Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Xbox 360 da ili ne

171 pregled · 11 odgovora · otvorena 01.06.2009. u 09:51

Eh ovako imam sad priliku da kupim xbox 360,eh sad , cuo sam da ima nekakvih problema sa nekim lampicama itd.,
i kolko bi bio miran godina otprilike sa tom konzolom, i imali nekih dobrih RPG-ova tipa Final Fantasy-ja itd.
Oduvijek sam bio fan PlayStation-a al sad od ps3 nema nista .............
Tako ako neko zna da mi pomogne.
Hvala.
iskoristi priliku bio bi miran mozda godinu dana jer ce kad tad izac novo cudo tehnike
XBOX360 je prema mom misljenju najbolja next gen konzola. Ovakav stav je izgradjen na tome sto ima vise igara od PS3, modifikaciju za piratske igre, cijena pristupacna. Ja sam imao X360 medju prvima i to znaci da sam imao onu najstariju CORE verziju koja se cesto kvarila.

Najucestaliji kvar je tkz. dead ring. To je najcesce softverska ili hardverska greska koja je uzrokovana pregrijavanjem maticne ploce. To se manje desava kod novih verzija X360 konzole. Npr. ELITE verzija ima 6 puta bolju tehnologiju protiv pregrijavanja ali je skup. Ipak, isplati se kupiti. Za hard core gamere preporucujem XBOX360 definitivno.

Sto se tice igara, naravno da X360 obiluje odlicnim igrama a posebno RPG igrama. Ja sam odigrao : Enchanted Arms, Blue Dragon, Lost Odyssey ( ovo je kopija FF-a jer je pravio njihov kreator a muziku je radio Nobuo Uematsu originalni kompozitor svih FF serijala do FFXII ), Kameo, The Last Remnant, Fable II, Star Ocean, Tales of Vesperia... Ovo su neki od RPG igara, no onaj najveci val RPG igara za X360 ce biti ove godine.

Vjeruj mi neces se pokajati ako kupis X360. I ja sam htio kupiti PS3 ali kada sam vidio cime raspolaze X360 odmah sam se predomislio. Ujedno sve ekskluzive je kupio od PS3 pocevsi od DMC, SILENT HILL, TEKKEN, PES... kuda dalje? Ipak PS3 ima MGS4, FFXIII i GT5. Zbog ovih igara cu i PS3 kupiti.

EDIT : X360 ima svojih odlicnih igra npr : Gears Of War, Ninja Gaiden, D.O.A., ForzaMS, Halo itd itd...

kupi , cudo je od konzole , ja je nemam ali ima je moj prijatelj odavno ( neznam tocno ali je dosta dugo) i jos mu se nije kvarila , po meni je puuuuno bolji x-box od ps3 , i imas puno vise igrica , predobrih igrica , mozes li mi reci cijenu po kojoj bi trebao kupit
kupuj kupujem i ja samo ako prodjem :D e sad najveci problem je rrod ali ugradili su novu plocu falcon trazi na kutiji da pise 175W a stare verzije su na 203W a to nije dobro jer se konzola vise zagrijava evo ti slika pa trazi ovakve. Jedino moje pitanje gdje kupiti!!??

Eh hvala vam raja.
Sephiroth: da znas da ce FF13 bit i na xboxu :D ,ali nece mgs4 nazalost veliki sam fan mgs-a.
Neko me je pitao i za cijenu :
Xbox 360 premium edition Jaspe 60GB hdd - 600 KM
Cito sam na internetu baldi da ove jasper edition imaju daleko daleko manje problema sa konzolom tako da ...
SuperNova19 je napisao/la:
Eh hvala vam raja.
Sephiroth: da znas da ce FF13 bit i na xboxu :D ,ali nece mgs4 nazalost veliki sam fan mgs-a.
Cito sam na internetu baldi da ove jasper edition imaju daleko daleko manje problema sa konzolom tako da ...
sta sd uzet xbox sa falcon ili jasper :S
ako se odlucim kupit kod ovog covjeka onda ce bit jasper ,ali nigdje nisam ni naveo da cu uzimat ikakav falcon
Shto se mene tiche, preporuchujem PS3, skupi malo dzep jos, i ushtedi za PS3 .. Sve vishe i vishe igara je za njega, nego za XBox, moja preporuka, pa ti sad radi kako oces. :D
ako se odlucim kupit kod ovog covjeka onda ce bit jasper ,ali nigdje nisam ni naveo da cu uzimat ikakav falcon
nisam bas sve mislio za tebe i ja ocu sebi uzet xbox ...
Eh hvala vam raja.
Sephiroth: da znas da ce FF13 bit i na xboxu ,ali nece mgs4 nazalost veliki sam fan mgs-a.
Davno se pricalo da ce FFXIII biti na XBOX360. Ja sam plakao od srece ali isto tako plakao sam kada sam cuo da je to samo prazna prica. Izlazak je FFXIII za X360 je veoma relativan. Ipak mislim da ce to ostati PS3 exclusive.
S3phirotH je napisao/la:
Davno se pricalo da ce FFXIII biti na XBOX360. Ja sam plakao od srece ali isto tako plakao sam kada sam cuo da je to samo prazna prica. Izlazak je FFXIII za X360 je veoma relativan. Ipak mislim da ce to ostati PS3 exclusive.
Nije samo prica bit ce na xboxu FF13 ali nece bit FF versus 13.
Evo vamo : http://www.gamespot.com/xbox360/rpg/finalfantasy13/index.html ' vidis kako ima za normalni ff13, a ukucaj ff versus 13 vidit ces da nece bit za xbox
jer cim napravi ovo vako gamespot onda ce bit ko i sa svakom drugom igrom.
A ono za ps3 ko mi je gore preporucio kakvi jarane imam ja pare za to samo mi nepada na pamet to uzimat nemogu na njemu ni filmove dvd gledat ni igre igrat kopirane ni nista stace mi to. dok na xboxu sve to mogu.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.