Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

hitno xbox 360

141 pregled · 13 odgovora · otvorena 04.06.2009. u 14:50

pozz svima,imam ovaj xbox 360 tj.donio rodak u BIH i hoce malo da igra.Sad imam mali problem :) dakle pokazat cu vam na slici,ne mogu ukljjuciti u nasu uticnicu jer je ovo radeno valjda americki itd.Sad me zanima sta uraditi i gdje kupiti ako ima kao neki "konvertor" da moze igrati kod mene.Hvala unaprijed a evo slika kako to sad izgleda sa ove 3 umjesto 2 kod nas.

Je li vecina vas nesposobna da proseta do Robota ili nekog hypermarketa da uzme konvertor ?

Post dobio aplauz od Wertu

Ako je donio iz USA onda je moguce da nece raditi ovde zato sto su kod njih "kucna" napajanja na 120V a kod nas 220V.
Al nisam siguran, nagadjam
Ak se nevaram u njihovoj njihova mreza napajanja je 120 V a dok je kod nas 220...na nekim uredjajima imas prekidac na kojem podesavas na kojoj voltazi da radi...znaci probaj naci taj prekidac,ak ima onda samo novi kabal kupi ili posudi od nekoga :D
cannabis4posho je napisao/la:
Je li vecina vas nesposobna da proseta do Robota ili nekog hypermarketa da uzme konvertor ?
idolu kazem ti nisam upucen u to sve,ako hoces odgovori kako treba a ne da mi seres ovdje.Kakav konverter?Objasni malo a ne samo tako ccc
faki je napisao/la:
idolu kazem ti nisam upucen u to sve,ako hoces odgovori kako treba a ne da mi seres ovdje.Kakav konverter?Objasni malo a ne samo tako ccc
Ne znam ja ko je idol i neposoban da ode do prodavnice da uzme konvertor. Da ti objasnjavam neces skontati tako najbolje otidji i reci njima dole da ti je rodjak dosao iz USA i da ima njihov kabal za napajanje, da ti treba konvertor za nase uticnice.
_Che5teR_ je napisao/la:
Ak se nevaram u njihovoj njihova mreza napajanja je 120 V a dok je kod nas 220...na nekim uredjajima imas prekidac na kojem podesavas na kojoj voltazi da radi...znaci probaj naci taj prekidac,ak ima onda samo novi kabal kupi ili posudi od nekoga :D
pa ima li sta jednostavnije,npr i ovo sa 2 a i taj konverter sa 220 na 120V.hvala
Nema veze, opet je nasa struja jace od njihove postoji mogucnost da ce ti pregorit sa konverterom
Ne znam ja ko je idol i neposoban da ode do prodavnice da uzme konvertor. Da ti objasnjavam neces skontati tako najbolje otidji i reci njima dole da ti je rodjak dosao iz USA i da ima njihov kabal za napajanje, da ti treba konvertor za nase uticnice.
pa tako reci a ne nesto nasao pisati :D hvala vidjet cu da odem ;) a da ne znas cijenu otprilike koliko bi to sve kostalo.pozz
u USA ne 110v!! i samo idi u neku prodavnicu i trazi "pretvarac iz 220v u 110v" i dobit ces uticnicu ili jednostavno odneses taj kabal i pitaj imaju li kakav nastavak za to aliuz to da dode pretvarac ^^
faki je napisao/la:
pa tako reci a ne nesto nasao pisati  hvala vidjet cu da odem  a da ne znas cijenu otprilike koliko bi to sve kostalo.pozz
Ne znam fkt, nisam nikada uzimao. Ovi pricaju samo o naponu a da malo razmislite da je njihova frekvencija 60 a nasa 50 Hz?
Trazi konvertor, dace ti ljudi i nece nista pregorit sigurno, haver ima modem, prosle god ga dobio iz USA sa istim ovim kablom, uzeo konvertor radi mu i dan danas.
Ako prikljucis xbox kojem odgovara napon od 120V na napon od 220V mozes ga poljubit i bacit. Spalio sam dvije napojne i jedan komp tako, ja se ne bih zajebavo da sam na tvom mjestu.
U telefon ti to ukljuci pa ces vidit kako pila :D
eckO je napisao/la:
Ako prikljucis xbox kojem odgovara napon od 120V na napon od 220V mozes ga poljubit i bacit. Spalio sam dvije napojne i jedan komp tako, ja se ne bih zajebavo da sam na tvom mjestu.
sta ima veze sigurno mu rodo pun ko brod iz United States of America hehe :D

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.