Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

zɯı [ɔıd]

747 pregleda · 20 odgovora · otvorena 29.10.2011. u 16:32

Evo jos jedna pic tema od mene. 

McJima(stara ideja ali eto  ):

Nid mor enerđi logo:

Ovu crvenu smiju stavljat samo oni koji znaju da je smiju stavljat. ha ya

I jos da se pohvalim fensi infom. 
http://www.gamers.ba/profil/iMZ/
'1.4 Odgvori na PIC temi moraju sadrzavati najmanje 50 rijeci u svom sastavu, u suprotnom ce biti osamareni.'

Cisto da ne bude 'nismo znali'.
Info ti je pravo dobar, mislim odličan. Što se tiče ova dva rada, logo i nije nešto, s obzirom da nema "maskotu", odnosno sliku, već je tekst sa različitim fontovima.
Ocjena je .

Kad bih ocjenjivao info, dobio bi

-Svaka cast extra uradjeno 

Post dobio šamar od aer0

prva slika, tj manipulacija jako kreativno uradjena i lijepo realizirana tako da tu nema price, ovaj logo je isto kreativan i dobar, treb'o si ga samo na majicu ili drugu pozadinu , / boju fonta a info fino izgleda, ovo recently works ti ne treba ^^

Post dobio aplauz od aer0

Onako zaslužene 3 zvijezde. Prva manipulacija zanimljivo izgleda, mada ja to nikada nisam radio pa i nemogu dati neki stručniji komentar od ovog.
Ovaj logo, nije loše zamišljen ali loše izveden. Zašto? Pa text i nije tako loš može proći, ali ovaj "okvir" njim si samo pokvario izgled cijelog logotipa. Dalje mogao si neki sličan efekat kao na žutom dodati i na bijelom textu. I u ostalom ne radite logoe u photoshopu koliko puta vam se mora reći, ako već nećete koristiti vektorsku grafiku (corel, AI), nemojte ni radit, radite šta se i radi u Photoshopu 

- Info nije loš, na fazonu Windows 8 =)

+

1. Rad necu da komentarisem jer sam slab oko fotomanipulacija al rad po sebi je dobar ...

2. Rad ima nekih gresaka, oko slova ovaj stroke (sta je vec) si mogao fino okuziti, ako me razumijes, da ne bude ovako kockasto.... I jos sam primjetio kod slova ' m ' ovo dole sto si pen tool-om radio, malo je deblje od slova 

Manipulacija je dobra, samo bih ja još dodao neke sitnice u pozadini da izgleda zanimljivije, neke ratne avione ili šta.
A i ovako je solidna.
Logo je dobar, samo na okviru trebaš poraditi, svidja mi se efekat na žutom tekstu.
aer0 je napisao/la:
'1.4 Odgvori na PIC temi moraju sadrzavati najmanje 50 rijeci u svom sastavu, u suprotnom ce biti osamareni.'

Cisto da ne bude 'nismo znali'.
od foruma napravište vojsku. ako mi nije veliko pocetno slovo hocu i onda dobiti šamar, jer znaš ono, nepismenost, gramatika i tako to. napisao sam sta sam mislio a sada ispunjavam kvotu od 50 riječi. sada sam na 39. bla bla bla bla bla bla bla bla. toliko. dobro prebroj.

Post dobio šamar od TRL

+

Prva slika je dobro osmišljena iako moram priznati da nema neke vece komplikacije pri izradi ove manipulacije,ipak imam par zamjerki :

1.Iritira me veličina slike (rezolucija),koja je mogla biti veča.600x380 je ipak premalo za ovakvo nešto..

2.Volio bih vidjeti ovaj Logo M u cijelom obimu,ali to bi ovde lose izgledalo zbog slabe rezolucije.

3.Dole lijevo mi smeta ova manja praznina.Mogao si neke tenkove,vojnike ili pa cak gore na nebu avione manipulirati 

Druga slika je sasvim fino napravljena.Zavisi koje si naredbe dobio .

Jedinu stvar koju bih ti ovde dodao jeste da ovaj tekts "Need More" postaviš jedno do drugoga, a tekts "energy" ispod njih na sredini.Nekako bi ljepše izgledalo u vodoravnom položaju.

Prva slika nije loša, dobra ideja i fino urađeno iako bi možda mogao dodati nešto detalja da popuniš prazninu slike, ali ne previše.

Druga slika, volio bih je viditi u cjelini, ali ovo za sada je dosta dobro, fina konbinacija boja kao i font.

Evo je u manjem izdanju 

Najrealnija ocjena . Prvi rad odlican .Drama ideja .Boje spica ;) . za prvi rad 4/5

Drugi rad . Veoma kako da se izrazim ....Stil kojeg svi koriste ako se tako moze reci sve u svemu 2/5

i Info .WOW ..Neki kao sto ce Windows 20002415 biti .Drama ideja drama odradjeno .Najbolji info na g.ba za njeg 5/5 ocjena .

Sve u svemu kad se sabere jedna Veoma dobra 4+/5 ocjena. Samo tako nastavi

Što se tiče fotomanipulacije nije nešto posebno.Ovaj stock sam negdje ranije vidio, no ideja je prejaka.Treba nešto zamisliti i to ostvariti.Što se tiče Loga ima smisao, sviđa mi se jer nije ovakva smisao fonta još viđena što se tiče PIC tema.Lijepa zamisao preko shapea ili kako si već radio.Lijepo si se potrudio i za to ocjena 4. 

Radovi su klasicni (za mene) , al predobri!
1. rad je super bas ono etno zbog crnobijele boje , najviše mi se sviđa ono crnobijelo more koje je bas ono ''starinsko'' xD
2. rad prejak , samo mi se nesviđa sto su rijec ''NEED MORE'' bijele boje mislim da bi se uklapala crvena, pozadina bjela,a ''energy'' da ostane žuto.Sve u svemu zajednicka ocjena :

Zasluzene cetri zvjezdice ... samo da su manje slicice oci mi ispadose.. prvi rad mi se jako svidja vise nego drugi.. u prvom radu bih samo dodao nesto okolo izgledalo bi puno bolje..

a za info sta reci ? drama ideja .. prejako uradjeno.. medju boljim Info-ima na portalu 

Sve je receno, bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla, extra rad.

Post dobio šamar od aer0

- Ocjena :

Prvi rad nije loš , fino uklopljen logo McDonaldsa sa ostatkom slike . Sve u svemu slika nije loša ...

Druga slika odlična . Fin odabir fonta , kao i efekti koji su ubačeni , eh jedino što mi malo smeta je font kojim si pisao " energy " , trebao si naći nekakav koji se uklapa sa onim gornjim . Boje fino uklopljene !

Nije loše , mada ti možeš i bolje ! 

Stvarno dobro urađeni radovi.Na prvoj slici fino ukopljen logo tog famoznog McDonald's-a i logo je isto po meni dobar.Znači zanimljiva ti je ta ideja za prvi logo.
Prejaka obadva rada,preedobar si u PS-u ,kad bi barem neke TUT-ove napravio 

Post dobio šamar od aer0

Prva slika je predobra ideja je dobra i bas mi se svidja nesto sto nije tesko uradit a kad uradis slika mnogo govori i to e koncepcija radova koji su radjeni iz zezancije.
Drugii rad je odlican ali boja nevalja need more energy si trebao zelenom bojom a energy text mi se nesvidja jer nije uskladjen sa konceptom logoa ... trebao si energy nasuprot tome sto si na need stavio znakove energije trebao si i na text energy isto uradit sve u svemo evo 3 zvjezdice

Po meni radovi su odlično urađeni. Ne radim u PS, pa ne mogu biti kompetentan što se tiče ocjenjivanja, ali valjda imam neki ukus za ono šta je lijepo, a šta nije 

A sad da pređem na radove.

1. rad mi se strašno sviđa. Vidi se da si ga radio iz neke zezancije, ali je sve fino ispalo  5/5

2. Logo ; lijepo zamišljeno, ali mislim da nisi baš do kraja uradio ono što si zamislio Možda da si stavio neku pozadinu iza ovoga texta(kao što su ti savjetovali korisnici prije mene  ). 3,5/5

3. Info ; perfektnooo. Najjači info na gba definitivno. Vrhunski, nema se više šta reći  1000/5

Da smijem, dao bih ti 5 zvjezdica. Stvarno si ih zaslužio.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.