Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

problem sa racunarom (zastajkuje)

106 pregleda · 7 odgovora · otvorena 04.09.2011. u 12:16

Veliki pozdrav,
Kao sto i naslov kaze, imam problema sa racunarom tj. sa konstantnim stopanjem bilo koje aplikacije koju pokrenem.
Citao sam po forumima da prasina moze biti uzrok tome, usisao sam kompletan racunar (ne bas nesto temeljno), ali problem je ostao isti.
Koristeci program SpeedFan dobio sam sljedece rezultate temperature mog racunara :
u stanju mirovanja : CPU - 38C
Local - 46C
Remote 2 - 48C
HD0 - 37C
nakon koristenja ili igranja neke igrice : CPU - 38C
Local - 48 do 50C
Remote 2 - 61C
HD0 - 37C

Da li su ovo normalne variiacije temperature racunara?
I moze li biti nesto drugo problem konstantnog stopanja ?

Hvala unaprijed svima
Virusi ?
Nepotrebni procesi ?
Skeniraj racunar antivirusom (NOD32) i nekim anti-spyware programom , moguce da se nakupilo virusa ..
iNFY je napisao/la:
Virusi ?
Nepotrebni procesi ?
Novi sisitem dignut ali nista nije promjenio.
Imao sam isti problem čak sam postao i temu da mi pomognu , to ces rijesiti tako sto provjeris Ram memoriju u racunaru unutra i probaj izvadit jednu po jednu i vidi mozda ti neradi pa ti koći komp , ja sam tako riješio..
Haris je napisao/la:
Imao sam isti problem čak sam postao i temu da mi pomognu , to ces rijesiti tako sto provjeris Ram memoriju u racunaru unutra :D i probaj izvadit jednu po jednu i vidi mozda ti neradi pa ti koći komp , ja sam tako riješio..
Hvala, probacu sva 4 slota su mi zauzeta sto se tice rama pa cu vidjeti mozda je i to problem.
Virusi mogu biti uzrok a i ne mora biti, nepotrebni procesi, update windows? meni bar sistem nije izdržao više od 7 mjeseci, kad ponovo uradim sistem vrati se u normalu :) znači pokušaj sistem uradit ponovo :)

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.