Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Šteka pc , čist sys

300 pregleda · 12 odgovora · otvorena 28.10.2011. u 01:30

Pozdrav ljudine
Problem je sljedeći: računar mi šteka svako 2-3 sec , znači slušam youtube ono sjecka mi pjesmu zastane svako 2 sec , ili npr pomijeram kursor preko displeya zašteka mi na putu od jedne do druge strane :D , ili pustim mp3 u winampu/aimp -u šteka isto tako ...
windows je xp , i čist je svježe instaliran , formatirana patricija C , probao sam još 1 HDD od 40 gb , isto sve uradio i na njemu isto ,... imal ko kakvih preporuka .. takođe mijenjao sam onaj kabal široki što ide u HDD .. ne znam sad kako se zove .. nije ni do njega mislim ...
Hvaka unaprijed , izludio sam :) blago rečeno!
n3xu5 je napisao/la:
napisi citavu konfiguraciju, broj procesa i slicno..
AMD Athlon 1800+
512
fx5200
80GB
:(

procesa trenutno 22 , najviše memorije guta firefox.exe 132k i plugin-container.exe 52k ostalo je do 15 max ...
a jbg brate, sta ocekujes od tog pc-a ?

i sam otvoren firefox ti ubi pc..

firefox + winamp = jos gore.. tesko da mozes ista uraditi da to "popravis", jedini nacin je novi pc..
n3xu5 je napisao/la:
a jbg brate, sta ocekujes od tog pc-a ? :P

i sam otvoren firefox ti ubi pc..

firefox + winamp = jos gore.. tesko da mozes ista uraditi da to "popravis", jedini nacin je novi pc..
Pa očekujem ono što mi je davao do sad , prije sam igro cs-a sa dobrim fps-om , i slušo muziku u aimp-u , sad nešto nije uredu , nisu mu progutani resursi , već šteka iz nekog drugog razloga ... ipak nije toliko slab da bi šteko zbog firefoxa i 2 taba u njemu .. ;) mada znam da je loša konfiguracija za plakat ..
Racunar je ok nebi trebalo da se to desava sto se tice konfiguracije za win XP solidna konfiguracija :D
Moj predlog ti je da jos pogledas napon probaj zameniti one dzekove za dovod struje na hard disku ako to ne pomogne probaj zameniti od nekog posuditi naponsku jedinicu :D
Jesi radio quick ili full format ?
Ocisti prasinu sa ram slotova i uopsteno coolera ..
Vidi jesu drajveri svi legi dobro ...mozda driver za sliku nije odgovarajuci ..promjeni rezoluciju na monitoru ...kakav anti virus imas ? Ima tu dosta opcija mada ja mislim da je to do GRAFICKE posto sam jednom imao slican problem tako da i nju probaj zamjenuti hf
PC jeste smece al ne moguce da steka od winampa i firefoxa, sta su ljudi pre sa jos slabijim konfiguracijama radili? nisu smeli otvoriti jednu aplikaciju ? WTF

Proveri komponente, ne verujem da je software problem.
Moja ti je jedna preporuka, ugasi komp, otvori kuciste i lagano Reset CMOS, samo izvadi onu bateriju na maticnoj, sacekaj 2-3 minute i vrati bateriju.
Ocisti kuciste i instaliraj lakse programe za svoj pc jer je malo slabiji.Izbrisi taj fierfox i stavi si google chrome.Skini si CCleaner , Defrager neki nadji dobar malo si sredi racunar mozda ti je pun Error nekakvi.Instaliraj si Nod32 jer ne guta puno memorije.Nadam se da ces nekako da rijesis problem,a ako ne slupaj ga i kupi si novi :) . Pozdrav
Pa gledaj taj atlon je sigurno jaci nego moj sempron 3200+ pa opet bez problema vrtim sedmicu, meni se slicno desavalo na jednom starom racunaru gdje mi je otiso kuler od graficke, probaj provjerit hladjenja sva u racunaru malo ocisti podmazi dotegni pa vidi kako ce se ponasat, sretno
prvo ocitisti unutrasnjost pc-a, vjerovatno nisi instalirao odgovarajuce drivere, pusti nek ti se updateuje PC, a i probaj updateovati BIOS
Ja msm da ti je to do TVRDOG DISKA... imo mi drug isti problem i kupio lik novi tvrdi k...

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.