Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[PIC] forcoNe /Planine/

434 pregleda · 15 odgovora · otvorena 30.10.2011. u 18:50

Iskreno dao bih 5 al' ne smijem, meni je ovo dobro 
Mogao bih i ja ovako al' nema se za jaku kameru xd

Post dobio šamar od aer0

Vidi se da su slike kvalitetne, tj. da su slikane da dobrim aparatom, al' slike kao slike su dosta monotone, stoga:

:-*

Post dobio šamar od aer0

Prve dvije slike 5-/5 ocjena .Drama lokacija drama priroda ,Boje si malo mogao popraviti samo zbog toga - !

Druge dvije slike low kume ! 3/5 ocjena ! Boje Opsta katastrofa ...! Popravi boje na ovim slikama i super će biti !

Edit : Kazes ljeto ove 2 slike druge isto kao da je zima !

Zasto ?

Prva slika je dramaticana samo ne na onaj nacin na koji ti mislis . Slika je odlicna , odlican fotoaparat sa kojim si slikao. Ali pri radu u ps-u ti si je upropastio sa bojama i bas ispade puno svijetlo.Meni licno se zob toga nije svidjela.
Druga slika je haman na isti nacin kao i prva , puno svjetlosti si unio u nju, ali eto hajmo reci Nije losa slika.(mada moze i bolje)
Treca slika : Ja neznam sta si ti vidio u trecoj slici sem sivog neba,to si ugrabio da slikas prije kise ? . Treca po meni je totalni promasaj.
Jedina slika koja te izvukla je 4-ta tj zadnja. Zima lijp kadar sve je lijepo.
Eto od mene neka srednja ocjena.Mislim da je realno . Vise srece drugi put.

Post dobio aplauz od aer0

Meni se sve slike sviđaju. Kako se ljepota naših planina može fino iskoristiti. Btw edituj naslov temen pored forcoNe stavi još nešto jer tema ne smije biti samo jedna riječ. I ja često zaboravim, te sam maloprije mogao biti sankcionisan, a nisam zahvaljujući administraciji. 
1.4 Odgvori na PIC temi moraju sadrzavati najmanje 50 rijeci u svom sastavu, u suprotnom ce biti osamareni.

Prve mi se slike ne sivđaju iz razloga što nemaju mnogo kontrasta , ja volim slike koje blješte , ali svako svoj ukus ima.
Ja volim kad gledam u sliku da joj se divim a ne kad je gledam 5 minuta da zaspim

Dok 3-4 imaju kontrast i veoma mi se sviđaju

Malo te zeza fotoaparat.

Ali biće para biće aparata

Nastavi.

Odlicno uradjeno razlog je dobro uslikano pametno slikano nisu slikane gluposti.Dobre boje slike imaju neke posebne i dobre detalje.Najvise mi se svidjaju 3 i 4 slika.Snijeg i oblaci 
Prve dvije su slicne i dobre ali si po meni mogao nesto drugo uslikati ali eto to je to 

Samo mi se zadnja slika svidjela zbog slaganja sume sa nagibom planine ako se tako mogu izraziti.
Druga slika bi bila bolja da si slikao sa blagim fokusom na sumu iz trave dole ili iz krticnjaka.
Treca samo tmurni oblaci, nista posebno,bilo ko ovo moze slikati.

Prva slika bi bila mnogo bolja da nema ove sjene dole u cosku koja samo smeta i pravi sliku da izgleda ne profesionalno.

Koristi fokus ,hvala Bogu imas ga , neke slike su dosta ljepse , jer nase oci se ionako ne mogu fokusirati na sliku kao cjelinu, nego na neki odredjeni dio koji je glavni dio slike i koji zelis da istaknes, ustvari kod ovih slika nema razloga da ga koristis jer je nemoguce ovoliki domet focusa imati ,(osim u ovoj planini gdje bi se MOZDA suma malo zablurala, ili kada bi u onoj jesenskoj iz trave slikao pa travu zablurao) .
Trebao si teziti malo i sunca negdje u cosku da uhvatis pa da dobijes blagi lens flare (ili ga ipak kasnije u photoshopu stavis [naravno ako je sunce blizu ])
Pokusaj malo bolje sljedeci put, procitaj sta i na netu , a s ovim fotoaparatom dosta mozes uraditi .
Nadam se i sljedecoj pic temi sa jos boljim radovima .
Cheers 

Svaka čast na ovome, prva slika sve je extra samo ta sjenka što pada sad čija je to sjenka ja ne znam.Druga slika isto tako dobra mogao si još malo to potamnit u PS-u.Treća slika mi nije nešto samo oblaci nije teško uslikat uopšte.Četvrta slika mi je isto jedna od boljih samo nekako loša slika ispala kad se malo zagledaš.Prva i četvrta slika su mi najbolje samo trebaš još malo nešto dodati u PS-u, prosvijetliti ili potamniti.

Dobre su slike.
Koliko ja vidim, a i provjereno znam, ovo tebi nije prva PIC tema  Evo link od nekih prijašnjih

http://gamers.ba/forum/27/143660/-pic-alli/

Samim tim ovo je multi account  U to sam 100% ubjeđen

@pictures

minus

Ne bih baš mnogo komentarisao slike, dat ću neki kraći komentar

1. i 2. slika :

Lijepo zamišljene, ali ih nisi realizirao dobro. Pogotovo ovo na prvoj slici sa sjenkom u dnu. Probaj malo sa PS uljepšavati slike. 4/5

3. slika :

Po meni, ovo ti je najgora slika. Da je ona bolje ispala, dao bih ti veću ocjenu od 3. 1,5/5

4. slika :

Ona ti je izvukla prosjek, iako mi se prve dvije slike više sviđaju. 2,5/5

U svim slikama vidi se da ti fali jedan dobar fotoaparat, ali kao što su već rekli "bit će para, bit će aparata "

zbog truda.

1.Prva slika ima loš contrast,odnosno loše izgleda zbog ovog prelaza sa ove šume desno na ovaj krečnjak lijevo.Trebao si fokusirati samo ove stijene ili samo šumu uz onaj visoki nagib koji se nalazi gore u desnom ćosku.Također mi se ugao ne svidža jer si bukvalno prema dole slikao i nekako...nekako izgleda kao da si nešto želio pokazati ali ti nije uspjelo.
Svjetlost je također loša ponajviše zbog ovog odsjaja od stijene lijevo jer je sunce sa tvoje druge strane,pogledaj sjenu od brda dole desno.

Druga slika mi se najviše svidža.Zamjerka je svjetlost jer nije to to.Mogao si neki adjusment staviti ili vibrance,color balance itd.Ugao je dobar.Mogao si malo sliku više u širinu staviti (rezoluciju).Ne znam kojeg si mjecesa ovo drveće slikao ali bilo bi bolje da je malo svježije .

3.Treća slika je mogla biti puno puno bolja ali nije 
Ne znam kako da se izrazim ali ovako nebo sigurno nebih volio vidjeti na slici.E sada da je ovo neko obradio u PS-u ... uhh braco moja mila . Inace tmurno je i bez ikakvog smisla.

4.Četvrta slika je uslikana po lošem vremenu,nisi ti kriv ali opet kažem sa nekim manjim adjusmentom izgledalo bi dosta bolje.Sama kvaliteta sa ovakvu panoramu je nedovoljna,vidiš po ovom drvecu ispred.

Btw pogledaj moje PiC teme sa planinama  hhehe

Hm, nisam pretjerano zadovoljan kvalitetom slika, al' s obzirom da si (vjerovatno) početnik - nijen i tako loše. Hajmo krenuti redom:

1. slika - Veoma lijep ugao, pozicija za sliku, jednostavno - kao da je vrijeme stalo. Ono što mi se ne sviđa je kvalitet slike. Da pojasnim, detalji i manje uočljive stvari se jednostavno ne vide onoliko koliko bi trebale (barem po meni). Ostalo je solidno, planina k'o planina, not bad.

2. slika - Ništa posebno, lijepo mjesto, drveće, al' mislim da je edit u PS-u upropastio. Previše osvjetljena pozadina, fokus solidan, no opet se ne ističe ona ljepota slike. Ne znam zašto, ali mislim da bi ovdje topaz leg'o ko budali šamar.:D

3. slika - Isuviše jednostavna, blagorečeno obična slika. Izgled neba uobičajen, slika ništa specijalno ne pokazuje, označava. Također, u donjem lijevom uglu se vidi malo crne pozadine (što bih ja izbacio). Trebao si se malo bolje potruditi kod ove.

4. slika - Po meni najljepša od ponuđenih. Planina prekrivena snijegom (pogotovo naša) je nešto prekrasno, lijep prizor koji vrijedi zabilježiti. Prolazna ocjena, u svakom slučaju.

1.slika - Gledajući sliku izgleda odlično,fanscinantno šta ti ja znam, ali to nije to slika nema dobar ugao nije procjenjen pogled šta ćeš uslikao si sve a u stvari nisi ništa.Nadam se da me razumiješ.Kompozicija pretpostavljam da je dobra lijep izazov za pregled slike.Ali naizgled loše je.

2.slika - Kad gledamo odozgo na prema dole imaš ćetiri zapažujuća dijela (nebo,kamenjar [gornja lijeva strana],šuma, livada [nekakav oblik kamenjara].) Mislim da se nisi dovoljno dobro odlučio za nešto ovako.Loša pozicija prvenstveno iz razloga jer sunce ti je udaralo sa lijeve strane 100% Tako da si trebao okrenuti prema suncu uraditi neki oblik zamaknutog lens falera (potrazi na netu sta bih trebalo znaciti) i tek bih onda dobio sliku kakva treba da bude.

3.slika - Lijepo ukomponovano elemat (sunce) na sredini ali opet izgledno jeste da slika nije dovoljno izražena što se tiče pozicije.Glupo izgleda samo uslikati takvo nebo tmurno ili šta ja znam, u biti to i jeste cilj u ovo vrijeme.Nije loša slika ona te na neki način izvlači.

4.slika - Lijep elemenat slika bukvalno rečeno fensi izgleda mada ako je izgled /bijelo/crno trebao si samo uzeti bijelo bez šume.

Savijet: Nastavi dalje nemoj prekidati poštuj pozitivne/negativne komentare nemoj misliti da te neko hejta 

Odlucio sam se za 3 zvjezdice upravo zbog toga sto nema pretjeranih detalja u slikama. Znaci ovakve slike moze svako da uslika. Eto bash zato 3 zvjezdice.
Eh sad, tema (jesen) mi se pravo svidja, rijetko ko je to slikao u poslednje vrijeme. Sve cetiri slike su lijepe, iskreno ne mogu se odluciti za najljepsu sliku. Ipak su ljepote Sarajeva svima poznate. Ali nekako mi se treca slika najvise doima, jesen je pravo istaknuta, dan je jako vedar sto je veoma "nenormalno" bitno za ovo godisnje doba. Vec je Novembar a sunce je na pola neba. Sledeva slika koja mi se svidjela jeste ova poslednja, jer kod mene snijeg josh nije pao ove godine u Brckom, tako da sam i zaboravio kao izgleda. Kod mene su sve ravnice, tako da ovo brdo izgleda fenomenalno. Idemo dalje, ova prva slika, tj ova dolina je veoma lijepa, prozracna, vidi se putna staza, za prosetat ubilo se. I na kraju ova poslednja 3. slika mi nije toliko zanimljiva. Obicno istaknuto jesenje doba. Ali eto za trud, tri zvjezdice.

za trud
Zašto ?

Objasnili likovi iznad 

Post dobio šamar od TRL

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.