Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Linux OS

100 pregleda · 5 odgovora · otvorena 05.03.2009. u 12:43

Poz gameri.Ovaj put vam se javljam u vezi sa Linux Operativnim sistemom.naime , trenutno sam na XP x32 Professional.
I imam dvije particije.zelio bih preci na Linux ali nemam 'blage' veze sa tim OS-om.Prvo zelim njegove korisnike da pitam koja je najjbolja verzija i odakle da je skinem.Da li ce mi raditi mp3 , mpeg , jpeg fajlovi koje imam na drugoj particiji i sl. ekstenzije koje rade na Windowsu.Neko ko bi mi pomogao da naucim malo o koristenju i sl.Molim samo one koji imaju ovaj OS instaliran , ili su imali.Onda , da li je bolji (cuo sam da jest) od XP , Viste.
Cfg kompa imate u profilu.

Velika hvala.

Skini Ubuntu , najlaksi ti je. I cim pokrenes mp3 fajl , sam ce ti naci kodek za mp3 i dloadace. Cak imas i opciju inject in windows uopste nemoras pravit nove particije samo instaliras kao program , i kad bootas odaberes koji ces OS. A kad si na windowsu pisat ce ti u Local Disk C ili koji ti je vec Local Disk , folder Ubuntu kad udjes bit ce tu i uninstall.

GL

edit
Koristi Wine ako hoces da igras CS ... jer .exe i .msi fajlovi nerade na linuxu
Joj brate Jasone-- kako si mu pomogo, koristit ce ga jedno 10 godina bez ikakvih sumnji. xD 9-)

Ev da ne kopiram od ljudi - a i postao sam u njoj -
procitaj ovu temu

http://www.gamers.ba/forum/7/60069/-help-linux-amp-sitnice/

ima kvalitetnih 5 6 postova
i pogotov od iggy_pop-a provjer linkove:
tipa linux za pocetnike i slicno
sve je tu.
uzivaj xD

p.s. LMAO
za .jbgt extenziju..
nije li .jpeg :P
2. edit - a vidim editirao si.. svaka ti dala

sretno
Ma ubuntu ja koristio on je nekako naj userfriendly
al previse peglanja zahtjeva,teze je naci drivere (ja nisam mogao nac za ati x1600 pro)
Nadji negdje zivi cd pa pokusaj vidi kako ide pa ako ti se svidi instaliraj =)
naravno da je bolji ako neigras igrice najbolji je nema virusa za linux ;) imas sve codece na njemu dodu odma itd itd
Ako ti je BIHnet ISP, mozes da skines ja mislim koji god hoces linux sa freezone...

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.