Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

internet prevarant

581 pregled · 40 odgovora · otvorena 08.03.2012. u 22:18

pozdrav, samo da kazem odmah da odgovore samo ozbiljne, zrele osobe, ne klinci bez 2 čiste u glavi.
preko PIK-A sam dogovorio razmjenu dva artikla sa nekim ispostavit će se lopovom, naravno ostao sam kratkih rukava, nije riječ o nekoj velikoj sumi, nekih 40-50 KM, no ono sto me nervira je cinjenica da mrzim kad me netko pravi budalom i to jednostavno ne podnosim.
postoji li ikakva korist da ga prijavim policiji? imam ime, prezime i adresu, udaljen je nekih 300-400km od mene, a da je blize davno bi mu grkljan izvadio...
ponavljam da mi se djeca i debili ne javljaju.
Prvo otidji na njegov profil na piku prijavi ga administraciji i objasni u cemu je problem da ne skama nikog vise.

Eh sad ne znam da probas da odes u policiju kako ce ti vjerovat i to sve.
Nista ne mozes sa policijom, ali mozes ga prijaviti na PiKu i biti ce oznacen kao prevarant a i banovan. Osim toga malo mozes uciniti osim da mu odes do kuce i udesis ga posteno
Aldin je napisao/la:
Prvo otidji na njegov profil na piku prijavi ga administraciji i objasni u cemu je problem da ne skama nikog vise.

Šta će mu obristi acc i to je to? Lik je uzeo pare pa ti gledaj ne možeš mu ništa. 400km pređeš ubiješ ga za 50KM ~.~.

Halali
Aldin je napisao/la:

zajebao je jos jednog lika za 350 km. prijavio sam ga administraciji ali ne znam koliko su azurni...
zato i pitam to za policiju, koliko su sposobni ne bi me cudilo nista.
Bog ce to njemu vratiti

Uglavnom, najbolje ti je samo da ga prijavis PIK administraciji, jer zbog tih 50KM da ides njemu, pa potrosit ces toliko goriva, i vise dok dodjes do njega

Policija naravno, koliko je "ozbiljna", reagovat' ce, ali samo se nadaj

Tuziti ga jedino mozes ako imas adekvatne dokaze.
Odes fino i iscasis mu rebro onako iz zajebancije ,a natuhas ga da mu obloge budu oko 40-50 marki8 ;)
2X3me je napisao/la:
Nista ne mozes sa policijom, ali mozes ga prijaviti na PiKu i biti ce oznacen kao prevarant a i banovan. Osim toga malo mozes uciniti osim da mu odes do kuce i udesis ga posteno :)
da mi je blize grkljan bi mu izvadio, sreca njegova da zivi u vukojebini zvana kozarska dubica, vjerovatno on i jos 2 koze s njim.
Prijaviš ga samo PIK administraciji i zamoliš da oni to proslijede policiji jer oni to mogu uraditi pošto postoje tzv. logovi gdje mogu pogledati sve porue i sl. materijal što bi moglo poslužiti kao dokaz
mihic je napisao/la:
da mi je blize grkljan bi mu izvadio, sreca njegova da zivi u vukojebini zvana kozarska dubica, vjerovatno on i jos 2 koze s njim.
pa to samo moze bit tvoja greska ako te lik zajebao ha ya
zna se kako se radi
artikal pouzecem se salje
plati se pouzecu(otvoris fino vidis sta si dobio,testiras itd)
a ne neke zamjene de ti meni posalji pa cu ja tebi bla bla bla
to samo sa likovima koji imaju neku reputaciju na PIKu
jbg naroda svakakvog ima i trebas se cuvat nije to ebay pa da mu mozes nesto,PIK ti je ko pijaca jarane xD
mihic je napisao/la:
zajebao je jos jednog lika za 350 km. prijavio sam ga administraciji ali ne znam koliko su azurni...
zato i pitam to za policiju, koliko su sposobni ne bi me cudilo nista.
Ne kontam kako te zajebo, ako si mu slao poštom on mora platiti pouzečem znači kad primi robu odmah mora platiti poštaru.
Ma zajebi to prijavljivanje administraciji.Sta ce oni? Banovat ga i to je to, a moze on naprvit jos profila kolko hoce, promijeni ip i boli ga racku.

Sto se policije tiče, čisto sumnjam da mogu (čitaj mogu i hoće) išta uraditi.

Jedino otić i podbit mu bubrege xd
mersimthebody je napisao/la:
zna se kako se radi
jbg naroda svakakvog ima i trebas se cuvat nije to ebay pa da mu mozes nesto,PIK ti je ko pijaca jarane xD
sto je nazalosnije lik je imao onu medalju, vertifikovao mobitel i sve... ali izgleda ni to ga ne sprijecava.
mozda sam kriv sto sam vjerovao ali se iskreno nisam nadao da neko moze podjonit obraz toliko i varati ljude preko interneta za 30-40 km.
ma dabogda nikad vise ne vidio ruter ali ovo ce ga doci glave...
zna se kako se radi
To j ono sto sam rekao, mislim da policija i nema neke nadležnosti za pik.ba tu j**e ko koga hoće i kako hoće.
Nije ko ebay, tu te sjebe, prijavis, dobijes pare nazad sve regulisano :D
tiok je napisao/la:
Ma zajebi to prijavljivanje administraciji.Sta ce oni? Banovat ga i to je to, a moze on naprvit jos profila kolko hoce, promijeni ip i boli ga racku.

Sto se policije tiče, čisto sumnjam da mogu (čitaj mogu i hoće) išta uraditi.

Jedino otić i podbit mu bubrege xd
Ako mu odbije bubrege onda on ima belaj sa policijom.

Odi u policiju i prijavi ga daj pik profil pa će oni istražiti reci da je prevarant da vara ljude za pare.
pN je napisao/la:
Ako mu odbije bubrege onda on ima belaj sa policijom.

Odi u policiju i prijavi ga daj pik profil pa će oni istražiti reci da je prevarant da vara ljude za pare.
Mislis da ce nasa policija istražit nekog lika na piku ?
HAHAHAHAHAH brate moj lijepo me nasmija ;)

http://www.sarajevo-x.com/vijesti/crna-hronika/policajci-na-ulazu-u-donji-vakuf-preticali-na-punoj-liniji/120308183
Toliko o nasoj policiji ;)
tiok je napisao/la:
Mislis da ce nasa policija istražit nekog lika na piku ?
HAHAHAHAHAH brate moj lijepo me nasmija ;)

http://www.sarajevo-x.com/vijesti/crna-hronika/policajci-na-ulazu-u-donji-vakuf-preticali-na-punoj-liniji/120308183
Toliko o nasoj policiji ;)
ni ja nista ne ocekujem od ove sjebane policije, sumnjam da 2 osobe u onoj stanici znaju upaliti komp.

obratio se administraciji, trazio broj moba jer ga je vertifikovao al ga kao ne mogu dati zbog "zastite privatnosti korisnika". nije bitno sto lopov vara narod, je**m ti i drzavu i iskrivljena pravila.
mihic je napisao/la:
sto je nazalosnije lik je imao onu medalju, vertifikovao mobitel i sve... ali izgleda ni to ga ne sprijecava.
mozda sam kriv sto sam vjerovao ali se iskreno nisam nadao da neko moze podjonit obraz toliko i varati ljude preko interneta za 30-40 km.
ma dabogda nikad vise ne vidio ruter ali ovo ce ga doci glave...
ma jarane kazem ti ljudi svakakvi jbg,mene je lik zajebao za jedne slusalice sto sam davno uzeo,neke bezicne xD dosle mi ono karina ne radi(tad sam budala jos radio sa postom obicnom) a ovako city expres mi dodje pred vrata otvorim provjerim valjal sve, a znam sad vrlo dobro i vozaca pa imam fore cijeli dan provjerit jel sve uredu ako nije nazovem njega i on meni pare vrati a njemu njegovo smeće
Sta pricate nebuloze kad se ne razumijete ?

Pik.ba ne odgovara za vase ispade i prevare

Ne mozes nista sad jarane,nece ti vratiti pare sigurno , a ti ubuduce pazi skim poslujes. I jos nesto : AKo je on udaljen 400km od tebe , gdje on zivi onda ?
ma jarane kazem ti ljudi svakakvi jbg,mene je lik zajebao za jedne slusalice sto sam davno uzeo,neke bezicne xD dosle mi ono karina ne radi(tad sam budala jos radio sa postom obicnom) a ovako city expres mi dodje pred vrata otvorim provjerim valjal sve, a znam sad vrlo dobro i vozaca pa imam fore cijeli dan provjerit jel sve uredu ako nije nazovem njega i on meni pare vrati a njemu njegovo smeće :D
To je to, 50% je kriva "zrtva" radi nacina preuzimanja, city expres jedino ispravno.
zAAz je napisao/la:
Sta pricate nebuloze kad se ne razumijete ?

Pik.ba ne odgovara za vase ispade i prevare

Ne mozes nista sad jarane,nece ti vratiti pare sigurno , a ti ubuduce pazi skim poslujes. I jos nesto : AKo je on udaljen 400km od tebe , gdje on zivi onda ?
znam da pik ne odgovara, ali mi je potpuno glupo da ne mogu ostaviti broj mobitela korisnika zbog neke kvazi zastite privatnosti, vise stite lopove i prevarante nego obicne i normalne ljude.
zivi u kozarskoj dubici, to 400 nisam mislio doslovno, ali ionako je bogu iza nogu.
ne treba mi nikakve pare, nego ruter koji mi je ukrao, iako ponavljam da mi nije ni do njega, da me je zamolio i rekao da mu toliko treba i da nema 20 maraka da kupi neki polovan poslao bi mu mozda, ali eto ispostavilo se da je obicni klosar i lopov, lika 2 dana poslije prevari za neki iphone 350 km. ipak su to ozbiljnije pare... ko zna mozda ce sutra nekoga za jos vece??

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.