Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Riven, the Exile

245 pregleda · 18 odgovora · otvorena 22.03.2014. u 14:31

- Pozdrav svima! Odlučio sam napisati guide za Riven, the Exile
Nadam se da će vam se svidjeti, imajte u vidu da mi je ovo prvi guide.

Riven, the Exile

Summoner Spells

- Ignite je must na Riven, zbog svoje ofanzivnosti na laneu, ali umjesto Ignitea možete uzeti i Barrier.

- Flash - Flash vam je potreban za bježanje od gankova, da "osigurate kill", s toga obavezno uzimati flash!

Runes

- 9x Greater Mark of Attack Damage (+0,95 attack damage)

- 9x Greater Seal of Armor (+1,41 Armor)

- 9x Greater Glyph of Scaling Magic Resist (+1,34 magic resist)

- 2x Greater Quintessence of Life Steal (+2% Lifesteal)

- 1x Greater Quint of Attack Damage

Masteries

Abilites

Items

Start:

Core:

Protiv Heavy AD:

Protiv Heavy AP:

Protiv CC (Crowd Controls):

Više damagea:

Veći mobility:

Pros
+ Veliki damage
+ Veliki mobility
+ Jako dobar snowballer
+ Jaka u laneu
+ Ne koristi manu/energy

Cons
- Loš sustain
- Malo teža za igrati
- CC joj je najveći neprijatelj
- Mnogo teška za masterovanje

The wall jump
http://www.youtube.com/watch?v=PhNgZNpH_sU

Riven combo
http://www.youtube.com/watch?v=TXsJ3kqpzJc

-Ovo je moj jedan mali guide za Riven, jer nemam puno ni vremena da pišem veliki guide, nadam se da će vam bar malo pomoći, neke stvari sam izostavio.
Randuin's Omen- mislim da je nepotrebno. Zato koliko god ona kupovala hp ne može biti ni t od tank. Ostalo nije loše
MedzidLD je napisao/la:
Randuin's Omen- mislim da je nepotrebno. Zato koliko god ona kupovala hp ne može biti ni t od tank. Ostalo nije loše
Protiv full AD teama, Omen ili Frozen Heart mada u ovom slučaju Omen, može se kupiti jer sam viđao kod BoxBoxa da joj ponekad kupi Omen, čak i Sunfire sam viđao mada ja to ne preferiram.
Fino je za "Mali guide" al ako ga vec radis uradi ga detaljno 
wrathful je napisao/la:
Fino je za "Mali guide" al ako ga vec radis uradi ga detaljno 
Večeras planiram uraditi edit, da dodam još neke stvari, mada glavno je ovdje, bit će nešto što ću snimiti pa dodati i tako te neke sitnice, uglavnom, hvala.
Dobar guide. Bilo bi dobro kad bi ostali "pro" igrači sa gamersa napisali još koji guide,... Jer bi red bio da se još malo aktivira ovaj forum.
Lekler je napisao/la:
Dobar guide. Bilo bi dobro kad bi ostali "pro" igrači sa gamersa napisali još koji guide,... Jer bi red bio da se još malo aktivira ovaj forum.
Nastojim da malo oživim forum, ali ne možeš kad su svi neozbiljni nekako :/
Shield od riven scale-a sa AD-om, i uzimajuci u obzir njen cd na shieldu, randuin je nepotreban, jednostavno, ili ces ti burstat njih, ili ce oni tebe.
I ja kontam da napisem koji guide al nikako vremena da uhvatim ...
Tebi zamjeram:

-Premalo teksta
-Ili ga prevedi skroz ili nemoj nikako 
-Objasni kako igrati top lane,kako jungle ...

Sve u svemu nije lose i mogu reci da mi se svidja
Demonijak je napisao/la:
I ja kontam da napisem koji guide al nikako vremena da uhvatim ...
Tebi zamjeram:

-Premalo teksta
-Ili ga prevedi skroz ili nemoj nikako 
-Objasni kako igrati top lane,kako jungle ...

Sve u svemu nije lose i mogu reci da mi se svidja
Nisam ga prevodio da se razumijemo, ovo sam sam nekako napisao, mada sam loše rečenice sastavljao, uostalom, hvala, bit će update guida!
Fin guide svaka čast na trudu  
N3sTabilaN je napisao/la:
Fin guide svaka čast na trudu  
Hvala !!
Ili pravite guide kako treba ili nemojte nikako. Ne kontam u cemu je poenta prekopirat par slika sa nekih stranica, prevest tekst i nazvat to "guide". Guide nije samo napisat koje iteme kupit i to je to, to je nista, to bi trebo svako znati.
GuLLe je napisao/la:
Ili pravite guide kako treba ili nemojte nikako. Ne kontam u cemu je poenta prekopirat par slika sa nekih stranica, prevest tekst i nazvat to "guide". Guide nije samo napisat koje iteme kupit i to je to, to je nista, to bi trebo svako znati.
Ako se tako praviš pametan, napravi ti i ovakav guide, ja se neću buniti, samo bih te pohvalio, a ne ovako kritikovati, ako ti se ne sviđa, nemoj ni komentarisati, jer ti je stvarno komentar suvišan i jako glup !!
MeetChaos je napisao/la:
Ako se tako praviš pametan, napravi ti i ovakav guide, ja se neću buniti, samo bih te pohvalio, a ne ovako kritikovati, ako ti se ne sviđa, nemoj ni komentarisati, jer ti je stvarno komentar suvišan i jako glup !!
opet ti govorim ovo nije guide, ovo si samo napiso sta se kupuje na rivenu, sto bi svako ko igra LoL trebo znati. Stvarno mi se nesto ne "pravi" ovako, ako hoces napravi pravi guide i cao. Evo "napravio" sam, tj prekopiro (gledaj samo gornji dio)

http://www.mobafire.com/league-of-legends/build/riven-the-exile-sheath-shop-bunny-328456

btw to je guide, pravite ovako nesto
GuLLe je napisao/la:
opet ti govorim ovo nije guide, ovo si samo napiso sta se kupuje na rivenu, sto bi svako ko igra LoL trebo znati. Stvarno mi se nesto ne "pravi" ovako, ako hoces napravi pravi guide i cao. Evo "napravio" sam, tj prekopiro (gledaj samo gornji dio)

http://www.mobafire.com/league-of-legends/build/riven-the-exile-sheath-shop-bunny-328456

btw to je guide, pravite ovako nesto
Ja sam podigao temu iz tog razloga da barem nekome olakšam igranje Riven, bio guide ili ne, nekome je poslužio, tebi ne mora, eto ti tvoj guide, pravi i ti sam, ja ti neću hejtati, anyway gurni taj guide sebi.. znaš već i gdje, mene zaobiđi!
evo ti moj build koristim ga vec nekoliko mjeseci i pokazuje se odlican pravo

1.Hydra
2.Black Cleaver
3.The Bloodthirster
4.Guardian Angel
5.Frozen Mallet
6.Mercury's Treads ili Boots of Lucidity

Mercury's nekad uzimam zbog pasiva smanjuje slow,fear,stun u td...

mada nikad jos nisam probao last whisper kod nje
cak sam igrao riven na kritiku :D vjerujte OP
pFreak je napisao/la:
evo ti moj build koristim ga vec nekoliko mjeseci i pokazuje se odlican pravo

1.Hydra
2.Black Cleaver
3.The Bloodthirster
4.Guardian Angel
5.Frozen Mallet
6.Mercury's Treads ili Boots of Lucidity

Mercury's nekad uzimam zbog pasiva smanjuje slow,fear,stun u td...

mada nikad jos nisam probao last whisper kod nje
cak sam igrao riven na kritiku  vjerujte OP
Best Riven NA kupuje ponekad crit na Riven, a vjerovatno će svi kupovati armor protiv Riven, zato ti kupuješ Last Whisper...

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.