Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

spomenik djeci sarajeva

704 pregleda · 57 odgovora · otvorena 09.05.2009. u 14:25

Ko nije bio / gledao
http://sarajevo-x.com/clanak/090509034

Samo da rata ne bude
(pjesma koju je na kraju otpjevao hor sacinjen od 500 djecaka i djevojcica iz 3 skole). Rip svoj djeci i sucut porodicama.

poznavajuci komplikovani mentalni sklop pojedinih admina nadam se da ova tema nece biti obrisana
Čini mi se da je i naša škola bila , pričalo se a i vježbali su navedenu pjesmu.

R.I.P (L)
RIP
RIP :(
Nek im je rahmet i spokoj dushi.
Bio ja juče na Šehitlucima ( u Mostaru ) na Hatmi Dovi Šehidima, stvarno pretužno. Kad sam vidio starije žene kako plaču došlo i meni da zaplačem

RIP
Naravno, svi su danas prezaokupljeni svojim poslom, utakmicama i nevažnim stvarima. Niko ne sjedne pa ne ražmišlja o prošlim generacijama koji su poginuli u ratu, mame i sestre im silovali i šta sve nisu radili...

Toliko je glupih i nevažnih stvari na svijetu kojima ljudi daju veći značaj nego što zaslužuju, a niko se ne sjeća Srebrenice i ostalih gradova na kojima su Četnici i Ustaše vršili genocide.

Idite na utakmicu, navijajte i radujte se, a to što je hiljade i hiljade djece i odraslih ljudi poginulo od metaka ali i od ruke zla (Četnika i Ustaša) nije bitno, nije bitno nažalost...

Samo zamislite žene i majke kako plaču nad mezarima svojih najdražih, zar nemate imalo duše da se suosjećate? Zar nemate duše pa da i vama poteče koja suza?

Mnogo i žena i muškaraca se ubilo, učinilo samoubistvo, jer znaju da nemaju nikog iza sebe da im pomaže, štiti i voli u svakom trentuku.Svaka čast svima koji su živi poslije rata i koji ,unatoč što nemaju nikog na ovoj Zemlji, žive svoj život, sa teretom na srcu.

Poginulima, neka vam je lahka zemlja i da vam Bog dragi podari Džennet, a saučešče porodici i generacijama poslije poginulih.

RIP (F)
rahmet im dusi
Neka im Allah dž.š. podari lijep Đennet.

RIP <3

Na 4.30+ pjesma srce lomi
4rm4n1 je napisao/la:
Naravno, svi su danas prezaokupljeni svojim poslom, utakmicama i nevažnim stvarima. Niko ne sjedne pa ne ražmišlja o prošlim generacijama koji su poginuli u ratu, mame i sestre im silovali i šta sve nisu radili...

Toliko je glupih i nevažnih stvari na svijetu kojima ljudi daju veći značaj nego što zaslužuju, a niko se ne sjeća Srebrenice i ostalih gradova na kojima su Četnici i Ustaše vršili genocide.

Idite na utakmicu, navijajte i radujte se, a to što je hiljade i hiljade djece i odraslih ljudi poginulo od metaka ali i od ruke zla (Četnika i Ustaša) nije bitno, nije bitno nažalost...

Samo zamislite žene i majke kako plaču nad mezarima svojih najdražih, zar nemate imalo duše da se suosjećate? Zar nemate duše pa da i vama poteče koja suza?

Mnogo i žena i muškaraca se ubilo, učinilo samoubistvo, jer znaju da nemaju nikog iza sebe da im pomaže, štiti i voli u svakom trentuku.Svaka čast svima koji su živi poslije rata i koji ,unatoč što nemaju nikog na ovoj Zemlji, žive svoj život, sa teretom na srcu.

Poginulima, neka vam je lahka zemlja i da vam Bog dragi podari Džennet, a saučešče porodici i generacijama poslije poginulih.

RIP (F)
"Bosanci imaju losu osobinu, sporo pamte, a veoma brzo zaboravljaju"

RIP

RIP

btw. nisam bio al sam cuo kroz prozor (tj probudila me pjesma )
..
gledo sam na tv...

Neka im Dragi Allah Dž.š. podari lijepi Dženet :*
Rest In Peace

Tužna pjesma...

SAMO DA RATA NE BUDE

Pijani momci prolaze
Duz nase tihe ulice.
Oni u vojsku polaze,
Prate ih tuzne curice,
Brinu ih slutnje sulude-
Da rata ne bude.

Ne mogu da me ne sete
Suze na vrhu nosica,
Devetsto-osamdesete,
Ulice Brane Cosica
I voza crnog k'o da s njim
Zauvek odlazim.

Znas sta,
Neka mora sve potope,
Nek' se gleceri rasture,
Vecni snegovi otope,
Pa sta,
Neka kise ne prestaju,
Neka gromovi polude,
Samo rata da ne bude.

Znas sta,
Nek' se doba preokrenu,
Nek' se zvezde uznemire,
Nek' se planine pokrenu,
Pa sta,
Vetri nek pomahnitaju
Nek' se vulkani probude,
Samo rata da ne bude.

K'o zlatni prah
Oreol sna,
Oklopnih malenih glavica,
I tvoja ljubav ranjiva,
Cuva ih kao lavica,
Lose te vesti uzbude,
Da rata ne bude.

Znas sta,
Neka mora sve potope,
Nek' se gleceri razvale,
Vecni snegovi otope,
Pa sta,
Kise neka ne prestaju,
Neka gromovi polude,
Samo rata da ne bude.

Znas sta,
Nek' se doba preokrenu,
Nek' se zvezde uznemire,
Nek' se planine pokrenu,
Pa sta,
Vetri nek pomahnitaju,
Nek' se vulkani probude,
Samo rata da ne bude.

SAMO DA RATA NE BUDE,
LUDILA MEDJU LJUDIMA,
VELIKI NUDE ZABLUDE,
PLASE NAS RAZNIM CUDIMA
I SVAKOJ BAJCI NAUDE,
DA RATA NE BUDE.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.