Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Call of Duty opcenito

1.210 pregleda · 64 odgovora · otvorena 26.07.2011. u 22:43

Dobro vece ece ece ece. Evo mene dosao sam sa odmora pa reko da dignem jedan 'diskasn'. Predpostavljam da je vecina igrala ovu igru. Po meni najjaci FPS serijali ikada. Eh sada zelio bi cuti vasa misljenja o ovoj igri, jedna normalna diskusija.
-Kada ste prvi puta zaigrali ovu igru i gdje?
Koji je po vama najbolji CoD serijal?
Sta bi ste vi dodali u sljedeci CoD serijal i sta ocekujete od MW3?
Iskreno, da li vam se svidio Black Ops?
Sta prvo pomislite kada cujete "Call of Duty"?! Kakvi su vasi utisci na ovu igru opcenito? Ako imate jos sta dodati bilo bi pozeljno. Digao sam ovu temu jer je ovaj dio foruma 'mrtav' i bilo je vrijeme da se malo osvjezi.

Evo poceti cu od sebe, CoD sam prvi puta zaigrao u net klubu bio je to CoD 1 i igra mi se svidjela kako grafika tako i gameplay (online/campaign) Kasnije, kako su novi dijelovi izlazili bilo je sve bolje i bolje. Po meni najbolji CoD serijal bio je CoD4 jer je imao i sjajan gameplay a i ostru grafiku, nije ni cudo zasto je dobila nagradu za najbolju igru godine.
Iskreno od MW3 i ne ocekujem nesto puno jer su se posljednji CoD serijali pretvorili u ponavljanje svojih predhodnika.
Meni se Black Ops i nije pretjerano svidio ali Online igra bila je poprilicno zabavna.

Svaki normalan post - aplauz. =D
- Kada ste prvi puta zaigrali ovu igru i gdje ?

- Jednostavno, želja u meni se neka probudila, i instalirao sam CoD 2, i zaigrao singleplayer, koji me je već tad fascinirao

- Koji je po vama najbolji CoD serijal ?

- Što se toga tiče, najbolji mi je ovaj zadnji, tj. Black Ops, mada nije loš ni CoD Modern Warfare 1 / 2
- Sta bi ste vi dodali u sljedeci CoD serijal i sta ocekujete od MW3?

- Očekujem samo najbolje a dodavati ne bih volio ništa, jer je CoD sam po sebi dobar serijal, dobra franšiza, te vjerujem da će se i novi dio tako pokazati

- Iskreno, da li vam se svidio Black Ops ?

- Kao što sam rekao, spada mi možda i među najbolji CoD dio, pa je smatram jednom fenomenalnom igrom . 

- Sta prvo pomislite kada cujete "Call of Duty"?! Kakvi su vasi utisci na ovu igru opcenito ?

- CoD serijal, je dobar FPS serijal, prepuno slow mo akcijama, koje ga krase, te uzbudljiv momentima, na koje moramo reagovati svaki čas. 

Post dobio aplauz od dennah

Prvi CoD je bio CoD 1, u internet klubu, igralo se samo LAN. Poslije njega dolazi CoD2, to sam igrao povremeno online, medjutim tada sam jos uvijek furao CS, tako da nisam nista ozbiljnije igrao.

2008-e pocinjem igrati CoD4 na BiHnet serveru, ubrzo se skuckao neki tim, i tako pocinju moji CoD dani. Prvo se igrao lan, dolazimo s BiHnet servra i uzimamo trece mjesto. Poslije toga dobio sam ponudu da igram za REPLAY, pa nakon toga za TERRORECON.

Najbolji CoD po meni je CoD2,a CoD4 sto se tice gameplaya. Jednostavno igra je intezivna, i svidja mi se ta atmosfera u cetvorci.

BO po meni nije los, da su uradili promod mogao bi se komotno igrati kao i CoD4, to je po meni jedina mana.

Kada ste prvi puta zaigrali ovu igru i gdje?

Igrao sam davno prije nekih 5-6god cod 2 kod rodjaka . Igrali smo sate i sate te smo onda presli na online . Svidjala nam se te smo jedva cekali novi nastavak .

Ah svi dijelovi su po meni predobri , ali cod 4 i mw2 su meni toliko dobri da sam ih presao par puta . Sad igram online obje igre preko steama i nikad mi nije dosadno .

Hmm... Dodao bi jako duzi gameplay jer ovi zadnji imaju jako krataku pricu te se sve svodi na isto . Volio bih vidjeti vece mape i jako interesantnu pricu . Iako mozda da ubace neka vozila kao na mw2 bilo bi predobro , ili kao na battlefield da stave da se mogu kuci rusiti i tako . Uglavnom da je sto realnija i da ne bude kao BO jer je on cisto sranje .

NE ! Igra mi se nije svidjela nikako . Pocevsi od price ... prica je nevjerovatno glupa , kao i sam gameplay . Izgubio je cod onu car igranja , da samo ocekujete nove misije jos interesantnije a ne na BO se samo ubija bez nekog cilja veceg .

Sta prvo pomislite kada cujete "Call of Duty"?! Kakvi su vasi utisci na ovu igru opcenito?

Ma nemam nista drugo reci nego jedva cekam mw3 to ce biti igra kao i bf3 . Vidjet cemo koja ce pobjediti ove godine , ali naravno obje se moraju prekucati .

Toliko od mene . Lijep Pozdrav

- Prvi put sam igrao CoD 2 . Bilo mi je nako furka igrati jer je i vecina mojih frendova je igralo .
To je bilo mozda prije 3 godine .
Tada sam imao onaj pisljivi Dial Up ...
Nakon par mjeseci po prvi put ja dobijem ADSL  
Odma nakon par dana , da se okusam na MultiPlayeru ...
Udjem na server BiHNET CoD2
Nemam ja pojma o cemu je rijec , ja njih ubijam , ubijaju oni mene .
Nakon par dana igranja 24/7 skontao sam kako chatati 
Odma nakon toga sam skinuo CS , i to je zadnje cega se sjecam do ovog trenutka

Inace , offshale
Zadnju sam igrao CoD MW2 MP , par dana , probao sam sve osim CoD 1 i CoD 3 
Od MW3 ne ocekujem nesto puno jer mi se ne svidja gameplay vec od MW ...
Volim vise ubijat Amerikance u Ruskoj vojsci 

Aldin je napisao/la:

Igrao sam davno prije nekih 5-6god cod 2 kod rodjaka . Igrali smo sate i sate te smo onda presli na online . Svidjala nam se te smo jedva cekali novi nastavak .

Ah svi dijelovi su po meni predobri , ali cod 4 i mw2 su meni toliko dobri da sam ih presao par puta . Sad igram online obje igre preko steama i nikad mi nije dosadno .

Hmm... Dodao bi jako duzi gameplay jer ovi zadnji imaju jako krataku pricu te se sve svodi na isto . Volio bih vidjeti vece mape i jako interesantnu pricu . Iako mozda da ubace neka vozila kao na mw2 bilo bi predobro , ili kao na battlefield da stave da se mogu kuci rusiti i tako . Uglavnom da je sto realnija i da ne bude kao BO jer je on cisto sranje .

NE ! Igra mi se nije svidjela nikako . Pocevsi od price ... prica je nevjerovatno glupa , kao i sam gameplay . Izgubio je cod onu car igranja , da samo ocekujete nove misije jos interesantnije a ne na BO se samo ubija bez nekog cilja veceg .

Sta prvo pomislite kada cujete "Call of Duty"?! Kakvi su vasi utisci na ovu igru opcenito?

Ma nemam nista drugo reci nego jedva cekam mw3 to ce biti igra kao i bf3 . Vidjet cemo koja ce pobjediti ove godine , ali naravno obje se moraju prekucati .

Toliko od mene . Lijep Pozdrav
Jedan od jacih postova. Respect.
Kada ste prvi puta zaigrali ovu igru i gdje? vala kod kuce,orginal kupio
Koji je po vama najbolji CoD serijal? Call of Duty 4
Sta bi ste vi dodali u sljedeci CoD serijal i sta ocekujete od MW3? nemam sta dodati,vidicemo kakav ce biti :)
Iskreno, da li vam se svidio Black Ops? igrao sam ga,al nije to to,nije me zadivio nekad pomislim da sam izgubio " touch " jer me danasnje igre smaraju puno.
Sta prvo pomislite kada cujete "Call of Duty"?! You Were Killed By " "

Cuo sam za igru od nekih drugova u skoli i tad jos nisam imao internet pa sam sve igre kupovao u prodavnicama i naravno neki mi je morao krekovati igru itd jer nisam imao pojma i sa starim sam otisao u neku prodavnicu na dobrinji,kupili smo CoD (1) i on mi je to instalirao i sjedio je sa mnom dok sam igrao jer sam se bojao sam igrat po noci :D tad sam imao mozda 8-9 godina a poslije sam igrao na svom kompjuteru kad sam ga dobio a i sad nekad s rajom znam poigrat ako ima u int.klubu u koji dodemo coda...

COD4 modern warfare,svidaju mi se oruzja,vise volim da je malo "modernija" igra

Pa,dosada bar ja nisam imao ni 1 dio sa kojim nisam bio zadovoljan,ocekujem da se i mw3 biti dobar i jos bolji od svih dosad.Nisam gledao bas puno o mw3 pogledao sam par stvari na youtubu i cini mi se super ali vidjecu tek kad krenem igrati.

Nisam probao ne mogu reci :)

Podsjeti me na to vrijeme kad sam prvi put probao igru i koliko sam se radovao igranju,sad,rado cu poigrati ali nestao je taj .. car kojem sam se toliko radovao i sto me odusevljavao.Igra je odlicna ali sada,jedino multiplayer mi je jos prilicno nepoznat,probao sam cod2,cod4 i cod6 multiplayer ali ne snalazim se najbolje :)

- U igraoni, Call of Duty 2
- Call of Duty 2 , barem po MP, što se tiče SP to je CoD4
- Neke druge puške, uvijek iste, i volio bih da u SP ima kao neka misija u avionu ili u zgradi, da je unutra kao u filmovima, da neko drži taoce, slično onome "Epilogue" u CoD4 ali malo duža i zanimljivija misija to mi se više sviđa nego "outside" shooting
- Naravno, igrao sam ga u igraoni LAN bilo odlično, ovi ostali su botine pa mi bilo lako bit najbolji : )
Sta prvo pomislite kada cujete "Call of Duty"?!
- Sjetim se CoD2 - stara vremena ♥.

U igraoni, CoD1 je bio koliko se sjecam.

Call of Duty 4

Ne bih davao suvisne komentare, da vidimo kako ce sve to ispast. Ocekujem naravno sve najbolje kao i od prethodnih CoD serijala.

Singleplayer i nije nesto, Multiplayer nisam jos igrao, niti namjeravam, samo CoD4 (ProMod)  .

Sta prvo pomislite kada cujete "Call of Duty"?
Najbolji FPS po meni, odlican gameplay i sigurno zagarantovana zabava i uzivanje.

Kod kuce,prvo otisao do Digital Art-a,i kupio je , posteno Platio 6KM, Call of Duty 2
Igro je na ;
Pentium D925 @ 3.00GHz + 2x512MB RAM DDR2 533MHz + nVIDIA GeForce 8500GT,igra je letila ko avion na maxed out 1280x1024 

Call of Duty Black Ops

To nek rade oni koji umiju,al da je bolje od prethodnih serijala.

Meni je odlican,grafika prejaka.
MultyP nisam igrao

Sta prvo pomislite kada cujete "Call of Duty"?
Sjetim se dobre igre

Poz

Kada sam tek dobio PC, poceo sam igrati Call of Duty 2 , naravno svidjela mi se, i pratio sam te nastavke. Posto nisam imao dobar kompjuter nisam mogao instalirati CoD 4 ...Zivio sam za taj dan kad cu qpiti novi i igrati CoD 4...Tako sam se zarazio ovom igricom 

Black Ops mi je "drama" igrica. Prica mi je malo dosadna, ono vracanje u historiju i tako (moje misljenje) al sve u svemu, grafika me odusevila i nadam se da ce MW3 Biti jos bolji..

Opet najbolji mi je CoD 4 jer je on napravio tu neku promjenu, drasticnu i njega sam igralo sa prijateljima u Internet klubu svaki dan 

CoD ♥
Kada ste prvi puta zaigrali ovu igru i gdje? Kod kuce kada mi je dosao bratov jaran i instalirao, Call of Duty 1. To je moja prva igra.
Koji je po vama najbolji CoD serijal? Call of Duty MW 2 i CoD 4
Sta bi ste vi dodali u sljedeci CoD serijal i sta ocekujete od MW3? Ne igram vise CoD, pa tako ne znam po ovome pitanju nista
Iskreno, da li vam se svidio Black Ops? Moglo bi se reci da mi se svidio. Igrao sam ga samo jednom.
Sta prvo pomislite kada cujete "Call of Duty"?! Pomislim na FPS, pa odma na CS 

Kada ste prvi puta zaigrali ovu igru i gdje?Prvi put u jesen 2008 u internet klubu sa društvom CoD2 MP svaku subotu ujutro pun internet klub nebude mjesta

Koji je po vama najbolji CoD serijal?CoD2

Sta bi ste vi dodali u sljedeci CoD serijal i sta ocekujete od MW3?Očekujem kopiju MW2 sa izmjenjenim puškama,a dodao bih vozila u njega(mada se nezna hoće li biti vozila al ako nema volio bih da su to stavili)
Iskreno, da li vam se svidio Black Ops?Nisam ga ni igrao,pokrene računar igricu perfektno ali neće misije da pokrene,zamalo da ga kupim na Steamu dok nisam sačeko piratsku i kad sam vidjeo da neće odustao sam :S
Sta prvo pomislite kada cujete "Call of Duty"?!Pomislim ovu sliku
:D

-Kada ste prvi puta zaigrali ovu igru i gdje? CoD sam prvi put zaigrao kod druga, tačnije CoD 3, odmah sam bio oduševljen i uzeo ga sebi za PS2.

-Koji je po vama najbolji CoD serijal? Najbolji u serijalu mi je CoD 4 i CoD Modern Warfare 2, oba su imali izvanredan gameplay i grafiku (za tu godinu u svom žanru po grafici bili najjači), kao i multiplayer.

-Sta bi ste vi dodali u sljedeci CoD serijal i sta ocekujete od MW3? Hmm pa iskreno ne znam šta bi dodao, možda neke nove multiplayer mode-ove, a od MW3 ne očekujem puno, već samo slabiji nastavak MW2, grafika je ostala ista, jedino kada bi dodali u gameplayu nešto totalno novo i inovativno, tek onda bi to bilo to.

-Iskreno, da li vam se svidio Black Ops? Iskreno nije, u cijeloj igri najviše mi se svidio lik Reznov, odnosno njegov karakter. Nemojte pomisliti da je igra glupa, to nikako, ali nije kao njegovi prethodnici.

-Sta prvo pomislite kada cujete "Call of Duty"?! Pomislim, odlični FPS koji je pomjerio granice FPS-a u gamingu.

-Kakvi su vasi utisci na ovu igru opcenito? Po meni najbolji FPS serijal ikad napravljen.

Prvi put sam je zaigrao u internet klubu. To je bio Call of Duty 2. Furali smo ga po preko neta na serverima.

-Koji je po vama najbolji CoD serijal?
Meni je najbolji Call of Duty 2, njega sam prvog igrao i bas mi je ostao u sjecanju. CoD4 mi je jedan od boljih.

-Sta bi ste vi dodali u sljedeci CoD serijal i sta ocekujete od MW3?
Dodao bi neku dobru pricu i prostranije mape.

-Iskreno, da li vam se svidio Black Ops?
Nisam ga nesto ni igrao. Instalirao sam ga, kad sam vidio da steka izbrisao ga.

-Sta prvo pomislite kada cujete "Call of Duty"?!
Sjetim se onih vremena kad smo igrali CoD2.

-Kakvi su vasi utisci na ovu igru opcenito?
Po meni je CoD najbolji FPS serijal.

Kada ste prvi put zaigrali CoD ?
- CoD zaigrah prvi put prije mozda 3/4 godine. Call of Duty 2. Bash predobra igrica, bila i ostala. Oline gameplay i campaign. Onda nedugo poslije toga sam presao na cetvorku. Jos bolja grafika, vise mogucnosti (npr. brze trcanje, knife..). I onda mi je presto raditi CoD. Sve sam pokkusavao, ali nije radio (jbg.) .
Koji je po vama najbolji serjal ?
- Svi su extra, mada ove novije nisam puno ni igro, jer ne'am dobar racunar :(
Sta bi ste vi dodali u sljedeci serijal i sta ocekujete od MW3?
-Ne bi nista mjenjao, samo ocekujem/o nova poboljsanja, nove mogucnosti itd.
Sta prvo pomislite kada cujete rijec "Call of Duty" ?
- Pomislim, kud sam ga prest'o igrat'. :D Nema jaceg FPS-a po meni.

Preporucujem, ko god nije probao, neka proba, zaljubljivanje u igricu-iste sekunde 9-) poz

davno, u igraoni, u lanu CoD 2
CoD United Ofansive i CoD 2 definitivno
u slijedecem CoD-u bih napravio remake CoD UO ili CoD 2, ne ocekujem neke vece promjene
iskreno... nije
pomislim odmah na CoD 2 kad sam igrao sa prijateljima u lanu, kad nije bilo multiplayera, barem ne kod mene, vec totalna uzivancija, nije bilo levelovanja, nije bilo sikirancije ko je veci level, tko ima bolju pusku i ostalo.
Kakvi su vasi utisci na ovu igru opcenito?
moji utisci da CoD pocev od MW2 ide sve gore na gore.

Kada ste prvi puta zaigrali ovu igru i gdje?kod jarana, cod-a 2 pucali.
Koji je po vama najbolji CoD serijal?mw 1, 2
Sta bi ste vi dodali u sljedeci CoD serijal i sta ocekujete od MW3?nebi se trebala mijenjati jer je prejaka ovakva kakva jeste , gameplay 10+, story+
Iskreno, da li vam se svidio Black Ops?nije zbog malo misija u SP
Sta prvo pomislite kada cujete "Call of Duty"?! Najbolji FPS !

Prvi put kod druga, nisam znao ni o cemu se radi.I od tad sam igrao jedno 3-4mjeseca .

Meni je najbolji Call of Duty 4, njega sam igrao i presao 2puta tako da misije znam napamet .

Ja bih dodao drugio dio sveta tj. staviti da se radnja desava gdje nikad prije nije !

Nisam ga nikako ni instalir'o, ovih dana cu ga install mada kako se pricha aman da su se ocekivanja prekrsila.

Pomislim gdje se igra i ko igra, da o'ma uletim.

Kakvi su vasi utisci na ovu igru uopste?
Odlicna igrica dok je nisam isfuro, prvo 2malo pa 4 i 5 !

Kada ste prvi puta zaigrali ovu igru i gdje? 2007 kod jarana
Koji je po vama najbolji CoD serijal? CoD4
Sta bi ste vi dodali u sljedeci CoD serijal i sta ocekujete od MW3? Duzi story i vece mape
Iskreno, da li vam se svidio Black Ops? Ne bas
Sta prvo pomislite kada cujete "Call of Duty"?! Kakvi su vasi utisci na ovu igru opcenito? Realnost igre , dobra grafika opcenito po mom misljenju najrealnija igra

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.