Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[FA] Pozdrav od novih moderatora i neka uputstva

1.702 pregleda · 91 odgovor · otvorena 21.10.2011. u 15:19

Kao prvo imate veliki pozdrav od TRL-a i mene i odmah se nadamo da cemo se lijepo, dugo i kvalitetno druziti. Neki me poznaju vise neki manje, ali uglavnom upoznacemo se vremenom. TRL-a vjerovatno svi znate, covjek koji zasluzuje veliki respect od svih nas, jedan od prvih ljudi koji su poceli sa Photoshopom na ovom portalu, o njegovim radovima je suvisno govoriti.

Kao sto je bilo i prije, FA cemo obogatiti razlicitim sadrzajem, kao npr contesti, tutorijali, diskusije, showoff, FA riznica itd.

Za pocetak smo predvidjeli 4 contesta svima vama dobro poznata. *
SOTM - Sig Of The Month
DOTM - Desktop Of The Month
POTM - Photography Of The Month
LAOTM - Large Art Of The Month

*conteste cemo dici pocetkom sljedeceg mjeseca, dakle u Novembru.

Tutorijale nastojte pisati sami, ali ako naidjete na neki dobar tutorijal na stranom jeziku zamolite autora da vam dopusti da prevedete njegov tutorijal na nas jezik.
Svakako pogledajte

FAQ Photoshop

Nastojacemo da podignemo neke diskusije, recimo 'Vas omiljeni alat u photoshopu' ili 'Koju tehniku preferirate'. Naravno, svaki kvalitetan odgovor bice nagradjen aplauzom, dok ce svaki spam biti sankcionisan samarom!

Obratite paznju na FA pravila, posebno jedno novo pravilo koje glasi:

1.4 Odgvori na PIC temi moraju sadrzavati najmanje 50 rijeci u svom sastavu, u suprotnom ce biti osamareni.

Lijep pozdrav do prvog contesta, a mozda i prije 
Dobro odabrani modovi za FA, momci sa velikim iskustvom u radu sa ps-om 

GL

Post dobio aplauz od aer0

- sretno u daljem radu 

samo zelim da cestitam momcima koji su postali novi moderatori , toe to , jbg neam vremena da pisem sad neki normalniji post 

Nemojte sve conteste od jednom dici.
Pricekajte da jedan prodje. Nismo mi masine 

GL u daljem radu

Čestitke Vama na moderatorima, i više nego zasluženo.

Ove conteste dižite svakog mjeseca, + nebi bilo loše da dodate neki, smislite sami, ili pogledajte sa ostalih gfx foruma.. Za ovo posljednje se ne slažem.. Šta ja imam komentarisat' nekih 70tak riječi o tim slikama, kad ja nikad nisam otvorio PS? Jednostavno kažem svoje mišljenje o slici, naravno, postovi tipa samo: "extra", "prejako", etc., treba šamarati, al' nećemo sad romane pisat o 2-3 slike.

Toliko, bb.

Post dobio aplauz od TRL

Prije svega, sretno tebi (aer0) i TRL-u, zaslužili ste obojica moderatore, tako da je selektiranje svakako dobro izvršeno (barem po pitanju Fan Arta).

Svakako da je lijepo što ste digli temu i ovako javno se predstavili forumašima, a nadam se i da ćete biti aktivni i primjerni moderatori (i ne sumnjam, pogotovo u aer0, koji je super lik i voli pomoći drugima). Još jednom - puno sreće u radu, kolege.^^

Post dobio aplauz od TRL

Sretno u daljnem radu, oživite ovaj forum =DD

Post dobio aplauz od TRL

pored ovih navedenih contesta koji ce biti fiksno svaki mjesec po jednom, nastojat cu (cemo) da dizem dodatne conteste (kad god budem imao vremena).

@ovi sto im je puno 50 rijeci:
realno receno, moze se i sa manje rijeci komentarisati kvalitetno, ali mi smo prije svega mislili na one sto im nije mrsko ni zvjezdice kopirat za post i napisati samo "super". ako vam je puno pisati 50 rijeci, fino zaobidjite temu. niko vas ne tjera da ocjenjujete 
Napokon te staviše na poziciju sa srećom. 
I nadam se redovnim contestima aBd. 

Post dobio aplauz od TRL

Sretno momci nemoj te se glupirati samo 

Post dobio aplauz od TRL

Daj nešto zanimljivo, što nije bilo dosad'.
I dosta je 50 riječi mogu ja roman ako treba pisati 
Dajte kakav contest za photomanipulacije 

Post dobio aplauz od TRL

TRL je napisao/la:
pored ovih navedenih contesta koji ce biti fiksno svaki mjesec po jednom, nastojat cu (cemo) da dizem dodatne conteste (kad god budem imao vremena).

@ovi sto im je puno 50 rijeci:
realno receno, moze se i sa manje rijeci komentarisati kvalitetno, ali mi smo prije svega mislili na one sto im nije mrsko ni zvjezdice kopirat za post i napisati samo "super". ako vam je puno pisati 50 rijeci, fino zaobidjite temu. niko vas ne tjera da ocjenjujete 
Meni se sviđa to pravila, baš zbog toga što je to jedan od pokušaja da se izbjegne spamanje na PIC temama, i nadam se uspješan. 

Post dobio aplauz od TRL

Pravila su veoma prihvatljiva , mada ce se desavati da ih mnogi prekrse alii ett ;)

Tu smo da grjesimo i da ucimo na greskama !

Samo naprijed G.ba .

Post dobio aplauz od TRL

Svidja mi se ovo sto se mora napisati odredjen broj rijeci u postu...jer se tako samanjuju spameri koji uglavnom pisu na SVAKI PiC...

Svaka cast, Nidje veze, sta je ovo, Citaj vise tutova i slicno....

GJ i nadam se da ce se barem FA malo vise oziviti jer je trenutno DOWN....

smoki zadnju kvalitetnu temu napisao 2006 :S

Post dobio aplauz od TRL

čestitke novim moderatorima takođe i vama sretno u budućem radu.

Nadam se da ćete "oživit" FanArt i sretno sa contestima.

I da sviđa mi se ovo ''Odgvori na PIC temi moraju sadrzavati najmanje 50 rijeci u svom sastavu, u suprotnom ce biti osamareni." jer na svakoj drugoj pic temi se nađe neko ko napiše ''extra, nisi ovo trebao stavljati,..."

GL

Sretno sa modovima, pamet u glavu, dole šta uđe. :D

Budite aktivni, ne pravite greške kao što su prošli bili imaju moda i misle da su glavni, nit kad contest nit ništa. 

I jedna primjedba:

Glupo mi je ovo da svaki odgovor na PIC temi mora imati više od 50 riječi, šta to treba pisat toliko? To dođe samo da ljudi koji se razumiju u psu i u fa mogu ocjenivat a mi obični nikom ništa.

U svakom slučaju sretno , također mislim da su izabrali , po meni, dvojicu najboljih momaka koji če dobro raditi svoj posao , da ce FA održavati kako treba. =D ♥

Sretno vam u buducem radu, TRL bateeeeeeeeeeeeeee ne sumnjam u tebe a ni u aera da ce te nesto postici kako treba tj dici ovaj site malo na visi nivo u vezi kvantiteta 

Sretno,i ja sam se vratio photoshopu i mm pa ce biti mozda kakvih tutova od mene  GL U daljnjem radu da ozivimo ovaj podforum 

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.