Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[Guide] Talon the Blade's Shadow

227 pregleda · 14 odgovora · otvorena 25.09.2012. u 14:31

Pozzz svima, dosada ubija Pes vec dosadio pa odlucih da napravim jedan kraci guide za Talona 8-)

Talon je jedan od "squishy" assassina u LoL-u.
Njegov glavni "zadatak" u igri je da u toku teamfighta ceka svoju priliku i da se dash-a na nekog squishy champa i bursta ga ... AD-AP carry, support, nekad i jungle i solo top ako se igraju neki squishy champovi .

Build

Ovo je build koji ja najcesce koristim kad igram s Talonom.Svoj build pocinjem sa Boots of Speed i 3 hp potiona.

Poslije BOS uzimam brutalizer. 25AD 10% CDR

I ako imam gold-a onda upgrade BOS u Ionian boots 15%CDR.

Poslije toga dolazi Bloodthirster 60AD 12%lifesteal

Nakon blooda uzimam Frozen mallet ili Trinity Force
Prednosti Frozena su: slow na svakom hitu i 700hp
Dok trinity daje 30:AD-AP-AS, 250 Hp-a i mane i 12% movment speeda.. najveca mana trinitya je to sto kosta 4k gold-a zbog toga se cesce opredjelim za Frozen

Ili

Poslije Trinity-a/Frozena kupujem Infinity edge
+80 AD +25%crit

I na kraju upgrade brutalizer u youmuss ghostblade
30AD 15%crit 15% cdr

Ability

Evo da kazem koju rijec o Talonovim ability-ma

A evo i kako bi trebali lvl-up skilove

Rune I Masteries

Greater Seal of Resilience x9
Greater Mark of Strength x9
Greater Glyph of Shielding x9
Greater Quintessence of Strength x3

Ove Rune ja koristim kad igram Talona jer mi daju AD i resista koji je najvise potreban u line phase

I evo Masteries koje koristim kad igram Talona

Spellovi

Spellovi koje najcesce koristim su.. Flash i ignite i ako junglam onda smite umjesto ignite..

Flash veoma koristan npr kad jungler ganka da mozete pobjeci ili cak i kad neko bjezi da bi ga stigli ..

Spell koji koristim kad radim combo Q>E>W>R>Ignite ili
W>Q>E>R>ignite

Ako junglate smite = must have inace necete cak ni blue uzeti

Gdje igrati Talona .. ?

Znaci Talonu i ako mu "Meta" ne paše atm on se moze igrati Solo-top, Jungle i mid sto je ujedno i najucikovitija pozicija na kojoj se Talon moze igrati atm.

Talon Top

Talona igram top kada kao protivnika na lineu imam champa koji je squishy ili nema neki dash ili range ability tako da ga lako mogu pokati a da ne primam puno dmg-a .

Talon mid

Kao sto sam i ranije rekao mjesto na kojem najcesce igram Talona najvise zbog njegovog silenca..
On na midu countera vecinu AP castera.. kass, annie, malza,cass,anivia,karthus itd itd

Jungle Talon

Igrao sam jedno 10-ak puta jungle Talona.. Pocetak je tezak, treba dobar pull blue...i kao prvi item treba se rush wrigless ... Smite= must have evo i ruta po kojoj bi se trebalo jungle ...

I evo nadjoh jedan jungle guide u kojem ce te bolje vidjeti kako sta ..

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=oDLXa4e3bMQ

http://www.youtube.com/watch?v=g4R4q-TUFEs&feature=relmfu evo jos jedan video guide o Talon(jest da je snimljen u oktobru prosle god ) al et da vidite kako to sve funkcionise..

Ako se kome svidi, bit ce onda i edit neki mozda i neki novi guide .. No rage

See ya
Nije loše, ali ima dosta grešaka. Ne znam što će ti u buildu Infinity Edge kada si solotop ? Normalno je da uzmeš Trinity Force + Frozen Mallet zbog helti i slowa Kao prvi item(poslije bootsa naravno) uzmeš Averice Blade zbog goldi, pogotovo je korisno ako si solotop. Kasnije uzmeš lifesteal i sastavljaš polahko build. Ne možeš ga nikako, ali nikako igrati full AD. I još nešto. Zašto startaš sa blue ? Prvo uzmeš wolvese uz dobar pull, zatim blue, wraiths, pa opet wolves. Za level 3 uzmeš red i gankuješ neki lane(iako to možeš i prije uraditi)
amsi je napisao/la:
Nije loše, ali ima dosta grešaka. Ne znam što će ti u buildu Infinity Edge kada si solotop ? Normalno je da uzmeš Trinity Force + Frozen Mallet zbog helti i slowa Kao prvi item(poslije bootsa naravno) uzmeš Averice Blade zbog goldi, pogotovo je korisno ako si solotop. Kasnije uzmeš lifesteal i sastavljaš polahko build. Ne možeš ga nikako, ali nikako igrati full AD. I još nešto. Zašto startaš sa blue ? Prvo uzmeš wolvese uz dobar pull, zatim blue, wraiths, pa opet wolves. Za level 3 uzmeš red i gankuješ neki lane(iako to možeš i prije uraditi)
Ma objasnio bi ja to sve i za build al mi bilo mrsko a bgm ja talona igram full AD tako cu ga i igrati npr u normal dodje mi u protivnickom timu talon ima atmu maw .... on ubije jednom u mom timu a ja njemu haman citav tim pobijem tako da igram ga full AD a i kad znas igrat neces zaginuti
a i frozen trinity .. 99% likova kaze biraj izmedju to dvoje a ti bi oboje ... bolje ti onda uzet trinity i warmog jer imas slow na triforce samo treba stackat

a ovo za blue sam napisao zbog slike sta ja znam ko sve cita guide tako da ... ne bi zbunjivao nekog

ps: gotiva mi da imam inf lijepo izgleda u inventoriu

pusaaa
Micron je napisao/la:
Ma objasnio bi ja to sve i za build al mi bilo mrsko a bgm ja talona igram full AD tako cu ga i igrati npr u normal dodje mi u protivnickom timu talon ima atmu maw .... on ubije jednom u mom timu a ja njemu haman citav tim pobijem tako da igram ga full AD a i kad znas igrat neces zaginuti
a i frozen trinity .. 99% likova kaze biraj izmedju to dvoje a ti bi oboje ... bolje ti onda uzet trinity i warmog jer imas slow na triforce samo treba stackat

a ovo za blue sam napisao zbog slike sta ja znam ko sve cita guide tako da ... ne bi zbunjivao nekog

ps: gotiva mi da imam inf lijepo izgleda u inventoriu

pusaaa
I sa tim FULL AD buildom lahko postaneš useless Thornmail i odmah si useless. Talona moraš igrati tanky ili nema ništa od tebe.

EDIT : Shvatio sam sve kada si rekao u normal game-u
amsi je napisao/la:
I sa tim FULL AD buildom lahko postaneš useless Thornmail i odmah si useless. Talona moraš igrati tanky ili nema ništa od tebe.

EDIT : Shvatio sam sve kada si rekao u normal game-u
Pa jbg nisam glup da focusiram tanka sa tornmailom .. a kad mi neki carry .. ap ad carry kupi tornmail to mi je smjesno isto ko da ga i nema .. djaba mu armor kad nema hp-a a ako kupi i hp nema dmg ... a

meni dosta ovih stotinjak armora i MR i 2700-2800 hp-a tako da ..

ae da ne spamamo

ps: tu je i last whistper takodjer moze se prodat inf i kupiti jos jedan blood nastackas ga i tornmail ne pravi dmg
kao sto pise talon assassin a ne bruiser :*
Slusaj ovaj build .. nafarmas prvo 1 k golda .. naravno pocnes sa bootsama .. odes kupis 2 doransa .. poslije toga brutaliser .. kupis bloodthirster, trinity, bloodthirster,bloodthirster i zavrsisi youmus..

da vidis kako udara momacki

dere svaki armor
Meni ovaj build na normal strasan, uletis i uradis penta, a niko nije ni skonto sta se desilo
Micron je napisao/la:
Ma objasnio bi ja to sve i za build al mi bilo mrsko a bgm ja talona igram full AD tako cu ga i igrati npr u normal dodje mi u protivnickom timu talon ima atmu maw .... on ubije jednom u mom timu a ja njemu haman citav tim pobijem tako da igram ga full AD a i kad znas igrat neces zaginuti :D
a i frozen trinity .. 99% likova kaze biraj izmedju to dvoje a ti bi oboje ... bolje ti onda uzet trinity i warmog jer imas slow na triforce samo treba stackat ;)

ps: gotiva mi da imam inf lijepo izgleda u inventoriu :D

pusaaa :D
dodji mali da te podrem sa ireliom :D 3:)
sastavljali bi te u dijelovima :r
neka hvala ne bi da ti rusim samopouzdanje
Šta odmah hejtate, sasvim normalan guide za početnike i malo napredne igrače, mada svako ima svoj način igranja, pomirite se sa tim.
Bilo bi mnogo ljepše kada bi pisao čitave riječi.
Tipa:
damage
autoattack
sekundi
i naravno da napišeš guide na jednom jeziku ne da mješaš 2
Elysium je napisao/la:
Šta odmah hejtate, sasvim normalan guide za početnike i malo napredne igrače, mada svako ima svoj način igranja, pomirite se sa tim.
Tacno tako talona sam igrao kad sam ga tek kupio prije jedno god ... a tad sam relativno bio pocetnik al sad ga samo igram nako furke radi u normal ili coustom s rajom
Tako da ovo nije neki pro guide ili nest ... al to sto neki "ljudi" ne kontaju
rune za magic resist mi se ne svidjaju ako mu ides mr rune onda ides da mu odma dadnu i jos ovako je njemu po meni best build

Boots+3hp potiona
3 dorans bladea
Mercury
Trinity
Frozen
Bloodthirester
IE
youmuss ghostblade

igrao sam ga jedno 2 puta kao topa i kad bi uspio full build jednostavno nemoguce ga ubit

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.