Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Xbox 360 (red ring of death)

113 pregleda · 4 odgovora · otvorena 24.07.2009. u 21:46

pozz svim game-erima....interesujeme zasto xbox 360 dobije tri crvene lampice..zbog cega dode do toga.i kako se rijesit toga...imam xbox sa red ring of death i pravo se nerviram oko toga.....

P:S gledao sam na google ali neznam bas dobro eng:D
Kvar hardvera .

@google
http://www.johns-company.com/index.php?lang=hr&cat=309&month=2009-06&id=90252

Eto ti na nasem jeziku
zbog zagrijavanje konzole a slabog hladjenja pokvari se maticna ... trebao si uzet Jasper on ima 150w dok tvoj vjerovatno ima 230w pa se brzo zagrije

dok ne popravis mozes koristit trik sa peskirima radi 100%

Post dobio aplauz od vLexinho

Navedeni problem je poznat kao crvena svjetla smrti ili dead ring. Naime, u pitanju je hardverska greska konzole XBOX360. Do tog stanja dolazi kada nesto nije sastavljeno kako treba ili kada pregori maticna ploca u konzoli. Znam iz iskustva jer i ja imam XBOX360 i to je cest problem, a posebno kod starijih verzija ove konzole.

Sto se tice popravljanja, samo mozes zaboraviti da to ti uradis. Trebas se obratiti strucnjaku, mada je sasvim relativno da li ce i on u stanju biti da to popravi. Kada konzola jednom pregori, nemoguce ju je napraviti da radi kao nekad jer ce se s vremena na vrijeme isto dogadjati.

Ako si iz Sarajeva posjeti radnju PRO GAME u Otesu. Covjek se iskljucivo bavi konzolama. Broj radnje mozes naci u nekim od prethodnih tema, ako slucajno ne nadjes, obrati mi se putem PM-a za broj.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.