Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Crni ekran na Windows 10

102 pregleda · 5 odgovora · otvorena 15.09.2015. u 11:17

Pozdrav svima

Tek kad sam instalirao Windows 10 sve je radilo ok, cak sam bio iznenadjen brzinom paljenja kompjutera, ali zadnjih sedmicu - dvije pali se jako sporo.
Upalim komp i monitor, i cujem da sve radi ali na ekranu nema slike. Tek nakon nekih 20ak minuta pojavi se slika i sve radi normalno.
Trazio sam po internetu, ali sve sto sam nasao vezano je za drugi problem...crni ekran i kursor misa.
Ali kod mene nema nista, samo crni ekran i nakon nekog vremena pojavi se slika i sve radi normalno.
Zna li iko o cemu se radi? Da li je problem sa driverom nekim ili neki od programa koji se pale automatski?

Nadam se da nisam pogrijesio temu, ako jesam molim vas da je premjestite gdje treba da bude :)
Provjeri sta je sa startupom, koji programi se pale sa racunarom.

Preskeniraj sa malwarebytes za svaki slucaj. Zadnja opcija je da se radi reinstall sistema. Moguce da je neki update zeznuo stvar.
ma samo iskljucis onaj posrani "fast startup" u power options i to je to.mnogima to pravi probleme
Imam original Windows 10 Pro verzija,cisto instaliran formatirano sve sto jest brzo se pali racunar mozda 5 sekundi boot sto me iznenadilo.

Iako je brz pravi mi velike probleme nemam puno programa sve frisko samo pukne odjednom i internet mi bude los,nije do providera nego do windowsa.

Za black screen imas milion rijesenja pa probaj neke

http://www.tenforums.com/general-discussion/10457-fix-windows-10-booting-black-screen.html

Dovoljno ti je samo ukucati na google Windows 10 black screen raja ima razni problema.Moje misljenje prerano su ga izbacili do sada me je najbolje slusao Win 8.1 
Hvala na pomoci

Trazio sam i ja po interentu prije nego sto sam otvorio ovu temu. Nasao sam dosta tema tipa crni ekran i kursor misa, ali kod mene nema nista. Jednostavno crni ekran nekih 20ak minuta i onda dodje slika, a za tih 20 minuta komp radi samo nema slike...
Sutra cu ga upalit u safe mode pa cu pogledat koji se jos programi pale na startu upu.
Gledao sam vec jednom i osim Skype sve su neki programi za koje ja nemam pojma sta rade mislio sam da su vezani za sistem...

A pored ovog nisam imao nikakvih problema sa desetkom.
-
Mislim da sam rijesio problem :D
Iskljucio sam Microsoft One Drive tako nesto se zove, i kada sam restartovao komp upalio se normalno bez ikakvog cekanja i crnog ekrana. Jos ostaje da vidim da li ce se i sutra upalit normalno, ali za sada izgleda da je problem rijesen.
Nadam se da ce pomoci nekome ako bude imao isti ili slican problem  :)
Arty je napisao/la:
Hvala na pomoci

Trazio sam i ja po interentu prije nego sto sam otvorio ovu temu. Nasao sam dosta tema tipa crni ekran i kursor misa, ali kod mene nema nista. Jednostavno crni ekran nekih 20ak minuta i onda dodje slika, a za tih 20 minuta komp radi samo nema slike...
Sutra cu ga upalit u safe mode pa cu pogledat koji se jos programi pale na startu upu.
Gledao sam vec jednom i osim Skype sve su neki programi za koje ja nemam pojma sta rade mislio sam da su vezani za sistem...

A pored ovog nisam imao nikakvih problema sa desetkom.
-
Mislim da sam rijesio problem :D
Iskljucio sam Microsoft One Drive tako nesto se zove, i kada sam restartovao komp upalio se normalno bez ikakvog cekanja i crnog ekrana. Jos ostaje da vidim da li ce se i sutra upalit normalno, ali za sada izgleda da je problem rijesen.
Nadam se da ce pomoci nekome ako bude imao isti ili slican problem  :)
Ne bi smeo One Drive da pravi problem. Uzgred ja na njemu čuvam dosta podataka.

Inače meni se pre par dana pojavio problem crnog ekrana kada se vidi samo kursor i rade neke komande na tastaturi poput ctrl-alt-delete (uspeo sam na taj način da pokrenem task manager, a iz njega control panel i internet explorer 6, koji je nekim čudom ostao od prethodnog windows-a 8.1, koji sam ažuriraro na windows 10). Ja sam išao pogrešnim redosledom, pa sam nakon pojave crnog ekrana prvo uradio reinstall windowsa, misleći da nešto u toku instalacije nije prošlo kako treba (umesto da prvo proguglam  :( :D ), i zbog svega toga sam izgubio dva dana, da bi na kraju nakon druge instalacije windowsa 10 i ponovnog pojavljivanja crnog ekrana rešio problem za 20 minuta :D.

Dakle isključio sam gore pomenuti fast startup, i nakon toga mi komp više nije upadao u crni ekran (tačnije nakon sledećeg paljenja, pošto sam pročitao negde da kada se gasi ili pali fast startup, mora da se ugasi komp i ponovo upali da bi se memorisalo. Nije dovoljno samo restartovati kompjuter).
Međutim bilo mi je nelogično i da fast startup pravi problem, pa sam hteo da pronađem da li postoji rešenje da on bude upaljen a da se ovo ne dešava. Opet guglajući pronađem na (ja mislim majkrosftovom forumu sa pitanjima i odgovorima) da se može desiti da se pojedini drajveri od prethodnog sistema (u mom slučaju windows-a 8.1) nisu "primili" nakon ažuriranja u windows 10. Skinuo sam besplatan program "driver talent", u njemu sredio drajvere koje je on otkrio da su problematični, ponovo aktivirao fast startup, ugasio komp, sačekao malo, upalio komp i više nema problema sa crnim ekranom. Radi desetka kao sat.

POZDRAV  ;)

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.