Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

linux live

147 pregleda · 17 odgovora · otvorena 02.09.2009. u 20:37

reko mi je prijatelj da se moze linux live botat s cd-a tj da se pokrene bez instalacije

dwl sam ga i dosla mi je samo mapa s nekim bezveznim file-ovima , koliko znam trebo bi se dwl .iso file

trenutno skidam gos u .iso formatu , moze li se ovo gore uradit s tim

postoji li neki drugi os koji se moze podic sa cd-a

Nemoj ga snimat materet' samo sebi komplikuješ. Imaš Windows i budi sretan.
binladen je napisao/la:
Nemoj ga snimat materet' samo sebi komplikuješ. Imaš Windows i budi sretan.
Ne seri hole.
Linux je najbolji OS.Preporučujem ti da uzmeš od nekog, ili naručiš sa njihove stranice.Besplatno je i dođe ti u roku od 15 dana,a poštarina ti je oko 3km.Neki dan mi je kubuntu doš'o,a prije toga ubuntu.
I da,možeš instalirat unutar windowsa.
denka je napisao/la:
Ne seri hole.
Linux je najbolji OS.Preporučujem ti da uzmeš od nekog, ili naručiš sa njihove stranice.Besplatno je i dođe ti u roku od 15 dana,a poštarina ti je oko 3km.Neki dan mi je kubuntu doš'o,a prije toga ubuntu.
oce li mi se izbrisat file-ovi
denka je napisao/la:
Ne seri hole.
Vjeruj mi da nije sposoban da radi na windowsu a kamoli tek na linuxu. :d
denka je napisao/la:
Ne seri hole.
Brate i ja koristim Ubuntu sad che ~2.god najjachi OS imam CDova mogu izvozit u Kinu..

@ tema

Brate install ti njega na hard neches se pokajat vjeruj mi
egz3kut0r je napisao/la:
Brate i ja koristim Ubuntu sad che ~2.god najjachi OS imam CDova mogu izvozit u Kinu..

@ tema

Brate install ti njega na hard neches se pokajat vjeruj mi 8)
bi ja njega instaliro , ali hoce li mi se obrisat file-ovi
martinn je napisao/la:
Pa ofc da hoce npr. kad formatiras XP obrisu 'li se fajlovi normalno da obrishu eh sada samo shto dizes Ubuntu,nashtimas da se boota sa CDa stavish CD odaberesh jezik poshto si pocetnik npr. hr ili bs onda install Ubuntu..Ako hoces da Ubuntu instalirash u'/na XP koristi Wubi Installer (wubi-installer.org) ..
denka je napisao/la:
Ne seri hole.
koji je link za njihov site ak treba kupi cu?
LenoX_ je napisao/la:
shipit.ubuntu.com besplatno naruchis CDove dodju u roku 15-20 dana meni jednom doshli nije bilo ni ~10 samo se trebash regat,cd'ovi budu lijepo upakovani tj. ne mogu da se slome..
LenoX_ je napisao/la:
https://shipit.ubuntu.com/
Besplatno je,kažu da dođe u roku od 6-10 tjedana,ali meni je došlo za 15 dana.
Ljudi realno neznamo raditi u Win-u 95% stvari.Jedno je klikanje ikonica drugo su regediti i pi**e materine,a imas da linux na live cd-u samo naravno kad izvadis cd cao sve =) imam ti ja fedoru negdje =)
Palite se na Linux, mislite da ćete bit' hackeri i zajebani, ako imate instaliran Linux, a neznate još uvijek ni na windowsu radit' kako treba.
S obzirom kako je napredovo linux lakse ga je koristiti nego govno od win.
iwdnplaysson je napisao/la:
Palite se na Linux, mislite da ćete bit' hackeri i zajebani, ako imate instaliran Linux, a neznate još uvijek ni na windowsu radit' kako treba.
Ko god otvori temu u vezi linuxa,ti vazda napišeš kako neće bit hackeri i ta sranja.Gled'o sam opciju trazi,jer sam im'o problem sa linuxom,i na svakoj temi ti ostavljaš isti komentar.Šta glumiš?
denka je napisao/la:
Ko god otvori temu u vezi linuxa,ti vazda napišeš kako neće bit hackeri i ta sranja.Gled'o sam opciju trazi,jer sam im'o problem sa linuxom,i na svakoj temi ti ostavljaš isti komentar.Šta glumiš?
Zato što je to tako .. A bravo za korištenje opcije traži, malo njih to radi. Volim i ja tebe. :D
martinn je napisao/la:
Uzmes Ubunutu cd/dvd, ubacis ga u citac i u biosu namjesti da ti se buta sa diska.
Izbacice ti neki meni, tamo izaberi start from cd ili tako nesto. Uglavnom, skontat ces.

Na taj ancin on ce sistem ucitati u ram i nece ti nista obrisati sa hard diska. Kada udjes u sistem, lijepo premjestis sve fajlove takod a mozes formatirati jednu particiju i tu lijepo instaliraj sistem, windows ili linux, koji god ti zelis.

Zatim, jedan moj savijet.
Hard Disk podijeli na 3 particije. Jednu od 30ak GB. Na nju instaliraj sistem.
Drugu i trecu particiju podijeli po potrebi. Druga particija neka ti sluzi da instalaciju programa i igara.
A treca particija neka ti sluzi za downloadovanje stvari i za tvoje dokumente (muzika, filmovi, slike, text dokumenti, backup bookmarka).

Ja sam ovako podijelio hard disk i odlicno je. Ako ti se sjebe sistem, ne moras razimsljati o tome da li ces ista izgubiti kada formatiras C:\. Nakon sto reinstaliras sistem, programe koje si instalirao na D:\ mozes ponovo koristiti bez ponovne instalacije. Samo napravis shortcut na desktop.

Vjeruj mi. Uzme ti puno vremena dok to radis, ali zato vec nakon prve reinstalacije sistema si u plusu.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.