Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Zaključana Poništeno pitanje 70 bodova

DVD Rom problem

164 pregleda · 12 odgovora · otvorena 29.08.2011. u 12:07

Poz svima!

Imam problem sa cd citacom. Znaci on je DVD RW marke LabelFlash ucitava obicne cd-ove a nece dvd kao nesto odradjuje a nece da ucita dvd.

Radio je prije sve ekstra a sad hoce da ucitava samo obicne cd-ove.

Pa ne znam ako moze neko da mi pomogne da proradi da mogu gledati filmove,instalirati igrice,itd...

Nagrada 70 bodova toliko imam i skromna je

Hvala unaprijed svima koji su na bilo koji nacin htjeli pomoci ili pomogli.

edit:

Optiarc DVD RW AD-7173S SCSI CdRom Device

edit:

Nista mi nije pomoglo .
Probaj ovo :
-Desni klik na moje racunalo > Upravljaj >Upravitelj Uredjaja
-Nadji na lisi opticki disk desni klik na njega Deinslairaj

Poslje toga potrebno je samo restartati racunalo !!

Ako ne pomogne to ja vi mi ovdje ili na pm

GL :)
Koliko je star DVD rom??
Da li si ga ikad vadio iz kucista i cistio??
Moguce je da je citac (laser) oslabio) ili se mozda nakupilo prasine pa je samo potrebno ocistiti""!!
Imas kupiti i CD ubacis ga u DVD i on cisti!!

Ako se odlucis otvorit polhko sve otkopcaj i polahko zvadi DVD rom!! Skini serafcice i otvori i njeg!! Vidjeces kaoneku lecu "Oprezno sa njom" Polahko uzmi drvce za usi i sa malo vode i ocisti!! To ti je jedina mogucnost!! Sretno!!
Vexlor je napisao/la:
Koliko je star DVD rom??
Da li si ga ikad vadio iz kucista i cistio??
Moguce je da je citac (laser) oslabio) ili se mozda nakupilo prasine pa je samo potrebno ocistiti""!!
Imas kupiti i CD ubacis ga u DVD i on cisti!!

Ako se odlucis otvorit polhko sve otkopcaj i polahko zvadi DVD rom!! Skini serafcice i otvori i njeg!! Vidjeces kaoneku lecu "Oprezno sa njom" Polahko uzmi drvce za usi i sa malo vode i ocisti!! To ti je jedina mogucnost!! Sretno!!
Kupio sam nov PC 2008 godine i nisam ga nikad vadio i ja mislim da je mozda do lasera msm nije se pokvario samo se nakupila prasina. Moj prvi komsija je imao CD koji na sebi ima cetkicu i kad ga ubacis on se okrece i cisti laser ako bude imao jos posudicu i probati.
Rexon je napisao/la:
Kupio sam nov PC 2008 godine i nisam ga nikad vadio i ja mislim da je mozda do lasera msm nije se pokvario samo se nakupila prasina. Moj prvi komsija je imao CD koji na sebi ima cetkicu i kad ga ubacis on se okrece i cisti laser ako bude imao jos posudicu i probati.
Pokusaj to drug vjerovatno je do prasine...I ja sma svoj cistio i sada eadi super...Pokusaj i sa CD to ej jos bolje rjesenje!!

AKo ne uspijes javi se na Pm imam jos jednu ideju!!
Poz!!
Sad što ću ti reći zvuči smiješno i glupo otvori PC iskopčaj kabl iz Rom-a i kabl sa matične ili gdje ide već zatim ponovo skopčaj i vrati, upali PC trebalo bi raditi ja sam tako riješio problem sa Rom-om 1337 puta ozb.
Qwen je napisao/la:
Sad što ću ti reći zvuči smiješno i glupo otvori PC iskopčaj kabl iz Rom-a i kabl sa matične ili gdje ide već zatim ponovo skopčaj i vrati, upali PC trebalo bi raditi ja sam tako riješio problem sa Rom-om 1337 puta ozb.
Pokusacu.
Ista situacija kod mene na samsungovom :s

Znači, kad tek dignem sistem radi nekih mjesec dana i opet pođe tako štekat :S

Ne znam koji mu je q.
Nermin je napisao/la:
Kupi novi dvd rom.
Nasao sam cd kod komsije sa cetkicom za ciscenje cd romova i dvd .

I kasnije mi ucitao DVD > PES 2011 i dodje instalacija skoro do pola i onda stane i ide 0,01 milimetar u 10 sekundi i nerviram se i prekinem i tako stalno.
To se je i meni desilo na starom kompu to je došao kraj DVD ROM
Ali može da ti proradi malo uzmi krpe pa ga ocisti e onda ubaci i sa donje strane podigni malo prema gore jer sigurno nemoze da ocita sa gornje strane, e nakon toga vidje ces mocice ti ocitati ali sve dok ti držiž ako pustiš vidje ces da da opet nece moci zato privremeno ces morati ugurati neku stvarcicu ispod toga da ti moze ga cuvati npr noz i tako to ali sigurno ce ti biti potreban novi DVD ROM
Rexon je napisao/la:
Nasao sam cd kod komsije sa cetkicom za ciscenje cd romova i dvd .

I kasnije mi ucitao DVD > PES 2011 i dodje instalacija skoro do pola i onda stane i ide 0,01 milimetar u 10 sekundi i nerviram se i prekinem i tako stalno.
Kod mene bio isti problem one pocne se malo okretati pa onda isto kao da ga para jel tako. usput znas kako sam ja rijesio taj problem ocami mog morao sam ponovo dici sistem 15 m rada i sve radi kao novo to ti je jedino rjesenje nemoras kupovati novi samo Windows rr jel ti se driver sjebao a nemozes skinuti bolji

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.