Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Anonymousi planiraju srušiti internet?

980 pregleda · 67 odgovora · otvorena 27.03.2012. u 22:23

Članovi hakerske grupe Anonymous su najavili da će 31. marta ugasiti interneta na nekoliko sati u akciji nazvanoj "GlobalBlackout". Stručnjak za cyber sigurnost Alan Woodward objasnio je BBC-u na koje načine bi hakeri mogli ostvariti ovu svoju namjeru.

Polako se približava 31. mart, dan kada je najavljena akcija "GlobalBlackout" u kojoj bi Anonymousi trebali zaustaviti internet, a rasprave na tu temu sve su češće na brojnim forumima.

Hakeri tvrde da će internet onesposobiti tako što će onesposobiti "Domaine Name System" (DNS), koji ono što upisujete u vaš izbornik prevodi u IP adresu.

Profesor i stručnjak za cyber sigurnost Alan Woodward objasnio je za BBC kako DNS ima 13 servera na vrhu od kojih svaki zasebno komunicira sa nižim nivoom i cijeli proces se nastavlja dalje. Ukoliko se onesposobi jedan ili više tih servera na vrhu nećemo moći koristiti adrese koje inače koristimo.

Hoće li biti išta od ovoga šta vi mislite?

Woodward dodaje i da je moguće da su hakeri locirali te servere na vrhu, pa ih je moguće onesposobiti i pomoću DDOS napada. Riječ je o načinu napada u kojem hakeri serverima šalju previše podataka i dolazi do blokade.

Na isti način srušen je Google 2004. godine te stranice Interpola ove godine. Koliko su ozbiljne prijetnje Anonymousa i hoće li zaista uspjeti u svojoj namjeri saznati ćemo 31. marta.
Pa zar oni nisu bili protiv SOPA-e i AKTE zašto sada ruše internet To mi je bezveze stvarno.
Ma pucaju u prazno ja mislim da od ovoga nema nista 9-)
Nemoj mi to radit
Treba malo vani izac nek sruse j**o vas internet, ja mislim da bi Brix crko' vec drugi dan
prvi april bla bla
Ne kontam šta imaju od toga
Nadam se da će ga ugasiti na više od 30dana.
risk je napisao/la:
Ne kontam šta imaju od toga
A šta imam ja od toog, kad mi nije daoo bog, da te sretnem raniijee, da ti kažem šta mi jee...
Gdje će tad srušiti, 1 april mi rođendan

aBd da sruše na 10 dana, da se ovi objese i zivimo rahat.
Isto tako su nedavno nesto pricali, ma nista od tog.
Hahah idola, sad su presli svaku mjeru, chu internet da sruse, keep dreaming my niggas :3
Najavljivali su 2 mjeseca da ce oboriti facebook i na kraju ?

na kraju smo svi imali 20 minuta spor facebook i to je to od 2mjeseca najavljivanja.

Ja iskreno ne vjerujem da ce uspjeti u ovome jer kad facebook nisu uspjeli oboriti da uspju citav internet ?

Ali koliko su glupi, da nije interneta za njih niko ne bi znao a oni lafo nesta obaraju.

Nek rade sta hoce sad ce ljepse vrijeme napolju ni ne treba mi net.

Spica bi bilo da obore , opet u ulici 24/7
Da ga oce ugasit skroz bio bi najrahatnij.
Nisam fudbala poigro odkad svi u selu imaju internet
Nema teoretske šanse da obore internet.

Razlog što

1. Ne znaju gdje se nalaze serveri.
2. Ne znaju ip od tih servera.
3. 13 DNS servera po čitavome Svijetu i baš da oni nađu ?

I što bi oni ukinuli internet kad su samo protiv S.O.P.E ?
Malo je glupo to al haj.

btw : i volio bi kad bi npr mogli bilo bi nekako ljepše bez neta :d
Baš bi bilo furka da se ugasi malo.Da osjetimo ona stara vremena
31. gase jer je tada i "Save the Earth" akcija u kojoj se želi spasiti nešto od naše Zemlje,znači sva elek. struja,koja je nepotrebna da se izgasi barem na par minuta.
Kako će internet oboriti ne kontam ama baš ne kontam , ako ko konta nek se javi .....
Al' da sruse internet, halooo jestel vi normalni
PAĆENICI .... SAMI SU LJUDI POTVRDILI DA TO NIKADA NE BI URADILI ! HVALA CAO ! JOIN BLACK MARCH !

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.