Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Gamers.ba Virus - Update

1.385 pregleda · 46 odgovora · otvorena 13.03.2012. u 02:06

Zadnjih dana ste bili svjedoci napada na nas community.
Izgleda da to niko ne shvata ozbiljno u mjeri u kojoj bi trebalo.

Izvjesni "hacker" se uspio infiltrirati u nas sajt i ubaciti zlocudni code,
tzv. java drive-by.
Svima vama je izbacilo Java prozor u kojem je zahtjevalo od vas da prihvatite
izvrsavanje Java skripte koja bi dovela do skidanja zlocudnog programa na vas
racunar i izvrsavanje istog.
Svi koji ste prihvatili izvrsavanje te skripte ste 100% zarazeni sa virusom.
Moze biti da se radi o keyloggeru ili ste dio necije botnet mreze ili mozda oboje.

Na "hackerovom" serveru sam pronasao "Bleeding life", to je exploit pack koji sadrzi
maliciozne kodove (exploite) preko kojih je moguce inficirati racunare. Ova verzija koju
ima nas "hacker" sadrzi java drive by, adobe exploit i flash exploit.
Znaci, iako niste kliknuli da odobrite izvrsavanje java skripte moguce je da ste ipak
zarazeni ako imate neku stariju verziju Adobe Readera ili Flash'a.

Svi koji ste se pronasli u prethodnih par recenica obavezno preskenirajte racunar,
pogledajte pokrenute procese preko task managera i pogledajte koji su vam programi
zadani da se startaju pri pokretanju racunara.
Preporucujem NOD32 i Spybot S&D za skeniranje.

Nemojte misliti da niko ne brine za vas, membere ovog sajta.
Dosao sam do login panela od "hackera":

Mozete vidjeti kako to izgleda ;)
"Hacker" je dobio poruku i odmah nakon toga je izbrisao cijeli panel.

Da napomenem, "hacker" je to sve mogao uraditi samo sa podatcima sa kojim se pristupa
FTP'u od naseg portala, ili sa podatcima od nekog admina koji ima pristup mijenjanju
izgleda portala.
Ako nekome treba pomoc pri uklanjanju virusa slobodno se obratite za pomoc.
Evo stavio sam da se skenira imam avast i mislim da nece biti problema
Izbacivalo mi je to za Javu, bilo mi je sumnjivo i nisam kliknuo, mada eto kazete da je moguce da sam "zarazen" iako nisam kliknuo..

Moze neko baciti na pm crack ili kakav kod za nod, pa da skreniram i ocistim to sranje
Meni vala još ništa nije izbacio

Sinoć skeniro, naso 2-3 komada, izbriso, i to je to
Sreca pa nisam jucer bio online :) - Ne razumijem zasto ga zoves "hacker" kao da je neki n00b. Covjek je uspio sto rijetko ko moze odavdje uraditi i makar zasluzuje da ga se zove Haker bez navodnika hahahha
Nisam išao run, jer mi je bilo sumnjivo.. tako da mislim da nisam zaražen.. ali ću za svaki slučaj skenirati još jednom.
vLexinho je napisao/la:
Na gamersu je moglo ovo da dodje samo preko nekog drugog sajta jer su ftp permisije pojebane, poslao sam avdiji mail da mi sredi novog usera a inace garantujem da ovo nije uradjeno preko gamers.ba ftp-a jer pristup imamo samo ja i Ado

Takodjer sam i ja skenirao pc al mi microsoft security ne nalazi nista.

@update

Instalirajte NOD32 on prepoznaje virus!
Kako se neki onda memberi hvale da su vidjeli gamers.ba fajlove??
iTrako je napisao/la:
Kako se neki onda memberi hvale da su vidjeli gamers.ba fajlove??
acunetix
vLexinho je napisao/la:
acunetix
I preko teamviewera

Barem ih dosta tako kaže, treba ipak malo obratiti pažnju kome se i šta daje, kakve permisije to mislim (krenuvši od svih trenutnih biviših admina/kodera i ostalih).
Bio sam online jučer čitav dan,sad sam skeniro ništa nisam našo sa avastom.Nije mi se ništa ni prikazivalo to za javu!
Jedino sto mi je bilo juce, naime kad sam pritisnui f5 pojavio mi se avast /kako je stranica zarazena virusom/ , nikakve jave nije bilo
Avast Pro isto blikira tu adresu, meni nije nista pronasao na compu!!
IceWolf je napisao/la:
Otprilike ovako:

ICEWOLF hacker

A svaka ti čast na ovome
Kod mene Kaspersky odma pronaso viruse al ih nije mogo obrisat.
A u pi**u materinu ovaj AVG samo tako odvratan AV, bas sam to nesto java sranje i prihvatio...ali AVG pakas nista nije prijavio.....odo skinuti avast da mi skenira ovo sranje od PCa...

:@ :@
Svaki put kad palim komp ide mi ono , recommed windows 7 scan, i ono pocinje drive ( 1 - 3 ) i uvjek ga prekinem jer mi je mrsko cekati. Imal' to veze sa ovim ??

Jer mi to uvjek radi kad nafatim virus.
Tj. znam kad god mi je avast pokazivao virus , sljedeci put kad sam palio komp bilo mi ovo recommed scan.

Ali juce avast nista
vLexinho je napisao/la:
Na gamersu je moglo ovo da dodje samo preko nekog drugog sajta jer su ftp permisije pojebane, poslao sam avdiji mail da mi sredi novog usera a inace garantujem da ovo nije uradjeno preko gamers.ba ftp-a jer pristup imamo samo ja i Ado

Takodjer sam i ja skenirao pc al mi microsoft security ne nalazi nista.

@update

Instalirajte NOD32 on prepoznaje virus!
Nije NOD32 nego ESET ♥

javascript:setTimeout('logout()',800);
m0k1 je napisao/la:
Nije NOD32 nego ESET ♥

javascript:setTimeout('logout()',800);
exactly
evo meni nista ,jest da imam avast internet security 7 ali nikad mi nista nije doslo

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.