Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Siroki - Sarajevo

3.418 pregleda · 174 odgovora · otvorena 04.10.2009. u 17:28

evo sad sam dobijo informaciju da je jedan momak poginuo u sirokom jer su izbili veliki neredi....to samo govori do cega je doslo i cega ima cak u nasem sportu...sramotno....rip momku....takodjer su veliki neredi u mostaru
bok1 je napisao/la:
NAjgore je sto djeca od 13 godina pricaju ovako onako , neznas , neces znati sta se desava kada si gost , tako je u bilo cemu , kako neshvatas nije to glupa girica , ljudi umiru , zbog cega ? Kako , zasto ? Jer je dosao da bodri sv0j club ?

Uopste tuca i sve ostlao nie doslo samo od sebe , povod je " provociranje " , druga strana , vjera , club , boja .. nacionalizam nece nikad umrijeti , to je tako , zao mi je samo ljudi koji su dole , mojih drugara , zvao sam sada drugove .. mislim da se autobusi jos ence vracati pogotovo kada je u njima informacija da 10 ljudi lezi na intenzivnoj i da je momak ubijen , neznam volio bih da sve ovo stane , al mislim da nije uredu ubit covjeka zbog necega ... neide mi u glavu.

DJECA KOJA SE BUDU PRAVILA PAMETNA , koja su preglupa da bi ucestvovala u bilo kakvoj prici nemojte se petljat , niti pisati komentare debilne , niti bilo sta .. desilo se , tesko njegovim roditeljima ,nista vise :/

Do groba bordo

" http://www.youtube.com/watch?v=Rt1ttKMf02c&feature=related "
SRETAN NAM ZLODJENDAN!!!

Kada dodje taj trenutak, kad mi dodje sudnji dan i pred Bogom ja sam spreman ljubav da ti dam. Kada umrem i odem i kad me ne bude, ja cu zaliti samo sto nisam uz tebe. I na onom svijetu tamo, cut ce se moj glas, bordo bijeli cijeli zivot ja navij'o sam za vas!

i opet ponavljam, ako ne znate sta se dogadja ili sta se dogodilo nemojte se javljati
eo na bht ima gledajte :S
SP3CTRE je napisao/la:
To je moj utisak ..
Ti nemas utiska , jer nisi isao ? Shvatas u tome je poenta , gdje god da odes " STRANAC SI " shvati , nije do fudbala , nie do bilo cega nego jednostavno dosao si s strane " sta ces ti u mome mjestu " ?

To su sela , Sarajevo kao grad je mrzak svima , jer je glavni grad jer sve ima i jer vecina stvari se desava ovdije kontas ?

Sto se tice utakmice , gostujuci navijaci se tretiraju kao krmad , nije ovo evropa ovo je BIH i realnost je jadna .

Nepricaj o stvarima koje nisi dozivio da ti baklje trpaju u lice , da sa svih strana leti kamenje na tebe a ti gledas i ocekujes kada ce ti neko glavu razbiti !!!!

Doci ce klipovi , pa ces ustvari vidjet kakvo je tvoje misljenje ?

Koliko vas samo ispisa eseje o poštenju i ljudskoj ličnosti, te iskaza sve suprotnosti u oličenju jednog "navijača", a u životu niste na utakmicu otišli. Svaka vam čast.

@ ovaj iznad : Ne mrzi Sarajevo niko zato što je glavni grad, već zbog mentaliteta malog Beograda. Mišljenja da ste Boga za mu*a povukli. A u biti je upravo taj Široki Brijeg u prosijeku najbogatiji grad na cijelom Balkanu.
Tuzno :(

Evo Vam Update iz Sirokog Brijega. Sta se dogodilo sad vam kazem. 5 Autobusa navijaca Sarajeva je poslo iz Sarajeva. Dva su zaustavljena prije ulaska u grad i policija ih pretresla, sve bilo u redu tada, ali preko goranaca (brdo iznad mostara s seoskom cestom) su dosla jos 3 busa navijaca, jedan od buseva je imao navijace Veleza koji su odmah po dolasku počeli sve razbijati, od auta do izloga i tuci se s policijom. Siroki je malo mjesto, i policija je mala tako da su ih ovi pregazili, razbijali im glave, lomili ruke i noge. KAd su probili kordon, otisli su prema kucama gdje su ulijetali u dvorista i tukli djecu i starije, neke su cak i nozevima zboli. Njima je samo bilo do nereda, ovo je bila ratna zona, a ne navijacki rat. A sto se tice tog ubijenog, sto ih vise ne pobise bas mi je zao. Niti sam nacionalista, niti sam religijski orijentiran nesto previse, ali ovu bagru treba pobiti, ovo su bili teroristi, a ne navijaci. Ja sma isao gore po malog necaka koji ima 11 godina, kojeg su navijaci gonjali oko stadiona, pa to dijete ima 11 godina. Nije mi zao nijednog sto su upucali, niti sad tu treba zaliti jer da vidim koliko bi Vas imalo žaljenja da su vam djeca pretucena, starci izbodeni itd. Derbi u Mostaru, a oni idu u ŠirOki?!?! :shock: :shock: Ma MUPM!!!!!!

c/p s jednog foruma!
cannabis4posho je napisao/la:
Tema se lockat nece.
Nemojte vi srati koji niste tamo.
Zvao sam jarana koji je dole, kaze da je lom, sve su im polupali i sada su tek krenuli za Sarajevo.
Ovaj "gest" murije nije u redu pa sta god da su navijaci uradili i nemojte srat o Hordama niti o bilo kojoj navijackoj grupi jer se ovdje ne radi samo o njima idoli, ovdje se radi o zivotima mladih ljudi. Tako je isto neko iz vase navijacke skupine mogao da pogine.

edit:
Svaki naredni, debilni komentar ispod mog' ce biti sankcionisan.
ti u isto ime stavljas navijace i huligane, ja osobno nemam nista protiv hordi ili nekih trecih nije bitno, samo neke manje neke vise volim, ali da mrzim NE, i naveo sam u postu iznad tvog da ovakve vandale uopce ne zalim jer to zamene nisu normalni ljudi...apsolutno ovdje stojim za policiju, imaju pravo pucat na ovakve i nek to i dalje cine...vrijeme je da se promjene cine, ovakvo stanje nidje ne vodi, za ovo je sve politika kriva oni su doveli sve nas u ovu poziciju da mrzimo jedni druge...neki dan ubijen francuski navijac koji je bio ni kriv ni duzan koji je pio pice u kaficu da bi mu isti ovakav vandal dosao i ubio ga, danas ista slika u sirokom, ubijen huligan a ne navijac, to se isto tebi moze desiti sutra... Onaj ko ima ista u glavi nece sebi dozvoliti da dodje u tu situaciju da misli hoce li izvuc zivu glavu, ja sam nekolko puta bio u toj situaciji al sam normalno, odmaknuo se i sve ok, a onaj koji misli da moze "kornjacu" ubit slobodno nek udara...
Ne valja ti utisak i nemoj se petljati gdje ti nije mjesto. Ako nisi skontao ovdje se ne radi o NAVIJANjU i FUDBALU OVDJE SE RADI O ZIVOTU MOMAKA KOJI SU DOLE, KAPIS ?
A kako im je zivot ugrozen ? " Navijanjem " .. Bodrili tim , time sto su isli i tukli se sa protivnickim navijacima , policijom .
Kako god , ja imam svoje misljenje , ti imas svoje , prava neam da kazem da tvoje misljenje nije ispravno , mogu jedino reci da se ne slazem sa tvojim misljenjem , a mislim i ti isto .. Kako god , da ne smaramo ostale nek ovako ostane .
Pozdrav ..
Hajmo bit realni: ONO STO JE TRAZIO, TO JE I DOBIO..

Svi ti huligani na baterije, sto se idu udarati dole prvenstveno, a ne bodriti svoj klub, kad tad ce tako zavrsiti.. Pogledajte opet svoje stivo na koje ste se nalozili, pa probajte izvuci neku pouku..
Nema smisla ni oduzeti zivot pa koliko god da je prodavnica razbio.
to nije jedna osoba, njih je 100 pa i vise, pa pogledaj sad kad bise iz kola u kolo desavalo isto, da se konstantno razbijaju prodavnice i pale benziske, pa dje to vodi, do cega ??
m0ntreY_ je napisao/la:
R.I.P
sta ti pricas ba ? da uzimamo primjer Lesinare ?
ulete na teren i biju igrace Slavije eto ti primjera omfg
sta ti pricas kad nemas pojma ni o cemu... R.I.P momku...
dokle ovo vise ide :(
GOLGOTHA je napisao/la:
ti u isto ime stavljas navijace i huligane, ja osobno nemam nista protiv hordi ili nekih trecih nije bitno, samo neke manje neke vise volim, ali da mrzim NE, i naveo sam u postu iznad tvog da ovakve vandale uopce ne zalim jer to zamene nisu normalni ljudi...apsolutno ovdje stojim za policiju, imaju pravo pucat na ovakve i nek to i dalje cine...vrijeme je da se promjene cine, ovakvo stanje nidje ne vodi, za ovo je sve politika kriva oni su doveli sve nas u ovu poziciju da mrzimo jedni druge...neki dan ubijen francuski navijac koji je bio ni kriv ni duzan koji je pio pice u kaficu da bi mu isti ovakav vandal dosao i ubio ga, danas ista slika u sirokom, ubijen huligan a ne navijac, to se isto tebi moze desiti sutra... Onaj ko ima ista u glavi nece sebi dozvoliti da dodje u tu situaciju da misli hoce li izvuc zivu glavu, ja sam nekolko puta bio u toj situaciji al sam normalno, odmaknuo se i sve ok, a onaj koji misli da moze "kornjacu" ubit slobodno nek udara...
Ti pametujes za Francuza u Beogradu ? Znas li ti sta je bilo uopste u Bg i ko je taj lik ? NE ZNAS pasa i ne javljaj se za to, saznao sam od lika koji je u Alcatrazu sta je tacno bilo i da nije ubijen bas kao sto ti kazes bez razloga. Sto se tice ovog sranja u Sirokom, znaci po tvom treba svakoga ubiti ko odgovori na provokacije ? Pa nije pasa problem doci ce i oni nekada ovamo
v3Tr0x je napisao/la:
Koliko vas samo ispisa eseje o poštenju i ljudskoj ličnosti, te iskaza sve suprotnosti u oličenju jednog "navijača", a u životu niste na utakmicu otišli. Svaka vam čast.

@ ovaj iznad : Ne mrzi Sarajevo niko zato što je glavni grad, već zbog mentaliteta malog Beograda. Mišljenja da ste Boga za mu*a povukli. A u biti je upravo taj Široki Brijeg u prosijeku najbogatiji grad na cijelom Balkanu.
U biti ti nisi otisao na tekmu ? Zasto ? Postavi si pitanje , ja jesam , otisao na gotovo svaku domacu , gostujucu , sve , ti nisi ? Zasto ?

Negovori u mnozini jer dirash tamo gdje netreba ,) Nepravi se pametan jer nisi , nisam ja ovaj iznad imam svoje imE i svoj korisnicki acount , ja sam onaj sto ti je skidao banove zbog tv0g ponasanja i ostalig stvari , t0 je " onaj iznad ".

Mislim da ovakve stvari trebaju da se desavaju , svaki vikend , tek ce onda mrznja da dobije svoju car ,)

Cik Stisni pa sada dodji negdje na tekmu , svakim danom sve vise i vise mrznja raste , prestat ce nekad za 50 godina , nije bitan kvalitet nit kvantitet nogometa , bitno je pokazat zube svima , bash kao sto se 5 autobusa zaputilo u taj maleni Siroki Brijeg , opravdavam sve , pa cak i policiju , al ubit covjeka pa Boze ... nije posteno , svugdje je vandalizam , svugdje su tuce , to znaju ljudi koji idu po tekmama , ti neides i NEZNAS , tako nedodiruj se tema s kojima nemash veze , ponavljam se ...
Nema smisla ni oduzeti zivot pa koliko god da je prodavnica razbio.
zivot vrijedi miljon prodavnica ni to toliko neprocjenjiv je.....
olealeaoooo xD svaka caast salim se uzas.. al Željo 4kom (L)
meetmt je napisao/la:
zivot vrijedi miljon prodavnica ni to toliko neprocjenjiv je.....
Nema vrijednosti ni za jedan zivot, ni za jednu majcinu suzu koju ce ispustit radi poginulog djeteta.
~ ma uzasno.....samo da im se tuci.....retardi....nemam rijeci :(
stvarno mi je zao momka R.I.P :(
R.I.P. Vedrane !

http://www.facebook.com/profile.php?id=1131370399&ref=search&sid=1192324955.2254861553..1

Eto , momak u zutoj maj'ci je Vedran..
bok1 je napisao/la:
U biti ti nisi otisao na tekmu ? Zasto ? Postavi si pitanje , ja jesam , otisao na gotovo svaku domacu , gostujucu , sve , ti nisi ? Zasto ?

Negovori u mnozini jer dirash tamo gdje netreba ,) Nepravi se pametan jer nisi , nisam ja ovaj iznad imam svoje imE i svoj korisnicki acount , ja sam onaj sto ti je skidao banove zbog tv0g ponasanja i ostalig stvari , t0 je " onaj iznad ".

Mislim da ovakve stvari trebaju da se desavaju , svaki vikend , tek ce onda mrznja da dobije svoju car ,)

Cik Stisni pa sada dodji negdje na tekmu , svakim danom sve vise i vise mrznja raste , prestat ce nekad za 50 godina , nije bitan kvalitet nit kvantitet nogometa , bitno je pokazat zube svima , bash kao sto se 5 autobusa zaputilo u taj maleni Siroki Brijeg , opravdavam sve , pa cak i policiju , al ubit covjeka pa Boze ... nije posteno , svugdje je vandalizam , svugdje su tuce , to znaju ljudi koji idu po tekmama , ti neides i NEZNAS , tako nedodiruj se tema s kojima nemash veze , ponavljam se ...
nebih se slozio sa tobom da nije bitna kvaliteta nogometa nego je bitno da je doslo 5 autobusa i da su sve razbijali? pa bili doslo do toga da su oni dosli samo navijat? procitaj sta je poacheR napisao sta su radili moralo je doci do toga slazem se sa tobom da treba ici i na gostovanje i podrzat svoj team al ne na taj nacin na koji su oni radili da su oni dosli i navijali za svoj klub nebi doslo bez problema al su odmah poceli razbijat i radit nered...tako je bilo znam ne trebas mi govorit kao neznas suti znam da je tako bilo.....

ako je se doslo navijat onda navijaj i uzivaj u tekmi al ocito je cilj bio naprravit nered....
Ti pametujes za Francuza u Beogradu ? Znas li ti sta je bilo uopste u Bg i ko je taj lik ? NE ZNAS pasa i ne javljaj se za to, saznao sam od lika koji je u Alcatrazu sta je tacno bilo i da nije ubijen bas kao sto ti kazes bez razloga. Sto se tice ovog sranja u Sirokom, znaci po tvom treba svakoga ubiti ko odgovori na provokacije ? Pa nije pasa problem doci ce i oni nekada ovamo ;)
znaci alcatraz je smio ubiti navijaca toulousea, a policija nije smjela satro huligana koji je policajcu oteo pistolj!?

previse si subjektivan.

rip vedrane.
nereda u mo nema al bit ce xD

btw taj sto je pogino sam je krvi

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.