Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Rad administracije

2.206 pregleda · 84 odgovora · otvorena 24.11.2013. u 15:44

Vozdra 

Ranije nije bio slučaj da administracija piše ove i sl. teme, valjda zbog tvrdoglavosti i nedostatka samokritičosti itd. Prije su to radili „revolucionarni“ memberi, ali evo već duže vrijeme nema ovih tema. Predpostavljam da je zbog neke pasivnosti, nezainteresovanosti i sl. Cilj teme je da napišete vaše mišljenje o trenutnom stanju na portalu, ali ovaj put bez spominjanja tehničkih stvari (takvi postovi će se brisati, jer u ovom trenutku to nije bitno). Da li ste zadovoljni radom administracije, šta bi ste promjenili, vaše viđenje o cjelokupnom funkcionisanju portala, pojedinih dijelova ili sekcija.

Ne bih pisao temu onako, jer mi je dosadno. Naravno, da ne bude „iz šuplje u prazno“ kroz ova 2-3 dana ćemo uraditi „nešto“.

Razmišljao sam da ova tema bude u IFu, jer je prošla bila. IF je sad slab, pa sam odlučio da svi temu vide i da daju komentar na ovo sve. Zbog toga se nadam da će biti normalna i hajmo reći ozbiljna tema o ovome.
Odavno sam na gamersu,mozda nisam bas uvijek aktivan,ali sam tu uglavnom.

Sjecam se da je ovdje bilo puno zanimljivije nego sada,nekada zbog nekih negativnih stvari,ali vecinom je bilo nesto dobro,gdje je to sad?Gdje su oni koji ce potaknuti membere da ucestvuju u diskusiji,gdje su ideje dragi moji,nigdje nista,postalo je sve tako monotono ovdje da ni sam ne znam sta se desava.

Koliko vidim par podforuma radi veoma fino,prosjecno,ali gamers u cijelosti...

Ovo je bilo mjesto gdje smo svi nekad diskutovali o nekim banalnim stvarima,nekada je administracija ucestvovala u diskusijama.

Treba malo zivnut ovaj G.ba
Wertu je napisao/la:
Ti si dobar momak,bar vidim da se trudis podsjecas me na mog druga koji je isto takav bio vecina ga znaju kao "FataL-a"
Znam da sam te davno nekada stavio u izbor za global moderatora ali narod je birao 

http://gamers.ba/forum/9/139590/lf-global-m-vol-2/

Gamers kao gamers nije los ali nikada ne moze i nece biti npr. kao prije 5 godina

http://web.archive.org/web/20080105164908/http://www.gamers.ba/

enjoy  
Znam da se ne može vratiti stara atmosfera, jer u to vrijeme nije bilo puno članova, a i većina su se znala u RL preko turnira, CSa, mahale i sl. Automatski je drugačije na portalu...

Ne bitno fakat meni više smeta što tehničke stvari ne mogu pratiti rad administracije i obrnutno (što je sada u pitanju). Dešavalo se to, ali to traje vrlo kratko.

Vjeruj toliko toga se promjenilo, sada mnogi ne znaju za Fatala 
Kao sto je Wanne napisao, nisam toliko aktivan u pisanju postova ili tema, tj. to pisanje postova je vise postalo spamanje da se dobije taj +1 post, malo ko vise pokusava pomoci nekom, osim par moderatora za koje ide respect za trud. Vecina postova se svodi na "idi googlaj" "zar si toliko glup da to ne znas" "pa ti ovo" "ti ovako, ti onako", forum je da se postavi neka tema vezana za gaming ili opcenito neke tehnicke stvari, kako da se forum odrzava zivim sa tim temama, tako i da clanovi ucestvuju i pomognu koliko mogu, te mozda danas-sutra dobiju neku vecu poziciju za taj trud.

S druge strane, mnogi pisu treba ovako, treba onako, ja bi ovako, ja bi onako, obecavaju neka savrsenstva, dobiju neku poziciju u administraciji i odjednom nidje nikog, niko nista ne radi (cast pojedincima). Postalo ko za izbore, uradit cemo ovo, ono, a realno 70% moderatora na forumu ne radi posao onako kako bi trebao, ili uopste nisu aktivni.

Moje misljenje. Forum bi mogao dosta bolje radit 
Ja mislim da treba da bude što više contesta.Na rad administracije u zadnje vrijeme je pao skroz jedini koji se trudi jeste sh0ck koliko sam primjetio dajte nam nešto novo dosadili skinovi dajte nam nove moderatore nek se malo potrude ima nekih da ne nabrajam sad dobili moderatora nisu u zadnja 2-3 mjeseca ništa uradili ni digli teme.
Da pitam nešto članove. Ko vama zabranjuje da dižete conteste i teme za diskusiju?
Od citave administracije ja primjetim 3-4 lika da nekad nesto vidljivo urade il napisu ,a evo sad listam ima hrpa nekakavih modova.(sto rece mc johnny ko Bogovi ima ih a nikad ih niko ne vidi)
Tih par ljudi drzi forum i moze se smatrat ok ,ali kvalitet tema nikad nije bio gori.
Nema covjek na sta pametno da napise kad je sve vise likova koji imaju duplo veci broj otvorenih tema nego postova ,a te teme su primjer ljudskog debilizma.

I molim vas otvarajte podforum film(ovi) i mobitel(i) i uvedite opciju da se neki podforumi mogu iskljucit da se teme iz tog pf uopste ne vide i ne iskacu.(mozda odskace od teme ali se moze posmatrat ko generalni prijedlog)

Poz,

i edit uvedite prilikom postavljanja teme da u samom procesu iskoci velikim slovima prvo koristi google
exampLe je napisao/la:
Da pitam nešto članove. Ko vama zabranjuje da dižete conteste i teme za diskusiju?
pravila  
Nikola je napisao/la:
pravila  
Napisi mi to pravilo. 
Treba otvoriti konkurs za moderatore ili da ih vi unutar administracije izaberete, pa će i forum živnuti. Ovako niko nema motiva da piše nešto i da se bavi nečim(žalosno, ali je tako). Treba uzeti u obzir i da je škola počela, da se sad privodi kraju I polugodište  Svi vi pričate kako biste unijeli neke novine, a kada uđete u administraciju većina vas ništa ne radi. Iskreno, ja kad sam vidio da neću imati više vremena za gamers kao tokom raspusta, odmah sam napustio poziciju. Tako bi trebali uraditi i sada neki, lahko će se oni prepoznati. Treba prepustiti mjesto onome ko će se truditi. Mislim da bi to ti Adise trebao uraditi tj. razgovarati sa svakim moderatorom za kojeg vidiš da je neaktivan i reći mu šta misliš, bez imalo ustručavanja 
Ne dolazim cesto ovdje tako da nisam kompetentan da ista govorim, ali evo moje neko misljenje.

Udjem na ovaj portal kad mi nesto treba, iskreno, inace me ne interesuje ni sekunde ali bilo je vrijeme kada me interesovalo. Kad sam pisao vijesti, trudio se pomagat i slicno, ali koliko god radis na ovoj stranici ne mozes povecati kvalitet foruma. Nema sanse.

Dzaba svako moguce uljepsavanje interfejsa, popravljanje stvari za koje sam ja predlagao da se poprave prije 4 godine... Kvalitet tema i kvalitet sadrzaja je iskreno jadan. Ovo nema veze s radom administracije kao takvom, ali svejedno hocu da napisem post.

Kad god udjem ovdje svaki put su iste teme na indeksu: problem oko misa, problem oko ovoga, problem oko onoga, [RQ] logo itd.. Svojevremeno kad je tek nastao IF moglo se tamo naci odlicnih tema ali i to su svi furali jedno pola godine i onda zdravo. Jednostavno je takav mentalitet clanova ovdje (a i mene u posljednje vrijeme): nisu oni ovdje da bi napisali neki kvalitetan post, vodili diskusiju.. ovdje su ako im nesto treba, dat link za program, skinut im drajvere i slicno i upravo zbog toga ovakvi portali na nasim prostorima propadaju. Srecom g.ba se nece ugasiti u skoriju buducnost jer ce uvijek nekom trebat neka sitnica  Naravno cast izuzecima, ali takvih je vrlo malo.

Evo, ja nisam ulazio godinu dana i kada sam jednom prije mjesec dana se ulogovao... Nista se nije promijenilo. Fizicki da, ali forum je ostao apsolutno isti kao da je vrijeme stalo.

I za to nije kriva administracija, krivi su clanovi. To je jedina mana ovog portala, a i ona koja se vrlo tesko popravlja 

i usput kad skontas, ti skile da si uzeo radit na bug.hr ili nekom vecem portalu (nebitno da li je vezan za kompjutere), postao bi bog i batina . ne znam kako ti se da deverat ovdje ovoliko, otkud ti strpljenja 
Cloud je napisao/la:
Ne dolazim cesto ovdje tako da nisam kompetentan da ista govorim, ali evo moje neko misljenje.

Udjem na ovaj portal kad mi nesto treba, iskreno, inace me ne interesuje ni sekunde ali bilo je vrijeme kada me interesovalo. Kad sam pisao vijesti, trudio se pomagat i slicno, ali koliko god radis na ovoj stranici ne mozes povecati kvalitet foruma. Nema sanse.

Dzaba svako moguce uljepsavanje interfejsa, popravljanje stvari za koje sam ja predlagao da se poprave prije 4 godine... Kvalitet tema i kvalitet sadrzaja je iskreno jadan. Ovo nema veze s radom administracije kao takvom, ali svejedno hocu da napisem post.

Kad god udjem ovdje svaki put su iste teme na indeksu: problem oko misa, problem oko ovoga, problem oko onoga, [RQ] logo itd.. Svojevremeno kad je tek nastao IF moglo se tamo naci odlicnih tema ali i to su svi furali jedno pola godine i onda zdravo. Jednostavno je takav mentalitet clanova ovdje (a i mene u posljednje vrijeme): nisu oni ovdje da bi napisali neki kvalitetan post, vodili diskusiju.. ovdje su ako im nesto treba, dat link za program, skinut im drajvere i slicno i upravo zbog toga ovakvi portali na nasim prostorima propadaju. Srecom g.ba se nece ugasiti u skoriju buducnost jer ce uvijek nekom trebat neka sitnica  Naravno cast izuzecima, ali takvih je vrlo malo.

Evo, ja nisam ulazio godinu dana i kada sam jednom prije mjesec dana se ulogovao... Nista se nije promijenilo. Fizicki da, ali forum je ostao apsolutno isti kao da je vrijeme stalo.

I za to nije kriva administracija, krivi su clanovi. To je jedina mana ovog portala, a i ona koja se vrlo tesko popravlja 

i usput kad skontas, ti skile da si uzeo radit na bug.hr ili nekom vecem portalu (nebitno da li je vezan za kompjutere), postao bi bog i batina . ne znam kako ti se da deverat ovdje ovoliko, otkud ti strpljenja 
Nije to mentalitet članova ovdje, nego je to mentalitet našeg naroda  Našem narodu je mrsko da piše nešto, da piše nešto čime bi pomogao mnogima. Ja ovo mogu pričati npr; za knjige vezane za medicinu. 90% udžbenika koje koristim za stručne predmete su napisali srbijanski/hrvatski autori. A vjeruj mi, nisu ih oni pisali nego su uzeli 10 knjiga i iz svake izdvojili po članak, neki svoj zaključak dali i izdali knjigu. Takvo nešto fali našem narodu. Navikli smo da neko drugi radi poslove za nas, dok mi sjedimo i čekamo da taj neko završi nešto što smo i mi bez ikakvih problema mogli završiti. Zbog takvog stava, država nam i jeste u stanju kakvom je(iako nije država u tako lošem stanju kakvom je brojke prikazuju iz mnogo razloga tj. opet zbog mentaliteta naših ljudi) 

Ovdje opet svi očekuju da na temi gdje im treba pomoć dobiju najmanje 20 odgovara koji će im pomoći, ali kada neko drugi digne temu sa sličnim problemom, ovaj što je nekad davno rješio takav problem bojim se da bi teško napisao post vezano za to.

Kad si već spomenuo bug, nešto što sam zapazio tamo na portalu. Ako si tek registrovan, rjetko ko će ti odgovoriti na temu(u većini slučajeva neće niko). Međutim, ako korisnici koji su stariji vide da si ti već napisao par postova i pomogao drugima, vrlo rado će ti pomoći.

Nadam se Adise da nije offtopic 
amsi je napisao/la:
Nije to mentalitet članova ovdje, nego je to mentalitet našeg naroda  Našem narodu je mrsko da piše nešto, da piše nešto čime bi pomogao mnogima. Ja ovo mogu pričati npr; za knjige vezane za medicinu. 90% udžbenika koje koristim za stručne predmete su napisali srbijanski/hrvatski autori. A vjeruj mi, nisu ih oni pisali nego su uzeli 10 knjiga i iz svake izdvojili po članak, neki svoj zaključak dali i izdali knjigu. Takvo nešto fali našem narodu. Navikli smo da neko drugi radi poslove za nas, dok mi sjedimo i čekamo da taj neko završi nešto što smo i mi bez ikakvih problema mogli završiti. Zbog takvog stava, država nam i jeste u stanju kakvom je(iako nije država u tako lošem stanju kakvom je brojke prikazuju iz mnogo razloga tj. opet zbog mentaliteta naših ljudi) 

Ovdje opet svi očekuju da na temi gdje im treba pomoć dobiju najmanje 20 odgovara koji će im pomoći, ali kada neko drugi digne temu sa sličnim problemom, ovaj što je nekad davno rješio takav problem bojim se da bi teško napisao post vezano za to.

Kad si već spomenuo bug, nešto što sam zapazio tamo na portalu. Ako si tek registrovan, rjetko ko će ti odgovoriti na temu(u većini slučajeva neće niko). Međutim, ako korisnici koji su stariji vide da si ti već napisao par postova i pomogao drugima, vrlo rado će ti pomoći.

Nadam se Adise da nije offtopic 
Amsale pereš sa tom politikom.  
exampLe je napisao/la:
Amsale pereš sa tom politikom.  
Nema to veze sa politikom. Ako živim u Bosni i Hercegovini, valjda očekujem i da većina udžbenika bude od autora iz Bosne i Hercegovine, a ne da mi knjige pišu neki Ristići i da umjesto "kihavica", čitam "kijavica"(ovog sam se prvo sjetio ) 
amsi je napisao/la:
Nema to veze sa politikom. Ako živim u Bosni i Hercegovini, valjda očekujem i da većina udžbenika bude od autora iz Bosne i Hercegovine, a ne da mi knjige pišu neki Ristići i da umjesto "kihavica", čitam "kijavica"(ovog sam se prvo sjetio ) 
U BiH po zakonu imaš 3 jezika, i sviđalo se to nama ili ne, možemo pjevat borbeni.

I dosta offtopica, naljutit će se skile. 
Kakve veze ima Ristic sa ovom temom ? Kao i cijeli tvoj post ?
skile je napisao/la:
Kakve veze ima Ristic sa ovom temom ? Kao i cijeli tvoj post ?
"Kad god udjem ovdje svaki put su iste teme na indeksu: problem oko misa, problem oko ovoga, problem oko onoga, [RQ] logo itd"

"Srecom g.ba se nece ugasiti u skoriju buducnost jer ce uvijek nekom trebat neka sitnica"

Valjda možemo zaključiti da je portal u lošijem stanju nego prije zbog toga što 90% korisnika ovdje dolazi kako bi rješavalo svoje neke probleme, a ne da bi pomagali drugima, ne da bi pisali tutorijale, recenzije i sl. To je povezano sa mentalitetom našeg naroda ? Jeste.

"Ja ovo mogu pričati npr; za knjige vezane za medicinu"

Dakle, samo sam ti dao primjer o čemu se radi(spomenuo sam stvari za koje sam siguran) tj. kako je našim ljudima mrsko da pišu nešto.

@example

Znaš dobro šta mislim o tom pitanju, nemoj bezveze da spamamo 
amsi je napisao/la:
"Kad god udjem ovdje svaki put su iste teme na indeksu: problem oko misa, problem oko ovoga, problem oko onoga, [RQ] logo itd"

"Srecom g.ba se nece ugasiti u skoriju buducnost jer ce uvijek nekom trebat neka sitnica"

Valjda možemo zaključiti da je portal u lošijem stanju nego prije zbog toga što 90% korisnika ovdje dolazi kako bi rješavalo svoje neke probleme, a ne da bi pomagali drugima, ne da bi pisali tutorijale, recenzije i sl. To je povezano sa mentalitetom našeg naroda ? Jeste.

"Ja ovo mogu pričati npr; za knjige vezane za medicinu"

Dakle, samo sam ti dao primjer o čemu se radi(spomenuo sam stvari za koje sam siguran) tj. kako je našim ljudima mrsko da pišu nešto.

@example

Znaš dobro šta mislim o tom pitanju, nemoj bezveze da spamamo 
Potpuno se slazem s tobom 

Nisam odavno vidio neki novi tut o necemu 
CrowD je napisao/la:
Potpuno se slazem s tobom 

Nisam odavno vidio neki novi tut o necemu 
neko napise tutorial, nije bitno mod ili user, nema pet odgovora na njega... ne samo oko [TUT] tema nego i o [RQ] temama i raznoraznim kontestima... nije sve ni do administracije kada memberi nece da ucestvuju, iz vecine podforuma je skoro bio neki hajmo reci contest, i u globali 10 postova bude 

kako god, diskusija ponekad koja bude, i ako bude diskusija memberi nece da diskutuju, obicno su to jako mali postovi, cirka 2 recenice "mada i u 2 recenice se moze dosta stvari objasniti"

Cisti primjer nekadasnji mod BannedOTF, po par stranica A4 lista tutova o LoLu, dodju memberi i +1 svaka cast ovo ono, niko konkretno nesto da napise, ili neku kritiku, kakva je onda svrha pisanja tih tutova? nabijes samo jednu temu vise i poneki +1 ako memberi nece da upute tebe na neke nedostatke ako si napisao tut temu recimo.

Trazimo mnogo toga, a dobijemo sve skoro, evo njih mali milion trazilo recenzije, nema 5 recenzija uvrh glave 

a svi mi imamo poneki dio kuci kojeg mozemo opisati u par dobrih recenica i "pasusa" i eto ga recenzija, pazi pricam samo o recenzijama, ima tu jos mali milion stvari, a administracija ti samo moze pomoci u bodovima i aplauzima, ne moze te ona natjerati da pises postove, recenzije etc, evo vidim i aplauzi su izgubili svoje znacenje, malo je osoba da se stvarno potrudi pa da ga dobije, ili ako dobije aplauz ne ponosi se sa njim, a aplauzi su fakticki bili nekada davno po prici membera n01 na portalu, davali ti reputaciju i svasta nesto, nego da ne duljim, moze se danima pisati na ovaj tvoj post o tutovima.
Ne pratim gamers kao prije, ali je očigledno da ga je vrijeme pregazilo, nešto fali.. Jer u periodu kada svako dijete ima kompjuter i igra neku igru, aktivnosti na forumu je manje nego kad je svako 10. dijete imalo kompjuter i internet kući.. Možda treba tražiti razlog u jednostavno neatraktivnosti gamersa na nove generacije, jer stara raja je dolazila radi druženja, nove generacije su drugačije..

Ne bih da pametujem sa nekim idejama, mrsko mi naprezati mozak radi gluposti, ali gamers nije toliko ni loš s obzirom kakve su greške pravljene u vođenju portala od strane balavurdije 

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.