Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Anonymousi planiraju srušiti internet?

980 pregleda · 67 odgovora · otvorena 27.03.2012. u 22:23

Članovi hakerske grupe Anonymous su najavili da će 31. marta ugasiti interneta na nekoliko sati u akciji nazvanoj "GlobalBlackout". Stručnjak za cyber sigurnost Alan Woodward objasnio je BBC-u na koje načine bi hakeri mogli ostvariti ovu svoju namjeru.

Polako se približava 31. mart, dan kada je najavljena akcija "GlobalBlackout" u kojoj bi Anonymousi trebali zaustaviti internet, a rasprave na tu temu sve su češće na brojnim forumima.

Hakeri tvrde da će internet onesposobiti tako što će onesposobiti "Domaine Name System" (DNS), koji ono što upisujete u vaš izbornik prevodi u IP adresu.

Profesor i stručnjak za cyber sigurnost Alan Woodward objasnio je za BBC kako DNS ima 13 servera na vrhu od kojih svaki zasebno komunicira sa nižim nivoom i cijeli proces se nastavlja dalje. Ukoliko se onesposobi jedan ili više tih servera na vrhu nećemo moći koristiti adrese koje inače koristimo.

Hoće li biti išta od ovoga šta vi mislite?

Woodward dodaje i da je moguće da su hakeri locirali te servere na vrhu, pa ih je moguće onesposobiti i pomoću DDOS napada. Riječ je o načinu napada u kojem hakeri serverima šalju previše podataka i dolazi do blokade.

Na isti način srušen je Google 2004. godine te stranice Interpola ove godine. Koliko su ozbiljne prijetnje Anonymousa i hoće li zaista uspjeti u svojoj namjeri saznati ćemo 31. marta.
evo ja sam konto da izbacim zemaljsku kuglu iz njene ose i probacu to da uradim 01.Aprila oko 16:54h po lokalnom vremenu ako neko hoce da mi se pridruzi neka pocne da pije pivo tacno u to vrijeme.
Ha-ha ,svaka cast ako uspiju :P :P
Sve je to pi***n dim ! :D
ma nafurali se neki hakercici da mogu srusit internet, nije to ejsovanje u csu
samo nek mene za karinu ufate
nameek je napisao/la:
samo nek mene za karinu ufate
ćaogštaimakakosi?

čuosamdaimašmalukarudasedružimodafuqisthis?
Da ga oce vala bas oborit ,da izadju ovi zombiji malo iz kuce na poligon opet ,da igramo fuce i da se zezamo ko nekad
isto kao i sto su fb oborili , ovakve teme bi trebalo zabranit na g.ba , ovo su supljaci samo taki
areef je napisao/la:
ćaogštaimakakosi?

čuosamdaimašmalukarudasedružimodafuqisthis?
areef me owno , al jako :S
Ne znam odakle vam ovo ... ali to je to kad pratite objave po youtube i facebooku od nekakvih kretena sto zele viewe ili lajkove ... na deepwebu nema nikakve diskusije o ovome,na svim anon stranicama nista novo nije objavljeno cak niti naglaseno tako da bih volio da se ova tema jednostavno locka jer nema misla dalje komentarisati
Oni ne planiraju da zauvjek sruse internet, vec da u stilu nekog bunta pokazu vaznost interneta svijetu i ljudima koji su odgovorni za SOPA i ACTA rezolucije.

Iako to urade (sto cisto sumnjam) trajace max 1h
Sto se mene tice nek i struju iskljuce HAHAHAHHAHAHAHA

btw : Vise ga i oni preseravaju
Smajke_ je napisao/la:
Najavljivali su 2 mjeseca da ce oboriti facebook i na kraju ?

na kraju smo svi imali 20 minuta spor facebook i to je to od 2mjeseca najavljivanja.

Ja iskreno ne vjerujem da ce uspjeti u ovome jer kad facebook nisu uspjeli oboriti da uspju citav internet ?

Ali koliko su glupi, da nije interneta za njih niko ne bi znao a oni lafo nesta obaraju.

Nek rade sta hoce sad ce ljepse vrijeme napolju ni ne treba mi net.

Spica bi bilo da obore , opet u ulici 24/7
E malo si se zaebo, iskreno dali ce ici obarati net ili nece nemam pojma , nevjerujem al vidjet cemo, a kaj se tice interneta ocito nemas blage veze o nekim stvarima pa zato i pricas o njima da su glupi. Da ti samo znas kakav internet postoji koji je 6 dimenzija od ovoga na koji ti ides odljepio bi, zato pst i uzivaj u ovome kaj imas.
ma bjez ba
To nije moguće
Raja moja draga novi sam , za ovu temu sto ste pisali ... :D
SVE JE MOGUCE zasto da ne za port imaju port scanner nije to puno tesko koliko vi mislite :D AkoBogda do 31. izigrajte se igrica i onda bacite kompjuter ko 5 maraka niz miljacku , ali po ovome sto su obarali u ovih zadnjih 2-3 mjeseca sve je moguce.,tako da RAJA 31 se necemo ovdje sastati garannt.9-)
zero66 je napisao/la:
Raja moja draga novi sam , za ovu temu sto ste pisali ... :D
SVE JE MOGUCE zasto da ne za port imaju port scanner nije to puno tesko koliko vi mislite :D AkoBogda do 31. izigrajte se igrica i onda bacite kompjuter ko 5 maraka niz miljacku , ali po ovome sto su obarali u ovih zadnjih 2-3 mjeseca sve je moguce.,tako da RAJA 31 se necemo ovdje sastati garannt.9-)
HAHHHAHAAHHAHAHA kakav bolan port scanner znaš li ti o čemu pričaš HAHAHAHHAHAAHHAHAHA

NISTE NORMALNI MAME MI
Sirutka je napisao/la:
Treba malo vani izac nek sruse j**o vas internet, ja mislim da bi Brix crko' vec drugi dan
Tako je druze.. J**o internet... Vidi nas, nismo nigdje dospjeli.. A tek ova djeca od 10 godina!?

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.