakaciti na youtube).. Vjerujem da bi ovaj nacin rada dao novu dimenziju ovom portalu... Sve je ovo relativno tesko izvodivo, ali je moguce ako se zaista zeli..

Post dobio aplauz od bushidO.

Mislim da su ovi kandidati koje si nabrojao sasvim odgovorni da rade ovaj posao. Ja bih još predložio armani-a. Ne znam je li se sam prijavio, ali momak drama piše vijesti. Jedno vrijeme ih je i znao po 5 dnevno objavljivat.
riddle je napisao/la:
Dobar si i ti. Treba ti jos vrlo malo da postanes odlican. To sto hocu da ti kazem jeste, pises dobre vijesti, ali pravis veliki broj sitnih gresaka. Pises nepovezane recenice, a izostavljas neke dijelove istih. Dotjeraj to, i bice super.
Mah bice bolje, trudim se  ipak sam novi na ovom siteu nemogu odmah biti uspjesan, mislim novi u odnosu na one gore navedene  Za godinu cu ownati 
Jel se treba prijaviti:S ili samo pisati i pisati...
Imas li mene u vidu riddle? 

Ja biti dobar news writer ocam xD

Ne stvarno, ozbiljno kazem ako postoji ikakva sansa da bi se i ja tu mogao naci, prihvatio bih to najozbiljnije sto mogu.
Kao što sam rekao, rado cu pomoci pri vijestima. Nije mi teško odvojiti sat vremena da napišem 3-4 vijesti. Samo treba i mlađe angažovati da rade nešto. Dati i mlađima šansu u administraciji ili necemu drugo. (:

btw. U news 'pisače' mogu i sanjin1991 & arČi (archie), to može se vidjeti po njihovim vijestima.
Ja sam se prijavio 

Nisam napisao nego 5 komada vjesti.

Ugl. gl svima

Da ne duzim, imas u guestbooko nesto .

Anyway, neki je talenat ( znam tacno koji ) meni davno zabranio pisanje vijesti zato sto su nam se misljenja "zaobisla" . Medjutim, taj talenat nije znao da se zabrana vijesti ne moze vise "ponistiti" jer je Kemo, kada je pravio to, mislio "kad' si vec nekom' zabranio pisanje, zasto da mu dozvoljavas opet ?"

Grazie na gluposti ♥
I ja se slazem fina ekipa i neka ovo sto prije ozivi da site bar na neki nacin napreduje.
Glasam za spy' i entela ! Bit ce od njih nesto zasluzili su fkt veliko mjesto na ovom portalu , i dugo su ovdje a jos uvijek su obicni useri ??? Spya za Moda !!
Sanny,
znam momka iz susjednog je grada i vjerujem da od svih koje znam da samo njega mogu preporuciti lik je dobar nije ufuran, kulturan, pismen i mislim da bi mogao napraviti dobar posao.
Toliko od mene...
Extra ekipa za vijesti mada tu ima jos neko ko pise extra ali sa vremenom sve ce doci na svoje ! Super da ce nesto krenuti na svoje ! Treba i ostale dijelove portala malo angazovati da ima nesto i pametno cuti / procitati !

♥
spY je napisao/la:
Kao što sam rekao, rado cu pomoci pri vijestima. Nije mi teško odvojiti sat vremena da napišem 3-4 vijesti. Samo treba i mlađe angažovati da rade nešto. Dati i mlađima šansu u administraciji ili necemu drugo. (:

btw. U news 'pisače' :D mogu i sanjin1991 & arČi (archie:D), to može se vidjeti po njihovim vijestima. ;)
Kako si to zaključio,

morem al nećem:D:D:D,

ma oćem:)
racunajte na mene !

Post dobio aplauz od abasi

uNderssoN je napisao/la:
racunajte na mene !
Moj glas njemu riddle kad se budu pisale te crtice 
Neću za vijesti, 'ocu za recenzije

ako ikako može, napisao sam dosta recenzija, i mogu reći da sam jako zadovoljan njima, nažalost, dosta puta sam slao recenziju (5-6 puta, više različitih recenzija) i samo je jedna prihvaćena...

Eto, javljam se kao dobrovoljni recenzent ^^
Imam i solidnu konfiguraciju, a i imam dobre ocjene pa ne moram puno ni učiti, nije mi teško izdvojiti sad da napišem recenziju.

Hoće l' biti šta od tih recenzija?

Što se vijesti tiče ja predlažem:

SpY
sanjin1991

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.