Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[Diskusija]Kako je nastao vaš nick?

1.866 pregleda · 71 odgovor · otvorena 20.09.2011. u 20:19

Dobro veče gameri i gamerke

Ovako želio bih da malo prodiskutujemo o nastanku vašeg nicka. Dakle da kažete kad je to bilo, uz koju igricu je nastao i šta vam znači. Evo da kažem o svom nicku par stvari. Mnogi misle da je to po crtanom "Kralj lavova" po lavu simba, ali nije. Da je tako iskreno bih rekao ali nije. Rođak je jednom prilikom dolazio kod mene prije 5-6 godine i smišljao mi nick za CS-a i po nicku mog drugog rođaka "kimba", on meni reče simba. I od tada do sad sam ostao simba, samo što sad ja znam dodat sufikse z, AAz, AAZ i ostalo. Da čujem kako su vaši nickovi nastali.
u 7 razredu osnovne škole, kada sam imao hemiju, učili smo PSE (periodni sistem elemenata)... Tih dana sam ionako tražio neki dobar nick, pa sam redom čitao elemente, i tako došao do helija. Eh, helij se na engleskom (latinskom, ili kojem već jeziku) kaže helium. Sada su ostali još samo oni brojevi tj. 3 i 1. Pošto me tada zanimao 1337 speak, dodao sam ga u helium, i tako je nastao h3l1um. Pošto je tako ružno izgledao, slova H, L i M sam stavio kao velika slova, tako da na kraju ispadne H3L1uM.

Eto, tako je nastao moj nick.
Donio otac flašicu neku za treninga,pisalo Frisk i ja uzmem
Tarik _ Ripazha (nick samo na g.ba )
ima onaj neki cit za gta sa kucas ripazha
i tako bezveze se registrujem i napisem...

@ UNREAL
HAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHA
Ma kad smo igrali CS stavljo svaki 2 dan novi nick, i bio INFERNO net klub prije 5 6 godina i mi igramo i frajeru nick BLADE i ja stavim BLAZE, i nije mi se nest svidjalo i caseY i ELINHOOOO mi rekose stavljaj 2 Z u nick tj BLAZZE i ostao BLEJZ BLEJZ, a sada dzo ovaj nick je nastao od skracenice dzoint

Pussa bok.
Ma nazvali me prijatelji Korda po prezimenu "Kordic" pa tako Korda Kordinho
Poz

Nick mi je nastao od mog imena "Haris". Dodao sam još dva slova "i", i H stavio u malo h.

Prošli nick xNr je nastao od Xander Cage iz filma Triple xXx. Samo što sam ja napravio neke skraćenice i to je to
haRISKerla
Nikad se nisam zamarao time , da neki nick imam , da izmisljam , uvijek gluposti pisao .. I tako nafur'o se na pjesmu Lady Gage - Alejandroo taj dan , i s tim nickom se regam na g.ba i ostane Alejandroo ^^

Kratko jasno
Vidio od nekog lika na fb se zove tareek, pa ja stavio nick tareek

prije mi bio advanced iz igrice

Ghost Recon Advanced Wirefighter
kad su bile one yugioh karte , ja na standovima krao al uvjek fush bile , i tako ostado fusher
Kad igram ce esa i coda nick mi je CMYK

Skontajte sta znaci cmyk.
Sasvim slučajno, kada sam pravio acc na lol tražio sam neke "odmetnike" i rodjak mi pomenuo rauber, i od tada nick je taj što se tiče lola.
H A M prva 3 slova mog prezimena a 13 imo godina kad sam se reg na gamers . 9-) seya
Hmmm ime mi je Emir i od malena me zovu Emko mislim dosta raje ko se zove Emir zovu ga Emko pojma nemam odakle to :D

I tako vec 5 god. koristim nick EmCo. :D
Posto sam se prije furao na onog Shorty-a iz Scary Movie i stalno taj nick stavljao u Lan-u kad god igram neki mec Cs-a ili Dote i tako i ovde stavim 8-)
http://www.imdb.com/title/tt0393109/
Uzeo od deterđenta Ariel , samo odbio slovo A i ispadne riel samo sto ja stavim RI3LLL1g , RI3LONN1 , itd
- Jednom sam nešto diskutovao sa društvom , tema je bila crtani filmovi ... I meni se u glavni stalno motao Nemo iz istoimenog crtanog filma . Onda sam dodao N na kraju i ispalo je NemoN . Taj nick mi se baš svidio i odlučio sam da ga ne mjenjam ... Koristim ga i dan danas .

A nick zhady sam pokupio odnekle , ni ja se ne sjećam ...

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.