Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

xbox360 konektovanje na net

92 pregleda · 6 odgovora · otvorena 08.06.2009. u 19:30

pozz,zanima me moze li mi neko dati link sa objasnjenjem kako se konektovati preko xbox-a na net i igrati u mrezi.Dakle nemam wiralles pa me zanima mogu li to pomocu VPN preko USB ili entherneta.Rodak igra u Svicarskoj HALO 3 i sad hoce malo u BIH igrati a ne znam napraviti.Ko mi pomogne bit ce neka nagrada sto kredit ili premium nebitno.Hvala
prvo ako oces da igras igre moras imat gold memership onda sledece moras spojit racunar i xbox kao lan konekciju
podesis firewall i to je to
pa moras samo konektovat kabal od interneta u xbox, username i password i trebalo bi moci samo iskljuci konzolu prije nego sto stavis kabal
Nadam se da nije malo kasno za odgovor ali ides sl. redoslijedom:

1. uzmi ethernet kablo ili usb
2. jedan kraj ustekaj u box drugi u modem
3. ugasi box i modem prilikom prikljucivanja ethernet cabla
4. ides xbox dashboard, network settings, IP ostavi na Automatic, desnim analogom ides na opcije i postavis svoj Username and Password od ISP-a. i to je to mozes da igras na live-u

4.a) da bi igro sa nekom drugom konsolom u lanu....sve ti je isto samo umjesto sto konektujes ethernet sa modemom, ustekas taj drugi kraj u rodjin box i to je to

btw nema pass/isp info :)

Ako kojim slucanjem ne radi onda manualno podesiš konekcije tj. npr.

kod sebe staviš :
192.168.1.73
kod drugog box-a staviš:
192.168.1.72 ili 187 etc...
nadam se da je pomoglo

Reci rodji da ponese i svoj HDTV
inace mož se pokakat na box na običnim Tv-u
ma netrebas nista namjestat, samo spoji internet kabal iz routera u xbox i on ce se automatski konektovat. ako si nesto dirao u settings izbrisi sve i postavi na automatsko.

ja zivim u bosni i igram bez problema online.
moje xbox ime je: sametbu

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.