Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Poništeno pitanje 20 bodova

Internet/Problem/Poludio

213 pregleda · 7 odgovora · otvorena 12.04.2012. u 16:19

Dao bi i vise boba ali kriza zahvatila i nas u EU.

Problem je sledeci,
zadnjih par dana gubim konekciju nonstop, prekidi se desavaju svakih 10-15 minuta i ne traju duze od 1-2 minute.
E sad, na ruteru mi svijetli lampica od neta, na taskbaru mi ne izlazi onaj uzvicnik na konekciji, kad odem na karticu onu pise
This device is working properly. Odradim speedtest normalan internet 10Mbs/1Mbs ping 10
Sta je fora onda ???

Kad kliknem na taskbaru onu ikonicu izadje mi ovo

Znaci upaljen mi komp 9 sati, u tih devet sati izgubio sam net jedno 30 puta, sad mene zbunjuje ovde ova satnica, meni seansa traje 9 sati a gubim net nonstop, zar ne treba ona da se resetuje kod gubitka neta.
Ajte vi sto se razumijete oko kompjutera pojasnite mi ovo, jer ja sto vise mislim vise me glava boli
hmm ,ako ti se tu ne resetuje znaci da je do neta.
Ja sam imao takav slucaj prije par dana, ljudi mi dosli iz BHTELECOMa i postavili novu konekcju.

Nazovi 1444 i reci da ti se konekcija izbacuje
dj_mixi je napisao/la:
hmm ,ako ti se tu ne resetuje znaci da je do neta.
Ja sam imao takav slucaj prije par dana, ljudi mi dosli iz BHTELECOMa i postavili novu konekcju.

Nazovi 1444 i reci da ti se konekcija izbacuje
O kakvom btelecomu pricas, ne koristi on to.

Fail sine.
promjeni switch, ak se isto desava nazovi provajdera i prci mu sve po spisku dok ti ne rijese problem...
Extornia je napisao/la:
O kakvom btelecomu pricas, ne koristi on to.

Fail sine.
prvo on nije spomenuo koji mu je provider, dakle ja sam stavio kao BhTelecom posto ga ja koristim, valjda je normalno da cu staviti svoj provajder nego izmisljat tamo neke druge.

Ovo nije FAIL degenu, vec je normalan savjet.
A to sto si ti mene citirao i napisao samo "FAIL" a nisi nikakvo rjesenje predlozio, e to je vala BIG FAIL
Ajmo se potuc' ko je ovde fejlo ?

@topic isti problem sam imao,nazvao sam svog provajdera dosli ljudi zamjenili modem i rjeseno...Znaci meni je bilo do modema a postojala je i mogucnost da su se kablovi uzjebali od starosti.
Niko od nas ne radi u tvom ISPu pa ti ne može doći i provjeriti ispravnost opreme.Nazovi ISP i riješi problem.
Instaliraj zadnje drajvere za ruter, modem i port

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.