Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[TUT] Deepweb (Darkweb)

284 pregleda · 17 odgovora · otvorena 13.03.2012. u 00:11

E ovako, neznam dali jeste ili niste upoznati sa cinjenicom da postoji totalno drugaciji internet od ovoga koji svi poznajete i kojim se svi sluzite a to je Deepweb (Darkweb) preko TOR-a .

E sad, neznam koliko ste s tim upoznati i koliko znate o tome ali evo jedan mali tutorijal kako mu pristupiti i sta je zapravo TOR, onion domene i jos mnogo toga.
Pa krenimo.

Deepweb (Darkweb) je posebno druga dimenzija interneta od ovoga kojim se koristite, i stranice koje se nalaze tamo ne postoje za google , bind-u ili bilo koju drugu trazilicu kojom se sluzimo. Tor je mnogo veci internet od ovoga kojim se koristite, recimo beveze sad govorim ovdje ima 25 siteova za filmove tamo ih je 100 , et samo radi usporedbe, to je internet bez cenzure i ne postoji stvar koje tamo nema.
To je internet na principu skrivanja identiteta i surfanja kroz razne proxy servere koji su medjusobno povezani filtriranjem kroz razne portove i druge proxije raznih usera Tor interneta.

E sad, naravno:
-Dobra strana je to da ukoliko trazite filmove , e-knjige , muziku, ma bilo sta nadjete jako brzo i skine se cak mogu rec i prebrzo (ovisi o seederima i na kojem ste proxiju ), naravno tu se mogu nac i jako dobre druge stvari koje su vam potrebne . i bez problema dodjete do otvorenih rasprava , dokumenata i zakona bez cenzure (koji vam mogu pomoci pravno) i jos stvarno mnogo toga. Totalna anonimnost u surfanju, to znaci da ukoliko se zelite tamo bavit ilegalom tesko se moze otkriti s koje lokacije ste pristupili internetu.

Lose strane a i na sta vas moram moralno upozoriti je to da je to open source internet gdje borave i hackeri, mnogobrojni virusi spyware-i i malware-i , pedofili, ubojice, prodavaci raznih droga pa cak i ubojica (nebiste vjerovali ali da, i to otvoreno) i pazite na kakve siteove idete . Isto tako se bolje zastitite ukoliko mislite ici tamo jer je to raj za Hackere koji mogu koristiti vasu web kameru da vas gledaju, koji mogu doci do vasih cookeija (fileovi koji cuvaju vase podatke tipa username i passworda vaseg maila, facebooka, ili bilo kojeg drugog sitea na koji ste registrirani tako da je moj prijedlog ako mislite testirati da izbrisete cookise i iskopcate kameru sa PC-a a isto tako da ne posjedujete nista korisno na vasem PC-u tipa fileova gdje su upisane lozinke ili bilo kaj drugo). Isto tako morate se jako dobro zastititi jer ukoliko se ne zastitite , mozete vrlo brzo ostat uskraceni za PC koji koristite.
Dogodio se napad na TOR i doslo se do popisa od 10-30 000 korisnika TOR-a koji su zavrsili na policiji na ispitivanju (nezna se tocna brojka). Isto tako ukoliko zapnete nekom hackeru za zub vasi podatci ce najvjerojatnije zavrsiti na policiji pa i vi nakon kraceg vremena.

Isto tako ukoliko i dodjete na "drugu" stranu interneta vidjet cete jednu puno drugaciju stvar i razliku izmedju ova 2 virtualna svijeta a to je ta da tamo ne postoje imena stranica poput googla, youtuba , tj normalna imena stranica a niti postoje net,com,hm, itd domene nego su stranice enkriptirane i sadrze 16 izprepletenih slova i brojeva koje zavrsavaju domenama .onion, .tor2web i jos neke druge . Te stranice necete nac na googlu ukoliko bas ne napisete .onion ali kada budete htjeli pristupiti toj stranici necete moci bez da se spojite na TOR.

KAKO DOC TAMO:

1.Samo i jedino sta trebate napraviti je skinuti si TOR browser koji je na ovom linku: LINK UKLONJEN RADI PRAVILA
ili tor add-on za vas mozzila browser s tim da vam je potreban i greasmonkey koji filtrira skripte ili jednostavno staviti tor toolbar: LINK UKLONJEN RADI PRAVILA

2. KRENITE surfat od hidden wikipedije jer ste tek pocetnik al svejedno pazite sta klikate. a ovo je link : LINK UKLONJEN RADI PRAVILA

Nekoga ce traziti da otvori port na routeru sto cete morati (AKO VAS TRAZI) napraviti i onda krenuti u pustolovinu.

Evo vam jos dva sitea gdje mozete vidjeti neke dobre siteove tamo vezane za stvari koje trazite i jedna trazilica orion siteova:

LINK UKLONJEN RADI PRAVILA

LINK UKLONJEN RADI PRAVILA

**** IDETE NA VLASTITU ODGOVORNOST****

Ja sam tamo vec preko godinu dana i nisam do sada imao nikakvih problema a koristim : firewall + avast i otvoren port na routeru za bolju anonimnost jer kada imate otvoren port onda imate open internet za sve i lose i dobro ali i za to da se vasa konekcija bolje i lakse filtrira medju mnogobrojne druge i teze se moze doci do vas.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja, slobodno pitajte ;)
Predlažem ti da iz posta izbacis link do HW.
Predlažem ti da iz posta izbacis link do HW.
Nisam znao za ovo,pravo interesantno,iako se malo "bojim" otici na ove sajtove/domene,nemam iskustva a kazes da mogu lako zapasti "hakeru za zub" sta onda.... ili jos gore,ubici :/
_oma_ je napisao/la:
Nisam znao za ovo,pravo interesantno,iako se malo "bojim" otici na ove sajtove/domene,nemam iskustva a kazes da mogu lako zapasti "hakeru za zub" sta onda.... ili jos gore,ubici :/
zamisli zapadnes pedofilu i dodje i izroka te do iznemoglosti...
kolko je dobro ovo toliko i nije...
The Internet Bronx.
Idem ovdje cesto kad mi nesto zatreba , ima i fin forum darkbb ima sve na njemu tutoriali za sql injection , carding itd. ali nemam ja nista od toga. Najvise koristim onako citam textove neke ili skidam programe neke . Ne idem po bolesnim siteovima neki random 3wfgwr254b45u356.onion hahaha

Ima jedan dobar site ljudi pisu sve sto ih muci anonimno pa se jadaju pa zajebaju itd. :D Nije to toliko lose ako znas to da koristis
Daleko od toga, mozes se nekom zamjeriti, samo pazi da se ne zamjeris krivoj osobi. A ako si pametan i ne previse znatizeljan onda nemas briga, pazis gdje ides i sta radis ako shvacate kaj ocu reci ;)
Malo prenapuhana prica ...

Mozes ovo posmatrat kao neki cloud firewall ili nesto u tom smislu, ali s malo jos razmisljanja kad kazes niko e onda je to glupost totalna, mislis li da vlasnici ovih servera ne mogu skontat gdje si i sta si ? )))

Cisto logikom ici, kad zatrazis stogod od nekog servera, taj server mora znati gdje da posalje podatke )) Komunikacija mora biti dvosmjerna da bi se uspjesno obavljao normalni rad ...
LoKi je napisao/la:
Malo prenapuhana prica ...

Mozes ovo posmatrat kao neki cloud firewall ili nesto u tom smislu, ali s malo jos razmisljanja kad kazes niko e onda je to glupost totalna, mislis li da vlasnici ovih servera ne mogu skontat gdje si i sta si ? :))))

Cisto logikom ici, kad zatrazis stogod od nekog servera, taj server mora znati gdje da posalje podatke :))) Komunikacija mora biti dvosmjerna da bi se uspjesno obavljao normalni rad ...
u tome i je stvar da ti kada se spajas na to onda otvaras port na routeru i automatski te prebacuje na drugi proxy server i svakih toliko ti se mjenja IP adresa ukljucujuci da mozes ju i sam probjeniti prebacivajuci se na drugi proxy server, o tome se i radi da komunikacija sa serverima postoji ali kako se mjenjas proxyje i IP adrese ti se teze moze uci u trag, daleko od toga, postoji naravno nacin da ti se udje u trag ali teze nego na ovom internetu
Nije to nikakav novi internet, koliko sam skontao malo komplikovaniji VPN, glupost cista .... I ne razumijem u cemu je razlika jeli teze ili lakse da ti se udje u trag, kada se nakane da ti udju u trag uci ce vjeruj mi ....
LoKi je napisao/la:
Nije to nikakav novi internet, koliko sam skontao malo komplikovaniji VPN, glupost cista .... I ne razumijem u cemu je razlika jeli teze ili lakse da ti se udje u trag, kada se nakane da ti udju u trag uci ce vjeruj mi ....
Za mene i ostale korisnike nije novi, al za ljude koji nemaju pojma o tome i nisu culi za to je novo. Vjeruj mi, velika je razlika
spaljoza je napisao/la:
Za mene i ostale korisnike nije novi, al za ljude koji nemaju pojma o tome i nisu culi za to je novo. Vjeruj mi, velika je razlika
Nemoj me pogresno shvatit  al ne mozes se tako razbacivat bombasticnim najavama... novi internet .... pa tako je onda i P2P bio novi internet ? Novitet jeste al novi internet nije ) Jedina razlika je sto se cesto mjenjaju rute i ima enkripcija na njima ... A sve druge stvari ... pa to mozes napravit i sa obicnim hamachijem ....
LoKi je napisao/la:
Nemoj me pogresno shvatit :) al ne mozes se tako razbacivat bombasticnim najavama... novi internet .... pa tako je onda i P2P bio novi internet ? Novitet jeste al novi internet nije :)) Jedina razlika je sto se cesto mjenjaju rute i ima enkripcija na njima ... A sve druge stvari ... pa to mozes napravit i sa obicnim hamachijem ....
Ma ne shvacam ja tebe krivo, al ti samo kazem da je to novi internet za regular korisnike interneta koji su do danas mislili da samo to ima kaj je pred ocima, i za njih je sve ovo novo , dok za nas ne. Isto tako velika je razlika kada si ti na jednom routeru proxy serveru i napravis pi******u i ulove te brzo bez problema, a drugo je kada mjenjas proxyje ko cigarete u ustima svakih pol sata pa ti se i teze udje u trag, a kaj se tice hamachija , o tome bi se dalo diskutirati, al to nije za ovu temu ;)

P.S. di sam ja napisao da je to brand new internet ? gledam i ne vidim majkemi :D
spaljoza je napisao/la:
Ma ne shvacam ja tebe krivo, al ti samo kazem da je to novi internet za regular korisnike interneta koji su do danas mislili da samo to ima kaj je pred ocima, i za njih je sve ovo novo , dok za nas ne. Isto tako velika je razlika kada si ti na jednom routeru proxy serveru i napravis pi******u i ulove te brzo bez problema, a drugo je kada mjenjas proxyje ko cigarete u ustima svakih pol sata pa ti se i teze udje u trag, a kaj se tice hamachija , o tome bi se dalo diskutirati, al to nije za ovu temu 

P.S. di sam ja napisao da je to brand new internet ? gledam i ne vidim majkemi 
Nije to nikakva prednost ... Cak imas addon za mozilu proxy bounceri, svaki zahtjev koji saljes serveru kacis se na drugi proxy ( doduse onda imas problema sa sesijama na pojedinim stranicama gdje si registrovan/ulogovan al nejse ). Ja i dalje stojim pri tezi da je to VPN ( Virtual Private Network ) sa naglaskom na vecu anonimnost... ) Isto tako prema zakonu kakav jeste u BiH cak i da imam sve crackovano ( sto i imam xD ) ne mogu mi nista:

"Posjedovanje primjerka kompjuterskog programa u komercijalne svrhe za koji se zna ili se osnovano sumnja da povrjeđuje autorsko pravo"

"Distribucija primjeraka kompjuterskog programa za koji se zna ili za koji se osnovano sumnja da povrjeđuje autorsko pravo"

Znači ovaj zakon na mene kao privatnog korisnika se ne odnosi dokle god ne pravim distribuciju softvera, u prevodu mogu skidat sta god zelim i odakle god zelim pa makar to bilo i warez i instaliram i koristim i ne mogu mi nista pa onda kazem nek slobodno me i nadju ))
LoKi je napisao/la:
Nije to nikakva prednost ... Cak imas addon za mozilu proxy bounceri, svaki zahtjev koji saljes serveru kacis se na drugi proxy ( doduse onda imas problema sa sesijama na pojedinim stranicama gdje si registrovan/ulogovan al nejse ). Ja i dalje stojim pri tezi da je to VPN ( Virtual Private Network ) sa naglaskom na vecu anonimnost... :)) Isto tako prema zakonu kakav jeste u BiH cak i da imam sve crackovano ( sto i imam xD ) ne mogu mi nista:

"Posjedovanje primjerka kompjuterskog programa u komercijalne svrhe za koji se zna ili se osnovano sumnja da povrjeđuje autorsko pravo"

"Distribucija primjeraka kompjuterskog programa za koji se zna ili za koji se osnovano sumnja da povrjeđuje autorsko pravo"

Znači ovaj zakon na mene kao privatnog korisnika se ne odnosi dokle god ne pravim distribuciju softvera, u prevodu mogu skidat sta god zelim i odakle god zelim pa makar to bilo i warez i instaliram i koristim i ne mogu mi nista pa onda kazem nek slobodno me i nadju :)))
tako je i kod nas u HRv, ali svejedno, cemu riskirati , ovako se rijesis moka barem nekih, a isto tako kada i stavis addon imas neke probleme, ovdje nemas ;)
Zanima me ovo strasno,evo ko oce jos par informacija,upravo gledam ovaj YT Video.

Znaci ovo nije stvar za zafrkanciju,ovdje se otvoreno prica o ubistvima,prodaju droge,oruzja i ostalih visoko ilegalnih stvari,sto je najgore mozes upasti u oko ili najvecim hakerima ili najvecim ubicama na sviijetu ili se zakuhat sa Americkim ambasadama/FBI klinci-palci(kako sam ja shvatio)

http://www.youtube.com/watch?v=hCwawxdBVcM

Zanimljivo jeste,opasno JESTE,tako da ovo i nije bas za svakoga 

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.