Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Rad administracije

2.206 pregleda · 84 odgovora · otvorena 24.11.2013. u 15:44

Vozdra 

Ranije nije bio slučaj da administracija piše ove i sl. teme, valjda zbog tvrdoglavosti i nedostatka samokritičosti itd. Prije su to radili „revolucionarni“ memberi, ali evo već duže vrijeme nema ovih tema. Predpostavljam da je zbog neke pasivnosti, nezainteresovanosti i sl. Cilj teme je da napišete vaše mišljenje o trenutnom stanju na portalu, ali ovaj put bez spominjanja tehničkih stvari (takvi postovi će se brisati, jer u ovom trenutku to nije bitno). Da li ste zadovoljni radom administracije, šta bi ste promjenili, vaše viđenje o cjelokupnom funkcionisanju portala, pojedinih dijelova ili sekcija.

Ne bih pisao temu onako, jer mi je dosadno. Naravno, da ne bude „iz šuplje u prazno“ kroz ova 2-3 dana ćemo uraditi „nešto“.

Razmišljao sam da ova tema bude u IFu, jer je prošla bila. IF je sad slab, pa sam odlučio da svi temu vide i da daju komentar na ovo sve. Zbog toga se nadam da će biti normalna i hajmo reći ozbiljna tema o ovome.
Ovaj mi je profil aktivan evo 4-5 godina, mada imam više od tog provedenog na ovom portalu, pa se nadam da mogu iznijeti svoje mišljenje, barem za ono što mislim da sam stručan.

Globalno po meni gamers.ba portal je apsolutno mrtav, ako ćemo gledati kako nam je bilo prije par godine, dok su tu bile g.ba teampseak pjevaljke do 6-7 ujutro pičenje kantera, g.ba kafice , dok su članovi dolazili ovdje radi zabave, jer su znali kad im je dosadno gdje mogu tu tugu ublažiti. Mislim da članovi ovog portala moraju biti malo aktivniji, a administracija i ostali modovi pokrenuti svaki *ebeni podforum, jer je svaki taj *ebeni podforum podjednako važan kao i svaki drugi podforum za ovaj portal ! Aj malo kontesti, eo zima ide, treba organizovat te kafice ( da se našiljimo i ismijemo ko ljudi ) , sjest negdje šprdat se, pa možda kome padne kakva ideja.

Što se tiče moje direkcije ( tako reći ) fanArta, mislim da je forum izumro totalno, tu su samo teme kao što je Amsi rekao [RQ] ovo, ono svi traže niko ne daje, nema nagrada, nema kontesta, nema ničeg, ja sam neaktivan u ovom podforumu otkako su nas tako reći napustili torki, trl, oni su najviše pridodavali ovom podforumu, koliko hajmo reći i ja sa nekim idejama o kontestima pomaganjima u fA riznicama po 30 postova, sve to sami članovi mogu potvrditi koji me poznaju.

Tako da mislim da je vrijeme da se ovaj portal vrati u normalu i da svaki član ovog portala da maximalno od sebe i potrudi se da koliko toliko da za ovaj portal, pa to bilo C/P tutorijali, vijesti neke zanimljive za gaming, novi podforumi, neki je***i slikomati, miniclip igrice, kontesti za ovo za ono, ajmo se ljudi malo pokrenut, ne treba dopustit da ova ogromna gamerska zajednica izumre.

Toliko od mene ćus g.ba omladino :*
Uklonili ste spamere i forum vam propao.

Bravo.
Poprilično je dobro samo da se pokrenu neki contesti i malo fan art spava mislim da treba malo mijenjat neaktivnu administraciju.
J0k33R je napisao/la:
Gamers propao ko žeton xD
Nema više normalni tema sve nesto divlje, nema stari usera nema ničega ! Napises poruku administraci niko ne dogovara :P
Pa ko će ti odgovarat na takvu pismenost? "normalni", "administraci" šta koji ku**c, pa administraci čak nije ni riječ.
Skinite vlexa i eto ga 

skile dobar si ti momak  
Meni se sviđa iskreno kako administracija radi, mada je malo aktivnih moderatora ali šta je tu je, rade svoj posao korektno, po meni. Mislim da bi trebalo otvoriti neki konkurs ili nešto slično pa da izaberemo još medoratora koji će biti aktivniji i redovno pratiti forum.

Elysium i sh0ck, svaka čast momcima, najaktivniji i najbolji modovi po meni.  
Wertu je napisao/la:
Ti si dobar momak,bar vidim da se trudis podsjecas me na mog druga koji je isto takav bio vecina ga znaju kao "FataL-a"
Znam da sam te davno nekada stavio u izbor za global moderatora ali narod je birao 

http://gamers.ba/forum/9/139590/lf-global-m-vol-2/

Gamers kao gamers nije los ali nikada ne moze i nece biti npr. kao prije 5 godina

http://web.archive.org/web/20080105164908/http://www.gamers.ba/

enjoy  
halali na smaranju....

http://web.archive.org/web/20080102075702/http://www.gamers.ba/procitaj.php?forum=9&id=29777

Ova tema od riječi do riječi se može i sada napisati, bez ikakvih prepravljanja. Samo što današnji memberi ne bi znali nikoga sa ovog spiska nabrojanih membera, koji su bili neko i nešto.
g0ran je napisao/la:
Pa ko će ti odgovarat na takvu pismenost? "normalni", "administraci" šta koji ku**c, pa administraci čak nije ni riječ.
niko kovac
skile je napisao/la:
halali na smaranju....

http://web.archive.org/web/20080102075702/http://www.gamers.ba/procitaj.php?forum=9&id=29777

Ova tema od riječi do riječi se može i sada napisati, bez ikakvih prepravljanja. Samo što današnji memberi ne bi znali nikoga sa ovog spiska nabrojanih membera, koji su bili neko i nešto.
Mentalitet je drugaciji  
Wertu je napisao/la:
Mentalitet je drugaciji  
(Y) Kako god .. danasnje klince ne mozes gurnut naprijed :]

Al otom potom , fali druZenja , nista vise  
b0k1 je napisao/la:

Upravo to, prije su se mnogi na forumu znali preko raznih druženja, turnira, igraona i sl.

U ovom smislu neće nikada ovako biti. U svakom drugom će biti bolji, a i bolji je.
b0k1 je napisao/la:

Bat ♥  

Gamersu je veliki minus sto nisi bio vise od CS moda a i minus nase generacije admina u ono vrijeme   (Tebe sam stavio u primjer jer si bio admin na CS serverima,organizator turnira i sto si moj pajdas  )
Eh to su greske administracije ako pokusavaju da donesu nesto novo odnosno da pridonesu poboljsanja u red administracije.
Da se "kljucno" vratim na temu,trebaju mozda neke promjene na gamersu u vidu pravila,mozda malo pustiti spamere tj. ne biti toliko rigorozni prema temama i slicno  

@skile "omot" stranice nista ne znaci ako sadrzaj nije kako treba,ferrari nije ferrari ako mu je motor od vw  
e momci puno pričate       
skile je napisao/la:
Upravo to, prije su se mnogi na forumu znali preko raznih druženja, turnira, igraona i sl.

U ovom smislu neće nikada ovako biti. U svakom drugom će biti bolji, a i bolji je.
Pa vidis da ide na bolje , svakim danom. Sada jedno je sta se zeli uraditi za ovaj portal , a drugo je sta ce pojedini useri da pridonesu tom istom razvoju.

Elem, kako god da okrenes .. neke stvari ne m0zes promjeniti , jer ljudi vise nisu ni zainteresovani za nekakav trud [ cast pojedincima da ih izuzmem ]

Kako god , sTa god .. reci ce opet skile levat vakav nakav , sta ima od ovoga i to , da se nadovezem .. rekao sam davno [ gore neko spomenuo .. da si na drugom portalu vec bi bio GODLIKE , ovde nas vecina trudi tvoj rad i zalaganja + hordash si = uspijeh ]

Nadam se da ces uspijeti u namjerama da ovo dovedes na neki EU lvl , mada tesko sam ista mozes uspijet 

Valjda nisam fulio , a niti sam u toku foruma 

Pozdravljam prvog csBIH bodybiLdera Anela Wertua ♥

Sretno 
Sve u svemu dobro je, nisam par mjeseci pratio vaš rad, imao sam svoje probleme, jedino što bi volio da je malo lakše upasti u Izabrani Forum, te isto tako da se ubacuju novi članovi u njega ( ne novi članovi kao novi registrirani, već da se izaberu neki članovi koji će biti u njemu ) koji će biti aktivni i truditi se, jer ovako bez aktivnih ljudi i ozbiljnih osoba sve propada i da se uvede još jedan do dva nova podforuma, te da se preimenuje ime podforuma "dotA" u "Dota 2" jer sada većina igra dotu dva ...
g0ran je napisao/la:
Vjerovatno mu nelogično da riječ završava sa 3 i, pa je vremenom nastalo šta je nastalo.
Pozdrav cijeloj kompaniji.

Ovako, ako bih morao da komentarisem rad administracije rekao bih samo tim se trudi ali ima loseg kapitena, Vlexa. Kako je on dosao, a sjecam se kad je dosao stvari su u pocetku isle ka boljem ali onda je upoznao famoznog holandjanina i trava mu je postala bitnija od njegovog posla koji je ovdje obavljao. Sada kada je sajt krenuo propadati, kada dnevno ima vise tema o lijekovima, preparatima za rast kose, proteinima - ZOVI skileta. Ja sam uvijek govorio skile je jedini i zasluzio da bude Administrator ovog portala a ne vlex, kojeg ste kako vidim ukinuli i to mi je jako drago.
Da ne bude abblle se ulizuje, abblle nema nista od tog ulizivanja. Kad je trebalo nekoga hejtati od administracije i prozivat ja sam to prvi cinio.

Od trenutka kada sam se registrovao pa godinu dana naprijed, maksimalno sam se trudio za pozicijom, volio sam imati bruku bodova biti onaj pr0 rang. Ali kad sada vidim kakve se teme dizu, nema vise nicega zabavnog na portalu. Vecinom su to teme koje su vec 100x vidjene i koje su prve na listi pretraga. Volio bih kada bi se vratilo par spamera cisto da smire tenzije, da opuste raju pokojom smijesnom temom, postom. Do sada su to cinili smk, wopa, darda ali ti momci su ili napustili portal zbog situacije same na protalu koja strogo zabranjuje bilo kakav offtopic gaminga ili su se uozbiljili pa im je virtual svijeta preko glave.

Dzavid je momak koji me u pocetku nervirao samo tako, ali sada se smirio puca tog lola streama po cijele dane. Dobar je.
Za skileta je sve receno
q7eb2a kapa dole za odradjen posao zadnju godinu dana.

I da, ukinuti 13. pravilo, samo ostaviti ovaj dio sa "Gamersba" jer tada bih i ja i mnogi mogli bez problema i bez cekanja vaseg odgovora odraditi fine giveawaye gdje bi obradovali ponekoga.

::TrueStory::
I opet ce biti hejtanja ali j**e mi se :*
Mc_Johnny je napisao/la:
Sviđa mi se činjenica da je jaaako velik broj spamera (osim lav shinode) uklonjen i to je pohvalno. Prije je znalo biti i tema sa warez sadržajima i pitanjima no vidim i to je skoro uklonjeno.

E sad šta mi se ne sviđa, to što ima moderatora/admina koji šamaraju jednostavno zato što im je ćejf i kad im kažeš da ti nije jasno zašto si dobio šamar i da nisi prekršio ni jedno pravilo vrate ti kratko jasno boli me ku**c tj u prenesenom značenju.

Imao sam ideju koju sam predlagao za otvaranje novog pod-foruma koji bi bio baziran na igre na mobilnim uređajima jer znate i sami da je tehnologija mobilne telefonije toliko uznapredovala da neke igre nadmašuju em po igrivosti, priči a i po grafici pokoja. Ja sam imao želju izdvajati velik dio vremena za to al eto ideja je šutnuta pod tepih.

P.S. Gamers.ba mi postao rutina i ne prođe dan da ne preletim forum i ne napišem barem jedan post za razliku od ostalih foruma gdje sam kao Bog, tj. vodim se da postojim al me nitko nije vidio
svi ti,kako ih ti nazivas "spameri" (bar vecina,zna se na koje se misli) su olq school clanovi portala bez kojih g.ba nije g.ba ... oni jesu spamali i bili su spameri ali su ujedno bili jedni od najaktivnijih clanova ... i njihovo spamanje me je dosta puta nasmijalo , jer to nije klasicni spam kao sto to danasnji klinci koji te vise iznerviraju ..
g0k1 je napisao/la:
svi ti,kako ih ti nazivas "spameri" (bar vecina,zna se na koje se misli) su olq school clanovi portala bez kojih g.ba nije g.ba ... oni jesu spamali i bili su spameri ali su ujedno bili jedni od najaktivnijih clanova ... i njihovo spamanje me je dosta puta nasmijalo , jer to nije klasicni spam kao sto to danasnji klinci koji te vise iznerviraju ..
Šta ti znaš na kog ja mislim? Pričaš o nekim old school članovima a 2 godine na portalu. Sve što sam napis'o stoji. Nemoj me citirat takvim glupostima molim te.
Mc_Johnny je napisao/la:
Šta ti znaš na kog ja mislim? Pričaš o nekim old school članovima a 2 godine na portalu. Sve što sam napis'o stoji. Nemoj me citirat takvim glupostima molim te.
De ne seri matereti, pises postove nemaju veze s mozgom. Spameri su jedini koji nisu naudili ovom forumu, jedini koji su davali posao moderatorima.
Pokvarili su ga clanovi koji ne znaju sastavit dvije recenice, clanovi koji dignu dnevno 3 teme jer im se mob nece da upali.

Joj bas je pomoglo gejmersu sto se nema vise vareza, inace cim netko postavi varez ode 100 clanova koji su bili aktivni proteklih 10 godina.

Haj tisu majketi i ne laprdaj puno.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.