Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Windows 10

289 pregleda · 18 odgovora · otvorena 01.10.2014. u 22:37

8ca sa startbarom 
SILVERINYO je napisao/la:
8ca sa startbarom 
a Bgm i nije brate.. ima milion promjena, puno je vise optimizovana za desktop racunare 10tka od 8ice..

Post dobio aplauz od Elysium

Haswell je napisao/la:
a Bgm i nije brate.. ima milion promjena, puno je vise optimizovana za desktop racunare 10tka od 8ice..
Ja sam jednom osmicu stavio i za*ro mi je sve zivo s updateovima, tako da sad ne vjerujem nicem novom dok se to ne istestira fino 
devedese osmic bab
Koristim 8.1 nemam namjeru da upgrade na 10...8.1 odlično služi za sad nema bug'ova i sve mi igrice/programi (autocad/catia) idu perfektno.
SILVERINYO je napisao/la:
Ja sam jednom osmicu stavio i za*ro mi je sve zivo s updateovima, tako da sad ne vjerujem nicem novom dok se to ne istestira fino 
8.1 je meni fin OS, ali jednostavno nije napravljen za Desktop PC.. i vidjeli su da ukoliko ne promijene to da im PC industrija opada, a samim tim ako opada industrija PC onda opada i njima zarada od operativnih sistema. Ova 10tka izgledom je ista ko i 8.1, ali iz nekih sitnica vidim da je puno vise optimizovana za Desktop nego prijasnja, nesto sto mi se pravo svidilo je multi-desktop, moci ce se otvoriti 4 prozora na 1 desktopu, i vise desktopa ces moci takvih imati, nema vise ALT+TAB nego ti je sve na ekranu  A vjerujem da ce biti puno promjena, vidjecemo 
E ovako instalirao sam ja ovu preview verziju,drivere rade,uspio sam pokrenuti battlefield 4,watch dogs i FIFA 15 
Ja se ne micem od ove win7 jos koju godinu 
Maarshall je napisao/la:
Zna li ko zašto je 9-ka zapravo 10-ka... ?  
Na pitanje zbog čega je preskočen Windows 9, Myerson je kazao da "ovako potpunom proizvodu Windowa 10 je najprimjernije ime.
iNFY je napisao/la:
Na pitanje zbog čega je preskočen Windows 9, Myerson je kazao da "ovako potpunom proizvodu Windowa 10 je najprimjernije ime.
Najverovatniji razlozi preskakanja jesu:
- Marketing; Naravno da te nesto sto je 10 asocira da je bolje od necega sto je 9;
- Da bi se iskazala veca udaljenost od osmice, jer im osmica nije bila veoma uspesna, pa da prikazu kako desetka je vise udaljena od osmice i potom je "bolja"(a da li je bolja, videcemo).

Mada opet, kako sam citao, ovo je ustvari 6.4 verzija Windowsa, gde su u proslosti Vista - Windows NT 6.0, W7 - NT 6.1, W8 - NT 6.2 i W8.1 - NT 6.3.
Uglavnom, ovo je najvise marketingski trik.
Ma druže kao što kaže Lockerz mislim da će windows 10 biti odličan. Popravit će sve nedostake od ovog win8, i bit će otpimiziran baš za desktop računare 
biggiepk je napisao/la:
Ma druže kao što kaže Lockerz mislim da će windows 10 biti odličan. Popravit će sve nedostake od ovog win8, i bit će otpimiziran baš za desktop računare 
Techical preview je zaista mnogo brži od win 8/8.1 :p
Briga me za windowse od nedjelje sam na mac-u. 9-)
Aurelium je napisao/la:
Techical preview je zaista mnogo brži od win 8/8.1 :p
Necu da rizikujem sa preview-om jer mi laptop treba za faksu a mrzi me da instaliram 2 puta Windows ili da backportujem Debian jer mi inace ne radi WiFi tamo, ali cim je technical preview bolji jedva cekam cjelosnu verziju. 

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.