Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[Diskusija] Omiljeni lik iz video igre

618 pregleda · 40 odgovora · otvorena 24.07.2011. u 16:40

Pozdrav !

Ipak je ovo gejmerski sajt pa ipak red bi bio da se pojavljuje što više ovakvih diskusija/tema .

Dakle,vjerovatno je nekad bila ova tema al evo pošto smo dobili puno novih članova da otvorim opet .

Tema,vaš omiljeni lik iz video igre(mozete ih navesti više),samo molim vas,preklinjem vas pišite normalne postove,nemoj samo nabrojat 2-3 lika i to je to .

Već stavite ime,zašto baš on,neku sliku,iz koje je igre i tako to,a ja ću se potrudit da kvalitetnim postovima obezbjedim aplauze .

Evo da počnem !

1. Agent 47(Hitman)

Hitman,moj najdrazi serijal,igra Hitman Codename 47 najdraza igra,jednostavno uzivao u svakoj sekundi,nisam igrao ono da sve redom pobijem i to je to već sam znao jednu misliju i po 7 dana igratI.

Nisam gledao da što prije pređem,jednostavno sam proučavao mapu,neprijatelje,štekove i ostale stvari .

Cak sam imao i rokovnik u koji sam zapisivao 'hintove' .

Znači,bio sam opsjednut tom igrom,što se tiče Hitman-a kao lika,jednostavno me je inspirsao,zbog njega se i dan danas šišam na keca 

Volim taj njegov stil,silent,odradi posao niko i ne primjeti .

2. Alex Shepherd (Silent Hill Homecoming)

Alex,lik iz igre Silent Hill,ne znam da li se pojavljivao u prijašnjim dijelovima jer nisam igrao nijedan osim četvorke a on me je baš smorio .

Silent Hill Homecoming,definitivno igra po mom ukusu .

Mozda će vam zvučati ludo al ja sam je prekucao 16 puta u jednoj godini 

Alex je inače vojnik i ono jednostavno dopala mi se njegova hrabrost i odlučnost da spasi svog buraza . (Ovo je zvučalo kao iz osnovne škole lektiru kad prepričavam  )

3. Artyom (Metro 2033)

Ovu igru sam zavolio u kratkom vremenskom periodu zato jer se puno razlikuje od drugih igara koje se svode na isti fol,ovdje je uvedeno nešto potpuno drugačije,potpuno novi sistem .

Lik artyoma je realno urađen,kada iskoči neki zombi ili neprijatelj on se počne tresti ili vrištati od straha (ne kao u nekim igrama gdje on hlado gleda u oči neprijatelju ) .

Toliko od mene,nisam nešto danas raspolozen da pišem al ipak sam odvojio vremena i sastavio ovu temu .

Da čujem vas,i opet ponavljam bez glupih postove !

Najjaci lik, uzivao sam kad sam igrao prije.
Nije mi bilo ravnog

I naravno

Uvijek sam ga vise volio
Nemam omiljenog lika, al' ima više likova koje sam gotivio kroz igranje video igara, nabrojat ću par kojih se sad sjetim.

prvi kojeg sam se sjeti, a spada među draže likove dođe:

Duke Nukem
Jednostavno mora ga se gotivit nakon sati provedenih igrajući istoimene igrice, njegov voice i izgled i svo masivno razaranje koje se počini sa njim, moraš ga gotivit, definitivno! - klasik

Lara Croft
I nje sam se sjetio odmah čim sam počeo razmišljati o likovima kroz igre koje sam igrao, ako ništa makar je definitivno najzgodniji lik izmišljen za igranje.

[B[Yoshimitsu[/B]
isto tako jedan od klasičnih likova sa kojima se vjerovatno svako susreo, sate sam provodio ubijajući brašno u ljudima sa ovim likom. Meni najdraži Tekken lik.

Toliko od mene, vjerovatno bi' se sjetio još par likova, al' smorit ću, a i neda mi se više pisat. To su prva tri lika koja su mi pala na pamet.
Gordon Freeman (Half Life)

Najjaci lik po meni ubjedljivo.

I ovaj iz Vice City nzn kako se zove

Ima vise likova,

Cpt. John Price - CoD, CoD 2, CoD 4, CoD MW2
Je**n lik kojeg dere mitraljez i nemoze ga ubit, u drugom svjetskom ratu izgleda isto ko i u MW2.

Ezio Auditore da Firenze - AC2, ACB
Rijeci ga nemogu opisat a jedva cekam AC Revelations da vidim zavrsetak price.

Whiteboy7thst - Jest da nije lik iz igrice, ali ga treba pratiti na YT, youtube.com/whiteboy7thst , najpoznatiji je po svojom recenici (uvodu) "Hello ladies and gentelman, it is Wb7thst"
Evo mojih

1. Captain Shepard

Sta reci za ovog lika .Vodi jedan tim ,koji se bori protiv raznoraznih neprijatelja .U mass effect 3 ce braniti zemlju od invazije .

2.Hawke

Strasan lik :D

3.The witcher 2 ( zaboravio sam mu ime )

Po meni najjaci lik iz gaminga =)

Commander Keen ♥ Rijeci su suvisne =)
Tommy Vercetti (GTA Vice City)

Definitivno meni najdraži lik uopšte. Fantastičan govor ima, zajeban look, onaj kao u italijanske mafije : ).

Ryder (GTA: SA)

Jeste da nije bio glavni lik u igrici, ali mi je bio najžešći : ). Žao mi je što on nije bio glavni lik umjesto CJ. Ima isti look kao HipHop legenda iz Comptona - Eazy-E.

Lich King

Samo zbog Frostmourne-a : ) !
Moj covjek sa Tekken 3

Jednostavno nisam mogao da iscekam da prekucam i da ga osvojim pa onda sa njim da garim

I naravno ovaj kosati lik iz Resident Evil 4 (nazalost nez kako se zove)

Ryder

Sub Zero

Eddy

To je to od mene
1. Mario.

2. Sean "Sweet" Johnson

3. Yoshimitsu

Moj lik u tekenu. Uvjek volim kad nekog cjepnem swordom, skinem mu gotov citav HP.

4. Crash

Gotivan lik pravo.

Šta reći, a da se ne zna. Ko nije igrao ovu igru na PS1/PS2, ne zna šta je uživancija sa ekipom. Pa znam da smo igrali prije po 5 sati na dan... i da se pohvalim bio sam NAJBOLJI !

Paul iz Tekkena, definitivno lik koji je obilježio moje djetinstvo. Sjećam se, ja sa 8 godina visio u igraonici. Stari dodje uplati 3km, ja se ubijem od Tekkena, pa izadjem iz igraonice i naložen pokazujem starijim poteze od Paula, Eddya i Yoshimitsua. (DIJETE K'O DIJETE).

Zatim, tu je i Goku iz DragonBallZ-a. Misterija moga djetinstva, otkud njemu onakav Rep? :)

Veliki Thumb UP za temu.
Tema (Y), thumbs up .

Najdraži lik iz igara mi je ubjedljivo na prvom mjestu :

Ezio Auditore da Firenze :

[IMG]http://images3.wikia.nocookie.net/__cb20100818215955/assassinscreed/images/3/39/Ezio_Auditore_Di_Firenze_Smirk_by_Marlowlover.jpg[/IMG

Jednostavno, prvo igranje sa njim, tj. njegovo upoznavanje te sam on me je oduševilo. Kao što K1NAAA kaže arogancija je njegova glavna osobina, te određena tvrdoglavost .

Također, tu je i altair, sa kojim nisam imao toliko prilike da igram, osim u prvom dijelu Assassin's Creed serijala :

Također, posebnu pažnju mi je privukao Ghost u CoD-u u Modern Warfare-u, prvenstveno zbog njegove maske etc. :

To je to, što se likova iz igara tiče.
Gordon Freeman!

Glavni lik iz jedne od mojih omiljeni igri a to je Half Life

Mislim šta je lik sve uradio , i to sam se borio protiv onih aliena pi**i materni lik je prejjak i tamam kad sve završi dođe ponovo GMAN i sjebe ga ,opet isto sranje opet balck messa opet tamo vamo alieni pi**e materne ali lik uvjek je tu uvjek sam sve ih pobije i to sa pajserom

Gabe Logan i dobrog starog syphon filtera . Najviše ga volim zbog njegove hladnokrvnosti koje ispoljava u trenutcima opasnosti . Inače , dosta lukav i pametan lik . Zna se snaći i izvući iz dosta teških situvacija .

Po meni , on je prava slika jednog agenta/špijuna koji treba biti u igrici !

Drugi mi je Scorpion iz čuvenog serijala Mortal Kombat . Njegov stil borbe me je dosta privukao . A dosta ga volim zbog njegovog rivalstva sa sub-zero-om !
LINK
od pocetka, pa do kraja .... legenda :]

RYU HAYABUSA

jedna rijec - NINJA

veliki sam fan "zelda" seijala, i od kako znam za zeldu, link mi je najdrazi lik :].

a ninja gaiden mi je jedna od najdrazih igara jer je i dan danas izazov prekucati je
GOKU

Ne znam, što al' mi je uvijek bio najdraži karakter u serijalu Dragon Ball igrica.

EZIO I ALTAIR

Ne mogu da se odlučim između njih dvoice, pošto su mi oba draga, al' je Ezio bolji zbog dual hidden blade-a

And now last but not least.....

ALEX MERCER

Nešto između heroja i anti-heroja (zbog toga mi je drag) i jedva čekam drugi dio PROTOTYPE-a, al' će on u njemu biti glavni zlikovac
Na ovo pitanje ću dati malo drugačiji odgovor. Uvijek su mi više interesantni bili likovi u igricama sa kojim ne upravljamo, bar ne direktno. Jer glavni likovi koji su pod našom kontrolom upravo gube svoju kompletnost i autentičnost jer ih mi navodimo ka onom što bi smo mi željeli (koliko to igra dozvoljava). Tako da su mi interesantniji "sporedni" likovi. (pitanje je koliko su sporedni). Zbog toga što su upravo 'svoji' i ne možemo ih izdvajati iz njihovog koncepta.

Jedna od takvih je Concubine ( look at my avatar ). Lik koji se pojavljuje u PoP: Prodigy igrici. Iako sam se namučio dok sam je ubio, i im'o jaku želju da je ubijem, imam velike simpatije prema tom liku. Ko je igrao znaće zbog čega. Iluzije.

Također tu je i Morgan iz Dragon Age : Origins-a. Gotivim je zbog same njene priče i odnosu sa ljudskom rasom. ^^

Isto tako, Merril, neizostavni dio party-a u Dragon Age II, sa njenim neprestanim čuđenjem, i pitanjima zašto, kako. Puna je strahova, i slabog smisla za sarkazam. ^^

Tommy Vercetti :

Definitivno meni najdraži lik od svih gta serijala.

Sweet Johnson :

Najjaci u GTA SA, zajeban lik

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.