Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Gdje su sta rade : old school

3.005 pregleda · 74 odgovora · otvorena 15.04.2009. u 16:11

Kada je 2001 godine stranica cs-bih.net pustena u pogon, vecina registrovanih korisnika bila je iz Sarajeva, najvise zbog prijateljstva sa kreatorom Adnanom Budimlicem, popularnim bU-om. Vecina tih korisnika bila je na izmaku puberteta, na pragu punoljetstva, sa nekih 17-18 godina, a sam bU je tada imao 18 godina (ako se ne varam). Kao sto naziv kaze sajt je bio orijentisan na Counter Strike, a mnogi korisnici imali su samo dial up konekcije, te su mogli sanjati o mecevima preko interneta, a skoro nemoguce je takodje bilo nabaviti i orginal CD KEY. Ipak kako tako, preko sajta, kao i preko Mirca, uspostavili su se brojni kontakti i prijateljstva izmedju Banjaluke, Mostara, Brckog, Bjeljine, Sarajeva, Tuzle, itd...Organizovani su brojni LAN turniri, a nase ekipe putovale su i na takmicenja van drzave. U svoj toj zbrci sajt je prerastao u gamers.ba i postao veoma popularan medju gamerskom populacijom u Bosni i Hercegovini, a i sire.

Malo cu preskociti pa cemo se naci u danasnjem vremenu, gdje korisnici imaju super konekcije, ultramoderni sajt, a prosjecan broj godina je oko 16-17 vjerovatno. CS je i dalje aktivan, ali ne prica se o njemu u tolikoj mjeri kao sto se pricalo nekada, nema one strasti u igranju, lan igranje skoro da i ne postoji, a medju vecinom nema nekog ko bi se izdvojio od ostalih i napravio i organizovao nesto veliko. Ipak vecina je nostalgicna i zeli ono staro vrijeme i staru raju :D

Pa bih volio da se jave oni malo stariji, i podijele sa nama svoja iskustva, kako je nekada bilo, a kako je sad i zasto je to tako, tj. zasto je tolika razlika ?
Vise se i ne sjecam tacno kad je pocela za mene CS saga,ugl. sto si ti vec spomeno dial up je bio nesto prejako,poceo se i mirc tek koristiti zatim je dosao CS ako se ne varam to je bila 1.3 verzija.Kao sto nas je sve nesto novo privlacilo i jednostavno "zarazilo" tako je bilo i sa CS-om kojeg smo neprestajno igrali,trosili svaku marku koju smo dobijali za uzinu i sl.
Prva moja mapa koju sam igrao bila je de_bank zatim cs_cargoship i cs_areaZ4 
Pocetak je kao i svaki drugi bio malo tezak,kako pucati,namjestiti kontrole i samim tim da me je djevojcica (tad djevojcica) ubijala sto bi rekli hladno (1da) imao sam zelju da sto bolje naucim igrati CS 
Poslije smo napravili i neke prve "mahalske" klanove uzimali termine i igrali po citavu noc to je sve trajalo do nekog 2-3 razreda srednje skole kada smo ja,Schulz,neO,ManiaCS i artificial redovno posjecivali naseg dragog abasia(Brunu) koji je radio u int. centru "CRACK"...
Gdje smo cekali po 2 sata kad struje nestane samo kako bi odigrali tzv. mec 

Sad CS i sama igra nije ko sto je bila nekad davno,nekad nas je vukla zelja "ko je bolji" odnosno zelja za dokazivanjem sada je kod mladjih lakse ukljuciti cit i biti najbolji a mi smo se nekad trudili,naravno cast nekim sto igraju "normalno"...

Ko sto kazu,dolaze neki novi klinci nase je davno proslo xD

Post dobio aplauz od Schulz

Ne znam odakle da pocnem ali ev ovak..ajoj davno se ja registrovao na ovaj sajt..bash kao sto shulz kaze sa dial up konekcije i tada je sve bilo na lanu da se igra..i organizovanje vecih turnira tesko da je bilo barem zbog neta ipak nisu svi imali ni dialup konekciju..i gotovo svi veci turniri polazili su bash sa ovog sajta..gdje je raja mogla da vidi kad je koji turnir..tako je i postalo poznantsvo izmedju gradova,regija,drzava..:)
u vrijeme eto kad sam se ja reg bili su svi stari admini bu,borg(ako je tako nick kako se sjecam) i ostalo..i bilo je dosta vjesti od strane admina,recenzija bilo je sve na gamers.ba sta je ko volio za procitati..ali eto sad u zadnje vrijeme sve slabije ti stariji admini dolaze na ovaj sajt..razlog kako gotovo polovina nas malo starijih na ovoj stranici misli je dernek.ba..:) ali dobro zasad ima novih admina ima nove raje iako su sve gotovo klinci..

et tak..:D pa uzdravlje..:D
Mislim da tema veoma diskutabilna. Naveo si to da je portal napravljen iskljucivo za druzenje i mozda kao neko udruzenje gamera koji ce se afirmisati na svojevrsan nacin. Mislim da je gamers.ba odlican projekt koji je stekao veliku popularnost na nasim prostorima pa mozda i sire.

Prvo, zelim da kazem da ja bas i nemam nekog iskustva u CS-u kao sto su redovni CW-ovi LAN party-i itd, ali ipak zelim da iznesem svoje misljenje jer sam dugo igrao CS sa prijateljima.

Naime i gamers.ba je prvobitno bio orijentisan na CS a tek kasnije na ostale igre. Normalno je da najstariji clanovi ovog portala osjecaju povezanost i na neki nacin ovisnost o CS-u i svim ljudima koji ga igraju. Et ti si naveo Adnan za primjer. Mislim da je on isto uradio sto i studenti u Americi. Ti studenti su napravili Facebook samo za sebe s ciljem da bi bili u kontaku i da se zabave na neki nacin, a vidimo danas npr kako je Facebook popularan. Vjerovatno je i Adnan htio da okupi par ljudi sa kojima bi mogao podijeliti misljenje.

Sto se tice tvog pitanja, mislim da je veoma apsurdno pricati o tome upravo zbog toga sto je navedeni problem proslost. Nije li besmisleno pricati o proslosti, o necemu sto se ne moze vratiti? -To je jedan od ljepsih perioda u tvom zivotu kojeg se rado sjecas i to je veoma fino, ali ako budes pricao o tome i cesto bio nostalgican, dokle ces dospjeti?

Mogu ti priznati da se i ja rado sjecam svojih igara kao sto MGS,FF,DMC,SILENT HILL,Z.O.E.,TEKKEN itd... I to je veoma lijepo sjecanje koje me cesto cini nostalgicnim. Ipak mislim da bi to trebali zadrzati za sebe, jer ce nas drugi veoma tesko razmujeti i preci ce preko toga tek tako da vam daju do znanja da se i oni suosjecaju.

Sto se tice CS-a, mislim da je gubitak vremena pricati o tome jer to samo jedna mala modifikacija HL-a od koje covjek u svom zivotu nema nista. Sami mozemo primjetiti da postoji mnogo uspjesnih clanova CS-a, ali zapitajmo se : Sta ti ljudi imaju u glavama? - Moje licno misljenje : CS jeste profitabilan ali ne zauvijek, jer je to samo igra. Svi znamo da su igre za nezrele ljude. Drugo je igrati igre za zabavu a drugo je da nam to predstavlja SVE u zivotu. Iz dana u dan gledam slike onih CS igraca i bas se pitam : Sta ces ti raditi za 10 godina? - Mozda ces se sankati ili ces konacno nauciti citanje i pisanje. Vecina njih je neobrazovana, samo da se razumijemo. Mislim da nema smisla dalje pricati o tome jer se gubim od teme.

Vjeruj mi, ovdje te pola ljudi sada ne razumije dok sam ja uvjeren da si ovu temu pisao s takvim emocionalnim nagonom da bi mogao cijeli dan provesti u sobi ocekujuci neki komentar koji ce se podudarati sa tvojim misljenjem, naravno s ciljem da osjetis neku licnu satisfakciju. Nije isto igrati CS u 17,18,19,20 godini i u 78. god. Sve sto si stariji razlika ce biti veca. Bilo bi pametnije razmisljati o buducnosti i knjigama neg se gubiti u mislima koje su toliko apstraktne da ni mi sami ne znamo kako da ih kontrolisemo.

Vjerovatno ce se mnogi cuditi da okorjeli gamer kao ja ovo pise, al ljudi nekada cemo morati da se uozbiljimo. Za par godina necemo moci igrati CS kao nekad niti igrati konzole ili gledati anime. Zato moj savjet je da sto manje mislite o tome i da uzivate dok jos mozete jer kasnije u zivotu ne preostaje nista osim borbe za prestiz, uvazenost i prizanje u drustvu. Neko ce to ostavriti na manje ili vise uspjesan nacin, a neko nece. Prema mom misljenju, ljudi koji to ne ostvaruju su oni ljudi koji tuguju za necim sto je proslo umjesto da rade za bolje sutra. Takav pad zove se STAGNACIJA, a povratka NEMA.

Ugodan dan ^^

Ev ovako da zapocnem.

Uglavnom posto i nisam igrao csa tolko, pisat cu svoju gaming karijeru.

Poceo sam sa igrama jos davno, jer sam spletom "veoma losih" okolnosti za vrijeme rata dospio u Holandiju. U trecoj godini zivota dobivam "terminator" (tenkovi, patke, lopovi itd .) te sam tu vrijeme provodio danonocno. Zatim, za nekih 6-7 mjeseci dobivam i Super Ninentdo, sa dvije igre (neki avioni i Super Mario World). Uglavnom jos me interesuje kako neka djeca sa 6-10 godina neznaju ni kako treba uzet dzojstik u ruke iako to svaki dan pokusavaju, ja sam sa 4 godine lagano prekucao SMW. Dalje odlazim u posjetu dajdzi u njemacku te mi on tada kupuje "Game Boy", gdje sam poceo da igram tetris, neku igru Star Wars i bilo ih je jos par. Gaming nivo ostaje na SN. Dolazim u BiH 98. sa svojim SM. Prvih dana upoznajem svog rodjaka tu, Tarika Basica ovdje nick "JazzBone", te smo se svaki dan druzili i isli u istu skolu. Uglavnom slagali smo neke kocke (nije lego, vec nesto slicno), crtali neke debilne slike (igre za super mario, i vec kojesta), te na njegovom Nintendu igrali Megamena i ostale hit igre. Dalje saznajem da na pijaci "Otoka" mogu da se mjenjaju igre, te sam tamo mjenjao svoje SN igre (uzimao nove a davao stare, i gameboy igre). 99. Dobivam prvi racunar od svog "kuma", i to je bio neki windows 3.11 ako se ne varam, gdje su bile igre tipa Dave, Sky, Tim itd (igre za 10 meni, mnogo bolje od danasnjih high end graphic igara). Zatim 2000. il 2001. kupujem PS1 te mnoge igre igram na njemu. I te godine prvi put odlazim u internet centar u Buljakovom potoku kod skole U.C. (mnogi znaju ko vec tamo zivi) i provodim neko vrijeme (ali ne bas puno, radije sam kuci igrao se na svom PS-u). 2002. se selim na Stup te mi amidza kupuje moj prvi normalni pc na kojem sam i poceo da igram pc igre. 2003. prvi put odlazim sa prijateljima da igram csa na Alipasino Polje (zaboravio sam naziv I.C.) uglavnom pored ima videoteka i buregdzinica. Tamo sam provodio sate i sate gledajuci i igrajuci CS, te sam uvijek razmisljao kako je jedan momak (za kojeg su tamo govorili da igra najbolje CS-a na AP) mene sa nozem ubije (skakao bhop) a ja ga puskom pucao. 2005. kupujem svoj trenutacni pc, te pocinjem sa nekim boljim igrama (znam da sam ga uzeo 27.12.05, a nesto nije radilo te je momak dosao na 31.12 i taj dan - ujutru, sam odmah instalirao GTA SA i igrao ga do 5-6 te otisao kod rodjaka slaviti novu godinu). Tad sam jos imao GlobalNET konekciju te sam tamo poceo igrati CS-a u ljeto 2006. i na kraju ljeta postao admin (sa nickom Fro$T, mnogi me mozda i tako znaju). Tako sam i nastavio igrati csa jedno godinu dana, 2007.-e prvi put odlazim u stasnet da igramo neku retardiranu ligu vs eu4ie sto je meni bila velika satisfakcija, tacnije trebali smo igrati : Vane, bshz, diccapo, eXit. i ja, tamo smo dosli ali oni se naravno nisu pojavili. Tad uzimam i steam od sefa (pinnki 25, koji mi je i bio hackovan). Te godine, nesto prije ovoga od svog skolskog prijatelja, Fuada "BisconeL" Rascica sam vidio da je usao na g.ba, te sam i ja usao i registrovao se pod nickom "3m!r05 - kojeg si bas ti Dino banovao ) na bas meni glup nacin, al nvm. Poslije bana pravim novi account, nick 3mir05, ali momak sa slicnim nickom (iz Bihaca, Emir, sad se i ne sjecam nicka) mi je zaprijetio banom, rekao da ima uticaja kod admina, ako ne promjenim nick. Tad sam stavio nick Fr0sT i tako mi je stajalo godinu dana. Isao sam na 2 Lan turnira, i to: Gamezone by djemsoni i cayse (valjda tako), i zatim na otvaranja IC Bascarsija. U oba tura sam ispao u g.f. ali sam u gamezonu na glup nacin ispao (kada je jedan od tamo vec famoznih momaka -ne gamera ugasio struju te smo igrali sa istim parama, lazy wizzard wiwi jag0da &meh, vs wicky xpozer z0ne i jos neki, nisam siguran. Vodili smo 7-0, ali nakon gasenja struje wiwi - hamza. gubi zelju za igrom te gubimo to.FataLa sam upoznao preko msna, tacnije jednom je dosao kod mene kad je stavio temu da li iko ima link za Fifu 98, ja sam rekao da imam kuci te je on dosao a ja mu dao cd, i ja dobio famoznih 39 bodova . Jos jednom dolazi mi kuci, nesto mi graficka bila sjebana te je dosao da vidi mozel popravit, al nije ). Za detonator pita me da li ja imam mis neki da mu posudim, i ja mu dajem Intelli 1.1, koji mi jos nije vratio. 2007. takodjer pocinjem igrati dotu (al ne bas aktivno), te od 2008. u ljeto poceo sam aktivno igrati Dotu (to mi se bas i ne da opisivat).

Uglavnom mislim da od ovoga i ima neke koristi, ali da bi bilo mnogo vise koristi da sam za ovo izgubljeno vrijeme za racunarom trenirao neki sport, ili pak citao neke korisne knjige.

Ali uistinu upoznao sam mnoge sa ovoga sajta uzivo, te se cesto fino sastanemo i druzimo.

Toliko.

Istina sve sto si napisao, prije smo svi imali Dial Up, to je bilo kao da danas imamo par mbita ^^, to je strava bilo kad ti je ping 200-300 konstantno, ma milina igrat nema dalje, vrh, beton :D

A danas, sta se danas radi nije normalno, izaslo 5000 vrsta cheatova, sranja, mapa, modova, bogova, svega ..

Nesjecam se cs-bih jer nisam tada jos imao net kuci .

A sjecam se kada je bio CS 1.5 kako smo svaki dan mi iz razreda, ( bio sam negdje 5.-i, 6.-i .. nesjecam se ) trcali smo znaci svaki dan poslije skole u zabavni da bi sjeli na trojku, tj. na komp koji je tada bio najjaci, Celeron 2.4 sa 512MB rama i 128 grafickom, fps je bio najveci. I tako smo mi dane i dane tu provodili, igrali, zajebavali se .. Nekad cak pred praznike smo znali ne otic na prvih 7 sati ( casova :D ) da bi igrali CS-a. Haha, gazdarica je bila dobra prema nama, te smo jednom od 07:00 do 12:00 igrali za pola marke svi haha

Eh to su bila vremena, sad je vecini to polako mozda i isfuralo, al neka CS-a, to je igra koja je napravila mnoga prijateljstva, zajebancije, druzenja, turnire .. :D :D itd ^^

Zivio gamers.ba i CS !

Stvarno fin text, svaka cast...nisam znao da je bU bio tol'ko mlad kad je napravio cs-bih

Sto se tice gaminga, a i same stranice.

Ispravno govoreci, g.ba propada. Ne zbog spamera i glupih tema (mislim jest i zbog toga) ali i zbog neaktivnosti pojedinih clanova koji su doprinjeli razvitku ovog sajta.

Ti clanovi su se posvetili zivotu i ostavili igrice. Kao ja. Imam 14 godina, i to je razdoblje kad si 24/7 na pcu dok ne skontas da je igranje kantera glupo..ipak, meni je taj "osjecaj" dosao ranije.

Prest'o sam igrati kantera prije 3-4 mjeseca iz jednostavnog razloga > psovke, psovke, psovke...i psovke ! Kad sam prije igrao bilo je extra. Stalno isti igraci, upoznas se ma kakav god da je igrac, jer postujes druge ljude, a sad se konektujes i odma ti psuje boga, familiju, majku, brata, oca itd.. Jednostavno izgubis volju za igranjem.

Da napomenem i napisem nesto sto sam kanio napisat' odavno, hoce l' bit' jos onih g.ba kafa (nije me stid popit sok )? To je odlicna stvar da se mnoga prijateljstva steku

Ja sam htio doc' oba puta (valjda je samo 2 put organizovana kafa/sok/caj? ako sam fulo, ne zamjerite) al' svaki put nesto iskrsne

Dosta od mene, idem napolje da igram fudbala s rajom

baj baj !

Pa kod nas ( u Doboju ) imaju "cesto" LAN partyji.

Naprimer sad, u 19:30 idemo na jedan ( Ja, F16HT3R, mILOS, Iceman, comi, vuk21 ... ) a gore se igra svaki drugi dan do jutra

+ ima jos jedna igraona, gdje mi sa LANA ( klan ) igramo ...

I ja naprimer uopste ne igram od kuce CS Samo iz igraone ...

btw. Ne znam koliko je post vezan za temu ... Ali eto ...
Schulz je napisao/la:
Evo jedna anegdota, sjedimo mi kao klinci na stepenicama, otprilike po 12-13 godina i dodje jedan jaran koji je kao iskusniji od nas i pocne nam pricati o cuvenom trzaju sa AWP-om. Objasnjava on nama kako ti nisan stoji , a covjek se nalazi desno i ti trznes desno i opucas, cak i ako je udaljenost nekoliko metara...a mi ga ono gledamo i cudimo se kako je to moguce, i ovaj mu jedan jaran govori, haj ne se*i ba nas si nasao furat.

Onda se sjecam kad sam prvi put gledao bunny hop, bilo je nesto slicno kao kad bih sad dobio na lottu, a pokazao mi ga je Symbolic aka Aziz T, vjerovatno ga se neko i dan danas sjeca. Eto on se kazu ozenio nedavno, i zelim mu sve najbolje :)

A sto se tice jos neke starije raje, volio bih da neko napise sta je bilo sa Talijem, sa Wellom(nekad smo se i znali cuti, ali u zadnje vrijeme rijetko), Vilenjak je rijetko tu (ocekujem njegov post), bonen ganja trebe po derneku, ri0 studira na istom faxu kao i ja, treca je godina, tj pri kraju :D sa RIP timom sam cesto na kafi, a i kod njih je ostala samo nostalgija za tim nekadasnjim vremenima...Neka se jave i raja iz drugih gradova, ovi su mi sad naumpali, a ima tu jos raje da se o njima prica...

Covjek koji vise nije dijete, ne moze osjetiti nikakvu radost u zivotu - Charlie Chaplin

Jesmo li jednostavno sazrili i prerasli sve ovo, ili je nesto drugo u pitanju ?
cuj aziz se ozenio :o
Schulz je napisao/la:
Evo jedna anegdota, sjedimo mi kao klinci na stepenicama, otprilike po 12-13 godina i dodje jedan jaran koji je kao iskusniji od nas i pocne nam pricati o cuvenom trzaju sa AWP-om. Objasnjava on nama kako ti nisan stoji , a covjek se nalazi desno i ti trznes desno i opucas, cak i ako je udaljenost nekoliko metara...a mi ga ono gledamo i cudimo se kako je to moguce, i ovaj mu jedan jaran govori, haj ne se*i ba nas si nasao furat.

Onda se sjecam kad sam prvi put gledao bunny hop, bilo je nesto slicno kao kad bih sad dobio na lottu, a pokazao mi ga je Symbolic aka Aziz T, vjerovatno ga se neko i dan danas sjeca. Eto on se kazu ozenio nedavno, i zelim mu sve najbolje :)

A sto se tice jos neke starije raje, volio bih da neko napise sta je bilo sa Talijem, sa Wellom(nekad smo se i znali cuti, ali u zadnje vrijeme rijetko), Vilenjak je rijetko tu (ocekujem njegov post), bonen ganja trebe po derneku, ri0 studira na istom faxu kao i ja, treca je godina, tj pri kraju :D sa RIP timom sam cesto na kafi, a i kod njih je ostala samo nostalgija za tim nekadasnjim vremenima...Neka se jave i raja iz drugih gradova, ovi su mi sad naumpali, a ima tu jos raje da se o njima prica...

Covjek koji vise nije dijete, ne moze osjetiti nikakvu radost u zivotu - Charlie Chaplin

Jesmo li jednostavno sazrili i prerasli sve ovo, ili je nesto drugo u pitanju ?
ajoj aziz t sjecam se ja tog lika..:) i njega nema nikako vise ovde..i prije nego sto se ozenio nije dolazio na ovaj portal skroz slabo mozda je i dolazio citao gluposti i otisao covjek pit kavu sa trebama nekim..:D
S3phirotH je napisao/la:
Mislim da tema veoma diskutabilna. Naveo si to da je portal napravljen iskljucivo za druzenje i mozda kao neko udruzenje gamera koji ce se afirmisati na svojevrsan nacin. Mislim da je gamers.ba odlican projekt koji je stekao veliku popularnost na nasim prostorima pa mozda i sire.

Prvo, zelim da kazem da ja bas i nemam nekog iskustva u CS-u kao sto su redovni CW-ovi LAN party-i itd, ali ipak zelim da iznesem svoje misljenje jer sam dugo igrao CS sa prijateljima.

Naime i gamers.ba je prvobitno bio orijentisan na CS a tek kasnije na ostale igre. Normalno je da najstariji clanovi ovog portala osjecaju povezanost i na neki nacin ovisnost o CS-u i svim ljudima koji ga igraju. Et ti si naveo Adnan za primjer. Mislim da je on isto uradio sto i studenti u Americi. Ti studenti su napravili Facebook samo za sebe s ciljem da bi bili u kontaku i da se zabave na neki nacin, a vidimo danas npr kako je Facebook popularan. Vjerovatno je i Adnan htio da okupi par ljudi sa kojima bi mogao podijeliti misljenje.

Sto se tice tvog pitanja, mislim da je veoma apsurdno pricati o tome upravo zbog toga sto je navedeni problem proslost. Nije li besmisleno pricati o proslosti, o necemu sto se ne moze vratiti? -To je jedan od ljepsih perioda u tvom zivotu kojeg se rado sjecas i to je veoma fino, ali ako budes pricao o tome i cesto bio nostalgican, dokle ces dospjeti?

Mogu ti priznati da se i ja rado sjecam svojih igara kao sto MGS,FF,DMC,SILENT HILL,Z.O.E.,TEKKEN itd... I to je veoma lijepo sjecanje koje me cesto cini nostalgicnim. Ipak mislim da bi to trebali zadrzati za sebe, jer ce nas drugi veoma tesko razmujeti i preci ce preko toga tek tako da vam daju do znanja da se i oni suosjecaju.

Sto se tice CS-a, mislim da je gubitak vremena pricati o tome jer to samo jedna mala modifikacija HL-a od koje covjek u svom zivotu nema nista. Sami mozemo primjetiti da postoji mnogo uspjesnih clanova CS-a, ali zapitajmo se : Sta ti ljudi imaju u glavama? - Moje licno misljenje : CS jeste profitabilan ali ne zauvijek, jer je to samo igra. Svi znamo da su igre za nezrele ljude. Drugo je igrati igre za zabavu a drugo je da nam to predstavlja SVE u zivotu. Iz dana u dan gledam slike onih CS igraca i bas se pitam : Sta ces ti raditi za 10 godina? - Mozda ces se sankati ili ces konacno nauciti citanje i pisanje. Vecina njih je neobrazovana, samo da se razumijemo. Mislim da nema smisla dalje pricati o tome jer se gubim od teme.

Vjeruj mi, ovdje te pola ljudi sada ne razumije dok sam ja uvjeren da si ovu temu pisao s takvim emocionalnim nagonom da bi mogao cijeli dan provesti u sobi ocekujuci neki komentar koji ce se podudarati sa tvojim misljenjem, naravno s ciljem da osjetis neku licnu satisfakciju. Nije isto igrati CS u 17,18,19,20 godini i u 78. god. Sve sto si stariji razlika ce biti veca. Bilo bi pametnije razmisljati o buducnosti i knjigama neg se gubiti u mislima koje su toliko apstraktne da ni mi sami ne znamo kako da ih kontrolisemo.

Vjerovatno ce se mnogi cuditi da okorjeli gamer kao ja ovo pise, al ljudi nekada cemo morati da se uozbiljimo. Za par godina necemo moci igrati CS kao nekad niti igrati konzole ili gledati anime. Zato moj savjet je da sto manje mislite o tome i da uzivate dok jos mozete jer kasnije u zivotu ne preostaje nista osim borbe za prestiz, uvazenost i prizanje u drustvu. Neko ce to ostavriti na manje ili vise uspjesan nacin, a neko nece. Prema mom misljenju, ljudi koji to ne ostvaruju su oni ljudi koji tuguju za necim sto je proslo umjesto da rade za bolje sutra. Takav pad zove se STAGNACIJA, a povratka NEMA.

Ugodan dan ^^
Brao za post !

Ja Neam pravoo postat ko stari gejmer al et

krenuo sam igrat sa 8 godina beze mi rođak davo 1 kill u 3 sata sa botovima :D x)al eto onda.. dobio comp svoj prvi i instaliram cs i shuto ga sa botovima dan noc onda zeko otvori neon i tamo pocnem provodit 6-7 sati dnevno ! pratio cageta , freaka ,bladehooda i ostalu kompaniju kako igra i divio se cage-tu kako on puca kalasem tako ! :D , igrali dinko (zekin sin) , ja i ostala djeca na lanu u neonu zajebavali se :D ja bio najbolji ! kad odjednom udje neki lik i poce nas ubijat zatvorenih ociju .. kad dode cage djeco ba stavite rejtove nemogu vas ranit :d al et..

i od tada Non stop cs :D sta ja znam ovi novi klanovi

kao pLg , mystery i ovi novokomponovani heatoni..
nije to ko ranije zezancija dodesh da se igras ,zezeas i tako to

a ne ko danas ubijes nekog hoce da te zbodu odma..al takvo je doba.. ;)

ovi novi clanovi samo da su sto poznatiji i da imaju svoj site / forum itd da imaju servere ovo ono...

kada su ranije igrali nFk vs nekog to bio ko derbi al' jbg!

tolko od mene

Joj Dino gdje me nadje XD fata me nostalgija :r:r

Poceo sam igrati u clubu kao i cannabis, tj. MLT, tad se nije znalo za neke opreme, nije bilo neke konekcije da bi se moglo igrati online, pucalo se lana, vecinom smo igrali CS 1.3, Age of Emprire i Empire Earth, al od tada igrao sam CS-a, nije zbog mene, nego sto smo kao mala raja bjezali iz osnovne sa casova i trcali da bi odigrali koji sat kod Lele (Cura koja je radila u MLT-u), na pocetku nisam ni znao napraviti kontrole, molio sam pojedince de mi napravi na strijelice da hodam XD i tako iz dana u dan se pucalo u MLT-u, koji je nakon nekog vremena zatvoren, ubrzo se otvorio ShowBiz (Mislim da se ovako pisalo :P) gdje smo imali vece mogucnosti, tj bilo je preko 10 PC-ova, naravno nismo mi imali pojma sta je CW, tu se pucalo 5v5 ili 6v6 cs_assault, cs_mansion, cs_deathmatch islicne mape :D

Sjecam se jednog dana sam sa jaranom krenuo na kurs informatike, i bilo nam mrsko slusati gluposti i mi ti se uputimo u centar, i tako smo ti malo pucali vs botova i ubijali vrijeme, kad ti on meni kaze gledaj sada mape, kaze mozes bombu postaviti, na to ti ja WTF kakva bomba bolan ??? Et to je bilo prvo iskustvo sa de_dust2... mmmmm..... nostalgija :PxD

Malo malo pa se i ShowBiz zatvorio, i kako dzavo hoce otvorio se STASNET, na pocetku imao je 6 PC-ova za koje smo se jagmili da sjednemo, znao sam po 3-4 sata cekati da dodjem na red, i tako pomalo smo ti igrali kantara i terora.

Krenuo sam u srednju skolu i tamo se upoznao sa novom rajom, u blizini je bio poznati Internet Centar CRACK il ti ga kod Brune, divio sam se centru, navikao sam na neke rupe gdje je smjesteno par PC-ova, kad ti tamo u Brune preko 20 racunara. Tako sam upoznao neke velike igrace kao sto su arT, abasi, Cage, bU, bicar, kurosawa i mnogi drugi elitni igraci u to vrijeme. Poslje skole gledao sam par puta meceve noxicus vs nautica pa sam se nalozio na CS pravo :$
Tako smo ti mi u stasnetu organizovali prvi 3on3 turnir, bilo je to novo iskustvo, nismo ti mi imali pojma o pravilima igranja itd. et tako ti je to proslo 2-3 puta, i onda smo ti napravili 2 "klana" G-mahala i 100ke xD skoro svakodnevno smo isli u Crack da igramo LAN meceve, i tako je to trajalo neku godinu danan, onda se stasnet preselio na veci lokalitet, imali smo mogucnosti da igramo na domacem terenu meceve, dnevno smo znali igrati po 2-3 meca, dolazile su mnoge ekipe sirom sarajeva da igramo sa njima, i vidjeli smo da napredujemo, tako smo poceli organizovati prve turnire i igrati klanske meceve.

Tako je to trajalo vremenom, poceo se gamers.ba furati i pratiti turnire sirom BiH, mi kao balvaci nismo mogli cesto ici po turnirima jer roditelji to nisu dopustali, tako smo se fokusirali na Stasnet LAN. I tako je trajalo godinama pa cak do danas.

Et ovo je ukratko prepricano kako sam ja dosao do CS-a ;)Ima tu jos mnogo toga sto bi se dalo pricati, i o licnostima koje su me ucile da igram, al otom potom ;)

Dino, kad me pitaš šta je to što čini tu veliku razliku između prije i sad ne znam kako bih ti odgovorio tj. odakle bi počeo...
Ja sam počeo igrati u MLT igraoni u Hrasnom cs-a gdje sam zajedno sa Kemom kod Lele, RIchyja i Jaska provodio dane i dane igrajući.... Zavolili nas radnici i počeli nas puštati besplatno da igramo koliko smo volili tu igricu
Kasnije prelazimo u igraone tipa XoniXa, gdje mi nedostaje ona statistika kod Benje i Ede o najboljim pojedincima te sedmice... Pokušavanje da skinemo jedno drugog sa tog mjesta, te štimanje rezultata uplatom nekom malcu da igra sa nickom tvog "suparnika"
Nedostaje mi ono kad se uštekam, i ubijem Cage-ta da se on nervira i udara šakama od zid... To meni nekako fali.. (mada još uvijek psuje al' nije to-to)
Nema više onoga da se Kemo i ja budimo u 7 ujutro samo da bi stigli prvi da igramo, i tu bi potrošili sve pare što smo imali....
Ko će mi sve to vratiti ? ? Niko, jer nema više LAN događanja, koji se nikad ne zaboravljaju, i sve se svelo na online igranje i psovanje mrtvih drugima...
A možda je i do toga jednostavno što smo zreliji nego prije, i nema neke želje u nama kao prije.

ahhaha

podjesca me na temu sa themaniacs.org

Post dobio šamar od LavShinoda

stari profil - Evo moj stari profil dao spayu davno bio acc on mi nick promjenuo
Cs sam prvi put zaigrao davne 1999/2000
Sječam se starih dobrih vremena. Na cs bih sam se rego tako sto sam vidio reklamu na cs serveru bihnet valjda bila su to dobra vremena bez chitera. Lag bio po 150 u internet klubu, otvori neko stranicu skoci na 5000 psujes, cujes da je došao novi net (nekakav 12 odma trcis u taj, onda udje nas 5,6 na server lag skace i tako dalje ....

Sjecam se prve mape koju sam igro cs militia s rajom na lanu josh bio 1.3 fleskom se tukli xD. Josh oni botovi prevodili mi tekst onaj sto govore
Sjecam se jedne scene igra jedan mali i ja gledam on se uzivio. i tamo nesh onaj zappi kaze na engleskom ja kazem tom malcu: Reko ti je zapi da ce te pozvati u ameriku, koga ces povesti sa sobom? kaze on: mamu i nenu

Znam josh da smo igrali na teolu po citav dan......
Cstrayka sam poceo prvi put igrat 2005 , deathmatch ovoono , zezancija sa rajom i tako to ...

Na Dbr bila igraona "Neno" , pola marke ili marka 2H pucas.

Bile 2 sobe po 10 kompova , pucalo se halflife i kantera.
Vishe smo csa pucali , spavao sam kod Nene , svaki dan po 4 , 5H igrao.
I tako kod njega igrao i igrao iznervira mi se stari , i ode mi sutra mi odmah kupi moj prvi komp.
Naravno bio je bashh slab , igrao Harry Potera i kantera.Bio mi fps 40 , prije nisam ni znao stae' fps i ti fazoni.
I kad sam dobio komp igrao dosadi mi vishe vs botova ja opet kod Nene po 3 , 4H na netu surfao i csa igrao sa rajom sa Dbr.

Kasnije kad sam Net dobio , poceo na Netu da igram , polako uchio i nauchio donekle ^^
~ Pih kad se sjetim svega ovog
Isto ko da je jucer bilo :$ Al bilo je prejako sto jest jest.
Svaki dan puna igraona bila , jedva da i sjednes da igras.
Bili neki skinovi na csu , krvavi dgl i jos neke puske bile.Nama to furka bila i to , dolazili oni iz bivseg uQ teama i josh neki pa pucali , gledali ih kako pucaju

Prije zakoljes lika sve normalno , danas napaceni ljudi zakolje te pocne se smijat 3 dana i 3 noci , oce lik da poludi kako me zaklao

Prvi put dosao prije 3 godine , nick mi bio nes get_right , ali sad je dltan taj acc.

Pozvao me jaran na gamer.ba , kaze reggaj se prejako je , ja reko hajd daj link regao se i poceo polako pisati postove , uciti od ostalih likova i tako to ...

~ Promjenio sam 2 , 3 puta acc

Prije nije bilo ovako bas debilnih tema za svaku sitnicu !
Danas dizu sa svaku glupost temu , kako ovo kako ono , ni trunke da se potrudi , hoce sve da mu neko drugi radi.

- Bilo je dosta pametnih likova , i sad ih naravno ima , al i prije je bilo vishe

Oko lan turnira , nisam dosad ni na jednom ucestvovao Cs BIH turniru nazalost.
Trebao je bit ovaj turnir na Dbr ali otkazan je

aBd kad bude sljedeci Cs turnir docu da igram sa ekipom , ako ne budem igrao bar cu gledat i upoznat se sa mnogim likovima sa gamers.ba

torQ7u je napisao/la:
Sto se mene tice, al sad iskreno, u staro vrijeme bio sam na v2 Gamers.ba i iz iskustva mogu reci da je bilo predobro, ne samo radi raje, nego i radi tema koje su postavljali, nije bilo debilnih tema kao danas i u posljednjih 1-2 godine ... Admini su svakodnevno pomagali pisali postove, vijesti, recenzije etc. Danas toga nema :/ Razlog, niko nema volje ni zelje da to pise ...

Samo se sjecam da je "LG_FRIZIDERKO" bio jedini ludjak kao danasnji LavShinoda, sa njim je bilo uvjek zajebanice ;) Nesjecam se dali je bio ikako moderatora, al je bilo zato admina, admina koji su tim statusom uveliko doprinjeli razvoju sajta, sjecam se dobro "gc." i njegov avatar PC koji gori :)

Dosta stvari je bilo i otislo, danas je vecina "starih" admina postali ozbiljni ljudi, posao, zena, mozda neki vec imaju i djecu :P Al et sta da kazem, vrijeme odlazi i dolazi ;) Bilo je lijepo dok je trajalo ;)
auu sto me vrati u proslost..vremena kad si pileta i bua mogao vidjet da postaju na temama...
.jbte LG_FRIZIDERKO interensantan clan g.ba portala ak procita ovu temu il se javi nek me citira , da znam da je tu :D ....a zaboravio si won.andrey tako je nick isao ja mislim ne znam sta s njim bi i jel jos tu...

onda takodjer jedan lik koji je meni ostao u sjecanju kao dobar momak je amoK....
ima tu jos nekih da koga ne izostavim...

al sve u svemu ako nista znam da si prije mogao ovdje mogao da se obratis za pomoc i da bi skoro sigurno dobio odgovor...
da kazem da i prije nije bilo glupih tema, lagao bih, jeste bilo je al u manjoj mjeri...samo naravno mora se shvatiti da se i broj g.ba clanova povecava svakim danom a kosto mnogi znaju KVANTITET nije KVALITET...
Neznam nemam neka iskustva previše, nisam baš bio po nekim turnirima izvan USK, al čitajući ove textove, želio bih da sam rođen 85 u Sarajevu, i ovamo se igrali cs u Bihaću na lanu, stare neke mape tipa cs_assault(najpopularnija bila), al et ne može se ni to vrijeme vratit...čudan neki osjećaj kad čitam ove vaše textove, poželim biti na vašem mjestu.
Kad se sjetim prije, kod nas na dbr, imao 5 godina isao pucat CS kod tkz. " nene ". Igrao sa kurusavom, ima ga na g.ba, inno, buco a.k.a dicappo, sve iz prijasnjeg uniQue klana, besha, ima ih

al onda skola pocela, pa sam bio inactive malo , al garantujem da sam nastavio bio bi bolji od Fatala

ajd sve vas ljudi voli Dino

~ ma djeca k'o djeca, dadne ti stari marku, ti kupis onaj sok od p'o marke, i 2 sata kod nene
NODI je napisao/la:
Kad se sjetim prije, kod nas na dbr, imao 5 godina isao pucat CS kod tkz. " nene ". Igrao sa kurusavom, ima ga na g.ba, inno, buco a.k.a dicappo, sve iz prijasnjeg uniQue klana, besha, ima ih

al onda skola pocela, pa sam bio inactive malo , al garantujem da sam nastavio bio bi bolji od Fatala

ajd sve vas ljudi voli Dino

~ ma djeca k'o djeca, dadne ti stari marku, ti kupis onaj sok od p'o marke, i 2 sata kod nene
neno najaci bio , po marke 2 sata hahaha .
Necu puno pisati fakat neka me tuga hvata iskreno vam kazem samo bih ovim putem pozdravio sve stare gamere koji me poznaju i koje ja poznajem.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.