Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Koju srednju školu upisati?

1.195 pregleda · 68 odgovora · otvorena 16.02.2011. u 22:18

Ovako svi ste upoznati sa novim planom upisa u škole.
Znaci sve ocijene se gledaju sabira se prosjek sa predmetima sa prijemnog.

Ovako neznam šta bih upisao Vrlodobar sam učenik 4.0 prosjek matematika 4 bosanski 3 engleski 4.

Mozda je glupa tema i neki će se smijati ali zamolio bih takve da zaobidu ovu temu.
ZuZa3 je napisao/la:
Ne znam zasto svi govore da je GIMNAZIJA teska, jer uistinu je veoma lagana skola.

Pohadjam jednu od najjacih Gimnazija u BiH, svake godine smo medju prve 3 skole po broju osvojenih poena i mogu ti reci da je prelagana.

U gimnaziji imas normalne ljude, dobre profesore, kabinete i opremu- dakle uslovi su ti na visokom nivou.

Naravno da ces posle gimnazije morati upisati fakultet, ali ako si imalo razuman shvatit ces da fakultet moras zavrsit, jer si bez diplome niko i nista. Gimnazija ce ti pruziti najbolju podlogu.

Recimo studenti sa raznih fakulteta ( gdje ima fizika kao predmet) dolaze na instrukcije kod nas jer ne znaju raditi zadatke s kojima se mi susrecemo svaki dan. Posebno zadatke iz termodinamike.

Koju god skolu upises, najbitniji ti je prvi dojam. Dakle uci sto vise na pocetku, osiguraj sebi status ucenika koji ZNA. Sve ce ti bit lakse kasnije.
nije teska onome ko po cio dan uci,tj. streba.
Evo da i ja ovde pitam.
U 5. i 6. sam proazio sa 4, a u 7. sa 5. Bos (5), Mat(3), Fizika (5), Eng (5). Da li bi mogao da upisem sa ovim ocjenama Elektrotehicku - Tehnicar Racunarstva.
dzelo je napisao/la:
Evo da i ja ovde pitam.
U 5. i 6. sam proazio sa 4, a u 7. sa 5. Bos (5), Mat(3), Fizika (5), Eng (5). Da li bi mogao da upisem sa ovim ocjenama Elektrotehicku - Tehnicar Racunarstva.
najvise se gledaju ocjene iz 5 i 7 razreda.
Vidi nesto,kod nas u BiH je problem,sto srednje skole i fakultete 70% upisanih upisu preko neke stele.
Sto se tice kvaliteta,to ovisi od profesora,ako su napaceni onda djaba i ucit ne da ti vise od 2-3...ali u biti,sve je bolje od gimnazije.
Opet sve ovisi sta volis,imas srednju masinsku,srednju PTT,srednju elektrotehnicku,to su sve super skole,zatim imas srednja zubotehnicka itd....znaci izbora stvarno imas,sad je na tebi sta volis.

Sretno.
brick je napisao/la:
nije teska onome ko po cio dan uci,tj. streba.
To nije istina. To moze neko govoriti ko nije okusio gimnaziju.

Da bi zavrsio odlicnim, dovoljno ti je da SUB/NED ucis po 2h i to je to.

Od tih ukupno 4h, 2h ces raditi fiziku,1h matematiku a onaj sat sto ti ostane ce ti otic na predmete tipa hist/geo/bio/hem i sl.

Skola moze biti veoma lagana, sve zavisi do pojedinca.
dzelo je napisao/la:
Evo da i ja ovde pitam.
ma gleda tzi se ukupni zbir ocjena, ja imao prosjek 4.53 na kraju osmog, sedmi i sesti 4.6 i peti nest tako, i bio 5 na spisku primljenih..u mene u razz primani i oni koji su tricama prolazili.
Lima je napisao/la:
najvise se gledaju ocjene iz 5 i 7 razreda.
Jer su oblasti radjene u tim razredima najbitnije ;d
@svi pametni

Par likova je spomenulo nemoj gimnaziju morat ćeš fakultet. Fakultet, ako misliš da se zaposliš za 4-5 godina ćeš M-O-R-A-T imat', raja sa 19-20 godina što se zapošljavaju sa stručnim školama rade za 400-500 maraka, što je super ako živiš sa starcima. Da bi se zaposlio u nekoj firmi, treba ti diploma 100%, i ako misliš djecu pravit i porodicu imat zaboravi da ćeš ih izdržavat sa završenom srednjom školom(bilo kojom).

Neko ka'e gimnazija teška ovo ono trebaš 24/7 učit. Da, moraš učit 24/7 za 5 ako si retard na n-tu pa moraš sve napamet da učiš, jer nemaš over 50 IQ pa da možeš nešto i sa razumom naučit. Za 5 se treba sjest maksimalno 2 sata dnevno učit i redovno zadaća radit, mada ja ne radim ništa. Ne moraš ništa učit kući a možeš imat 3, a ako odvojiš po pola sata-sat možeš i 4, samo je fazon uključit mozak i slušat na času...

Uopšte se ne moraš slamat, samo ima neko ko je glup pa mora učit 24/7, a neko ne mora ni sat vremena :*
ZuZa3 je napisao/la:

Od tih ukupno 4h, 2h ces raditi fiziku,1h matematiku a onaj sat sto ti ostane ce ti otic na predmete tipa hist/geo/bio/hem i sl.

Hmm...mislim da i Brick ide u gimnaziju 

A momku sam objasnio preko PM!

;)

Hahahaha....sad gledam opet postove neki kazu gimnazija prelagana a neki kazu gimnazija samo strebanje po cijeli dan..

Sve u svemu ispade Br1cK glup(ova stvar oko ucenja u gimnazijama)! Ahahaha....

Zezam se ja ba  
Lima je napisao/la:
necu ovdje da se raspravljam, da mi je znat koga si to ti sa=hranio haha jarane kad god hoces ja i ti cemo se naci 
sutra svakako imam jos jednog debila kao sto si ti na ilidzu u 3 kod sare?

Post dobio šamar od KillaOR

Ocjene iz osnovne i nisu toliko bite kada upises zeljenu skolu.Imao sam u osnovnoj slabije ocjene nego u Gimnazij.
Moras znati sta ti najbolje ide,kako znas matematiku,kakav si sa engleskim i tako.Ako izvuces 9 -10 na prijemnom iz svakog predmeta ne bi bilo problema da upises bilo koju skolu.
Zato sada knjige u ruke i zagrij stolicu ..
Samo se mani masinske poslusaj mene 

to je skola fuj ustvari to nije skola to je izvoriste novokonponovanih mangupa ugll nju na X stavi.

Ako ti nije do skole nesto specijalno uvijek je tu Branko lazic hehe  treba metar (Y) 
ZuZa3 je napisao/la:

bogami za historiju kod mene 50 do 80 listova za 1h 
Idi kume za Tesara 
Sta ce vam srednja, ako vam je to "pretesko".

Iskreno i u srednjoj i osnovnoj mozes imati tricu da nijedan cas ne budes tu, samo se trebas znati snaci i imati opsteg znanja.

Cuj treba uciti 24/7 za 5. Dovoljno je dnevno uciti 1h (za normalne osobe, ne one sa IQ<100) i mozes biti vrlodobar - odlican.
VioleN je napisao/la:
Sta ce vam srednja, ako vam je to "pretesko".

Iskreno i u srednjoj i osnovnoj mozes imati tricu da nijedan cas ne budes tu, samo se trebas znati snaci i imati opsteg znanja.

Cuj treba uciti 24/7 za 5. Dovoljno je dnevno uciti 1h (za normalne osobe, ne one sa IQ<100) i mozes biti vrlodobar - odlican.
qme ja znam idem u Gimnaziju, treba ti 2 do 3h samo za historiju, iscjedise krv iz tebe 
BUY44K4iZnoGouD je napisao/la:
Idi kume za Tesara :D
HAHAHHAHAHAHAHAHAH, u koju ti ideš ?

- Gimnazija reci NE. Elektrotehnicka tu i tamo, a msm Medicinska je tu.

Bitno je da ti prodješ 4tvorkom, a onda se dokaži na prijemnom i ćao amore.

gl hf
Ako voliš štrebat one osnovne predmete da sjedneš i učiš onda Gimnazija.

Ja idem u Elektrotehničku i poteško je, kod nas u Bijeljini se to jako cijeni tačnije smjer ( Tehničar Elektroenergetike ) ima puno matematike i toga. Jako dobar smijer jer u BiH ima posla čak i sa završenom srednjom školom.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.