Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

bihnet cs serveri - podrzite promjene

1.745 pregleda · 72 odgovora · otvorena 29.10.2007. u 21:37

Ja sam već duže vrijeme BIHnet-ov korisnik, istovremeno i aktivan igrač Counter-Strike igre. Ne znam da li je ovo pravo mjesto za moju temu, ali isto tako ne znam gdje bi onda bilo pravo mjesto ? ( pokušali smo i sa GA, ali tamo nam pobrišu temu ili nas upute na BIHnet forum )

Interesuje me, do kada će ostati ovakvo stanje na BIHnet serverima ( CS serverima, za ostale ne znam, vjerovatno su i oni u sličnom stanju ) ?

Prvi BIHnet-ov server je 95% vremena bez admina, ako admin i dođe, to je onda "neko tamo" sa pw-om od admina "tip". Zatim, tu su neki admini koje je tko-zna-ko dodao na server . Free zona banovana non-stop ( admin tip )

Drugi server ima sad-zasad 3-4 relativno aktivna admina, može se nazvati i jedinim aktivnim serverom.

Treći server se svaki dan puni novim adminima, koje ispod navedeni simson prodaje djeci prosječne starosne dobi od 11 do 16 godina, što je prešlo sve granice. Svaki dan su tu neki novi "klinci", banuju, igraju se sa komandama, i na kraju free zona opet banovana.

CW server trenutno koriste admini i bivši admini iz Gračanice (rev., budalas, 4m1r, itd.) i niko sem njih, većinu vremena je banovan IP free zone, niko osim navedenih admina ne zna pass od CW servera.

DM server zadnjih mjesec dana nisam imao prilike da vidim na free zoni pa se ne smatram dovoljno kvalifikovanim da ga komentarišem.

Ne znamo više ni ko je trenutni global admin za bihnet servere, neki kažu Bakir ( rev. ), drugi kažu SIMSON ( ), ostali kažu da ga i nema. Nekih 90% administratora, koji bi trebali biti prisutni barem dva sata dnevno, navrate na server jednom ili nijednom mjesečno.

U ime svih gamera koji koriste BIHnet CS servere, molim glavnog odgovornog za servere ( Ronal Majuric, ako ne griješim ) da obnovi dodjelu admina, da dodjeli novog "glavnog admina" i pokuša nam već jednom obezbjediti kvalitetnu igru na CS serverima

ova tema je postana i na bihnetov forum
http://forum.bihnet.ba/showthread.php?p=687666&posted=1#post687666

a evo i na www.ga.com.ba
http://www.ga.com.ba/forum/viewtopic.php?p=169278#169278

ja znam da ovde ima puno igracasa bihnet servera i da svi ztelite promjene kao i ja

OVIM POZIVAM I GLAVNE ADMINE BIHNETA DA SE OGLASE I DA SE RIJESI OVA SITUACIJA OKO SERVERA I DA SE SVE DOVEDE U RED I DA SERVERI BUDU KAO NEKADA
i molio bi clanove da predloze BUDUCE ADMINE ( nemozes predlozit sebe) tako da svi dobijemo najbolje admine koji ce biti odredjeno vrijeme online svaki dan

od sadasjih admina jedino su aktivni raydan,budalas,code,bombarder a ostali ulete ponekad sedmicno i to na 1 min

PODRZITE PROMJENE I SVIMA CE NAM BITI BOLJE

molio bih admine ako moze temu u najzanimljivije
Zasto nedodjete igrat na teol,3 servera,1 cw ...
Admina 30 ... Svi provjereni,svi cool,svi uredni ...
Druzenje,pucanje itd itd ...

Jest da ponekad zna biti problema sa malim heatoncicima koji se konstantno pojavljuju ali sve se rijesi na normalan nacin,forum ima koji je aktivan i kojeg svi prate i na njemu se rjesavaju sve stvari ! Znaci nema problema za koji se nije naslo rjesenje,osimi FFa To nismo uspjeli rijesiti josh

cya
sry sto se uplicem u temu ...
               eXtibO4mi0 je napisao/la:
Bihnet CS server je bio i ostao sranje. Takodzer, Bihnetovi CS serveri se drze radi reklame ga.com.ba, koja je i ovako, i onako na dnu kace, kao i server.

Btw, nije Ronal, vec Ronald.

od kud tebi pravo da pricas tako o bihnetovim serverima? boli tebe qrac sto su oni "sranje" glupko mali ....ajd sad mrsh na epn...i ne bali
podrzavam
i ovo stanje bi se trebalo promijenit jednom zauvijek,oko ovih servera
Iceman^^ je napisao/la:
Zasto nedodjete igrat na teol,3 servera,1 cw ...
Admina 30 ... Svi provjereni,svi cool,svi uredni ...
Druzenje,pucanje itd itd ...

Jest da ponekad zna biti problema sa malim heatoncicima koji se konstantno pojavljuju ali sve se rijesi na normalan nacin,forum ima koji je aktivan i kojeg svi prate i na njemu se rjesavaju sve stvari ! Znaci nema problema za koji se nije naslo rjesenje,osimi FFa To nismo uspjeli rijesiti josh

cya
sry sto se uplicem u temu ...

nije tako kako ti prichas usao sam na server igrala se njuk ubio kroz zid ocami nogom ban... smijesno na njuk najveci debil zna ubiti kroz zid
Ovu temu sam prvobitno ja otpočeo na BIHnet i GA forumima, ali su ih tamo zaključali...

Kao što svi znamo, na BIHnet serverima vlada chaos, pa šta da uradimo po tom pitanju ?

Pa hajmo floodat njihove forume ! Svi ćemo napraviti po 5 tema po ovom pitanju, kopirati text iz teme i možda nešto i postignemo. Dok mi nešto ne poduzmemo, ko hoće?

IDEMO FLOODATI NJIHOVE FORUME
FaTaL je napisao/la:
Ovu temu sam prvobitno ja otpočeo na BIHnet i GA forumima, ali su ih tamo zaključali...

Kao što svi znamo, na BIHnet serverima vlada chaos, pa šta da uradimo po tom pitanju ?

Pa hajmo floodat njihove forume ! Svi ćemo napraviti po 5 tema po ovom pitanju, kopirati text iz teme i možda nešto i postignemo. Dok mi nešto ne poduzmemo, ko hoće?

IDEMO FLOODATI NJIHOVE FORUME

uz tebe sam.. odma ?
nemate ba sta pricat, najbolje uporedit s necim pa onda dobit pravu istinu servera, a bihnetova je da admini ne postoje, i ako postoje ne dolaze nikako, to je ono samo da se zna da je admin.

A sto se tice komentara tipa: ONI SU POSLOVNI LJUDI NE MOGU VISIT NA SERVERU, stajem naravno na eXtibO-vu stranu, koji kura* prave server ako se ne mogu brinut o njemu, il je prazan il pun cheatera, nikako normalan.

Evo svako od nas, mislim vecina ima nesto za radit, ja imam bruku posla, prodaja ovog onog, vlasnik par portala i foruma, hacking, security, skolski site o kojem se brinem pa + forumi na kojima svakodnevno moram biti upisan kako onaj sto je posjetio stranicu, postao etc... Skola? Banke? Vozacki? Treninzi? i ovo prije sve o + jos bruka stvari.. I ja opet stignem upasti na EPN, odigrati CW il sta vec.

Zato mi niko ne moze reci da se to ne moze stici... Daj meni head admina pa cemo vidjeti kakav ce server biti...

Al da mi ga dajete, ja ga nebi uzeo, jer je bihnet propao slucaj sto se tice CS igre i servera.

zz.
xxx-fire je napisao/la:
nemate ba sta pricat, najbolje uporedit s necim pa onda dobit pravu istinu servera, a bihnetova je da admini ne postoje, i ako postoje ne dolaze nikako, to je ono samo da se zna da je admin.

A sto se tice komentara tipa: ONI SU POSLOVNI LJUDI NE MOGU VISIT NA SERVERU, stajem naravno na eXtibO-vu stranu, koji kura* prave server ako se ne mogu brinut o njemu, il je prazan il pun cheatera, nikako normalan.

Evo svako od nas, mislim vecina ima nesto za radit, ja imam bruku posla, prodaja ovog onog, vlasnik par portala i foruma, hacking, security, skolski site o kojem se brinem pa + forumi na kojima svakodnevno moram biti upisan kako onaj sto je posjetio stranicu, postao etc... Skola? Banke? Vozacki? Treninzi? i ovo prije sve o + jos bruka stvari.. I ja opet stignem upasti na EPN, odigrati CW il sta vec.

Zato mi niko ne moze reci da se to ne moze stici... Daj meni head admina pa cemo vidjeti kakav ce server biti...

Al da mi ga dajete, ja ga nebi uzeo, jer je bihnet propao slucaj sto se tice CS igre i servera.\

zz.

tacno tako.

vidim samo spominjete , epn , lol i bihnet , e pa . .

~ nisu jedini nonsteam serveri i uopste BIH serveri
~ igraj na tim drugim serverima
~ uostalom , get a steam.
Mozete vi pricati sta god hocete BiHnet je bio uvijek bolji od onih servera sto navodite (epn,lol) bar sto se mene tice.
Samo sto su neki digli te servere ko da su najbolji na svijetu serveri.
A nijedan od ovih servera nije najbolje plasiran medju CS serverima na gametracker gdje je prvo mjesto u nasoj zemlji uzeo Pincomov server.

@eXt!bO digo epn u zrak zato sto mu je babo neki klinac u epn-u pa je dobio "head admina"
@Skalznular podrzavam te zajebi domace servere idi na strane uci se pucat

Zadnji edit: 29.10.07 u 18:49:12

Sta raci na ovo...admin sam na BIHnet 2 i mogu reci da je 70% bolji nego prije...jednu stvar moramo shvatit da ce chitera uvjek biti i da im je nemoguce zabranit uzalak na server u pm kupujte steam pa cemo igrat na steam serverima i nece biti ovih problema... sto se tice BIHnet 2 servera tu nema dovoljno admina i mi koji smo trenutno nemozemo biti tu 24h dnevno barem ja jer imam poslije podne skolu a prije podne se trudim da nesto ucim... vise niko nije zainteresovan za bihnetove server pa ni glavni admini a ni uprava iz BIHneta tj roni koji dodaje admina svakom ta tako i "SIMSON" koji nema blage ni o cemu samo kvari server ....
Pise vam Rev. ovdje sada odmah =)
Sto se tice debilnih komentara na samog mene , to su osobe koje me mrze z*** ne znam kojih razloga ..
onel ne znam zasto uopste , davno sam razjasnio da ja nisam kriv za tvog admina
fantom dobro poznati debil , idi skoluj se ajde molim te ?

Stvarno niste upoznati sa BIHnet situacijom.Naime da ja imam ikakav pristup serveru , serveri bi radili perfektno i svi admini inaktivni ili oni koji prave sranja bi bili uklonjeni , novi sedmicno dodani , etc , da ne nabrajama.
U BIHnetu tj. Gaming dijelu rade osobe koje se brinu da je njihova BF i njihova COD scena na nivou , a CS ko **** , serveri su podignuti i ja od pocetka nisam mogao niti jedan ****ni plugin da ubacim da bi kao "poboljsao" servere.
Da se doda admin , meni treba mjesec dana dok se to proslijedi.Ne shvatate kako je , tako da maloumnici nemaju sta pricati , ko ima malo nesto u glavi , shvatice.

Zuka i Lvc su vec davno digli ruke od servera (ako niste upuceni) , sto se tice SIMSON-a to je razjasnjeno , on nije prodavao admine niti ista slicno , samo ja napunio server #3 svojom rajom sto sam ja nekada radio na serveru #1.

Sto se tice admina na serveru #1 , #2 i #3 , velika vecina je uklonjena z*** nerada i ostalih sranja koje su pravili.

Nakon daljnjeg razgovora sa glavnim i odgovornim za CS BIHnet servere kojeg ste vec spomenuli , zakljucio sma da ce se admin liste , tj. velika vecina admina obrisati i da ce se ponovo birati admini , glavna stvar koja ce se uzeti u ozbir je GODISTE i IGRANOST NA SERVERU.

Admin lista servera #3 je totalno ispraznjena , #2 velika vecina dok je jos neutvrdjen status servera #1.

Zamolio bih vas jos malo za strpljenje dok se ne rijese neke stvari sa pluginovima i ostalim.
Vjerovatno ce se DM zauvijek ugasiti..
Sto se tice ovih zalbi , zalbama cete postici stvarno nesto drugo, tj. zauvijek ce te ugasiti servere CS BIHnet..
Pa gdje cemo onda igrati na freezoni ? Na LOLu definitivno necemo =)

Ostajte mi dobri , jos malo strplenja , hvala unaprijed.

Rev. ispred BIHnet CS Administracije.
f4nt0mxq0 je napisao/la:
svaka ti cast jarane !

ovako ovim putem isto j3b3m familiju : Rev., 4m1r(narkoman jedan zuti ****m ti sestru)budalasu i jos nekim , za sve je kriv doticni klempo a.K.A Rev. sto je davao admine pogresnim ljudima lafo onda se podjelili admini , dao ustasi admin aka perke liku govorim na msnu udji bola evo 3 citera on nece kakvi su to admin..novi admini pod hitno koji bi bili aktivni al da klempiic a.K.A veliki klempo Rev. ne bude opet glavni za to

jadnicak mali...
bio sam na serveru svaki dan po sat
prestao dolaziti losha konekcija ...

jednostavno svaki public je fusara...kupis steam i lijepo se skupite i bacate vs svaba....

prvo glupa tema ...boli nekoga ku**c za bihnet servere...rev nije head admin inemojte blatiti covjeka bezveze...ako mu imas sto reci fino dodes na tur i u oci mu kazes ,...najgore je biti "jak"preko tipkovnice...

i nece se nista promijentii sve ostaje isto...TOLIKO

Zadnji edit: 30.10.07 u 04:47:09

f4nt0mxq0 je napisao/la:
svaka ti cast jarane !

ovako ovim putem isto j3b3m familiju : Rev., 4m1r(narkoman jedan zuti ****m ti sestru)budalasu i jos nekim , za sve je kriv doticni klempo a.K.A Rev. sto je davao admine pogresnim ljudima lafo onda se podjelili admini , dao ustasi admin aka perke liku govorim na msnu udji bola evo 3 citera on nece kakvi su to admin..novi admini pod hitno koji bi bili aktivni al da klempiic a.K.A veliki klempo Rev. ne bude opet glavni za to

f4nt0m aka najnapacenije dijete na ovom svijetu..
Da mi je samo znati dzenise ko te napravio j**o bi mu majku sto te napravio tako glupog i retardiranog pa se za svaku sitnicu pravis pametan, a ustvari nemas ni pojma kako si glup samo..
Rev. i svi iz Gracanice (sto ih nazivas "narkomanima itd.") za tebe su ocevi u CS-u maloumni retardu.
Iz ovog zakljucujem da je bolje biti i "narkoman" nego retardirano napaceno dijete poput tebe
oldies`kiss. je napisao/la:
Bihnet serveri su drama i mozete pricati sta hocete server je sada u krizi i to ce se popraviti 100 % . Raja ja se svima izvinjavam sto je ovo ovako ali nemoj te mi vi iz epn.a hvaliti epn kao cigan magarca (tamo admini sve low skill dbl , cast pojedincima) . btw bihnet serveri ce svi preci na steam nece biti vishe non steam serveri. Admin pls obrisi temu

by SIMSON

dobar admin nemora bit skiller , zna se sta je adminov posao!!!

Sto se tice Bihnet-ovog servera, server je u zadnje vrijeme katastrofa,
problem je u tome sto su admini debili (pojedinci),
njih grupica prijatelja koji se prave neki likovi a pojma o zivotu nemaju,
preko Psay psuju igracima b0ga i sve zivo a kad njima netko nesto kaze
zna se sta sljedi.
mislim lol je sve ovo sto kazete kad ce ova tema oici tamo gdje su sve ovakve sto ste do sada postavljali na bihnetovom forumu itd.
maloljetnoj djeci kao 1. netreba davat admine,
jer ima odraslih momaka koji su kulturni i koji znaju voditi racuna o serveru.
f4nt0mxq0 je napisao/la:
svaka ti cast jarane !

hahahahaahaha jel luddd hahaha
HOCUUUUUU I JA ADMINAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA NEZANIMA MEEEEEEEEEEE AAAAAAAAAAAAAAAA NAJBOLJI ADMIN SAM JA PA ONDA SLJEDE RUDI POMALO REV I NEGDJE SE TU MOZE STAVIT BUDALAS AL ON JE MALO POBUDALAST AL NEMA VEZE
evo sad sam procitao sve vase postove pa da napravim neki rezime teme
prvo lijepo sam naglasio da se ne javljaju oni koji ne igraju na bihnetu i koje bihnet ne interesuje a extibo navalio na epn (al oprostit cemo mu josje mlad i neiskusan)
pa su onda pocela prepucavanja koji je server bolji
eh sad vidim da vecina raje podrzava ovo a i dva glavna admina su se oglasila sto je za pohvalu
ona djeca koja psuju i pljuju po drugim igracima samo pokazuju svoju nezrelost i mali broj godina (10-15)
istina je da je bilo dosta neozbiljnosti od pojednih admina (4m1r,tip i jos neki) i koristenja tudjih pw i predstavljanja pod tudim nickovima i banovanja nedolicnog i jos mnogo toga
ali zato sam i pokrenuo ovu temu da bihnet opet vratimo tamo gdje je i bio
a ovo su sve rijesivi problemi
A SAD GLAVNO PITANJE ZASTO IGRAMO NA BIHNETOVIM SERVERIMA
pa zato sto imamo freezonu i sto nam se limit ne racuna dok igramo i zato sto nemamo svi para za 9g adsl pakete ili neke bolje flat pakete i sto nemaju svi 20 km da kupe steam

a ova situacija ce se u skorije vrijeme rijesiti i dovesti bihnet u red (obecavam)
i da sad ce se birat admini drugacije i bice samo provjereni i iskusni i stariji momci koji nemaju nikakav napaceni nacin razmisljanja i odnos prema svijetu
pozz od mene i sad se ova tema moze i zatvorit jer su se poceli javljati idoli

Zadnji edit: 29.10.07 u 21:09:55

Abu_Rahmany je napisao/la:
evo sad sam procitao sve vase postove pa da napravim neki rezime teme
prvo lijepo sam naglasio da se ne javljaju oni koji ne igraju na bihnetu i koje bihnet ne interesuje a extibo navalio na epn (al oprostit cemo mu josje mlad i neiskusan)
pa su onda pocela prepucavanja koji je server bolji
eh sad vidim da vecina raje podrzava ovo a i dva glavna admina su se oglasila sto je za pohvalu
ona djeca koja psuju i pljuju po drugim igracima samo pokazuju svoju nezrelost i mali broj godina (10-15)
istina je da je bilo dosta neozbiljnosti od pojednih admina (4m1r,tip i jos neki) i koristenja tudjih pw i predstavljanja pod tudim nickovima i banovanja nedolicnog i jos mnogo toga
ali zato sam i pokrenuo ovu temu da bihnet opet vratimo tamo gdje je i bio
a ovo su sve rijesivi problemi
A SAD GLAVNO PITANJE ZASTO IGRAMO NA BIHNETOVIM SERVERIMA
pa zato sto imamo freezonu i sto nam se limit ne racuna dok igramo i zato sto nemamo svi para za 9g adsl pakete ili neke bolje flat pakete i sto nemaju svi 20 km da kupe steam

a ova situacija ce se u skorije vrijeme rijesiti i dovesti bihnet u red (obecavam)
i da sad ce se birat admini drugacije i bice samo provjereni i iskusni i stariji momci koji nemaju nikakav napaceni nacin razmisljanja i odnos prema svijetu
pozz od mene i sad se ova tema moze i zatvorit jer su se poceli javljati idoli

a izvini molim te koji si ti faktor tu u bihnetu pa da ti odlucujesh kako ces birat itd ?
I molim vas da prestanete veličati epn server, jer svi znamo kakav je spisak admina tamo ; stasnet i dječurlija ( admini :S ). Tri puta u životu sa uš'o na epn pub, sva tri puta sam popio ban od retardiranog 14-ogodišnjaka koji ne zna koristiti miš.

Sada, tema... Kao što Bakir i sam kaže, možemo samo napraviti sranje ako počnemo floodati bihnet i ga forume, pa to u ovom trenutku nije baš najbolja opcija. Mislim da treba napraviti veliku online anketu ili šta već, da se brišu trenutni nezreli admini i dodaju novi, koji će svoj posao odraditi kako treba sa ciljem da zadovolje mase. Isto tako smatram da ne treba odvajati admine, tj. da svaki admin treba imati amx pristup sva tri "servera", jer ako je dokazan na #2, zašto ne bi bio i na #1 i #3 ? Zatim, što se cw servera tiče, mislim da treba sa glavonjama u bihnetu vidjeti da nam daju ovlast da napravimo CS.BIHnet ligu ili nesh slično, da podijele i nekoliko CW admina, prema izboru igrača, ne većine.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.