Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

G.ba Public VAŽNO

1.170 pregleda · 40 odgovora · otvorena 15.08.2011. u 16:35

Za one koji jos nisu saznali, Ado je prepustio meni da vodim g.ba public, zajedno sa ALEJANDROO/koji ce mi biti od velike pomoci.

Sto se tice konkursa, nece ga biti, sad za sad, jer je jucer bio odabir novih admina i bilo bi glupo da se sad opet dize "novi" konkurs!

Odlucili smo da napravimo i nekoliko promjena kao sto su:

1. Ako zelite admina, morate imati najmanje 50 sati provedenih na serveru (provjeravat cemo preko gametracker-a)
2. Ponasanje Vam mora biti na samom vrhu (nema psovanja koje je strogo zabranjeno nema i "izivljavanja" na drugim igracima)
3. Morate biti stariji od 16 g, tj.od 17 pa na dalje
4. Dobro poznavanje svih amx komandi
5. OBAVEZNO koristiti banshot-ukoliko ne budete koristili banshot, ukida vam se opcija amx_ban na 3 dana. Ako ponovite istu gresku "opet", amx_ban vam se ukida na odredjeni period!!
6. Svaki dan morate biti na serveru vise od jednog sata.
7. Odsustvo duze od 10 dana = skidanje admina, osim ako nam prije toga na pm posaljete razlog zbog kojeg ce te biti odsutni.

Sljedeceg mjeseca, tacnije 1.septembra, izvrsit cemo provjeru "trenutnih" admina, tj. da li svi imaju ovo sto sam naveo, a najvaznije je da je ispunjen korak 1 (50 sati na serveru). Bez toga niko nece dobiti admina!
Ako ostanete bez admina, pm ALEJANDRU ili meni i dobit ce te ako treba i referat naseg objasnjenja zbog cega ste ostali bez admina!!

Po potrebi cemo dizat konkurs, na kojem cemo izabrati jednog, a max 2 nova admina.
Zamolio bih vas da nam ne saljete pm-ove tipa " A sto ja nisam dobio admina" " Ja igram svaki dan na serveru" i ostala pitanja ove vrste.
Sve se moze rijesiti na najbolji nacin, ne trebaju nikakve prijetnje i tako te gluposti. Ovo je samo igra !!

PS ako neko od "trenutnih" admina nema dovoljno vremena da bude na serveru, neka nam se javi na pm i mi cemo mu skinut admina.

Uskoro ce biti dignuta i tema na kojoj ce te traziti zahtjev za unban, postavljati SS-ove i slicno. Unban preko pm-a vam nece biti ispunjen.

g.ba team
Samo radite momci, sve najbolje..

Moze li meni slot, da ne moram cekati po 2h da udjem na server? I samo da kazem da sam jucer banovan jer se kao stekam, a cuvam b site sa awpom.. Mislim dajte wtf
Svaka cast

Samo bi jos trebalo biti neke nagrade,takmicenja i sl.
Nadam se da i to imate u planu
odmah u kost ! ! nista labavo
btw , @topic ,mozda bi bilo dobro organizovati kakve conteste,kao najbolji score sedmice/mjeseca , neki premiumi i nekakvi bodovi za nagrade 8-)
ma dok se jos malo server digne na noge, onda cemo poceti sa tim ... al sve ide redom, doci cemo i do toga ;)

Post dobio aplauz od xXxAdOo

Bit' ce i neki contesti , radimo na tome

Post dobio aplauz od xXxAdOo

hocu i ja slot
cntr je napisao/la:
hocu i ja slot :D
ako ti je to nick, znaci ne da te nisam nikad vidio na serveru ni jednom do sad ...
iguana je napisao/la:
ako ti je to nick, znaci ne da te nisam nikad vidio na serveru ni jednom do sad ...
ne igram nikad sa rl nickom na publicu, stavljam uvijek nakve gluposti, al igram
cntr je napisao/la:
ne igram nikad sa rl nickom na publicu, stavljam uvijek nakve gluposti, al igram :D
e jbg druze, stavi jedan nick i igraj stalno. zasluzi taj slot !
Par prijedloga šta da uradiš kad već imaš pristup ftp-u:
- Mapsycle ( to sam ti već rekao na serveru al eto )
Znači stavi 5 standardnih mapa ( dd2,inf,nuke,train,aztec) koje će se svaki dan istim redoslijedom mjenjati poslije 20 rundi.
- Adminima ukinuti komande amx_map i amx_nextmap ( samo amx_votemap ostaviti )
- Staviti autoteambalance na server, tačnije - ako je 13 igrača u CT a 12 u T, igrač koji ulazi u igru iz speca MORA ući u terore jer ih ima manje. Često se desi da 15v10 se igra pa mi moramo autoteambalance kucat.

Biće edit kad se sjetim još nečeg.
Svaka cast momci .
Samo tako nastavite , nadam se da će od sad admini biti redovniji na serverima i da nece biti citera .
Sretno
Ovako ja imam prijedlog za org a to je za rankove npr nidje veze imaju samo 3 ranka 2-obican rank u bandi
1-Podlider
0-Lider
Mislim da je 100 puta bolje ko i na svakom serveru da su rankvoci r1,r2,r3,r4,r5,r6 to jest lider i da se stave skinovi za svaku bandu,mafiu a ne da moras ici kupovati u Bincu.Eto toliko od mene
elite je napisao/la:
Par prijedloga šta da uradiš kad već imaš pristup ftp-u:
- Mapsycle ( to sam ti već rekao na serveru al eto )
Znači stavi 5 standardnih mapa ( dd2,inf,nuke,train,aztec) koje će se svaki dan istim redoslijedom mjenjati poslije 20 rundi.
- Adminima ukinuti komande amx_map i amx_nextmap ( samo amx_votemap ostaviti )
- Staviti autoteambalance na server, tačnije - ako je 13 igrača u CT a 12 u T, igrač koji ulazi u igru iz speca MORA ući u terore jer ih ima manje. Često se desi da 15v10 se igra pa mi moramo autoteambalance kucat.

Biće edit kad se sjetim još nečeg.
Svaka čast za prijedloge. I da ti kažem da je vjerovatno neko dirao mp_limitteams i skoro pa ne moguće je namjestiti fino auoteambalance a da se prije toga ne restartuje runda :S
Svaka cast na ovom, mozda mala digresija za spec, da ne moze svak u spec ulazit vec samo admini te da se u mapcycle uvedu neke jutarnje mape da kad admin nije tu da se igra ( snow, long etc.). Al sve u svemu super je ovo i nadam se da ce se ovakvo stanje odrzat.
Ado dobio šta je htjeo, i sada ko vas je*e
admir012 je napisao/la:
Ovako ja imam prijedlog za org a to je za rankove npr nidje veze imaju samo 3 ranka 2-obican rank u bandi
1-Podlider
0-Lider
Mislim da je 100 puta bolje ko i na svakom serveru da su rankvoci r1,r2,r3,r4,r5,r6 to jest lider i da se stave skinovi za svaku bandu,mafiu a ne da moras ici kupovati u Bincu.Eto toliko od mene
Da ti druze nisi profulio temu ? hahahah
@topic svaka cast
SilveRkoO je napisao/la:
Svaka cast na ovom, mozda mala digresija za spec, da ne moze svak u spec ulazit vec samo admini te da se u mapcycle uvedu neke jutarnje mape da kad admin nije tu da se igra ( snow, long etc.). Al sve u svemu super je ovo i nadam se da ce se ovakvo stanje odrzat.
Pa i ne moze svako ulazit' u spec , samo admini
ALEJANDROO je napisao/la:
Bit' ce i neki contesti , radimo na tome ;)
edah haj me unblok sa gba 9-)

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.