Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Call of Duty opcenito

1.210 pregleda · 64 odgovora · otvorena 26.07.2011. u 22:43

Dobro vece ece ece ece. Evo mene dosao sam sa odmora pa reko da dignem jedan 'diskasn'. Predpostavljam da je vecina igrala ovu igru. Po meni najjaci FPS serijali ikada. Eh sada zelio bi cuti vasa misljenja o ovoj igri, jedna normalna diskusija.
-Kada ste prvi puta zaigrali ovu igru i gdje?
Koji je po vama najbolji CoD serijal?
Sta bi ste vi dodali u sljedeci CoD serijal i sta ocekujete od MW3?
Iskreno, da li vam se svidio Black Ops?
Sta prvo pomislite kada cujete "Call of Duty"?! Kakvi su vasi utisci na ovu igru opcenito? Ako imate jos sta dodati bilo bi pozeljno. Digao sam ovu temu jer je ovaj dio foruma 'mrtav' i bilo je vrijeme da se malo osvjezi.

Evo poceti cu od sebe, CoD sam prvi puta zaigrao u net klubu bio je to CoD 1 i igra mi se svidjela kako grafika tako i gameplay (online/campaign) Kasnije, kako su novi dijelovi izlazili bilo je sve bolje i bolje. Po meni najbolji CoD serijal bio je CoD4 jer je imao i sjajan gameplay a i ostru grafiku, nije ni cudo zasto je dobila nagradu za najbolju igru godine.
Iskreno od MW3 i ne ocekujem nesto puno jer su se posljednji CoD serijali pretvorili u ponavljanje svojih predhodnika.
Meni se Black Ops i nije pretjerano svidio ali Online igra bila je poprilicno zabavna.

Svaki normalan post - aplauz. =D
Kada ste prvi puta zaigrali ovu igru i gdje? U igraoni, Call of Duty 1 il' 2.
Koji je po vama najbolji CoD serijal? Call of Duty MW 1,2 i Black Ops.
Sta bi ste vi dodali u sljedeci CoD serijal i sta ocekujete od MW3? Hmm, nemam sta dodati, jednostavno sve mi je prejako. Volio bih da uvedu u killstreak nesto slicno ko u MW2 "Tactical Nuke". Bas prejako.
Iskreno, da li vam se svidio Black Ops? Naravno. Igrao sam ga preko steama sa rajom sa Balkana, prejaka igra, takodjer igram svaki dan preko PS3 sa strancima, posto nemam neke raje da igraju.
Sta prvo pomislite kada cujete "Call of Duty"?! Posto znam o kojoj je igri rijec, najjaci FPS ♥

Post dobio aplauz od dennah

Prvi put sam igrao call of duty 3 i to na playstationu,sjecam se da sam ga dosta prelazio 
dobio sam racunar 2008-9 i tada sam instalirao cod2,nedugo zatim poceo igrati online. Pred kraj 2010 sam nabavio cod4 i odmah ga poceo igrati onlajn,pravo sam ga zanolajfo,toliko da su mi suze iz ociju znale curiti 
prije 4-5 mjeseci instalirao sam i alteriwnet-codmw2 i evo trenutno ga igram dok sam cod4 izbrisao jer mi trenutno trza nesto pa me ljuti 
CoD serijal je prejak,sto se tice grafike i gameplaya,jedina moja greska je to sto cod mjesam sa csom 

Kada ste prvi puta zaigrali ovu igru i gdje? COD 2 na playstationu  Mada nisam znao ni sta trebam 

Koji je po vama najbolji CoD serijal? Call of Duty MW 2

Sta bi ste vi dodali u sljedeci CoD serijal i sta ocekujete od MW3? Uglavnom mi se sve svidja

Iskreno, da li vam se svidio Black Ops? Ne bas, ne zbog igre nego posto mi nemoze na komp pa se nerviram kada pokusavam da pucam na XBOXu 

Sta prvo pomislite kada cujete "Call of Duty"?! Haha sjetim se njega:
http://gamers.ba/profil/ch1ckoza/

Opcenito igra realnija od CS, iako je igra manje ljudi, bar na Balkanu =)

eh,prvi put sam zaigrao CoD kod best frenda,to je bio CoD2 i igra mi se svidila na prvi pogled.. Zatim sam kod druga igrao CoD 1 i kupio davnoo CoD4 koji mi je neko mazno i nikad vratio :/ ,pa sam opt skino igru  Black Ops je imao finu priču,i zanimljiv online,ali nije mi se toliko mnogo svidio.. Po meni najbolji je CoD MW2... Kad sam instalirao igru,odigrao 3-4 misije.. VIDIO sam kako generacija igara napreduje,te mislim da ce MW3 biti slican MW2.. Kad cujem rijeci CoD,Call of Duty,sjetim se momenata kad sam pucao sa rajom =)

Toliko od mene!

-Kada ste prvi puta zaigrali ovu igru i gdje?-Kad sam imao oko 9-10 godina pucao sam se na neke ratne igre i aj reko da uzmem .

Koji je po vama najbolji CoD serijal? hmm..svi su dobro,al cod4 je naj

Sta bi ste vi dodali u sljedeci CoD serijal i sta ocekujete od MW3?ocekujem da ce bit jedno vel'ko iznanedenje i extra grafika.
Iskreno, da li vam se svidio Black Ops?.Daa

Sta prvo pomislite kada cujete "Call of Duty"?! Kakvi su vasi utisci na ovu igru opcenito?..Kad cujem rijes "Call of duty" pomislis na razne misije i multiplayer igru..igra je prejaka

Ispravka Call of Duty je serijal, valjda koja vam je najdraza igra iz serijala 

OT: Prvi put sam zaigrao COD kada mi je komsija dao da inst. igricu pod uslovom da i njemu dam malo da igra jer je imao slabiji racunar, to je bio CoD 2, jedna od prvih igara koje sam ozbiljnije igrao i koje su mi prirasle srcu 

COD 2 je uz jos nekoliko igara obiljezio moje "prave" gaming pocetke 
Kako sam tek' dobio racunar bio sam totalni n00b i zvao sam druga da mi predje misiju "Dan D" onu kada se iskrcavate iz broda i penjete uz neke stijene 

I nikada necu zaboraviti osjecaj kada sam uspjesno presao mapu kada se rusi zgrada, Ruske misije su u pitanju 
Kada trebate postaviti c4 na odredjena mjesta i onda se distancirate i gledate kako se rusi zgrad 

To je meni tada bilo jednostavno predobro 

Takodje, drag mi je i Modern Warfare, ima dobru pricu prije svega 
Ali ipak, dvojka je dvojka  

CoD ♥

-Kada ste prvi puta zaigrali ovu igru i gdje?

Bilo je to počecima 2006-ste godine u TRGOVAČKOM CENTRU FIS Vitez(znate svi =D), tačnije na 2. spratu bio je internet klub sve do 2009(zatvoren nažalost), tada sam prvi put zaigrao COD i to dvicu. Sa jednim komšijom, njegov stari nas ujutro odveze i mi po 5-6 sati igrali, on nam plati sve xD

Ma ludnica bila, puna igraona, vazda se deralo, prvi nick bio X-Man, vazda me prozivali, derali se ko' je ovaj, valjda odma imao dara za ubijanje. Omiljeni tim mi bili Nijemci, pošto sam rođen u njemačkoj, mada sam uvijek htio u britance zbog one zadnje puške, al nisam htio izdat svoje hahaha...

-Teško je to reći, jer svake godine izađe novi, sa boljom grafikom, noviji naranvo i bolji, ali COD2 uvijek ostaje u srcu ♥ =)
-CoD4 je bio dugo očekivan, dugooo sam ga čekao, ali i naigrao sam ga se pravo, trenutno instaliran, ponekad uđem online =)

Hmm.. Gameplaye i ostalo od MW3, pregledao sve do jednog, iskreno nadam se puno toga, da će me oduševit, valjda će i biti tako. Btw. Odsad singleplayer igram na Hard, dosadilo ulazit po tuđim rovovima i ubijat ih sve, e pa stvarno..

Iskreno, nisam ga ni igrao. Trenutno je na downloadu vidjet ću da li će mi moć' pokrenut, volio bih ga preći, ali po gameplayevima po youtube-u, i nije me baš oduševo, možda par misija..

Sta prvo pomislite kada cujete "Call of Duty"?! Kakvi su vasi utisci na ovu igru opcenito?

Čovječe odma mi sine dan u "komšijinoj" avliji kada ga je donio njegov stari, i po prvi put ga zaigrali na njegovom računaru, tada ga nisam imao, ali to je bio isto moj, svakodnevno pucanje po Rusiji, Tunisu i Francuskoj, nevjerovatno.

Zaista me samo lijepe stvari vežu za ovu igru, i pratit ću je i igrat sve do starosti =)

Živio Vasiljev i cijeli CoD! :)

Ne sjećam se kada sam prvi put zaigrao CoD, al' je bilo davno to je sigurno. Prvi CoD koji sam igrao bio je naravno 1. dio. Njega sam igrao sa uživanjem bezbroj puta dok ekspanziju United Offensive nisam imao priliku da tada igram. Nakon toga je došao CoD2. Oko godinu dana nakon što je izašao, uspio sam da nabavim DVD i prekucavao sam ga i dan i noć. CoD2 multiplayer sam počeo igrati krajem 2007. godine i od tad se nikad nisam odvojio od njega. To mi je definitivno najjača igra koju sam ikad igrao (evo upravo sam sad izašao sa jednog servera - dobio kick ). Poslije toga sam počeo igrati CoD4 na BiHNet serverima (odmah nakon što je izašao) i igram ga i dan danas. Ne igram ga često kao CoD2, ali ipak odvojim neko vrijeme za njega. CoD4 je definitivno bio vrhunac tog serijala i tako će ostati ubuduće.
Novi dijelovi koji su izlazili su takođe bili jako dobri, ali su izgubili tu neku čar jer su se samo nizali jedan za drugim.
Trenutno čekam MW 3 da izađe pa da i njega poderem. 
Samo se nadam da će biti neki MP crack da se može igrati.

Uglavnom, CoD2 najjača igra ikad. 

1) 1. put sam zaigro na svojoj staroj skalameriji prije jedno 3 - 4 godine, kad sam tek dobio komp.

2) Po meni je onaj prvi nekako bio najbolji.

3) Dodao bi mozda ono kao u BF da ima ono vozila u mp, i to. Vise nista samo da ne bude monotona prica u MW3

4) Iskreno, jeste. Ne znam svagdje sam citao da je bio lose odradjen, ali se meni bas svidio. :)

5) Definitivno prvo sto pomislim je mp.

Sve u svemu ''jedan'' boljih FPS-ova svih vremena ( barem za mene i moje doba ).

Kada ste prvi puta zaigrali ovu igru i gdje?

Prvi put sam zaigrao igru u klubu blizu moje kuće tada sam igrao COD 2 i ubjedljivo bio jedan od boljih igrača igrao sam i Turnire ali ništa u novce nego onako zabava roštilj itd.

Iskreno najbolji COD serial mi je COD 2 iz razloga jer je Story nešto najbole tako me oduševio da imam osjećaj ništa ne može preći takav Champing i pricu u to vrijeme.

Pa ne znam iskreno ništa .Od MW3 očekujem sve najbolje kao i što je bilo sa MW2 igra godine a valjda i decenije 

Dobro su uradili story ali sami Gameplay ne dosta glupih stvari.

Toliko od mene TWISTTER.

Kada ste prvi puta zaigrali ovu igru i gdje? - Hmm , bilo je to davno mislim da sam bio 3 razrd i završi se škola ja prošo u školi 5 , sve petice i kupi mi Otac novi kompjuter i odvede me u grad u igraonu Global ( Kod Coke ♥ ) i kaže koju ćeš igru pokaži prstom kupujemo , ja gledam u onaj katalog kad ja ugleda sliku piše Call of Duty 2 a ja gledam i stvarno me privuče slika reko ovu ću i tako mi kući dođemo ja sav sretan skidam haljinku sa sebe i odma palim kompjuter ( ko i uvjek ) i odma installiram kad ono neće joj ja poludio čitav put od grada do kuće gledo u CD razmišljo kakva je igra u glavi mi ona slika iz kataloga a sad neće , odma zovi prijatelja ( on se razumio tad više od mene u kompjutere ) pa da on proba kad dođe on napravi nešto i radi , ja sav sretan palim igru i ja i prijatelj igramo čitav dan .

Koji je po vama najbolji CoD serijal? Pa iskreno da ti kažem o svakoj igri prvo izdanje mi se najviše sviđa a ova iduća izdanja mi ne budu baš to to , nego postaju dosadna , a kod CoDa mislim da sam najviše igrao CoD 2 i da mi je on nekako bio najzanimljivji , a i CoD mw2 me iznenadio mislio sam da će bit fail kad je trebao izać ali mi se pravo svidio!

Sta bi ste vi dodali u sljedeci CoD serijal i sta ocekujete od MW3? Ne znam šta bi dodao mislim da to nije moj poso , ali bi volio da bude sličan cod mw2 on mi se pravo svidio , neka poboljšaju neke stavir sa mw2 i mw3 bi bio perfektan!

Iskreno, da li vam se svidio Black Ops? I jest i nije a i nisam ga puno igro, samo malo u igraoni.

Sta prvo pomislite kada cujete "Call of Duty"?! Kakvi su vasi utisci na ovu igru opcenito? Pa CoD je po meni jedan od najboljih FPS igri naravno uz CS , HL i UT , kod njega mi se dosta sviđa što ima i Singleplayer i Multiplayer .

Svaka čast na temi , nastavi dizat ovakve teme da se malo oživi i ovaj podforum! 

-Kada ste prvi puta zaigrali ovu igru i gdje? Prvi Call of Duty koji sam zaigrao je bio 1 , a to je bilo u igraoni
Koji je po vama najbolji CoD serijal? Pa , nisam sada nešto igrao Call of Duty serijale da sad' to mogu lako reći , ali po grafici i gameplay-u mi je CoD MW 1 i 2
Sta bi ste vi dodali u sljedeci CoD serijal i sta ocekujete od MW3? Očekujem da ubace malo više misija . Jer ju prijašnji djelovi dosta kratki za prelazit' . I da malo poboljšaju priču igre
Iskreno, da li vam se svidio Black Ops? Jest' , ali ne baš toliko da bi se " navukao " na njega , volim ga pogirat ili tako nešto ... 
Sta prvo pomislite kada cujete "Call of Duty"?! Pomislim na jedan veoma dobar FPS , koji valja imati na compu . I da , veoma zabavnu igru sa izuzetno zanimljivom pričom ! Kakvi su vasi utisci na ovu igru opcenito? Pa mogu samo reći da je to prava igra ako volite takav tip ratovanja .

Prvi put sam zaigr'o CoD davno, možda čak neke 2003-2004 u int. klubu. Sjećam se i sada da sam prolazio preko nekog polja punog krava i da sam gin'o.

Inače, za CoD sam se zagrijo tek kad sam nabavio steam sa 6com i rok'o 5-6 sati dnevno. Poslije toga sam skinuo CoD4 i tada sam utvrdio da je CoD najbolji FPS za online igranje 

Inače 6ca mi je najdraži dio, i ako nabavim šta love i bolji komp, kupit ću MW3 orginal i šutati do mile volje xD

Kada ste prvi puta zaigrali ovu igru i gdje?

-Ovu igru sam prvi put zaigrao 2006 godine(PC izdanje).

Po meni,najbolji CoD je MW2.Jednostavno, ranije sam bio veliki zaljubljenik u Medal of Honor(posebno PS1 izdanja koja su u to vrijeme bila nenadmasiva),ali mi je MW2 promijenio misljenje te sam od tada poceo igrati Call of Duty.

Sto se tice slijedeceg izdanja, od MW3 ocekujem veoma velik izbor oruzja, gameplay i naravno grafiku koja bi trebala nadmasiti onu iz Battlefield 3, jer ipak, Call of Duty je Call of Duty iako je i Battlefield jedan strasan FPS serijal(posebno mislim na Battlefield Bad Company 2).

Dalje, Black OPS mi se jednostavno nije svidio te tu igru ni dan danas nisam prekucao(niti namjeravam).

Kada cujem "Call of Duty", prvo pomislim na sjajan FPS serijal, te svoju prvu instaliranu igru na PC-u .

Prvi put sam igrao CoD2, gledao sam gameplay i svidjelo mi se više od 1. dijela. Kasnije sam gledao svaki sljedeći dio kad je izlazio, ali mi se nikako nije sviđalo do MW2. To sam jedno vrijeme igrao cijele dane, preko aIWneta, nije se imalo para za steam verziju  Uglavnom to su moja iskustva s tom igrom, i mogu reći da je jedna od najboljih koje sam igrao. Čekam MW3, mada sam dosad gledao neke stvari u kojima kažu da nije ništa spešl, ali vidjećemo 

-Kada ste prvi puta zaigrali ovu igru i gdje? Kuci na PC-u to je bio prvi CoD

-Koji je po vama najbolji CoD serijal? Black Ops definitivno

-Sta bi ste vi dodali u sljedeci CoD serijal i sta ocekujete od MW3? Nez sta bi dodao i ovako je odlicno a sta ocekujem od MW3 tu nemam nekih ocekivanja jer sam cuo da koriste istu engin-u kao za neki prosli ili tako nesto pa mi je to malo pokvarilo ocekivanja

-Iskreno, da li vam se svidio Black Ops? Da odlican je pogotovo kada se prekuca pa Zombie Mod-a udri 

-Sta prvo pomislite kada cujete "Call of Duty"?! Jedna odlicna pucacina u ratnom stilu 8-)

Kada ste prvi puta zaigrali ovu igru i gdje? - Prvi put sam je zaigrao prije jedno 3 i pol godine u internet klubu, Call of Duty 2, i od tad sam poceo da igram i sve sam presao CoD serijale.

Koji je po vama najbolji CoD serijal?- Svi su serijali odlicni, svi imaju dobru radnju, ali ipak malo oskace Call Of Duty 4, igrao sam dosta multiplayer-a tako da . . .

Sta bi ste vi dodali u sljedeci CoD serijal i sta ocekujete od MW3? - Ddao bi vise elemenata gemplay-a, a od MW3 ocekujem da bude najprodavanija igra godine kao i prethodnici i zanmljivu pricu.

Iskreno, da li vam se svidio Black Ops? - Da, svidja mi se, dobro je sto nije 2. sv rat niti moderno doba, nego skroz drugo vrjeme radnje, MP odlican .

Sta prvo pomislite kada cujete "Call of Duty"?! - Pomislim kako cu ga igrati kad dodjem kuci.

Kakvi su vasi utisci na ovu igru opcenito? - Meni najbolji FPS serijal ikad, uvjek je u samom vrhu igara serijal koji izadje te godine, odlican Singplayer kao i Multiplayer.

Nekad davno sam igrao CoD  Tacnije poceo igrati CoD1 u igraonicama,zatim izasao CoD2 ja dobio komp i instalirao nakon toga sam pucao,pucao,pucao i samo pucao CoD-a 2-ice jednostavno se zaljubio.

Zatim pocese izlaziti nastavci a posto moj komp nije bio za toga nisam mogao ni igrati  Nastavim pucati CoD 2-ice 

Eh onda se pocelo WoW-a , kad sam poceo wow-a da igram zaboravio sam na sve ostalo,cak i na cs.
Eh onda expanzije TBC pa WotLK pa se morao kupiti novi komp.

Komp se kupio,nastavilo se igrat WoW-a i pucat cs-a a kod zaboravio  I prije 10-ak dana bio u vlasenici,sastala se opet stara raja i zapucalo se CoD-a u lan-u.

Dosao kuci,opet WoW i opet zaboravio na CoD,i sad vidim ovu temu pa me spucala nostalgija dok pisem ovo pa sam iskopao negdje stari cd od CoD-a 2-ice i upravo dok ovo pisem CoD se instalira 

Par dana stele,pa se onda vidimo onlajn ? 

Nemogu da instaliram izbacuje mi neki error 

Oduvijek mi je bila zelja da postanem moderator ovog podforuma XD

Pa, prvi put sam igrao CoD1 dok je jos bio popularan (onda kad je izisao, otprilike taj period). Igrao sam ga kod komšije, znao sam kod njega biti satima i satima iz dana u dan i samo igrati to 

Poslije, kad je izisao CoD 2 i naravno, kupio sam ga. Instalirah ga i uvidjeh da mi treba nova graficka. Morao sam od oca izvuci 100KM za graficku i RAM jer sam imao 256 RAM-a  

Najbolji CoD dio ? Definitivno MW2. Igra je, malo je reci prejaka. Dobro optimizovana za PC, ne puno zahtjevna, grafika odlicna, killsteak-ovi jos bolji, sve za 10. Samo im je mala greska bila sto nisu ubacili dedicated servere, ali i to je ispravljeno aIW client-om (un-official)

Od MW3 ne ocekujem nista posebno, dovoljno je da bude kao MW2. Samo bih zelio da isprave velike greske koje su u MW2 napravili, kao npr. Sniper, ubije covjeka iako ga ne pogodi, zelio bih da izbace StoppingPower i da naprave da sniper ubije jednim metkom bez njega ( ofc XD ); da Grenade launcher nekako srede da nije onako noob-ovski kao u prethodnim serijalima; da izbace commando i jos par nekih noob-ovskih, da prostite, sranja.

Black Ops:

Black Ops me je iznenadio, negativno. Toliko su hvalili igru i na kraju ispade samo fail, bar za PC. Igra nije nimalo optimizovana i bez Core2Quad CPU-a se ne moze igrati bez lag-a. To im je najveca greska, u detalje ne mogu ici jer nisam bio u stanju igrati.

Dok neko spomene CoD, moja prva reakcija: smijes odma' ? XD

Kada ste prvi puta zaigrali ovu igru i gdje? U internet klubu pod imenom call of duty, grbavica  bio je to cod1 u multiplayeru 

Koji je po vama najbolji CoD serijal? Nije serijal već dio, ako se mene pita, cod2, cod4 i black ops, nw2 djelomično

Sta bi ste vi dodali u sljedeci CoD serijal i sta ocekujete od MW3? Bolje pitati šta izbaciti. Dosta toga.

Iskreno, da li vam se svidio Black Ops? Loše optimizovan za komp, odlično urađen za konzole, svaki dan preko ps3 

Sta prvo pomislite kada cujete "Call of Duty"?! Pomislim na call of duty -.-

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.