Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

pic | imz valjda

316 pregleda · 8 odgovora · otvorena 23.11.2011. u 21:53

"Whaddup haters ? "- Dude from Epic meal time

Prvee | Daft Punk wallpaper:
http://bit.ly/vu7fbc (deviantArt link)

drugi | BF3 Retro start up screen:
http://bit.ly/ufZRxe (deviantArt link)

Molio bih te da stavis normalne linkove za slike, i to ovdje na forum. Ovako mi je bash bezze.

E sad sto se radova tice. Prvi rad je veoma neprofesionalan, moze da se uradi za citavih 5 minuta. Ne znam dal si radio preko rendera, ili si neku sliku editovao pa si dosao do ovog rezultata slike. Jedino efekat boja si lijepo potrefio

Sto se tice druge slike, nije losa, dobra ideja, 16-bitni edit. Kvaliteta je na nivou ali si trebao jos malo da se potrudis oko detalja, jer je jako tesko realizovati sta ovaj "dim" predstavlja iza covjeka. Trebao si ici na Pixelate efekat, te udariti male pixelcice, kako bi bash dodao full 16-bitni efekat.
Fino uradjeno ovaj prvi mi se strasno svidja, nastavi nema zamjerki samo ovaj drugi nije nesto

Post dobio šamar od aer0

Kod prvog rada si savršeno uklopio boje i to mi se jako dopalo.
A drugi rad onaj "retro" effekt (ne znam kako da ga nazovem jer sam laik) je prejak i savršena ideja i dobra realizacija zamišljenog.

sve pohvale ;D

Disconnected je napisao/la:

Molio bih te da stavis normalne linkove za slike, i to ovdje na forum. Ovako mi je bash bezze.

E sad sto se radova tice. Prvi rad je veoma neprofesionalan, moze da se uradi za citavih 5 minuta. Ne znam dal si radio preko rendera, ili si neku sliku editovao pa si dosao do ovog rezultata slike. Jedino efekat boja si lijepo potrefio

Sto se tice druge slike, nije losa, dobra ideja, 16-bitni edit. Kvaliteta je na nivou ali si trebao jos malo da se potrudis oko detalja, jer je jako tesko realizovati sta ovaj "dim" predstavlja iza covjeka. Trebao si ici na Pixelate efekat, te udariti male pixelcice, kako bi bash dodao full 16-bitni efekat.
Slike su 1920x1080 a dA nema thumbnail opciju. Kad bih stavio slike u punoj rezoluciji samo bi se usporilo ucitavanje(i ovako je g.ba dovoljno spor  ).xD

Zašto 4 zvjezdice za tvoje radove ?

Hm..

Prvi rad, daft punk wallpaper. Konačan rad je odlično ispao mada si mogao smanjiti malo opacity ovom krugu na kojem piše "daft punk". Fino si uklopio boje i to te izvlači 

Drugi rad lijepo izgleda, mada si mogao drugi font slova staviti ipak se lijepo uklopilo. Sviđaju mi se ove 'trake' preko i ovaj fazon oko slova "zeleno, ljubičasto.." Nastavi dalje 

Svaka ti cast radovi su jako dobro uradjeni .)
Prvi mi je nekako bolji od drugog,a kod prvog bi mozda neki drugi font stavio nekako mi ovaj nije ok!.Ali sve u svemu fino si ovo uradio nije loše :-)

Zato ti evo ova ocjena trud je bitan,a sve ostalo dolazi samo!
-
Ponajviše zbog ovog drugog rada ali o tome kasnije.

Prvi wallpaper je prejak barem po mom ukusu .

Fino si stopio pozadinu,postavio ovaj znak ispred sve je fino izjednačeno.Font dobro izabran.Pozadinski likovi dobro postavljeni.Opacity je taman.Jedino što mi nešto nedostaje,kako da se izjasnim,fali mi tu još neki brush u drugoj boji nekako manji detalj po stranama ili nešto tako sa overlayom,jer nekako mi je sve previše u ljubičastom tonu.

Druga slika mi se fakat ne sviđa iskreno da ti kažem i evo zbog kojih razloga.

-Ovaj BF3 "soldier" vector/brush šta je već, nekako mi ove noge idu u stranu jooj 

-Ovo na sredini slike je ko nekakav zeleni lens flare ? (sorry ako griješim ali recimo može biti 1000 stvari), on mi nikako ne ide,mislim barem ta zelena boja,odnosno žuta (ili ipak kombinacija obadvije).

-Ove vodoravne linije koje su popunjene ovim noisom u boji stvarno se ne slažu sa slikom .. jednostavno je kvare

-Font recimo dobar ali jesi probao pronaći njihov originalni koji koriste za igru ?

-Ovaj brush ne može ovako,natrackao si ga nekako ko kajmaka na hljeb ojhaaa 

ma nosi mi ovu drugu sliku uhh ali sve pohvale za onu prvu svaka cast jedan od boljih daft punk wallpapera koje sam vidio u posljednih 10 minuta 

Šalim se wallpaper je preprejak .

Post dobio aplauz od aer0

Radovi me nisu nešto oduševili.
Prvi rad mi je nekako previše taman i mutan nekako. Jedino što mi se sviđa kako si uradio ovo "Daft Punk", a sve ostalo mi je ono "li la".
Drugi rad je za nijansu bolji od prvog jer su boje svjetlije i jasnije se vidi slika.
Malo se više potrudi. Radovi nisu toliko loši, ali može i bolje.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.